Meme kanseri

HelinKrsu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2025
1
0
1
25
Anneme meme kanseri teşhisi konuldu. Bu benim için de annem için de zor bir süreç olucak. Patoloji sonuçlarını daha doktora gösteremedik. Bu süreci yaşayan ya da bilen birileri cevaplayabilir mi? Patoloji sonuçları bu şekilde.
Klinik Bilgia

N64.2000 MEMENIN DIĞER BOZUKLUKLARI GENEL TIBBİ MUAYENE

MEME BX

Sing meme saat 9 hizasında areolaya yaklaşık 1 cm uzaklıkta 21*13 mm boyutunda rdus incelemede vaskülarizasyon gösteren posteriora akustik gtige veren düzensiz sinirli hipoekolk solid lezyondan TRUCUT BX alindi

Makroskopi

-1,1,0,3, 0,4 cm uzunluklarında 3 adet gri-beyaz, gri-sari doku parçası. 3P1K (-)

Tani

-İNVAZIV MEME KARSİNOMU, ÖZEL TİP İÇERMEYEN, SAĞ MEME, SAAT 9 HİZASI, TRU-CUT İĞNE BİYOPSİsi

-HİSTOLOJİK GRADE (NOTTINGHAM HİSTOLOJİK SKOR): GRADE 1

GLANDÜLER/TÜBÜLER DİFERANSİYASYON: SKOR 2

NÜKLEER PLEOMORFİZM: SKOR 1

MITOTİK ORAN: SKOR 1

-DUKTAL KARSİNOMA INSITU: MEVCUT (ARŞİTEKTÜREL PATERN: KRİBRİFORM, NÜKLEER GRADE: ORTA

DERECE, NEKROZ: İZLENMEDİ)

BİYOBELİRTEÇLER;

ÖSTROJEN RESEPTÖRÜ: % 95, KUVVETLİ POZİTİF

-PROGESTERON RESEPTÖRÜ: % 50, ORTA ŞİDDETTE POZİTİF

CERBB2: SKOR 2 (ŞÜPHELİ POZİTİF)

-KI-67 PROLIFERASYON İNDEKSİ: % 36

İMMÜNHİSTOKİMYA:

(ER, PR, CerbB2, K67, CK5/6, P63, Ekadherin)

-CK5/6 ve P63 belirleyicilkeri ile myoepitelyal hücre varlığı değerlendirildi

-Ecadherin komplet membranoz pozitif

Tanı (ICD-O)

8500/3-Ozel tip içermeyen invaziv karsinom

Diğer sol göğüste yok. Koltuk altı lenflerinde de gözükmüyor. Başka yerlere yayılmış mıdır annem ihmal etti çünkü . Lütfen çok korkuyorum. Bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Son düzenleme:
annen menepoza girdi mi yoksa girmedi mi ?

hormon pozitif onun için soruyorum hormon pozitif olması bu yönden çok iyi kendimdem biliyorum ayrıcada sana vereceğim en büyük tavsiye BİR DOKTORA BAĞLI KALMA mutlaka ikinci görüş al .

Back
X