Meme kanseri ameliyatinda silikon koydurmak

ecemsueslem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2022
2
1
40
Meme kanseri tedavisi görüyorum kemoterapi bitti bayramdan sonra ameliyat olucam göğsüm komple alınacak ama silikon koydurmakta kararsız kaldım bazı doktorlar enfeksiyon ödem yaptığı için onermiyor bu süreci yaşayanlar benimle paylasabilirmi

Neoadjuvan kemoterapi (Kanser ameliyatı öncesi kemoterapi) almışsınız. Memeniz komple alınacaksa (Yani çok odaklı kanser var demek ya da tek büyük kanser) ve memenizin olmaması sizi görüntü olarak rahatsız edecekse aynı ameliyatta silikon protez koydurmanızı öneririm. Sonradan bence daha zor. Her ameliyatın, küçük de olsa her cerrahi girişimin belli oranlarda komplikasyonu vardır. Enfeksiyon olabilir, vücudunuz silikonu kabul etmeyebilir, allerjik reaksiyon gelişebilir, uzun süreli ödem olabilir, kalan meme derisinde nekroz gelişebilir ve bunların sonunda silikon protezin çıkarılması bile gerekebilir. Bu riskler her ameliyatta görülebilir ve sizin başınıza da gelebilir. %95 başarılı sonuç elde edilebilmektedir. Ameliyat öncesinde onam formunda tüm bu komplikasyonlar detaylı olarak anlatılır ve sizden imza alınır. Koltuk altı lenf bezleriniz de temizlenecekse ileride kolunuzda şişmeler olabilir.

Iyi tarafı şu: Meme kanseriniz birçok yöntemle kolay kontrol altına alınabilmekte ve tedavisi çok yüz güldürücüdür. Onkolojik takipleriniz iyi yapılmak kaydıyla normal yaşantınıza devam edersiniz. Birçok kadın kanser ameliyatı ile eş zamanlı silikon da koydurtmayı tercih etmektedir. Sonradan da silikon konabilir, konmayabilir de. Meme benzeri protez taşıyan sütyen de kullanılabilir. Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim dediğiniz doğru her ameliyatta enfeksiyon riski var kemoterapi iti sonuç verdi ultrasonda kanserli hücre gözükmedi şimdi emar sonucunu bekliyorum

Merhaba bende aynı sorunvar erken teşhis amaliyat ile rahatsız olan bölge temizlenecek bende silikon taktırmak istiyorum dr ile görüştük hafta içi amaliyat için gün alacağım inşallah güzel haberler alırsınız E ecemsueslem

Çok geçmiş olsun kardeşim

Merhaba şuan ne durumdasınız silikon taktırdınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…