• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme halkası kesimiyle ameliyat olan arkadaşlar... İzleriniz ve his durumu nasıl?

Merhaba Panedlla'cığım;
Korkmana hiç gerek yok canım, ağrı dediğin 5 gün bişey. Ancak bişey kafamı kurcaladı. Benim doktorum hiç düz yüzey kullanmadım dedi, bağ dokusu daha kolay çevreleyip top gibi duruyomuş, senin doktorun düz yüzey neden önerdi acaba???
Tatlım, merhaba, ameliyat olalı iki gün oldu. çiçeği burnunda... :)) doktor düz yüzeyi daha yumuşak durduğu için koydu. Benimkiler 325 cc oldu. Füze gibiler ama. Seninkiler de öyle miydi? Sargıların sıkmasından mı şekli böyle güze gibi? Tatlım bu arada seninkiler nasıl? Kaç cc idi, büyüklüklerinden memnun musun? Bu arada yuvarlak protez ama top gibi durmuyor şu an bile. Üstü düz alta doğru yuvarlak. Sanırım bu doktorun hünerinden ve kişinin göğüs kafesinden kaynaklanıyor. Sargılar çok rahatsız ediyor ama ya. Sırt ağrısından uyuyamıyorum bile. :((

arkadaşlar bugun doktora gittim benim aklımda internnette ouduklarımdan dolayı bir sürü şey kuruluydu kas altında meme altı kesisiyle damla silikonda kara kılmıştım. gittiğimde meme ucu kesisini onayladığını buna uydugumu yuvarlak protez kullanacağını söyledi ama top top duru dedim diğeride göğsüne koyunca iki damla durur yani hem doğal göğüs şeklin hem protezin şekli hoş olmaz dedi beni ikna etmek için ameliyatlarını yaptıklrı bayanların resmini gösterdi çok beğendim göğüs dokun yeterli fakat senin gibi ince yapılı bayanlara kas altı daha iyi olur dedi haziranda olucam işlerim dolayısıyla çok heyecanlıyım içim rahatladı oh be:CüvCüv:

Merhabalar :)))

Ameliyat oldum ve eve geldim :)) Göğüslerim 75 A cup idi. Bugün 3. günüm. 325 cc, yuvarlak, düz yüzey protezi meme ucu kesisiyle kasaltına koydu doktorum. Şu an sargılarım, çok kaşındırıyor. Zor, kollarımı rahat kullanamıyorum. Sormak istediğiniz bişey varsa kızlar yardımcı olayım. Ameliyat önesinde aklımı binbir türlü şüphe, korku, heyecan ve kararsızlık kaplamıştı. Ama şimdi ameliyat sonrası süreci yaşayarak görüyorum. ınşallah herşey çok güzel olacak :))

Son düzenleme:
Merhabalar :)))

Ameliyat oldum ve eve geldim :)) Göğüslerim 75 A cup idi. Bugün 3. günüm. 325 cc, yuvarlak, düz yüzey protezi meme ucu kesisiyle kasaltına koydu doktorum. Şu an sargılarım, çok kaşındırıyor. Zor, kollarımı rahat kullanamıyorum. Sormak istediğiniz bişey varsa kızlar yardımcı olayım. Ameliyat önesinde aklımı binbir türlü şüphe, korku, heyecan ve kararsızlık kaplamıştı. Ama şimdi ameliyat sonrası süreci yaşayarak görüyorum. İnşallah herşey çok güzel olacak :))

cnm doktorumda dün bana aynı şekilde yapacağını söyledi ben merak ediyorum yuvarlak kas altında nasıl duruyor top top mu? şeklinden memnunmusun biraz anlatırmısın?

cnm doktorumda dün bana aynı şekilde yapacağını söyledi ben merak ediyorum yuvarlak kas altında nasıl duruyor top top mu? şeklinden memnunmusun biraz anlatırmısın?
tabii anlatırım tatlım... ameliyatımın üzerinden 4 gün geçti. ameliyatın hemen ardından sedyeyle odama çıkarırken asansörde ayıldım... odama getirdiklerinde ameliyat önlüğünün altından bakma fırsatım oldu. henüz şişmemişlerdi o halde bile yusyuvarlak top gibi durmuyordu, yalnız füze gibiler... ameliyat üzerinden saatler geçtikçe ödem toplamış göğsüm. çok normal tabi... şuan çok şişler... sargılardan göremiyorum. ama kesinlikle top gibi değil. üst kısmı düz duruyor. alttan bombeli. Tabi bu tamamen doktorun mahareti ve hastanın vücut yapısıyla ilgili. Ben internetten fotoğraflar bulup doktoruma göstermiştim, işte top gibi olmasın, yan döndüğümde üst kısmı kambur gibi görünmesin, düz insin, göğüs ayrımım mümkün olduğunca yakın olsun diye... Sen de kesinlikle doktoruna söyle isteklerini ve örneklerini gör. istediğin göğüs şeklini anlat doktora. bu arada anlattığım gibi durmasında etken kasaltı ya da kas üstü olduğu, kas altı doğal duruyor.

Son düzenleme:
panedlla şimdi durumun nasıl ?
ameliyatımın üzerinden iki hafta geçti. Sabahları kendim kalkabiliyorum, geziyorum dolaşıyorum. Fakat sol göğsümün üstü sağdan daha şiş. ınşallah yakın zamanda düzelir. Bir de meme ucu kesilerim inşallah hiç belli olmaz. ızlerim kaybolur. Sen neler yaptın? Ameliyat görünüyor mu yakında?

ameliyatımın üzerinden iki hafta geçti. Sabahları kendim kalkabiliyorum, geziyorum dolaşıyorum. Fakat sol göğsümün üstü sağdan daha şiş. İnşallah yakın zamanda düzelir. Bir de meme ucu kesilerim inşallah hiç belli olmaz. İzlerim kaybolur. Sen neler yaptın? Ameliyat görünüyor mu yakında?

geçmiş olsun canım bana daha 1 ay var bu konuda tek içime sinmeyen şey doktorumun yuvarlak yapıcak olması hep damlanın hayalini kurmuştur umarım doğal durur yuvarlakta damla gibi

lalara, canım, emin ol protezin ne kadar doğal durduğu hekimin tekniği ve el becerisiyle ilgili. Damla protez istemememin sebebi hareketine bağlı olarak ilerleyen zamanda dönebilmesi ve asimetriye sebep olabilmesi. Yuvarlak protez dönse bile sorun değil çünkü zaten yuvarlak. Bunu pek çok doktor söyledi. Tabi sen bilirsin. Bir de göğüsler zaten yerçekimine yenik düşüyor, sarkmaya müsait. Damla protez konulduğunda bu aşama yuvarlak proteze göre daha hızlı imiş. İyi düşün canım. Doğru hekim en önemlisi. Bu arada yaz ameliyatı zordur, bana kalırsa sonbahara bırak. TAbi senin tercihin. Göğüslerin ameliyat sonrası boğazının hemen altından başlayarak göbeğinin azıcık üstüne kadar sargıda kalacak. Bu sargılar göğüslerinin oynamaması ve protezin kendine vücutla uyum sağlayabilmesi için kapsül örmesi için gerekli. Benim ameliyat olduğum zaman havalar serindi, ameliyata montla gitmiştim, o derece. Çıktığım gün de havalar serindi. Yağmurluydu. Benim için daha rahat oldu, hem babama çaktırmamak için, hem de o sargılar öyle sıkıyor ki, kaşındırıyor. Bir de havanın sıcak olduğunu ve terlediğini düşün. Doktor sargıları çıkardıktan sonra sporcu sütyeni giydirecek. O zaman da zor. Sprocu süteni giyiyorum şian. Sargılarım çıktı. Sargıların altında isilik gibi şeyler oluştu. Hala kaşınıyor. Sporcu sütyeninin lastikleri de öyle rahatsız ediyor ki, sıkması lazım ama sıcakta bir de terleyince inan çok kaşındırıyor, sıkıntı veriyor. Vallaha sana yazın ameliyat olmamanı tavsiye ederim. Havalar serinlesin bence. Benden söylemesi. Karar senin.

teşekkürler tavsiyen için ama okadar sabırsızımki anlatamam yani ne acıdan yana korkum var ne başka bişeyden tek korkum doğal durmaması

arkadaşlar benide 2 yıl önce bir prof. ameliyat etti 2 yıldır hala ucunu hıssetmıyorum ve dogum yaptım bebğimi emziremedim benımkıler asırı sarkmıştı hem meme halkası hemde alttan acıldı altta cok ız kalıyor ama meme ucunda hıç iz kalmadı lütfen dıkkat edın dr konusunda. ama su bır gercekkı gercekten cok guzel oldular ....

arkadaşlar benide 2 yıl önce bir prof. ameliyat etti 2 yıldır hala ucunu hıssetmıyorum ve dogum yaptım bebğimi emziremedim benımkıler asırı sarkmıştı hem meme halkası hemde alttan acıldı altta cok ız kalıyor ama meme ucunda hıç iz kalmadı lütfen dıkkat edın dr konusunda. ama su bır gercekkı gercekten cok guzel oldular ....

sorması ayıp kime yaptrıdın?

soyadını hatırlamıyorum ama prof. asım hoca ısparta tıp fakültesi hastanesinde özel muaynanesınde muayne oldum devlet hastanesınde yaptı tabı bıraz daha ucuza maloldu 2 yıl once 1.800 tl

Arkadaşlar benim arkadaşım da meme ucu protez koydurdu, 1 yılı geçti hiç belli değil izleri hissizliği de hiç olmadı

Son düzenleme:
canım ben dr. Mustafa Tercan'a ameliyat oldum ama göğüs ameliyatı. Burun ameliyatı için burun estetiği bölümüne bakman lazım.

2005 yılında göğsümdeki kitle sebebiyle meme ucundan kesilmek kaydıyla kitleyi aldırdım. 1 haftasonra dikişleri aldırdım ve ameliyattan 2 hafta sonra denize falan gidip yüzüyordum. Şu an çok hafif bir çizgi şeklinde iz var ve bunu sadece drlar anlayabiliyor. ama 1-2 ay meme ucumda hissizlik olmuştu.
salı günü tekrarlayan kitleyi aldırırken silikonda taktıracağım ve yine meme ucundan kesecek dr. silikon takılınca daha farklı hissediliyordur belki ama his kaybı yaşamadım ben hatta ameliyatlı göğsümü çok daha fazla hissediyorum.

kız arkadaşımda meme altından oldu.1 ay önce. iz kalmaz demiş dru ama iz kalmayan bir dikişe bugüne kadar hiç rastlamadım.

Back