Selam kızlar,
Çok geçmiş olsun.
Daha önce hiç ameliyat olmamış birisi olarak ben de geçtiğimiz yıl meme büyütme ameliyatı oldum. Sizinle kısaca -olayları paylaşayım.
75 - 80 a cup sütyen kullanıyordum, spor yaptığımdan dolayı omuzlarım geniş ancak memelerim küçüktü. ilk olarak gerçekten kararlı olmanız gerekiyor. Bunu söylememin nedeni de kararlı girdiğinizde korkmuyorsunuz. Acaba denilen işlerde nedense daha çok aksilikler çıkıyor :/
Ameliyat öncesi kan testleri ve anestezi ekibiyle görüşme sağlanıyor. Bir sorun görülmezse ameliyat gününüzü belirleyebilirsiniz. öncesindeki 2 hafta kan sulandırıcı ilaçlar ve yeşil çay içmiyorsunuz.
Yanınızda bir refakatçi bulunursa iyi olur, ben kimseyi çağırmamıştım ama hastanede çalışan arkadaşım benimle gece kaldı sağ olsun. Ameliyathane soğuk olduğu için uyandığınızda pek bir titriyorsunuz ama geçiyor.
Ben meme ucundan 275 cc koydurdum. 250 ve 300 cc de deneemiş ama biri büyük diğeri küçük bulunmuş. Doktoruma ve zevkine çok güvenerek girdim ameliyatıma, hepimizde olması gereken şey o.
bu arada kas üstü, anatomik model protez kondu. Yataktan ilk kalktığınızda dengeniz bozulabiliyor ve direnler can yakabiliyor. Ben 1 gece hastanede kalıp sonraki gün direnlerim çıkarılıp eve çıktım. 4 gün kadar sonra da sargılarım çıkarılıp sütyene geçtim. Sporcu sütyenini belirli bir süre takmanız gerekiyor. Yıkanmamla ilgili sorun yokt, sütyene geçtikten sonra. Araba kullanmadım 7 gün kadar, kollarımı oynatabiliyordum ama ağır kaldırmadım asla.
Şu an çok iyiyim, bir sorunuz olursa seve seve cevaplayabilirim.
sevgiler.