Meme buyutme estetigi sonrasi olusan lenf ödem

pakmelenk

galpgalpgalp
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
259
47
Ya öncelikle merhaba 22 ekim de koltukalti meme buyutme ameliyati oldum sol gogsumde kapsul sag elimde sislik ile karsi karsiyayim iyi degilim kizlar bu pazar 2. Ameliyati olacagim 2 si de temizlenecek sag koltukalti lenf bezlerimi zedelemis sayin dr um. Hic beklemedigim ir komplikasyon bu kapsul ok de aranizda silikon ameliyati sonrasi ( koltukalti) lenf ödem olan arkadaslarimiz oldu mu ben numunemiyim ve psikom berrrbat :bicak:
Acilll bisey yazin lutfeeenn :KK14:

Ya öncelikle merhaba 22 ekim de koltukalti meme buyutme ameliyati oldum sol gogsumde kapsul sag elimde sislik ile karsi karsiyayim iyi degilim kizlar bu pazar 2. Ameliyati olacagim 2 si de temizlenecek sag koltukalti lenf bezlerimi zedelemis sayin dr um. Hic beklemedigim ir komplikasyon bu kapsul ok de aranizda silikon ameliyati sonrasi ( koltukalti) lenf ödem olan arkadaslarimiz oldu mu ben numunemiyim ve psikom berrrbat :bicak:
Geçmiş olsun canım, az da olsa böyle bir riskin var olduğunu biliyodum.. malesef sana denk gelmiş:KK43:
Silikonların çıkartılıcakmı bu durumda? Allah korusun lenf bezi tehlikeli:KK43: çok geçmiş olsun canım

Canım çok geçmiş olsun doktorun kimdi peki? Lenf bezleri zedelenince nasıl birşey oluyor ? 2. Ameliyatı da aynı doktor mu yapacak?

Canım çok geçmiş olsun doktorun kimdi peki? Lenf bezleri zedelenince nasıl birşey oluyor ? 2. Ameliyatı da aynı doktor mu yapacak?
Lenf dugumlenmesi olmus bugun ayni dr a ameliyat oldum yarin patolojiye goturecegim. Insallah temiz cikar. Dr u suan paylasmayacagim belki ben istisnayim. Eger beni iyi etmezse tabii ki adini yazacagim. 30 defa kontrol etti 2.ameliyati da yapti. Elinden geleni simdilik yapti ama beceremezse beni eski sagligima kavusturamazsa mutlaka adini yazacagim. Sagolun desteginiz icin lutfen dua edin benim icin sonucum temiz ciksin insallah. Suan elimin sismesi insin istiyorum. 1 sogan dograyamiyor supurge tutamaz oldum cok uzgunum kizim var 18 yasinda herseyi ona yiktim yarin calisacagim bu ne zor bir durummus. Allah im kimseyi dusurmesin.

Geçmiş olsun canım, az da olsa böyle bir riskin var olduğunu biliyodum.. malesef sana denk gelmiş:KK43:
Silikonların çıkartılıcakmı bu durumda? Allah korusun lenf bezi tehlikeli:KK43: çok geçmiş olsun canım
Silikonlari cikarmadi sadece lenften parca aldi canim sagolasin. Iyilesmek istiyorum 2 aydir mahvoldum. Allah kimseye yasatmasin ben cok pisman oldum......

Sonucum temiz cikti ama elimin sisligi inmiyor var mi benim gibi bu sorunu yaşayan ve lenf odemi zamanla tamamen gecen ??

Sonucum temiz cikti ama elimin sisligi inmiyor var mi benim gibi bu sorunu yaşayan ve lenf odemi zamanla tamamen gecen ??
Can'ım ben de Ankara'da koltUkaltı kesisi ile oldum. 17 ay oldu. Çok şükür şimdilik bi sıkIntı yok. Neden böyle oldu anlamadım, çok üzüldüm. Benim de ilk görüşmede sorduğum soruydu:" bu kesi yeri lenfatik direnaja bi zarar verir mi?" Diye. Dr um da bu kesi yerinin ciddi tecrübe ve uzmanlık istediğini, her dr un bu kesi yerine aşina olmadığı idi. Ama dr ne kadar tecrübeli olursa olsun, herşey başımıza gelebilir. Çoook geçmiş olsun. Şunu merak ediyorum: dr un bi ihmali veya eksikliği var mı? Yoksa her ameliyat olanın başına gelebilecek bir durum mu?

Çooook geçmiş olsun tekrar, hemen toparlanmanı diliyorum.

Benim ara ara sol kolumda uyuşma oluyor. Nöroloji ye de gittim, ameliyatla ilgili olmadığını söyledi. Belki de ilgisi vardır :bicak:

Merhaba.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Meme Büyütme olerasyonunu 2007'de ben de oldum ama koltuk altından yapılmasına çok şaşırdım.
Bundan nerdeyse 10 yıl önce bile, benim dr.um artık dünya plastik cerrahisinde koltukaltı yada meme ucundan protez takılmasının uygun olmadığını, en sağlıklı yöntemin meme altı olduğunu söylemişti. Ve ben de meme altından ameliyat olmuştum sadece 2 gün yatak istirahatinden sonra 4.gün işe başlamıştım araba kullanarak işe gitmiştim.
Koltukaltından bu Zamanda opr. yapılmış olması çok şaşırtıcı. Umarım bir an önce düZelir. Çok geçmiş olsun...

Merhaba.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Meme Büyütme olerasyonunu 2007'de ben de oldum ama koltuk altından yapılmasına çok şaşırdım.
Bundan nerdeyse 10 yıl önce bile, benim dr.um artık dünya plastik cerrahisinde koltukaltı yada meme ucundan protez takılmasının uygun olmadığını, en sağlıklı yöntemin meme altı olduğunu söylemişti. Ve ben de meme altından ameliyat olmuştum sadece 2 gün yatak istirahatinden sonra 4.gün işe başlamıştım araba kullanarak işe gitmiştim.
Koltukaltından bu Zamanda opr. yapılmış olması çok şaşırtıcı. Umarım bir an önce düZelir. Çok geçmiş olsun...
Her dr aşina olduğu yöntemi tercih ediyor sanırım :KK66: koltuk altı kesisi ile sadece kasaltı oluyor zAten. Yani meme dokusu olan biri için uykun bir yöntem değil, double bubble denen çift meme görüntüsü oluşabilir.Ben gibi dümdüz olanlar için çok avantajlı bi yöntem.ameliyattan sonraki iyileşme döneminde de memealtında bi kesi yeri ve dikiş olmadığı için, kesi yerine baskı yapan/dikiş yerini geren/iyileşmeyi geçiktiren bi durum olmuyor. .Protez koltukaltından açılan kanalla pectoral major kasın altına koyuluyor. Kesi yeri de koltukaltındaki kıllı bölümde 3 cm kadar. Zamanla tamamen silikleşip katlantı yerinde kayboluyor. Endoskopik cerrahi ile yapıldığı için daha az travma VE daha az kanama oluyor. Meme ucundaki sinirlere yaklaşılmıyor VE his kaybı olmuyor. Tabi bu avantajlar bu yöntemi başarıyla gerçekleştiren doktorların elinde hayat buluyor. Dediğim gibi her cerrah farklı bi kesi yerini avantajlı buluyor. Bazı dr lar memeucunu (erojen bölge olduğu için) tercih etmezken, bazı dr lar da memeucunu çok avantajlı buluyor. Bazıları da memealtından şaşmıyor. Bu yöntem demode midir bilemem, tıpçı değilim. Ama dr um tüm gelişmeleri yakından takip eden çok başarılı bir cerrah, "atıl" bi yöntemi tercih etmezdi diye düşünüyorum. :KK66:

Dediğim burada önemli olan hastanın altyapısı VE cerrahın yeterliliği :KK66: ama arkadaşımızın başına gelen çok sıkıntılı bi durum. Allah yardımcısı olsun :KK66: hepimiz sağlıkla kullanalım memelerimizi :KK66:

Öncelikle cok geçmiş olsunn. Bende yakin bi zamanda ameliyat olmayı düşünüyorum. Ameliyattan hemen kısa bir sure sonra sorun çıktığı zaman doktor yeniden ameliyat ücreti istiyor mu acaba. Ben öğrenciyim ara tatilde düşünüyorum ama bi sorun çıkarsa tekrar ameliyat ücretini ödemem mümkün değil. Bu konuda bir bilginiz var midir sevgili kadınlar kulübü üyeleri :)

Doktor un hatasi oldugunu anladik halbuki adam 10000 ameliyat yapmis sadece koltukaltindan kizlar... Ama bir suru mahkemesi varmis yeni duyuyoruz. Benim gibi olanlar olmus yani. Arti bugun ameliyatimin 4. Gunu telefonuma donmedi bileee sag kolalti dikis yerimden hafif bir sarimsi akinti gelmis pansumanimi yaparken fark ettim. Haydi buyrun, yani ne yapilir bu adama acaba sizce??

Doktor un hatasi oldugunu anladik halbuki adam 10000 ameliyat yapmis sadece koltukaltindan kizlar... Ama bir suru mahkemesi varmis yeni duyuyoruz. Benim gibi olanlar olmus yani. Arti bugun ameliyatimin 4. Gunu telefonuma donmedi bileee sag kolalti dikis yerimden hafif bir sarimsi akinti gelmis pansumanimi yaparken fark ettim. Haydi buyrun, yani ne yapilir bu adama acaba sizce??
Can'ım benim, sen pansumanını ihmal etme. Çok iyi bak kendine. İyi beslen bağışıklığın düşmesin. Dr un ofisine git hemen. Bekletme.

Öncelikle cok geçmiş olsunn. Bende yakin bi zamanda ameliyat olmayı düşünüyorum. Ameliyattan hemen kısa bir sure sonra sorun çıktığı zaman doktor yeniden ameliyat ücreti istiyor mu acaba. Ben öğrenciyim ara tatilde düşünüyorum ama bi sorun çıkarsa tekrar ameliyat ücretini ödemem mümkün değil. Bu konuda bir bilginiz var midir sevgili kadınlar kulübü üyeleri :)
Can'ım o sıkıntının Ne olduğuna bağlı!! Bazı dr lar istiyor bazıları sadece ameliyathane ücretini istiyor. Dr unla konuşman Laz'ım.

X