• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

meme başı çatlaklarına çözüm.

ahhh ahhh zeytin yağıda sürüyorum hala her emzirmeden sonra yumuşuyor rahatlıyor ancak yaraları çatlakları geçirmiyor
madecassol biraz daha işime yaradı, çatlaklar geçti, yaralarda iyileşmek üzere
tabii ayfer arkadaşımızın dediği gibi öyle 2 günde geçmiyor benimki
geçer elbet, olmadı diğer kremleri kullanıcam
Allahım şifa versin

madecassol sankim iyi gibi geldi banada, gece emzirdim göüsümü yara olan göüsümü,çok acıdı zaten baktım tekrar kanamış ,bugün hiç emzirmedim.ama daha ne kadar daha sağcam sağmakda acı veriyo üstelik pompa kullanmıyom elimle sağıyom.pompa kullansam daha çok yarılcak yaralar
emince tekrar açılıyo yaralar of napcam bilmem ya:((

ay emzırdığım donemler aklıma geldı de için acıdı
kızlar yılmadan bebişler için dayanacaksınız yapacak hiç birsey yok meme emzırme olayına alışana kadar sürüyor bu olay tatlılarım benım
sadece allahtan sabır dıleyım
bırde emzırırken bebişinizin yuzune bakın o sıze muhtaç

sampuan canım bılıyorum çok acıyor ama acısada emzırmen lazım tatlım bebiğini benım bır meme uçun tamamen kopmuştu kaç doktor gezdım emzıreceksın dedı
sen sonunda bır doktor bırgun dınlendır artık ırınlenmeye başlamıştı
ben bır gunu bır hafta yaptım ama şimdi o goğsumde daha az sut uretıyor
ne kadar cok emerse o kadar çok sut olacak ılerı de
sizlere bol sutlu gunler

ay emzırdığım donemler aklıma geldı de için acıdı
kızlar yılmadan bebişler için dayanacaksınız yapacak hiç birsey yok meme emzırme olayına alışana kadar sürüyor bu olay tatlılarım benım
sadece allahtan sabır dıleyım
bırde emzırırken bebişinizin yuzune bakın o sıze muhtaç
mafoldumben :gitme:muhtaç...

madecassol sankim iyi gibi geldi banada, gece emzirdim göüsümü yara olan göüsümü,çok acıdı zaten baktım tekrar kanamış ,bugün hiç emzirmedim.ama daha ne kadar daha sağcam sağmakda acı veriyo üstelik pompa kullanmıyom elimle sağıyom.pompa kullansam daha çok yarılcak yaralar
emince tekrar açılıyo yaralar of napcam bilmem ya:((

Canım bende lasinol hametan bepanten kullandım hiçbiri fayda etmedi...Şuan zeytinyağı sürüyorum ama pek bi faydası yok gibi...

Eğer madecassol iyi geldiyse bende alayım bebeğimi emzirmek eziyet oluyo herseferinnde..

Ağlıyorum artık emzirirken sütyen bile takamaz oldum göğüs pedi kullanıyorum acaca oda hava aldırmaıyoda o yüzden de mi oluyo anlamadım ki.

valla kim ne dersedesin o çatlaklar günü gelmeden geçmiyor ben hiç bişey bilmiyorum başka...

sol göğsümün az ucu çıktı ama sağ göğsümde sadece yeri belli oldu o kadar uçsuzdum yani...
saydığınız tüm kremler, yağlar, yöntemler neler neler denedim....
sağ meme ucum iltihaplandı, ağlayarak emzirmeyi de geçtim kızım emmemeye başladı, haklı çocuk yara kokuyor pis pis :(
sonra düşündüğüm kremi verdi doktor, terramycin... emzirmedim bir hafta el pompasıyla sağdım biberonla verdim ve yara geçmeye başladı...
bir hafta sonunda baktım bizim hanım memeye kızmaya başladı biberon gibi çok süt gelsin istiyor, tamam dedim artık emzirmeye başla...
yara tam emeceği yönde açık kalmıştı, canım acımasın ve emerken açmasın diye sağ göğsü sol göğüs gibi tutarak emziriyorum hala, yara hala tam kapanmadı ama Allahıma şükürler olsun sütüm aynen geliyor...

geçeceği gün gelmeden kapanmıyor kızlar kesinlikle kapanmıyor...

aynısafa kremi çok iyi arkadaslar kullandm ben ayrıca sonra satısına basladm goldensun olarak
facebook grubu var goldensun ürünleri diye gelin anlatalm

ayyy hepımız aynı dertten muzdarıbız bugune kadar hıc bısey yoktu yenı oldu sasırdım.derı attıyo resmen soyuldu bıde kasıntı..kasınan varmı daha kanıcak durum olmadı ama az kaldı yanı napıcaz arkadaslar ya:(((

ayyy nasıl içim sızladı hepinize çok geçmiş olsun
hepsini yaşadım,resmen koptuğunu bilirim,anneciğimle ne kavgalar ettim
şimdi yaşadığım yerde bakıyorum herkes hiç sorun yaşamadan bebeklerini besliyorlar:nazar:
ilgimi çekti herkese sormaya başladım aynı cevabı aldım çok ilğinç
yeni doğum yapan bayanın memesinin ucuna ve kahverengi bölğeye kuru soğanı 2ye bölüp onunla 2göğse sürüyorlarmış 5dk beklettikten sonra temiz bezle silip bebeği emziriyorlarmış
1kez yapılan uyğulama ama asla bebek ağız sütünü almadan yapılacakmış bir dahada çatlak olmuyormuş
sizler için geç olmuş olabilir ama yeni anne olacaklar için denemeye değer derim

kantoron yağı göğüs ucu çatlaklarına da çok iyi geliyomuş arkadaşlar.. zaten yara ve yanık tedavisinde hücre yenileyici bi yağ olduğu için çok iyimiş
hatta kk da biri yazmış 4 çocuğumu kantoron yağıyla hiç pişik olmadan büyüttüm diye..

Kantoron cidden mucizevi bir kbitkiymis.yagini bende almistim yaniklara falan iyi geliyormus.ama meme basi catlagimi iyilestiren madeccassol oldu.

ayyy nasıl içim sızladı hepinize çok geçmiş olsun
hepsini yaşadım,resmen koptuğunu bilirim,anneciğimle ne kavgalar ettim
şimdi yaşadığım yerde bakıyorum herkes hiç sorun yaşamadan bebeklerini besliyorlar:nazar:
ilgimi çekti herkese sormaya başladım aynı cevabı aldım çok ilğinç
yeni doğum yapan bayanın memesinin ucuna ve kahverengi bölğeye kuru soğanı 2ye bölüp onunla 2göğse sürüyorlarmış 5dk beklettikten sonra temiz bezle silip bebeği emziriyorlarmış
1kez yapılan uyğulama ama asla bebek ağız sütünü almadan yapılacakmış bir dahada çatlak olmuyormuş
sizler için geç olmuş olabilir ama yeni anne olacaklar için denemeye değer derim

Ben bunu yapmamanızı öneriyorum çünkü bebek özellikle ilk haftalar görmüyor koklayarak meme ucunu buluyor, bunun için gebeliğin sonuna doğru meme ucu rengi koyulaşıyor-yayılan kokuyu arttırmak için, koltuk altı gibi-meme ucuna sürülen kremler bu nedenle kokusuz, bebeğin emme güdüsünü etkilememek için, soğan kokusu bebeği emmesini etkilerse sonuçta süt azalarak kesilir.Bu nedenle emziren anneler kokulu kremler, sabunlardan, parfümlerden oje aseton gibi maddelerden uzak durmalı koltukaltı meme ucu eller ve vücudun tamamı temiz ama doğal kokusunu yaymalı bu bebek için en sağlıklısı...

Çatlaklar içinse önerim yaşayan ve çok acı çeken ve geçmesi için birçok yöntem denedikten sonra asıl oluşmasını engellemenin çözüm olduğunu anlayan biri olarak söyleyebilirim ; Memeyi doğumdan itibaren elinizle tutarak bebeğin ağzına doldurmaya çalışın, çünkü çatlağa sebep bebeğin memenin sadece uç kısmını çekiştirmesi, ben bebek küçük ağzına alamaz diye bildiğim halde bebek emerken memeyi tutmamıştım kendisi sadece uç kısmı ağzına aldığı içinde sonucu çok acı oldu, koyu renkli kısım ne kadar ağzına girerse o kadar iyi ve böylece çatlakda oluşmaz, çatlak varsa geçmesi kolaylaşır, bunun bebeğede faydası var bebeğin emmek için harcadığı güç azalır, emmek için daha az yorulur.Böylece yenidoğan bebek yorulmadan daha çok emer ve bunun sonucundada daha çok süt salgılanır.Çatlağı olanlara nemlendirici bir krem kullanarak -ben lansinoh kullandım yıkamaya gerek olmadığı için- elimle emzirmeye çalıştım, ayrıca bir memeyi emzirirken diğerini pompayla sağarak biberonla verdim böylece sırayla dinlendirmeye çalıştım tavsiye ederim.