• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme asimetrisinin estetiksiz çözümü varmı_

zburuk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
228
0
316
Diyarbakır
Merhaba bayanlar,
Foruma üye olur olmaz böyle bi konu açmak kötü bi duygu. Ama bunu danışmam lazım.
Herkes bayanların %90 ında bu problemin olduğunu söylüyor ama bu asimetri olayını ben çok büyütttüm kafamda.
Göğsümün biri diğerinden büyük, uçları aynı hizada durmuyor, ve büyük olan sanki sarkmış gibi görünüyor. Arada da ağrı yapıyor.
Bunun çözümü ne olabilir? Lütfen yardımcı olun..

Merhaba bayanlar,
Foruma üye olur olmaz böyle bi konu açmak kötü bi duygu. Ama bunu danışmam lazım.
Herkes bayanların %90 ında bu problemin olduğunu söylüyor ama bu asimetri olayını ben çok büyütttüm kafamda.
Göğsümün biri diğerinden büyük, uçları aynı hizada durmuyor, ve büyük olan sanki sarkmış gibi görünüyor. Arada da ağrı yapıyor.

asimetri bende de var. doktorum söyleyene kadar farketmemiştim. göğüslerim yok gibi bir şey, bunun da etkisi vardır farketmememde muhtemelen.
öğrendiğim gün evde fotolarımı çektim. bir göğsüm diğerine göre biraz aşağıda gerçekten de. yıllar sonra bunu öğrenmek insanda şok etkisi yaratıyor..göğüslerim cc olarak da farklılar. farklı ölçüde silikon konarak düzeltilebiliyor bu durum.
ameliyat olmayı düşünüyor musun? düşünüyorsan araştır iyice, kafana takma öyle her şeyi hemen. doktorunu da bulursan daha da rahatlayacaksın.

Merhaba bayanlar,

Canım,gögsünden hiç ameliyat oldunmu sen?Meme büyütme yada küçültme.Yani ameliyat olmadan öncemi bu şikayetlerin var,yoksa ameliyattan sonramı oldu.Belirtmemişsin,merak ettim..
Neyse kendi çapımda bilgilendiriyim yinede.Vücudumuzun sag tarafıyla sol tarafı birebir aynı degildir.Sag gözümüz ve sol gözümüz farklıdır.Ayagımız biri digerinde göre büyüktür.Nitekim gögüslerimizde öyledir.Benim gibi azda olsa simetri takıntısı yapan biri olunca tabi çok dikkat ederiz bu duruma ve can sıkıcı olur.Protez ameliyatı ile gögüsler aynı boyuta getirilebilir.Büyük olan gögüse diger küçük olan gögüse koyulacak protezden daha küçük bir protez koyulur ve iki gögüs eşit olur.Fakat bir gögüs sarkıksakiii..genelde durum böyle olur.İşte o zaman meme ucuda digerine göre farklı yerde durur.Sadece farklı ebatlarda protez bu görüntüyü düzeltmeye yetmez.O zamanda sarkık olan gögüs meme dikleştirme operasyonundaki gibi meme ucundan aşşagıya dogru bir kesi ileaçılır.Memedeki fazla deri alınır,gögüs ucu çıkarılıp digeriyle aynı hizaya getirilir ve dikilir.Bu durumdada bir gögüste digerine nazaran biraz daha fazla bir iz olur..Bu işlem yapılmadan gögüs asimetrisi düzelmez.Protezle gögüsler büyüdükçe bu asimetri daha çok göze çarpar ve bu durum sizi daha çok mutsuz edebilir..İşin uzmanı,iyi bir cerrah seçimiyle başarılı bir operasyon geçirirseniz tabiki sonuç mutlu edici olur.Bunun malesefki ameliyatsız bir çözümü yoktur,Sevgiler...

Cevap veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Daha önce hiç ameliyat olmadım, kilolu bi insanım ve diyet yapıyorum acaba düzelir mi diye de ameliyat olmaya kokuyorum ama kilo verdikçe aradaki fark artıyor gibi geliyor bana,
belki psikolojik olarak öyle sanıyorum ama bilmiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, temmuzda da düğünüm var :(

Son düzenleme:
Daha önce hiç ameliyat olmadım, kilolu bi insanım ve diyet yapıyorum acaba düzelir mi diye de ameliyat olmaya kokuyorum ama kilo verdikçe aradaki fark artıyor gibi geliyor bana,
belki psikolojik olarak öyle sanıyorum ama bilmiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, temmuzda da düğünüm var :(

öncelikle kimse kusursuz değil bunu aklından çıkarma. üstelik bu senin hatalarınla ortaya çıkardığın bir durum değil. doğuştan sende var olan birşey. istersen doktorlarla görüş, fikir edinirsin.

Ayni dertten muzdaribiz, bir çok kisi bunun herkeste olduğunu önemli olmadıgını söylüyor fark küçükse evet ama benimde bir göğsüm c biri d. Ben evliyam ve henüz cocuğum yok. Emzirdekten sonra ameliyat olup bu ısı halletmek istiyorum. Sporla falan olmuyo,denedim. Sanırım tek çözümümüz ameliyat ...

Genede çok takma, ben kıyafetlerimi buna göre seciyorum tabi zor oluyo biraz, yara birine destek falan koyup eksiltiyorum kendimce...

Canım,benim sana önerecegim şey beklemek olacaktır.Zaten dügünün yakın,inşallah Allahım tez zamanda sana hayırlı çocuklarda verir.Onlarıda emzirirsin,sonra iyi bir cerrahın eline teslim edersin memişleri herşey fıstık gibi olur o zaman ;) Bence böyle düşünürsen kafaya takar mutsuz olursun.İnan estetik ameliyatta olsa yine biryerlerde kafaya takacagın birşeyler olacaktır... :29:

bendede çok ciddi bir asimetri var estetikle bile düzelmeme ihtimali varmış sanırım, bugüne kadar asimetri olmaya kimseyi duymadım etrafımda:44:

bendede çok ciddi bir asimetri var estetikle bile düzelmeme ihtimali varmış sanırım, bugüne kadar asimetri olmaya kimseyi duymadım etrafımda:44:

işte bunları paylaşmak gerek. bu da mı sadece bende var diye dünyamız başımıza yıkılıyor. hem göğsüm yok hem asimetri var... oy oyyy.... çoğu kişide var, derecesi farklı olabilir. doktorum diyene kadar ben de farketmemiştim. aynada kendimi görmek istemediğimden dkkat etmemişim demek ki. :26:
yahu bir gün daha bitti değil mi bu arada :52:

işte bunları paylaşmak gerek. bu da mı sadece bende var diye dünyamız başımıza yıkılıyor. hem göğsüm yok hem asimetri var... oy oyyy.... çoğu kişide var, derecesi farklı olabilir. doktorum diyene kadar ben de farketmemiştim. aynada kendimi görmek istemediğimden dkkat etmemişim demek ki. :26:
yahu bir gün daha bitti değil mi bu arada :52:
tabikde canım haklısın =) benim göğüslerimde çok fark var biri başkasının gibi :9: evet bir gün daha bitti 22 sinde olan ameliyatım finaller yüzünden bir hafta ertelecek sanırım benim :14::14: bunca zamanı zor geçirdim ben oysa :14:

tabikde canım haklısın =) benim göğüslerimde çok fark var biri başkasının gibi :9: evet bir gün daha bitti 22 sinde olan ameliyatım finaller yüzünden bir hafta ertelecek sanırım benim :14::14: bunca zamanı zor geçirdim ben oysa :14:

umarım ameliyatınla bu sorun da çözülecek canım. :nazar:

"bir gün daha geçti" yi kendim için söylemiştim ama paylaşabiliriz sorun değil :1:

canım erkekler hiç bir şeyi sorun etmez gönülleri olduktan sonra.
erkekleri geçtim ben bile asimetri olduğunu 39 yaşıma kadar farketmemiştim, ameliyattan 1 gün önce doktorum söyledi :53:

Sizce asimetriyi erkekler çok sorun eder mi?

slm arkadaslar ben daha 16 yasindayken doktoruma sormustum. ve doktorum nerdeyse her kadinin bir gögsü öbüründen kücüktür demisti.yani acaba kötü biseymi var gögsümde diye korkmayin. bazilarinda ikisinin arasinda fark yok denilecek gibi, bazilarinda ise gercekten belli oluyo fark oldugu. ben kafama takmiyorum artik. ama estetigede kesinlikle karsi degilim. rahatsiz oluyosaniz yaptirin.

Merhaba bayanlar,

Asimetri bende de vardı...ama doğuştan değil, yanlış emzirmeden kaynaklanıyordu..sağ mememden fazla emzirdiğim için maalsef zamanla sağ memem büyük, sol küçük. V dediğin gibi meme ucu aşağı bakıyordu...ve sarkıktı...bu tabii ki de emzirmeden sonra olan sarkmaydı...durum kötüydü...ama şuan meme büyütme ameliyatı olduğum için ortadan kaltı bu sorun...
İnşallah sen de çözersin bi şekilde...Bana göre doğal yöntemlerle hal olacak bi iş değil bu...sonuçta bir tarafta doku fazlalığı var...o dokuları doğal yöntemle azalacağını sanmam...ama bu sadece fikrim.

Merhaba bayanlar,

sizi korkutmak değil amacım bir konuda uyarmak. meme asimetrisi her kadında vardır, kiminde farkedilmeyecek kadar az kiminde ise ciddi boyutlarda ancak beniim takıldığım nokta ağrı olması. kilolu bir bayansınız bu sebeplede göğüsünüde kendi elinizle farkedemediğiniz bir kitle olup olmadığını araştırmanızı öneririm.

bende aynı dertten muzdaribim. sol göğsüm dik ve şekilli, sağ göğsüm ise sarkık ve büyük. aynı zamanda o açık kahve olan bölge de daha geniş. bende sözlüyüm ve ne yapıcağımı bilmiyorum gerçekten. :(

Back