Melih Gökçek: Kadınlara ayrı vagon anketi yapılıyor

Hayyal

Doruk♥
Pro Üye
4 Temmuz 2008
5.767
14.790
773
Melih Gökçek: Kadınlara ayrı vagon anketi yapılıyor
melih-gokcek-kadinlara-ayri-vagon-anketi-yapiliyor-h1465796810-18efd1.jpg

redot.gif

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "kadınlara özel vagon" uygulamasına ilişkin bir anket çalışması başlattı.
13 Haziran 2016 Pazartesi 08:46

AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, resmi Twitter hesabı üzerinden ses getirecek bir anket başlattı.Japonya'nın başkenti Tokyo'da birçok kadının iş çıkış saatlerinde trenlerde tacize uğramamak için yalnızca kadınlara özel vagonları tercih ettiği yönündeki projeye işaret eden Başkan Gökçek, Ankara'da yaşayanlara metro vagonlarına ilişkin bir soru yöneltti.

Başkan Gökçek, "Ne dersiniz? Ankara Metrosu'nda da bayanlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?" soru üzerine Twitter'dan anket çalışması başlattı.Kısa sürede çok sayıda kişi katıldı.

kadinlara-ayri-vagon-anketi-4af89e.jpg

24 saat sürecek olan ankette Ankara metrosu için, Tokyo'daki modelin denenip denenmemesi soruluyor. Ankete dakikalar içinde çok sayıda takipçi katılım gösterdi.

Oylamada "evet deneyelim" yanıtının önde gittiği görüldü.Gökçek'in ayrı vagona örnek gösterdiği uygulamaJaponya'nın başkenti Tokyo'da 2009'dan bu yana kullanılan sistem kapsamında özellikle iş çıkış saatlerinde trenlerde tacize uğramamak için kadınlar kendilerine özel vagonları tercih ediyor.
http://www.yeniakit.com.tr/haber/melih-gokcek-kadinlara-ayri-vagon-anketi-yapiliyor-183955.html

Koşulsuz şartsız birinin hatalarını hiçe sayıp görmemek ve aynı şekilde koşulsuz şartsız birinin doğrularını iteklemek, aynı derecede yanlış bir tutum.

Birkaç saate burası AKP ve diğer partiler diye ayrisir. Sırf Melih Gökçek söz konusu olduğu için. Onlara ithafen yazdım.

Çok güzel bir uygulama olacağını düşünüyorum. Ve bunun siyasete bağlanması gereken en son şey olduğunu da düşünüyorum. Biraz objektif baktığımızda, toplum için bence gayet de faydasinin görülebileceği bir durumdur bu.

japonyada yapılmıs acaba burda yapıldıgında kadın karma trene binse tacize ugrasa ee sende kadınların oldugu vagona binseydin hakettin istedin demekki gibi cumleler duymayacagımızı kim soyleyebilir..baska ulkelerde basarılı oldumu olmadımı bilemiyorum ama bizim ulkenin insanlarından suphem var

Ya kardeşim böyle haremlik -selamlık vagon yapacağınıza erkeklerin fikirlerini değiştirin,tacize,hatta sözlü tacize bile adam gibi yaptırımlar uygulayın .
Öyle tecavüz edilen kişiye" rızası vardı " denirse olmaz bu iş .
Sonra kadın karışık vagona binecek,tacize uğrayacak ve "Eee binmeseydi" denilecek .
Her zaman ki gibi saçma bir öneri ,şaşırmadım bile ,bizim ülkenin zihniyeti bu çünkü

Haberi okumadim, ayrı vagon yapacağına tacize tecavüze en agir cezayı ver caydırıcı olsun. Ayırmak çözüm değil.

Halkı yetiştirmek , eğitmek ,caydırıcı cezalar koymak yerine
ayrı vagon :işsiz:
durmak yok, sürünmeye devam

onların zihniyeti durmak yok ,sürtünmeye devam ...
vagonlardaki kalabalığı çözmek yerine tıkış tıkış kadın erkek ve karma vagon yapma derdindeler.

Off hep geçici çözümler hep geçici icraatler! Köküne inin şu sorunun köküne ya!
Taciz edene koyun 15 yıl hapis ağırlaştırılmış, kimse kimseyi sözle bile taciz edebiliyor mu bakın. Hiç indirim falan da uygulamayın, yiyor mu taciz etmek görelim.
Tecavüze de verin ağırlaştırılmış müebbet. İşte önlem böyle olur. Yapanın önü böyle kesilir, mağduru alıp kaçırarak değil.
Vagonlardan önce kafaları ayırmak lazım. Vagonu ayırırsın, trenden inince taciz eder Melih başkanım. Ne olur ya bir şeyler yapın.

Pembe otobüs, pembe kaldırım ve şimdi de pembe vagon :kahve:

Erkekleri terbiye yerine başına pembe eklenerek şirinleştirilmiş ayrıştırma taktiği, iyiymiş:KK14: binmezsek ne olacak? Pembe kısma binmedin tacizi hak ettin mi diyecekler:süslü:
Yaşadığım yerde ki bir avm de pembe otopark yeri bile var Mune

Pembiş olunca tüm dertler,tacizler bitiyor sanki:KK14:

Ne hoş(!)
Karışık vagona binen kadına taciz olunca da," kadınların olduğu vagona binseymiş,kadının suçu" derler! kadınlara ayrı vagon yapacağınız yere insan olun, kadına değer verin, taciz gibi suçlamalara adam akıllı indirimsiz ceza uygulamasını konuşun!

Back