Premature Bebekler meleklerim 27 hafta 4 günlük doğdular:(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

karalim

Guru
Kayıtlı Üye
16 Mart 2010
15
0
286
İstanbul
yıllardır takip ediyorum ,buraya yazmak bugüne kısmetmiş. bebeklerim 27 haftalık doğdular. küvezi olan hastane ararken suyum geldi 4 cm açılma olduğu için son anda doğuma aldılar. utkum 1270 gr zehram 1200 gr doğdu. 3aralık saat 23 te doğum yaptım 2 buçuk gün oldu solunum cihazını %60 tan %45 e indirmişler. bu süreç nasıl işler benim elimden ne gelir bilenlerden yardım istiyorum. yavrularımı orada tek bıraktığım için vicdan azabı çekiyorum çıktım hastaneden benim yokluğumu hissederlermi. bu süreçten geçenler bilgi verirse sevinirim benim elimden gelecek birşey varmı. herkesten allah rızası için dua bekliyorum rabbim kimseyi evlatlayla imtihan etmesin herkesi evladına kavuştursun.amin

arkadaşım konu hakkında bilgim yok maalesef.geçmiş olsun İnşaallah bebeklerin sağlığına bir an önce kavuşsun,Rabbim ol deyince olur.dua edeceğim sana.

Allah yardimcinn olsunnn canim cok zor bi durum bende pek anlamam ama akil yurutebilirim.solunun degerini dusurdulerse iyiye gidiyo deekki.vicdan azabi cekme sakin.sagliklari icin ordalar sen onlari isteyerek birakmiyosunki dualarinla destek ol yavrularina.Rabbim anali babali buyutsun en yakin zamanda sanada sagliklarinada kavussunlar ins.

Öncelikle tebrik ederim..Allah sağlıkla eve götürmek nasib etsin... Ben de erken doğum yaptım ve ikizlerimle küvez maceramız oldu...

Senin yokluğunu hissetmezler,bu konuda endişen olmasın...Bunu anlayacak,kavrayacak durumda değiller daha...Muhakkak orada en iyi şekilde bakılıyorlardır...Zaten erken doğdukları için emme refleksleri de yeterince gelişmemiş olabilir...Solunumları iyiye gidiyor ki % yi azaltmışlar..Ben böyle anladım en azından....Yapman gereken şey iyi dinlenip uyuyabilmek,beslenmene dikkat etmek...Çünkü onlara süt götürebilmen için bunlara dikkat etmen gerekiyor canım...Sık sık gidersin bebeklerini görmeye :)

Canım öncelikle hayırlı olsun anneliğin. Benimde ilk gebeliğimde oğlum 31+5 günlük doğdu.
Rabbim tez zamanda sağlıkla yavrularını alıp eve götürmeyi ve yetiştirmeyi nasip eylesin.
Canım ilk önce kendine sakın kızma onlar orda emin ellerdeler. Sen sakin ol yüce mevlama sığın. Simdi yapacağım şey güzel beslenmek bol su içmek sütünü gelmesini artmasını sağlamak. Daha küçük ve yeni doğduklarında daha anne sütü verilmiyordur. İlaçlarını alıyorlardır. Sen sütünü sağmaya başla ve onlar için dondur. Gelmese de düzenli sağ. İyi bir elektrikli göğüs pompası satın al.
Rabbım yardımcın olsun canım. Allah'a emanet olun.

Ayrıca canım yavrularının kiloları haftalarına göre maşallah çok iyiler.
Yakında solunun cihazından çıkarlar Allah'ın izniyle. Sonra da beslenmeye başlarlar. İlk başlarda kilo kaybedeceklerdir sakın üzülme sonra tekrar almaya başlarlar.

Allahim saglikla evinize goturmek nasip etsin insallah rabbim sifa versin yavrulara
Benimde uçûz kizlarim var bende 33 haftalik dogum yaptim bizimde kuvoz maceramiz var
Sakin uzulme onlar orda emin ellerdeler rabbim sifa versin kuzucuklara bol bol dinlen sutun olsun benim sutum cok azdi ilac niyetine ictiler kizlarim ben cok yoruluyordum hastane evime uzakti sezaryenli halimle araba kullanip hergun gidiyordum kizlarimi gormeye gunler cok cabuk geciyor merak etme onlari orda birakmak cok zor ama iyilikleri icin katlanicaksin eve gelecekleri dusun ve bol bol dinlen sonra hic vaktin olmayacak
Benim cadilar simdi nerdeyse 2,5 yasindalar
Rabbim yardimcin olsun

öncelikle analı babalı uzun ömürlü olsunlar inşAllah.arkadaşların yazdığı herşeye katılıyorum bikere haftalarına göre kiloları çok iyi MAŞALLAH.benim ikizlerimde 27hafta 6günlük doğdular oğlum 1.80gr kızım 970gramdı uzun bi küvez dönemi geçirdiler.evim ve hastane arsı mesafe uzaktı bebeklerimin orda benim evde olmam ayrı olmak beni çok ama çok yıprattı o dönem mantıklı düşünemediğim için kendimi çok yıprattım fazla stres yaptım sütüm yok denilecek kadar azaldı ilaç niyetine götürdüm bende.ama taburcu olduktan sonra bol bol emzirdim sütüm arttı.onlar orda okadar iyi bakılıyoki gönlünü ferah tut bol bol dua et.kuru incir ve havuç sütünü artırır.hergün biraz daha iyiye giderler kilo aldıkca emme reflekseride gelişir.hem unutma erken doğum yapan annelerin sütü miyadında doğum yapan annelerin sütüne göre daha etkiliymiş ALLAH ona göre olduruyo herşeyi doğal bi ilaç doping gibi yani:) bebeklerin biraz daha büyüsün helede seninle ten teması kursunlar seni ozaman hissederler canım.dualarımız bebeklerinle...ve seninle

Allah yardimcin olsun insallah bebeklerin en kisa zamanda toparlanip saglikli bir sekilde evlerine donerler.

bende 28 haftalık doğurdum biri 49 gün diğeri 120 gün yoğunbakımda kaldılar çok zor günlerdi ama geçti gitti şimdi 2 yaşındalar ve el birliğiyle beni delirtmeye uğraşıyorlar:)
sen sakin ve sabırlı olmalısın Allaha güven hayırlısını iste,sütünü sağ onları bekle herşey çok güzel olacak

canım yazdıklarını okurken 4 ay önceye gittim.film şeridi gibi tüm yaşadıklarım geçti gözlerimin önünden.bende ikiz prematüre annesiyim.1365 ve 1510 ile doğdu kızlarım.dha sonra 1100 e kadar düştüler.haftamız 30+1 di.
bir kızım solunum cihazına hiç bağlanmadı, diğeri 6 gün bağlandı.toplam 22 gün küvezden sonra 1400 ile eve geldik.
ben 4 hastanede toplam 2 hafta yattım.doğum yaptığım son hastane evime 3 saat uzaklıktaydı ve 2 günde bir süt bırakmaya gidiyorduk.eve dönerken ağlamaktan harap oluyordum.bol bol sua ediyorum onlara.ne zor zamanlardı.
şimdi senin bol bol süt sağman lazım.2 saatte bir.gece bile bıkmadan usanmadan.ben süt sağarken ağlıyorum.elde değil ama sen ağlama olur mu.
ilk sütlerini poşetlere 10-20 ml olarak koy.zaten ilk etapta fazla içemezler yazık poşeti tam doldurursan poşetin kalanı heba oluyor.
bebeklerin küvezde iken rop muayenesi, diğer röntgenler yapılıyor mu, günlük kaç gr alıyor takipte ol.
sen yanlarına gittiğinde konuş onlarla.onlar senin geldiğini hissedip mutlu olurlar.onların iyiliği için biraz ayrı düşeceksiniz tabi ama sonra uzun yıllar yanıbaşında olacaklar annesi.
bebişlerin için dua edeceğim.sizler için de bu zor günler geçecek inşallah.yardımcı olabileceğim birşey olursa özelden yazabilirsin.her anlamda destekçin olmak isterim.Allah'a emanet güzel anne.

ayrıca nerede oturuyorsun elimde fazla süt poşetleri var.sana gönderebilirim.

Oncelikle hayirli ugurlu olsun cnm tez zamanda ewlatlarini ewine goturmeni dilerim.. Bende senin haftanda dogum ysptim.. Kizim 1290 dogdu. Hast. İle ewim otobusle yarim saat vala sabah aksam gidiyodum hatta cuma gunleri kaliordum:)))) 55 gun kaldi hastanede 1560la taburcu olduk.. Ama sunu solimm oraya girdigimde kizimin kalp ritmi degisiyodu hemsireler sen gelince bole oluyo diyodu:) suan 18 aylik tek eksigimiz zamaninda dogan akranlarindsn 1 kg geri:) cok saglikli suan. Dua et rabbim sifasini verir sadece sabret daha cok yeni

allah razı olsun desteğiniz için, sadece duaya ihtiyacım var anne olduğumu bile anlayamadım henüz, kucağıma alamadım kokularını bile bilmiyorum ama şunu biliyorum rabbim kullarını geri çevirmez şifasını verecek yavrularımın güçlü olmaya çalışıyorum, dualarınızı eksik etmeyin ne olur rabbim bütün yavruları annelerine kavuştursun ayırmasın hiç

merhabalar, konuyu görünce yazmak istedim . tüp bebekle olmuş ikiz çocuklarım var.Aynı sizin bebekleriniz gibi
27 hafta 1 günlük doğdular. Şu anda 6 yaşındalar. Uzun bir süreçten gectik . Ama şu an moralinizi iyi tutup,
süt vermeye yoğunlaşmanızı tavsiye ediyorum.bir sorunuz olursa, seve seve yanıtlarım. sevgiler

arkadaşlar merhaba.4 aralıkta 29+2 günle eken doğumla kızım dünyaya geldi.şu anda yoğun bakımda.ben şubatta olacak derken o dayanamadı.1160 gr doğdu.ama 1080 e düşmüş.anne sütüne başladık.sağmaya başladık.dualarınıza ihtiyacım var.o kadar küçük ki anlatamam.ne olur dua edin bırakmasın beni meleğim

rabbim şifasını versin inş. bütün melekleri annelerine kavuştursun tez zamanda sağlıkla.

karalim ve ebrar arkadaşım bebekleriniz nasıllar ?yazılanları yeni okudum ve çok duygulandım.umarım bebeklerinize sağ salim kavuşmuşsunuzdur

karalim ve ebrar arkadaşım bebekleriniz nasıllar ?yazılanları yeni okudum ve çok duygulandım.umarım bebeklerinize sağ salim kavuşmuşsunuzdur
bebeğim iyi canım ama hala küvezde.yakın zamanda çıkması için dua ediyorum.sen de unutma dualarında teyzesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…