yıllardır takip ediyorum ,buraya yazmak bugüne kısmetmiş. bebeklerim 27 haftalık doğdular. küvezi olan hastane ararken suyum geldi 4 cm açılma olduğu için son anda doğuma aldılar. utkum 1270 gr zehram 1200 gr doğdu. 3aralık saat 23 te doğum yaptım 2 buçuk gün oldu solunum cihazını %60 tan %45 e indirmişler. bu süreç nasıl işler benim elimden ne gelir bilenlerden yardım istiyorum. yavrularımı orada tek bıraktığım için vicdan azabı çekiyorum çıktım hastaneden benim yokluğumu hissederlermi. bu süreçten geçenler bilgi verirse sevinirim benim elimden gelecek birşey varmı. herkesten allah rızası için dua bekliyorum rabbim kimseyi evlatlayla imtihan etmesin herkesi evladına kavuştursun.amin
canım yazdıklarını okurken 4 ay önceye gittim.film şeridi gibi tüm yaşadıklarım geçti gözlerimin önünden.bende ikiz prematüre annesiyim.1365 ve 1510 ile doğdu kızlarım.dha sonra 1100 e kadar düştüler.haftamız 30+1 di.
bir kızım solunum cihazına hiç bağlanmadı, diğeri 6 gün bağlandı.toplam 22 gün küvezden sonra 1400 ile eve geldik.
ben 4 hastanede toplam 2 hafta yattım.doğum yaptığım son hastane evime 3 saat uzaklıktaydı ve 2 günde bir süt bırakmaya gidiyorduk.eve dönerken ağlamaktan harap oluyordum.bol bol sua ediyorum onlara.ne zor zamanlardı.
şimdi senin bol bol süt sağman lazım.2 saatte bir.gece bile bıkmadan usanmadan.ben süt sağarken ağlıyorum.elde değil ama sen ağlama olur mu.
ilk sütlerini poşetlere 10-20 ml olarak koy.zaten ilk etapta fazla içemezler yazık poşeti tam doldurursan poşetin kalanı heba oluyor.
bebeklerin küvezde iken rop muayenesi, diğer röntgenler yapılıyor mu, günlük kaç gr alıyor takipte ol.
sen yanlarına gittiğinde konuş onlarla.onlar senin geldiğini hissedip mutlu olurlar.onların iyiliği için biraz ayrı düşeceksiniz tabi ama sonra uzun yıllar yanıbaşında olacaklar annesi.
bebişlerin için dua edeceğim.sizler için de bu zor günler geçecek inşallah.yardımcı olabileceğim birşey olursa özelden yazabilirsin.her anlamda destekçin olmak isterim.Allah'a emanet güzel anne.