• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Melek baykal ve yaptığı terbiyesizlik !

yagmurluhava

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2015
22
6
1
İnsanları ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş vb etkenlere göre kategorileyerek hor görmekte ne demek ?? Gündemde varolmak için, insanlara yüksekten bakarak, kendi egosunu tatmin etmek isteyen sanatçılar (!) her gün ayrı saçmalıklarla çıkıyorlar karşımıza. Tesettürlü hanım kardeşlerimizi küçümseyerek 'Gerici' olarak adlandıran faşist insanlar bilmiyorlar ki; İslam Dininin gereği ve emri olan, başımızda taşıdığımız sadece örtü değil AYET'tir! İslam dini kadına öyle bir değer vermiştir ki; kız çocuğu doğduğunda babasına cennet kapıları açılır. Evlendiğinde kocasının, imanının yarısı tamamlanır. Anne olduğunda cennet ayaklarının altına serilir. Ve Veda Hutbesinde Peygamber Efendimiz (s.a.v) 'KADINLAR SİZE ALLAH'IN EMANETİDİR' buyurmuştur. Başı örtülü insanları medeniyetsiz olarak adlandırdığınız siz çok medeni (!) insanlara, MEHMET AKİF ERSOY'UN sözü yeterli! "Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, demekki hayvanlar insanlardan daha medeni!.."

Medeniyet bedeni kapatmakla veya açmakla ölçülmez. Başını kapatan da kendi için kapatıyordur, bedenini açan da. Bu dünyada herkes "kendi" yaşıyor, "kendi" ayakları üstünde duruyor. Öbür dünya için yaşanmaz, öbür dünyada yaşamak için "kendi" inancına uygun "ibadetler" yapılır yani "iman" edilir. Önemli olan başı kapatmak - açmak değil, algıların ve zihniyetin açma - kapama tuşuyla oynamamak. Kedi bile kuşun, ördeğin yavrusunu ya da kendisini benimseyip, sevebiliyorken biz anca birbirimizi ötekileştiriyoruz. Ne siz medenisiniz başınızı kapatıp "kendi" dini vecibelerinizi yerine getirdiğiniz için. Ne de ben medeniyim başımı açıp, mini eteğimi de giyip dinden çıkmadığım !!! için. Medeniyet şefkattir, sahiplenmektir. İtmek, ötekileştirmek değil. Melek Baykal düşüncesini yanlış sözlerle belirtmiş. Bu kadar... Bunu bütün bir topluma mal edemezsiniz. O zaman yaptığınızın Melek Baykal'ınkinden farkı kalmaz.

Ayrıca "faşist" kime denir çok belli artık. Bu tip "gerici" tanımları kullanmasak?

Edit: Yazısını editlemiş, yoksa yerden yere vuruyordu ötekileştirdiği insanları sayın konu sahibi. Moderatörler, adminler ne yazdığınızı göremeyecekmiş gibi düzenleme yapmanız komik. Yazdığınızın arkasında durabilmelisiniz, konu açıp aşağılama-yerme cüreti gösterebiliyorsanız..

Son düzenleme:
Yazımı özel sebeplerden dolayı değiştirmek zorunda kaldım. Ben genel olarak hitap etmedim Melek Baykal'ın sözlerine yönelik kendi benliğimi, kimliğimi ve dini sorumluluklarımı yerine getirerek Dinim savunarak yazdım yazdıklarımu lütfen konu çarpıtılmasın. Kimse size dinden çıkıyorsunuz demedi mini etek giyip giymemek sizin özgür düşünceniz ve iradenize kalmış. Benimde tesettürlü olmam kendi özgür iradem ve düşüncem dinimin buyruklarını yerine getirmeye çalışırken küçümsenmem ve daha önemlisi sadece kendi halinde dinini yaşamaya çalışan insanların 'gerici' ilan edilmesi beni çok fazla rahatsız ediyor. Olay budur. Medeniyet dediğin senin gibi olmayana da saygı duymak değil midir aslında Melek Baykal'ı eleştirdiğim konu budur

Medeniyet dediğin senin gibi olmayana saygı duymaksa istediği kadar yerden yere vursun Melek Baykal'ın kendi düşüncesidir, saygı duymalısınız. Yazdığınız geneldi, Melek Baykal'dan yola çıkarak genel bir eleştiri yapmaya kalktınız. Tıpkı Melek Baykal'ın yapmaya çalıştığı gibi siz de başaramadınız. İslam hoşgörü dinidir. Siz hangi dini baz alarak "bedeni açmaksa marifet hayvanlar daha medeni" diyebiliyorsunuz? Hoşgörü bunun neresinde? Ki yine de düşüncenize saygım var. Dininizi sorgulamak da pek tabii benim haddime değil. Herkesin inancı, düşüncesi kendine. Bir sosyolog adayı olarak diyorum ki; bu bakış açısı genişlemeli. Anca böyle bir "medeniyet" kavramı ortaya çıkar. Avrupa'da esas alınan budur. Bakış açısı ve benimsemek... Tüm anahtar bu.

"Medeniyeniyet dediğin açmaksa bedeni, demekki hayvanlar bizden daha medeni" sözü bana değil Mehmet Akif Ersoy'a aittir. Tesettürlü oldukları için medeniyetsiz kabul edilen bayanların yanısıra başka bayanların açık oldukları için medeniyetli oldukları gösterilmeye çalışılıyor. Sıkıntı burada zaten biz açık bayanlara hakaret etmiyoruz medeniyet kavramı tesettürlü-kapalı 'dan ibaret değildir. Yada tesettürlü - kapalı kavramını kullanarak bir insanın medeni olup olmadığına karar vermek mümkün değildir

Son düzenleme:
"Medeniyeniyet dediğin açmaksa bedeni, demekki hayvanlar bizden daha medeni" sözü bana değil Mehmet Akif Ersoy'a aittir. Tesettürlü oldukları için medeniyetsiz kabul edilen bayanların başka bayanların açık oldukları için medeniyetli oldukları gösterilmeye çalışılıyor. Sıkıntı burada zaten biz açık bayanlara hakaret etmiyoruz medeniyet kavramı tesettürlü-kapalı 'dan ibaret değildir. Yada tesettürlü - kapalı kavramını kullanarak bir insanın medeni olup olmadığına karar vermek mümkün değildir
"Medeniyet" diye yazmayı öğrendiğimizde gelişeceğiz. Neyse bu sözün sahibini biliyorum, edebiyatım iyidir. Ama Mehmet Akif Ersoy okurken Nazım Hikmet de okutulan bir çocuktum ben. Böyle bir bakış açısıyla büyüdüm. Kimse kimseyi tesettürlü olduğu için medeniyetsiz bulmuyor. Bedeni açmanın da medeniyetle alakası yok. Ötekinin olduğu yerde medeniyet olmaz. Cümlelerimizi iyi seçmeliyiz. Melek Baykal'ın durumuna ya da kadını aşağılayan yüksek kesimdeki erkeklerin durumlarına düşmemek için... Örneğin; kadın kocasına aittir diyenler. Kadın sadece çocuk doğurmalı diyenler. Kısaca budur.

Komik olan ne biliyor musunuz farkında olmadan bir kaç harf fazla yazdığım için sizin bunu koz olarak kullanmanız ve yazı yazmayı bilemediğimi ima etmeniz :)) hele ki bir sosyolog adayı olarak yapmayın lütfen :) melek baykalın son sözlerinde bile ifade ettiği '150 sene sonra geldiğimiz manzarayı gördüm aralarında iken yüzümdeki ifadeden ne kadar mutlu olduğumu anlamışsınızdır ve konağı terkederken aklım konağın gerçek sahiplerinin medeni hallerinde kaldı' cümlelerinden de anlamış olmanız gerek kim tesettürlüleri MEDENİYETLİ - MEDENİYETSİZ buluyor. Konuşmaya burada son vermek istiyorum çünkü karşımda görüşlerinize saygım var diyip bir kaç harf fazlalığını konu edinebilen bir insan varken fikir alışverşinde bulunmak gereksiz.

Türkçe'ye biraz takık bir insanımdır, Osmanlı torunuyuz diyenler genelde komik bulur zaten. :)) Neyse "Medeniyet dediğin senin gibi olmayana saygı duymaksa istediği kadar yerden yere vursun Melek Baykal'ın kendi düşüncesidir, saygı duymalısınız." sözümü tekrar iletiyor ve konuyu kapatıyorum.

Hala mı Melek Baykal değil de hala mı tesettürlü bayanlar aşağılanıyor ? Belirtmek istediğim konu buydu :)

O onu demis bu bunu demis. Gün icinde herkes herseyi diyor..
Bunu cimbizlayarak üstünüze alarak niye sinirleniyorsunuz önemsiyorsunuz ki?
Yani ben tesettürlü olsaydim ( ki düsünüyorum nasipse) hic tinlamam bile öyle insanlari yahu.. kendinize kompleks yapiyorsunuz.. siz böyle oldukca gözünüze zaten hep tesettüre karsi olanlar veya tesettür hakkinda böyle konusanlar batar. Sonra karsilikli tartisilir... bos yere gereksiz yere. O yüzden sorunu kendinizde arayin..tesettüre laf edenlerde degil.

Benim savunmam kesinlikle şahsıma dair değildir. Ben Allah'ın emri olan tesettürü savunuyorum. Dinimin buyruklarını savunuyorum çünkü ben ve tüm müslümanlar bununla mükellefiz. Buna kompleks diyorsanız o sizin görüşünüz. Hiç kimse benim Rabbimin emri olan, Dinimin gereği olan bir şeyi küçümseyemez buna kimsenin hakkı yok. Hele ki elinden geldiğince dinini yaşamaya çalışan insanları küçümsemek terbiyesizliktir. Çünkü insanlar başı açık veya kapalı diye yargılanamaz bunu Peygamberler dahi yapmamışlardır. Biz nasıl ki başı açık olan insanları medeni veya medeniyetsiz diye adlandırmıyorsak başı kapalı olan insanlara da saygı duyulmak zorunda. Ben bunu bilir bunu söylerim ve söylediklerimin tamamiyle arkasındayım.

Kaldı ki anaların ayaklarının altına cennet serilmiş bir dinin mensuplarıyız. Bu yolda bu uğurda çaba gösteren dinini yaşamaya çalışan insanları küçümsemek kimsenin haddi değildir. Çünkü İSLAM DİNİ GERİCİLİK DEĞİL EVRENSEL BİR DİNDİR. VE KADINA VERDİĞİ ÖNEM GÖZLER ÖNÜNDEDİR. GÖREBİLENE...

Bu konu vardı ne oldu ayrıca bu kaynaksız böyle konular açılamıyor bildiğim kadarıyla bdv gibi

Keşke savunmanı silmeseydin de herkes görseydi yaptığın aşağılamayı, savunduğun şeyi nasıl da ötekileştirerek savunduğunu... Keşke!

Başta da söylediğim gibi düzenlememin sebebi sadece özel sebeplerdendi. Aynı konunun varolduğunuda görmedim. Evet yeni üyeyim bilmiyor olabilirim fakat bilmemek değil öğrenmemek suç öyle değil mi? Ha bir de ayıp olan şey kabaca konuşmak değilde belki de kuralları anlatmaktır ??

O zaman konuyu "Aynı konudan varmış yeni üyeyim fark edemedim kapatabilir misiniz" diye editlersiniz "Medeniyet kavramı bu kadar basit mi ki tesettürlü bayanlar medeniyetsiz olarak adlandırılıyor ??" diye değil... Bunu görebilmek için kurallara ihtiyaç yok pek fazla. :)) Bu özel sebepler Melek Baykal'ın geç gelen özrü gibi tarafınızca yapılan aşağılamayı, ötekileştirmeyi ve yermeyi sonradan fark etmeniz olmasın?

Edit: İlk yazınızdaki o kabullenemediğiniz kabalığınıza rağmen mi kabaca konuşmak yerine kuralları anlatmalıyız? Ki gayet nazik bir üslup kullanıyorum. En basitinden "siz" diye hitap ediyorum ve kimseye "Medeniyet açmaksa bedeni, hayvanlar sizden daha da medeni!" gibi şeyler demedim.

Site kurallarından bahsetmiştim ben. Yanlış anlaşılmak gerçekten çok üzdü beni inanın. Benim tek derdim ve sıkıntım herkesin görüşü be inancı kendinedir. Bugüne kadar inancı nedeniyle aşağılanan insanların sayısı çoğalmasın. Herhangi bir din kullanılarak aşağılama olmasın düşüncesiydi. Kesinlikle sebebim özel ve şahsi düşüncemle alakalı değil. Her neyse artık dediğiniz gibi başlığı değiştirmeliyim daha fazla yanlış anlaşılmamak için. Sizin 'görüşünüze saygım var' dediğiniz ama inceden hakaretler etmenize rağmen ben size diyorum ki 'görüşünüze saygım var' lakin Dinimin aşağılanmasına tahammülüm yok!!

Back