Melek Anneleri Okumanızı Tavsiye Ederim...

DelyDoly

90+ Delysi Hürremgillerden Babysii
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
13.997
72.318
43
Bir anne küçücük yaşta ölen bebeğine cennette kavuşur mu?

Bebekler öldüklerinde melekler tarafından büyük bir güzellikle karşılanır ve cennete kavuşurlar.

Bir anne, daha kokusunu içine çekemeden, onu sevip öpemeden, bağrına basamadan ölen bebeğinin arkasından neler düşünür? “Acaba o masum, tamamen günahsız, nur yüzlü bebeğim şimdi cennette mi? Acaba öldüğümde ona kavuşacak mıyım, cennette yavrumla beraber olabilecek miyim? Acaba yavrum ölürken acı hissetti mi, yoksa melekler canını güzellikle mi aldılar?” Daha doğar doğmaz bebeğini kaybeden, ya da çocuğu daha küçük yaştayken ölen birçok anne var dünyada, hepsinin kafasında böyle binlerce soru dolaşıyor ve bunların cevabını arıyorlar. Bu yazımı yavruları cennet çocuğu olan annelere ithaf ediyorum.

Daha yeni dünyaya gözlerini açmışken kalbi durarak ölen bir bebek, daha iki üç yaşlarındayken kaza geçirip ölen küçücük bir çocuk, karşıdan karşıya geçerken bir anda ne olduğunu anlayamadan ölen bir çocuk… daha kendini bilmeden, ailesini tanıyamadan hayata gözlerini kapayan ne kadar çok çocuk var değil mi? Ne kadar masum ve ne kadar günahsızlar değil mi? Annesi onu büyük emeklerle karnında taşımadı mı, onu besleyip büyütmedi mi, gecelerce başında sabahlamadı mı? Peki bir anne yaşarken en büyük hasretine, bir gün gelip de yavrusunu tekrar kucaklayabilme mutluluğuna gerçekten kavuşabilecek mi? Bu dünyada değil de öldüğünde tekrar çocuğunu görüp onu tanıyabilecek, yine onu doyasıya sevebilecek mi?

Tüm annelerin ve babaların bilmesini isterim ki küçükken ölen bebekler tamamen masum ve günahsız olduklarından direk cennete giderler. Onlar cennetin Vildanlarıdır ve orada sonsuza kadar çok mutlu bir şekilde yaşarlar. Onlar cennette gerçek ve sonsuz hayatlarına kavuşurlar. Bu kuşkusuz anne ve baba için dünyada kendilerine verilmiş çok önemli bir imtihandır. Burada annenin ve babanın söyleyeceği: “Allah’ım evladımızı Sen verdin ve Sen aldın, o da Sana ait bir kuldu, biz güzellikle sabrediyoruz, imtihan olduğumuzu biliyoruz, bizi evladımıza cennette kavuştur, bizleri esirge ve bağışla, günahlarımızı affet” diye dua etmektir. Eğer anne ve baba Allah’a iman ederlerse mutlaka cennette evlatlarına kavuşacaklarının sevincini ve inancını içlerinde taşımalılar. Allah nasıl dünyada o evladı kendilerine verdiyse ahirette de aynısıyla yaratmaya kadirdir. Evladını kaybeden bir anne bu gerçeği mutlaka bilmelidir. Dünya hayatı o kadar kısadır ki göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Burada ailenin yapması gereken kendilerine verilen bu değerli imtihanı güzellikle karşılamak ve daima Allah’ın verdiklerinden ve aldıklarından razı olmaktır.

İnançlı bir anneye ve babaya ölen evladın arkasından üzülmek, gözyaşı dökmek yakışmaz. Bir anne evladının sonsuz cennette, sayısız nimet içinde yaşadığını bilirse neden üzülsün, neden onun için gözyaşı döksün? Önemli olan kısacık dünya hayatında değil sonsuz cennet hayatında birlikte olmaktır. Allah o annenin masum yavrusunu sorgusuz sualsiz, hiç acı hissettirmeden cennete almıştır, bu yüzden böyle bir anne Allah’a olan sevgisini O’na olan teslimiyetiyle, güveniyle ve boyun eğiciliğiyle yaşadığı sürece göstermelidir. Hiçbir anne ve baba unutmasın ki Allah sonsuz şefkat ve merhamet sahibidir, her inançlı anne ve baba bir gün mutlaka cennette yavrularına kavuşacak, özlemle onlara sarılacak ve sonsuza kadar bir daha asla ayrılmayacaklardır…

Mutlu olanlar da, artık onlar cennettedirler. Rabbinin dilemesi dışında gökler ve yer sürüp gittikçe, orada süresiz kalacaklardır. (Bu) kesintisi olmayan bir ihsandır. (Hud Suresi, 108)

Onlar, Adn Cennetlerine girerler. Babalarından, eşlerinden ve soylarından 'salih davranışlarda' bulunanlar da (Adn Cennetlerine girer). Melekler onlara her bir kapıdan girip (şöyle derler:) "Sabrettiğinize karşılık selam size. (Dünya) Yurdun(un) sonu ne güzel." (Rad Suresi, 23-24)
Ben bir sayafada okudum çok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim.İnşallah yavrularımıza öteki dünyada kavuşuruz.Rabbim meleklerimize yakışır bireyler olmayı nasip etsin.

Annem bana Vildan adını koyarken acaba 3evladımın bu kaderi yaşayacağını biliyormuydu?
Başın sağolsun arkadaşım evlat acisi çok zor...Ancak bu atesle yanan biliyor yanmanin ne demek olduğunu İnşallah yavrularimizla öte dünya da buluşuruz...

Başın sağolsun arkadaşım evlat acisi çok zor...Ancak bu atesle yanan biliyor yanmanin ne demek olduğunu İnşallah yavrularimizla öte dünya da buluşuruz...
Âmin Rabbim evlatlarımıza layık ana baba olmamızı sağlar. İnşallah ve ahirette bizi kavuşturur ve bir daha ayırmaz

bende melek annesiyim.. benim oğlum cennette bekliyo bizi..
ama oğlumu son kez rüya gördüm oda hamile olduğumu ögrendiğim gün.. bi dahada göremedim. kucagimda kardeşine ve bana son kez bakti gitti.. gitme dedim gitti..
şimdi ikinciye hamileyim.. Rabbimin iziniyle inşallah kucagimiza alacagiz.. allah nasip ederse inş.
oğlumu özledim gel desem gelmiyor. kardeşini üzülmesini istemiyor

Canımm başın sağolasun Rabbim doğacak olan yavrunu sana bağıslasın.Sağ salim sağlıcakla kucağına al canım benimm zor bir durum söylenecek kelimeler bile kifayesiz bende oğluşumu çok özledim lakin emir büyük yerden yapacak bir şey yok.Kavuşacağımız sonsuzluk ta olacaktır elbet.Üzülüpte canım benim karnındaki sabiyi de üzmee lütfen o da seni hissediyor annesii

Amin inşallah bende uzulmemeye calisiyorum. Bebeğim iyi simdilik çok şükür. Rabbimin iziniyle kucagimiza alacagiz. Biliyorum o en güzel bi yerde yasiyor.

Amin inşallah bende uzulmemeye calisiyorum. Bebeğim iyi simdilik çok şükür. Rabbimin iziniyle kucagimiza alacagiz. Biliyorum o en güzel bi yerde yasiyor.
Kesinliklee annesine sonsuzlukta buluşacağız evlatlarımızla onlar şimdi birbirlerine komşu cennet mekan meleklerimiz günahsız masum kuzularımızz elbet buluşacağız.

Kesinliklee annesine sonsuzlukta buluşacağız evlatlarımızla onlar şimdi birbirlerine komşu cennet mekan meleklerimiz günahsız masum kuzularımızz elbet buluşacağız.
Rabbim sanada evlat nasip etsin ins. Kucaklarimiza aliriz. Ama su ki ikisini yeri apayri.. Yani oğlumdaki gibi hissettiğim gibi değil bu. Farkli duygularla besliyorsun acim iz çok zor biliyorum ama ikinci bebek geldiginde daha başka oluyosun yinede ilk göz agrini unutmazsin. Çok uzulmemeye calis. Rabbim sana tekrar gönderir asla isyan etme.

Sağolasın canım valla kalp kalbe karşıymışş bende senden hamilenin duası kabul olur diye dua istiyecektim.Sen ben demeden demişsin bile kurban olduğum Mevlam canım imtihandayız ve şükür atlatacağız.Bak benim 2 yıl geçti üzerinden nerdeyse hala cesaretim yok ne mutlu ki sen maşallah bu güzel duyguyu yeniden tatmışssın.Rabbim hayırlı zamanda bana ve bizler gibi olan tüm yüreği yanık analara yeniden bu güzel duyguyu yaşatır.Elbette kaybettiğimiz evlatlarımız gibi olmayacak onlar biizm gönül yaramız ince sızımız....Lakin Yüce yaradanımız bu şekilde uygun gördü ve evlatlarımızı yanına aldı.Her zaman söylediğim bir söz Şikayet etmek ne haddimize şükürler olsun her halimizeee....

Amin Can'ım bugün onu düşündüm Nasıl seviyordum onla konuşuyordum başlasa olacak ama o olmayacak ki

ben 10 ay bekledim. çok şükür hamile kaldim. rabbim biri aldi biri verdi.. imtihandayiz şu an bile. isyan etmedim. allah en güzelini alir ve en güzelini nasip eder. bu yüzden bolca dua et.. rabbim sanada bir evlat gönderir.
Allah o kadar büyük ki... öteki dünyada şefaatçimiz olacagi için çok sansliyiz.. en sansli melek annesiyiz. bu yüzden unutma .
İnşaallah Rabbim sana en kısa zamanda Evlat nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…