meleğim beni emmek istemiyor:(

suuperisi

RABBİM ELA'MI KORU...
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
408
1
316
Ankara
bebeğim 3.5 aylık..malesef beni emmek istemiyor..sadece uyurken emzirebiliorum:( o da zar zor:( bu 2 aydır bölee...artık çok yoruldum..bu durumu yaşayan ve başarıp memeye dönen bebeğiniz varsa lütfen yardım edin bana :( kızım emzik emiyor,parmağını emiyor ama beni asla emmiyor:( aç olsa bile asla emmek istem,yor.asla biberon,kaşık denemedim..neden böyle anlamadık..lütfenn deneyimlerinize ihtiyacım var...

göğüslerin çok süt dolu ve sertse emmez bunun için başta sağıp göğüsünü yumuşatıp emzir. emerken süt tazzikli bi şekilde geliyosada emmez. bunun içinde başta sağ.

bazen sebepsizde oluyo bendede olmuştu ilk aylar herkes üstüme geliyodu annemler falan yok sütün acı,ekşi,yetmiyo mama ver falan diye takmadım kimseyi 1 ay sonra düzene girdi. az az ve sık sık emzirdim başka hiç bişeyle uğraşamadım diyebilirim. şimdi 6 aylık. bazı günler yine zor emiyo. bide sesten falanda etkileniyo emzirdiğin ortamda konuşan birisi tv vs.olmasın önce sen kendin rahat bir şekilde otur uzan nasıl olursa sonra bebeğinin rahatını sağla.

göğüslerin çok süt dolu ve sertse emmez bunun için başta sağıp göğüsünü yumuşatıp emzir. emerken süt tazzikli bi şekilde geliyosada emmez. bunun içinde başta sağ.

bazen sebepsizde oluyo bendede olmuştu ilk aylar herkes üstüme geliyodu annemler falan yok sütün acı,ekşi,yetmiyo mama ver falan diye takmadım kimseyi 1 ay sonra düzene girdi. az az ve sık sık emzirdim başka hiç bişeyle uğraşamadım diyebilirim. şimdi 6 aylık. bazı günler yine zor emiyo. bide sesten falanda etkileniyo emzirdiğin ortamda konuşan birisi tv vs.olmasın önce sen kendin rahat bir şekilde otur uzan nasıl olursa sonra bebeğinin rahatını sağla.

maşallah seninki düzene girmiş inşallah hiç bozulmaz..hep sessiz bi ortamda emziriorum..tazzikden değil canım meme ucum dudağına değer değmez ağlıyor..hiç ağzına almadan çekmeden ağlıyor:( bebeşin emzik kullanıyomu peki?acaba benimki emzikden mi emmiyo die düşünmeye başladım ama ondan olduğunuda sanmıyorum..kafayı yemek üzereyim:( aç kalıo die çok üzülüorum :(

maşallah seninki düzene girmiş inşallah hiç bozulmaz..hep sessiz bi ortamda emziriorum..tazzikden değil canım meme ucum dudağına değer değmez ağlıyor..hiç ağzına almadan çekmeden ağlıyor:( bebeşin emzik kullanıyomu peki?acaba benimki emzikden mi emmiyo die düşünmeye başladım ama ondan olduğunuda sanmıyorum..kafayı yemek üzereyim:( aç kalıo die çok üzülüorum :(

canım aynı şeyleri bende yaşadım 56 günlükten başladı 3. ayına kadar kayınvaliden emzik verdin ondan oldu diye suçlladı bazı bebekler dünyayı algıladıkları için bir dönem emmiyolarmış ama geçici bi dönem kızım 21 aylık 16,ayına kadar emzirdim zor inan unutulup gidiyo bu günler

canım aynı şeyleri bende yaşadım 56 günlükten başladı 3. ayına kadar kayınvaliden emzik verdin ondan oldu diye suçlladı bazı bebekler dünyayı algıladıkları için bir dönem emmiyolarmış ama geçici bi dönem kızım 21 aylık 16,ayına kadar emzirdim zor inan unutulup gidiyo bu günler

aynen cnm benimkide emzikden dio :( ölee pişmanımki kendimi suçlar oldum niye emzik verdim diye..ama çalışacağım için vermiştim..keşke vermesemiydim acaba bilmiyorum..emziğe saldırıyo bana ise çığlık atıo:( çok üzülüorum hergün ağlıyorum artık :( aç kalıo ek bişey de vermiorum :( çünkü eminim o zaman aslaa emmez.. peki nasıl atlattın canım?neler yaptın?bide ne kadar sürdü?hala emzik emiomu?ayrıntılı paylaşırsan çok sevinirim..

aynen cnm benimkide emzikden dio :( ölee pişmanımki kendimi suçlar oldum niye emzik verdim diye..ama çalışacağım için vermiştim..keşke vermesemiydim acaba bilmiyorum..emziğe saldırıyo bana ise çığlık atıo:( çok üzülüorum hergün ağlıyorum artık :( aç kalıo ek bişey de vermiorum :( çünkü eminim o zaman aslaa emmez.. peki nasıl atlattın canım?neler yaptın?bide ne kadar sürdü?hala emzik emiomu?ayrıntılı paylaşırsan çok sevinirim..

benim bebeğim çok huysuz doğduğundan beri. 15 günlükken dedik emzik verelim ama nafile hiç emmedi. deniyoruz biberonda almıyor. eğer emzik alıyosa biberonda alır herhalde zaten çalışacakmışsın birde biberonla vermeyi dene.

canım ilk önce olumlu düşün,o emzikten değil arkadaşımın çocukları emzik almıyo onlarda da oldu bir de emzik ilerki dönemlerde çok işine yarayacak uyuturken unutma bakşimdi emmiyo aç uyumuyomu kaşıkla ver bi iki kaşık sonra beşiğinde ayağında salla sersemleyince uyku sersemliğine alıyo bir ay sürdü 9 ayda sonra da bebeği bırakmak istemiyolar ben çok çektim gündüzleri emmiyodu geceleri ara sıra emmmemezlik yapıyodu saaha kadar oturuyoduk ben de öğretmenim çalışana zor oluyo burdan takip edicem seni;)

canım ilk önce olumlu düşün,o emzikten değil arkadaşımın çocukları emzik almıyo onlarda da oldu bir de emzik ilerki dönemlerde çok işine yarayacak uyuturken unutma bakşimdi emmiyo aç uyumuyomu kaşıkla ver bi iki kaşık sonra beşiğinde ayağında salla sersemleyince uyku sersemliğine alıyo bir ay sürdü 9 ayda sonra da bebeği bırakmak istemiyolar ben çok çektim gündüzleri emmiyodu geceleri ara sıra emmmemezlik yapıyodu saaha kadar oturuyoduk ben de öğretmenim çalışana zor oluyo burdan takip edicem seni;)

canım işin garip yani açlıkdan ağlamıyo:( uyuyoda,gülüyoda, mesela uyuanıyo auu uuu diye sesine veya elini emme sesine uyanıyorum..ağlamıyor..süt yetio desem 8 -9 saat önce zar zor emdiği süt ne kadar yeter?ben kendim hemşireyim bu çocuğa akıl sır erdiremedim valla..güya ücretsiz izin aldım burnumdan geldi..keşke başlasaydım da işe başladım emme di deseydim..başaramıcam galiba sağıp beslicem gibi görünüo..salı kontrolümüz var salıya kadar dayanıyım diyorum ama benim sabrım kalmadı...burdan gelişmeleri yazarım canım..inşallah düzelir dicem ama ölee olmuycak gibi duruyo bizim 2 aydır gecemiz gündüzümüz emzirme çabalaıyla geçti..kucağımda sersemletip vermeye çookk çalıştım cin gibi olup ağlıyo...çok uyanık çıktı benim cadıı..şu göğüs koruyucuları var silikon ondan aldım yalancı sanıp göğsümü emer die 1 kez aldı 2. de anladı ...uffffffff inşallahhhh geçer inşallahh..Allahım sabır yarabbim nolurr.....

benim bebeğim çok huysuz doğduğundan beri. 15 günlükken dedik emzik verelim ama nafile hiç emmedi. deniyoruz biberonda almıyor. eğer emzik alıyosa biberonda alır herhalde zaten çalışacakmışsın birde biberonla vermeyi dene.

canım işe başlarım ücretsiz almam d,e emz,k verdim..ama işe gidemedim onu bırakıp:( ama şimdide beni emmiyo..senin bebişin emiosa seni boşver başka hiçbişey vermeee.seni emsin..şöle kızımla bakışa bakışa bi emişemedik:( heppp ağlayarak...

canım işe başlarım ücretsiz almam d,e emz,k verdim..ama işe gidemedim onu bırakıp:( ama şimdide beni emmiyo..senin bebişin emiosa seni boşver başka hiçbişey vermeee.seni emsin..şöle kızımla bakışa bakışa bi emişemedik:( heppp ağlayarak...

ya malum bütün kış eve kapandık artık gezeriz dedim gezerkende biberon rahat olur dedim ama malesef. neyseki kaşığa alışkın artık dışarda sütü kaşıkla vercem :)) eminim zordur bırakmak allah çalışan annelere yardım etsin

ya malum bütün kış eve kapandık artık gezeriz dedim gezerkende biberon rahat olur dedim ama malesef. neyseki kaşığa alışkın artık dışarda sütü kaşıkla vercem :)) eminim zordur bırakmak allah çalışan annelere yardım etsin

valla ben bugün dayanamadım artık ..sağıp biberonla veriyim dedim biberonuda almadı..enjektörle ağzına sıktım artık..dün bezlerinde hiçç çiş yoktu..resmen aç durdu çocuk günlerdir...ewt çok zor bırakmak:( ben napıcam bilmiorum..kaşıkla vermekde çok zor yaas.bek 10 cc lik enjektörle ver daha rahat :)))

göğüslerin çok süt dolu ve sertse emmez bunun için başta sağıp göğüsünü yumuşatıp emzir. Emerken süt tazzikli bi şekilde geliyosada emmez. Bunun içinde başta sağ.

Bazen sebepsizde oluyo bendede olmuştu ilk aylar herkes üstüme geliyodu annemler falan yok sütün acı,ekşi,yetmiyo mama ver falan diye takmadım kimseyi 1 ay sonra düzene girdi. Az az ve sık sık emzirdim başka hiç bişeyle uğraşamadım diyebilirim. şimdi 6 aylık. Bazı günler yine zor emiyo. Bide sesten falanda etkileniyo emzirdiğin ortamda konuşan birisi tv vs.olmasın önce sen kendin rahat bir şekilde otur uzan nasıl olursa sonra bebeğinin rahatını sağla.

merhaba benim kızımda emedi. çok zorladık neler denedik ama olmadı. Bende bir sene boyunce hergün 2 saatte bir sağarak verdim. Maşallah katıya geçinceye kadar günde 1 lt biberon iel içiyordu.

merhaba benim kızımda emedi. çok zorladık neler denedik ama olmadı. Bende bir sene boyunce hergün 2 saatte bir sağarak verdim. Maşallah katıya geçinceye kadar günde 1 lt biberon iel içiyordu.

bece anne sütü verdikten sonra biberonla verilmiş direkt emdirilmiş çok farketmiyor. aksine biberonla emiyorsa bebeğiniz büyüdükçe boyun ve bel fıtığı riski azalıyo bence. ben denemek için manuel pompa aldım ama çok acıtıyor. ben emzirirken sadece ilk 5 gün acı çektim sonra hiç acı olmadı sizlerin pompalarıdA canınızı yakıyomu

Ben pompa olarak medelayı kullandım. Manuel pompam vardı o canımı acıttı. Elektrikli daha konforlu. Benim göğüslerim büyük ve içi süt dolduğu için taş gibiydi. Medelayı alınca epey bir sağdım. Tam bir yıl onu kullandım. İşdede çok pratikdi. Küçükdü. Evde kızım uyurken 2 satte bir sağıyordum. Şükür sütüm hep boldu. rezene ve maltta çok içtim. Sanırım genetik. Ben 2,5 yaşına kadar emmişim.

cnm benim bebeğimde başta öyle yapıyordu sonra farkettimki göğsümün ucu sertken almıyor.. emzirmeden önce biraz süt sağıp ucuna sürüp göğsmün ucunu iyice yumuşatıp verdim..
sorun kalmadı çok şükür..

Ben pompa olarak medelayı kullandım. Manuel pompam vardı o canımı acıttı. Elektrikli daha konforlu. Benim göğüslerim büyük ve içi süt dolduğu için taş gibiydi. Medelayı alınca epey bir sağdım. Tam bir yıl onu kullandım. İşdede çok pratikdi. Küçükdü. Evde kızım uyurken 2 satte bir sağıyordum. Şükür sütüm hep boldu. rezene ve maltta çok içtim. Sanırım genetik. Ben 2,5 yaşına kadar emmişim.

merhaba canım..1 yaşına kadar mı anne sütü aldı bebişin?benim de pompam medela çok memnunum..ama süt sağdıkça bebek emmedikçe ağzı değmedikçe süt azalır diolar senin azalmamış maşallahh..rezenenin tohumunu mu kullandın?ne kadar içtin?malta nedir?anlatırsan çok sevinirim..benim sütüm 4 5 saatte 100 cc çıkıo tek göğüsümden..2 saat te birmi sağsam acaba..

cnm benim bebeğimde başta öyle yapıyordu sonra farkettimki göğsümün ucu sertken almıyor.. emzirmeden önce biraz süt sağıp ucuna sürüp göğsmün ucunu iyice yumuşatıp verdim..
sorun kalmadı çok şükür..

maşallah ne güsel sorunu çözmüşsün..keşke bizimde çilemiz bitse...2 aydır 1 gün bile gözleri açık emmedi..canım dolu göğsümü deil boş göğsümüde verdim almadı:(sert de olsa yumuşakda olsa almıor..biberonuda süt geldiğini anlayınca itio..

bebeğim 3.5 aylık..malesef beni emmek istemiyor..sadece uyurken emzirebiliorum:( o da zar zor:( bu 2 aydır bölee...artık çok yoruldum..bu durumu yaşayan ve başarıp memeye dönen bebeğiniz varsa lütfen yardım edin bana :( kızım emzik emiyor,parmağını emiyor ama beni asla emmiyor:( aç olsa bile asla emmek istem,yor.asla biberon,kaşık denemedim..neden böyle anlamadık..lütfenn deneyimlerinize ihtiyacım var...

cnm aynı konudan muzdarıbım emmek ıstemıyor parmaklarını bır guzel emıyor ama bana gelınce tık yok 16 ocak dogumlu benımkısıde cok cektırıyor valla gaz problemı, uykusuzluk sımdıde emmek ıstememesı benı cok üzüyor! acaba sütüm kotumu dıye dusunuyorm artık:( ne yapsam karar veremedım mamam vermek ıstemıyorum ama ac. ac oldugu ıcınde uyumuyor! her dk denıyorum emzırmeyı ama en fazla 2 dk emıyor onuda nazlana nazlana :(

su perisi, meyrem06 aynı dertten muzdaribim,oğlum 4,5 aylık yaklaşık 1.5 aydır bu sorunla boğuşuyorum. O kadar üzülüyorumki oğlum kana kana emmiyor diye, şöyle bir bakışa bakışa sakin sakin emzirmek istiyorum ya. Bu arada aynı konuda sorun yaşadığımı diğer topiklere de yazdım, detaylı çözüm yazan pek olmuyor, sabırlı olun geçer falan yazıyor arkadaşlar. Ben de çalışıyorum ve sütüm çoktu, elektirikli pompa ile çok sağıp stokladım derin dondurucuya ama şimdi biberon almıyor, sütleri kaşıkla veriyorum zar zor, sütümü artırmaya çalışıyorum, ek gıdaya yeni yeni geçtim, işe mayısta başlıyacağım bakıcı ile nasıl yapacağım bilmiyorum, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum sizler de aynı problemi yaşıyorsunuz lütfen değişiklik olursa paylaşalım. Ha bu arada ne kadar kafama takarsam ogün hiç meme almıyor aç aç duruyor, parmak şapurtusunu duyuyorum geceleri. Ne zaman aman kendi rıskı, kendi bilir ben elimden geleni yapıyorum diye rahat olsam kendi 4-5 saatte bir istiyor, ben de salacam bakalım bu işi, olursa iyi olur emmezse kendi bilir diye, bakalım kaç gün böyle düşüneceğim:)

kemece, artık sütümde cok azalıyor ıkı gogusumden bır bardak sut cıkarken sımdı yarım bardak bıle cıkmıyor emmedıgı ıcın damarlardan sut cekılıyormus... bu gece ıkı elını bırden agzına sokmaya calısırken cıkardıgı sesle uyandım hemen gogsumu dayadım bır de utanmaz benı uyandırıyorsun der gıbı bagırdı :)) almadı memeyi... cok uzuluyorum emmek neden ıstemez bı bebek anlamıyorum...nasıl ac ac uyuyor onuda anlamıyorum :(

Back
X