Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kanin oluk oluk akmasiyla alakali degildi soyledigim. Ayni seyden bahsetmiyoruz. Bahsettigim sey temizlik degil. Kacimiz regl oldugumuzu acikca soyleyebiliyoruz, regl konusu acildiginda utanip sikilmadan durabiliyoruz, marketten aldigimiz pedi utanarak cantamiza atmiyoruz veya iste ya da okulda ped degistirmeye giderken o pedi saklamak icin ugrasmiyoruz ki?dayatma yapılmasın da o kan oluk oluk aksın o zaman
zaten aklı başında insan dayatılma yapılmadan temizliğine dikkat eder ona göre davranır bu akıl fikir kullanmak için verilmiş
Demek istediklerimi cok guzel ozetlemissin. Aynen katiliyorum. themis1990 dedigim sey tam olarak bu idi.yani olay muhtemelen sırf ilgi toplamak için tezgahlanmış belli, hani kadında çorap var, o eteği giyen kadın zaten tampon kullanmayı akıl eder, kadın adet olsa o ped o kadar temiz ve düzgün olmaz vs vs falan da
sırf her ay, ay başına 5 gün kanıyorum diye niçin utanmak zorundayım, anlamıyorum.
regl oluyorum ve bu büyük ölçüde sağlıklı ve doğurgan bir kadın olduğumu gösteriyor. erkekler sokak ortasında cinsel organlarını kaşırlarken, dal tarak yayıp otururlarken utanma yok, ben adet gördüğüm için utanacağım, yok ya!
pedim de düşebilir, kıyafetime adet kanım da geçebilir, yapacak bir şey yok. sinir bozulur ama utanmak?
ayıp olandan utanılır, kadın olmak utanç verici bir şey mi ki?
yanlış anlamadıysam kadın daha önce de benzer konulu bir fotoğraf paylaşmış. Eğer doğru anladıysam, o zaman bu kasıtlı yapılan bişey. Değilse eğer,gayet normal kazalar olması eteğinin boyu uzunda olsa yine düşerdi. Büyük konuşmamak lazım ama tedbiri de elden bırakmamak lazım...Daha önce de, Instagram'da bir fotoğraf paylaşan Rupi Kaur'un fotoğrafı, Instagram topluluk kurallarına uymadığı gerekçesiyle iki kez kaldırılmıştı.
Kaur'un fotoğrafında, yatakta arkası dönük olarak yatan bir kadının pantolunun arkasında kan lekesi görünüyordu.
e bu şarkıcı kadının sokak ortasında şeyini kaşıyan pis heriflerden ne farkı varyani olay muhtemelen sırf ilgi toplamak için tezgahlanmış belli, hani kadında çorap var, o eteği giyen kadın zaten tampon kullanmayı akıl eder, kadın adet olsa o ped o kadar temiz ve düzgün olmaz vs vs falan da
sırf her ay, ay başına 5 gün kanıyorum diye niçin utanmak zorundayım, anlamıyorum.
regl oluyorum ve bu büyük ölçüde sağlıklı ve doğurgan bir kadın olduğumu gösteriyor. erkekler sokak ortasında cinsel organlarını kaşırlarken, dal tarak yayıp otururlarken utanma yok, ben adet gördüğüm için utanacağım, yok ya!
pedim de düşebilir, kıyafetime adet kanım da geçebilir, yapacak bir şey yok. sinir bozulur ama utanmak?
ayıp olandan utanılır, kadın olmak utanç verici bir şey mi ki?
şu farkı var;e bu şarkıcı kadının sokak ortasında şeyini kaşıyan pis heriflerden ne farkı var
Ben bu kadının amacının sosyal mesaj kaygısı olduğuna inanmıyorumşu farkı var;
kadın belli ki bu konuda ilginç bir yöntem geliştirmiş. adet görmenin "doğal" olduğunu göstermek adına ilginç yollar kullanıyor.
ped düşürmek, kanlı foto paylaşmak gibi.
kadının cinsel olarak sömürülmesine karşı çıkarken çırılçıplak soyunan femen aktivistleri gibi. ideal yol mu? hayır, dikkat çekip konunun tartışılmasına neden oluyor mu, evet.
öte yandan etek tıraşı olmadığı için kasığını kaşıyan herif, ilk önce pistir, sonra da "ayı"dır (ayıları tenzih ederim)
bu adamın hiç bir "sosyal mesaj" verme kaygısı yok. kendisi pis ve yüksek ihtimalle beyin fukarası bir adam.
bu kadınsa zeka konusunda bir şey diyemem, tanımıyorum çünkü ama belli ki "kadınsal mevzularda" kafa yoran, kadınların sırf kadın oldukları için maruz kaldıkları ayrımcılıkların farkında olan ve bunlardan en azından birine karşı, doğruluğu ya da yanlışlığı elbette tartışılır ama bir yol geliştirmiş bir kadın.
bu kadının amacı, adet görmenin, regl olmanın, saklanacak, utanılacak bir şey olmadığını, tıpkı işemek gibi fizyolojik bir ihtiyaç olduğunu, döngüsel ve sağlıklı bir süreç olduğunu göstermek.
yolu bence fazla provakatif ama "hayızlı kadının yaptığı yemek yenmez" gibi incilerin döküldüğü ülkemizde en azından biz kadınlar olarak kadının mevzuyu abartmadığını söyleyebiliriz bence.
Ben bu kadının amacının sosyal mesaj kaygısı olduğuna inanmıyorum
olsa olsa albümü daha çok satsın diye kendi reklamını yapmaktır amacı
o pis herifler kadar o da pis gözümde akıntılı,kanlı pis pedini ortalara döküyor
yarın öbür gün kıllı herifler biz sosyal msj veriyoruz ondan kaşınıyoruz traş olmuyoruz ora kutsal organ biz orayla çocuk yapıyoruz , biz ne utanacağız onlar utansın
diye ortalara çıkmasın
biz bu baskı dayatmayı istemiyoruz böyle dolaşacağız diye
hani geçenlerde kıllı koltuk altlı kadınlar türemişti ya
kadın erkek eşit gözümde pis kıllı heriflere ne kadar tahammül edemiyorsam pis kıllı kanlı kadınlara da edemiyorum
temizlik, edep, 'dayatma' diye yansitiliyor.. guluyorum ya utanilacak bsy degil, ayip degil adet gormek evet, ama bu demek degil ki ortaya ilan edelim, burun akmasindan bahseder gibi konusalim.. edep kavrami baska bsy.. bi rezillikten utanmak demek degil.. tabi gerci marjinaliz biz, zorla marjinal olacaz diye kasmaliyiz dogurgan oldugumuzu gosteriyormus themis1990 'im, artk basimizi daha da dikebilirizdayatma yapılmasın da o kan oluk oluk aksın o zaman
zaten aklı başında insan dayatılma yapılmadan temizliğine dikkat eder ona göre davranır bu akıl fikir kullanmak için verilmiş
marjinallik buysa almayalımtemizlik, edep, 'dayatma' diye yansitiliyor.. guluyorum ya utanilacak bsy degil, ayip degil adet gormek evet, ama bu demek degil ki ortaya ilan edelim, burun akmasindan bahseder gibi konusalim.. edep kavrami baska bsy.. bi rezillikten utanmak demek degil.. tabi gerci marjinaliz biz, zorla marjinal olacaz diye kasmaliyiz dogurgan oldugumuzu gosteriyormus themis1990 'im, artk basimizi daha da dikebiliriz
ahh cok banalsin.. ve yobaz..marjinallik buysa almayalım
normal sıradan vatandaşlarız biz kasmaya gerek yok
Keşke ben yazsaymışımama ikisi aynı değil bana göre.
bir kere adet kanı "pis" değil. en azından kasığı kıllı adamın pisliğiyle aynı pislikten bahsetmiyoruz. birinde istisnai durumlar hariç engellenemeyecek bir durum var. adet kanı ergenlikten menopoza kadar sürer. kötü kokuludur, bakırımsı bir tadı vardır ama mikrobik değildir.
ama edep yerlerindeki kıllar mikrobiktir her şeyden önce. (yani mikrop kapmaya el verişli ortam sağlar, daha doğrusu)
zaten erkeklerin en azından Türk erkeklerinin büyük bir çoğunlu, park, iş yeri, asansör, devlet dairesi, toplu taşıma aracı dinlemeden kaşınmasına baktığımızda zaten herhangi bir dayatma altında değiller öyleyseler bile bir yerlerine takmadıkları kesin gibi.
koltuk altı kıllı kadınların ortaya çıkışı (ben kesinlikle bu akıma dahil olamam ama) "güzellik" algısına karşı açılan bir savaştı, temizlik başka bir şey.
bence koltuk altı alınmadığında koktuğu için o kıllar temizlenmeli ama "kılsız kadın=güzel kadındır" algısı saçma. hormonları fazla çalıştığı için lise hayatı zehir olmuş, intihara kalkışmış bir arkadaşım var benim. etek giymenin şart olduğu dönemlerde arkadaşım yaz günü okula koyu renk opak çorapla gelirdi çünkü kıllarıyla başa çıkamazdı. güzelce de bir kız olmasına rağmen kızın adı okulda "Mahmut"a çıkmıştı.
bir de son olarak düşen ped, tertemiz. zaten kadında ince çorap var. o ped çoraba ya da eteğin kenarına tuturulmuş ve uygun bir zamanda da düşmüş zaten.
evet ben de mesela umumi bir tuvalete girdiğimde yerlere atılmış adet kanlı pedler görünce iğreniyorum, bahsettiğimiz bu değil zaten.
sonuçta o kan oksijenle temas ettiği anda leş gibi kokmaya başlıyor.
sorun şu;
kan lekesini kadının poposunda değil de bacağında gördüğümüzde aynı tiksintiyi yaşamıyorsak adet görmek= pislik gibi bir algımız vardır. dışa vuralım ya da bilinçaltımızda olsun, fark etmez.
oysa adet görmek pislikle eş değer değildir.
şovu yapan kendisi, nemalanan kendisi, bir de kalkip 'siz utanin' diye aklinca feminist duygularla siyaset yapan kendisi.. yemedim..