Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birandın, safra kesesinde stent değişimi için yattığı hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edildi.
Birandın resmi twitter hesabından ise oğlu Umur Birand tarafından bir açıklama yapıldı. Umur Birand açıklamasında, Ben Umur Birand, babam halen yogun bakimda. İyilesmesi icin dua ediyoruz. Gosterdiginiz sicak ilgi icin cok tesekkurler. dedi.
Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesinden yapılan açıklamada da Mehmet Ali Birand hastanemizde yatmakta olup, yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir denildi.
MAKİNELERE BAĞLI YAŞIYOR
Mehmet Ali Birandın sağlık durumunu Kanal Dde canlı yayında aktaran Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar, Mehmet Ali Birand yaşıyor. Az önce yoğun bakımdan indim. Durumu kritik ancak makineleri bağlı olarak yaşıyor. Doktorlar çok umutlu konuşmuyor ancak Allahtan ümit kesilmez, dua edin diyorlar dedi.
Sarılar, Ailesi, Umur ile konuştum, Cemre hanım ile konuştum. Yoğun bakımda umutla bekliyorlar. İnşallah iyi haber alacağız, diye bekliyorlar. Doktorlar durumu stabil diyorlar. Mehmet Ali Birand şu an yaşıyor. Hastaneden yapılan açıklamada şu an makinelere bağlı olarak yaşatıyoruz dediler diye konuştu. Sarılar, Birandın dostları ve arkadaşlarının da hastaneye geldiğini ifade etti.
ARINÇ: ÜMİT EDERİZ Kİ SAĞLIĞINA KAVUŞSUN
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birandın sağlık durumuyla ilgili, Yoğun bakımda, Şu anda hayatta. Ümit ederiz ki sağlığına kavuşsun dedi.
Arınç, Doğan Holding tarafından Doğan TV Stüdyolarında düzenlenen Fresh MESH 2013 (Medya – Eğlence – Şov Dünyası) Konferansında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gazetecilerin, Mehmet Ali Birandın hayatını kaybettiğine dair iddialarla ilgili soruları üzerine Arınç, şunları söyledi:
Böyle bir açıklama geldi ama daha sonra hastane yetkilileriyle ilişki kuruldu. Yoğun bakımda. Şu anda hayatta. Ümit ederiz ki sağlığına kavuşsun. Çok sevdiğimiz bir insan. Program sırasında böyle bir haber alınca çok üzüldük. Sonra hemen haber tekzip edildi. Dün geceden itibaren yoğun bakımda olduğunu biliyoruz. Ben de biraz sonra hastaneye ziyaret etmeye gideceğim. Mehmet Ali Birand, Türkiye için büyük bir değerdir. Umarım sağlıkla, hayırlı, uzun ömürlerle yoluna devam etsin.