• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Mehirr

oyy benım halam 2 .evlılıgınde ımam nıkahı kıyılırken adamın evını ,arabasını ustune yapmasını ıstemıstı ve 10 burma bırde set ıstemıstıde nıkahta kıyamet kopmustu... ne gündü...

kızlar tamam nikahın şartı olabilir. ama benim kızdığım bu durumu kullanıp altın koparmaya çalışmak.hani düğünlerde de öle yapalar ya.annem 50 yaşında kadın hiç duymadım die imam hiç dememiş. eğer bana da imam sorarsa eğer şartsa isterim sonra helal ederim

hmm.. bizde de hoca belirlemişti, ben bişey istemem demiştim.. 15 tane lira dedi hoca bizde kabul ettik.. ama nasıl lirayı kast etti hala bilmiyoruz. bide kağıda yazdı imzaladık.. ihmal etmeyelim eve gidince helalleşelim bari, Allah koruun birimize bişey olsa borçlu gideriz:):)

Benim´de Nikahim 3,5 ay önce kiyildi...100 gram altin istedim mehir olarak. Nikahi kiyan Imam misal olarak 40-80 gram arasi tavsiye etti ama bana birakti miktarini..Bende düz miktar olsun dedim...kaydirigubbakcemile3

benimde öle karambole bişi oldu.imam sordu bende bilmiyrm gibisine baktım şahidim görümcemin eşiydi oda mesela 20 bilezik olsun dedi tamam deidm bende imamda düğünde takılanlarda sayılabilir dedi.10 bilezik takmışlardı zaten geriye 10 kaldıo 10 bileik hakkım daha varmış yani :) öle bi kağıda yazdı verdi
banada. arada bi şakayla söylerim 10 bileziğim nerde benim die.eşim zaten durumu oldukça yatırım için yapıcak bilezik sırf imam dedi die diil yani :)

imam nikahı öncesi nişanlım geldi sordu ne istiyosun diye 200 gram altın dedim
sonra nikahta sordu imam gelin kızımıza ne değer biçiyosun dedi
nişanlımda bi ev ve 200 gram altın dedi

arkadaşlar yakında nikahım var. mehir olarak ne istediniz :) ben ne istesem :) yardımlarınızı bekliyorummCADIARZU

Canim bilmiyorum dugunun gectimi, konunun sonunu okumadim aklima gelmisken yazayim diye , ben yeni gordum basligini, ilk once hayirli olsun Allah mutlulugunuzu daim etsin insallah...:Saruboceq:

Mehire gelince dugunde sana takilan altinlar senin olur ister bunu mehir olarak algila !, istersen HAKKIM diye dusun!, ama bu boyledir , geline altinlar takilir ve o ziynetler kizin hakki yada mehir olur o altinlar (aradan yilar gectikden evlilik oturduktan sonra) kari ve kocanin kendi evleri icin anlasarak bozulur harcana bilir ama kadinin illaki rizasiyla olur!! ..

Bazi ailelerde geline altini takip haftasina ver kizim borcla almistik diye isteniyor bu cok buyuk bir haksizlik ne dine ne ahlaka yakisir ..:1shok:

Mehirir kocayla helallesme yada fearat etme gibi algilamayin bu mehir meselesi bosanma durumunda ortaya cikar kadinin madur kalmamasi icin konmus bir seydir olmayan sey gelinindir, esimindir diyerek mehir olmaz !!! elle tutulur! gozle gorulur! bir sey olacak ve bu kadinin olacakki (allah korusun) bosanildigi takdirde kadin madur olmasin, bilmem anlata bildimi....
a.s.

Son düzenleme:
ilk defa duydum...bakalım daha neler öğrenicez...aklımda olsun da sap gibi kalmayım bişiler söyleyim bari...:)))))))))

:nazar:22.08.2009 C.Tesi kıyıldı hoca nikahımız opuyorumnanaktan İlk gördüğüm ve benimkiydi hoca nikahı :kedi: mehir ne istersin diye sordu hoca kayınvalidem seslendi arabayı iste diye dayımızda 20 cumhuriyet olsun diyince kırmadım araba ve 20 cumhuriyet altınına ucuza gittim kaydirigubbakcemile3 arbaya binince arabama iyi bak diyip şaka yapınca aşkıda benim olan herşey senin zaten dedi kaydirigubbakcemile3 hoş alacağımdan değil ya adet yerini bulsun yerimseniben:1hug:

oyy benım halam 2 .evlılıgınde ımam nıkahı kıyılırken adamın evını ,arabasını ustune yapmasını ıstemıstı ve 10 burma bırde set ıstemıstıde nıkahta kıyamet kopmustu... ne gündü...

:bbo: maşallah halanda pek tok gözlüymüş yanlış anlamada bunu imam nikahıunda istemeye gerek yok ki zaten şartlar bellidir alınan alınır delikafaduldenşakkıdı

imam nikahı öncesi nişanlım geldi sordu ne istiyosun diye 200 gram altın dedim
sonra nikahta sordu imam gelin kızımıza ne değer biçiyosun dedi
nişanlımda bi ev ve 200 gram altın dedi

:lepi: sana ömür boyu mutluluklar çok düşünceli bir nişanlın varmış
gelelim bana şuan hatırlayamadığım miktarda reşat altın istemiştim bayağı çoktu o zaman eşim bu kadar mehir veremem demişti bende o zaman şimdilik nikah istemiyorum demiştim eşim ertesi gün gelip tamam demişti istediğin olsun sonra ben babama vekalet verdim dini nikahın yapılması için imam mehiri sormuş eşim de miktarı söyleyince çok bulmuş ve bayağı düşürmüş ben bunu duyunca çok üzülmüştüm

hac mehir olmuyo aslında arkadaşım
bunu nikahı kıyan kişinin bilmesi lazım ve uyarmalı
hac durumu olan her müslümana farz ibadet olduğu için mehir olarak sayılmıyo
para altın vs olması makbul

Hayır hacda mihir olarak sayılabilir.mihir maddi yada manevi aklınıza gelirse haram olmamak şartıyla olabliyor.Durumu olupta hacca götürmek isteyen bir beyde olabilir bu yüzden istediğini isteyebilirsin bu Allahın hanımlara vermiş olduğu bir kolaylık

Bizde eşimle konuşmuştuk birlikte hem mihir yerine gelsin diye
100 gr altın bir umre bir hac demiştik Hala derim 100 gr altın bi kenara benim için en önemli olan hac diye

galiba bende 3 boş oldan birini isteyeceğim nişanlımdan. böyle bişi duymuştum çünkü. belki yanına ilaveten bişilerde olabilir :lepi:

Back