Nikah Mehirr

meh.lika

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
23
0
286
42
Tekirdağ
arkadaşlar yakında nikahım var. mehir olarak ne istediniz :) ben ne istesem :) yardımlarınızı bekliyorummCADIARZU

canım ben altın istemicem araba isticem şaka tabii olabilir belkide ama eşim bilir demeyi uygun görüyorum. o ne uygun görürse dicem

ben hiç bir şey istememiştim.imam efendi bu kuralıdır dedi imam nikanın.
100 gr altın ozaman demiştik.

ben anneme sormuştum ne istedin die annemde imam sormamıştı ki bana dedi.acaba her imam sormuyormu ki
bana da sormayanı denk gelirse :)

yok nikah kıyılırken soruluyo, benim de eşime bu kıza ne kadar değer biçiyon dediydi, teee 9 sene önce 3 millar dediydi eşim, hoş ben hala mihrimi almadım, almayı da düşünmüyorum, helalleştik bitti

Benimde 25/06/09 da dini nikahım oldu.Orda imam sordu.Ben de HAC istedim.Sembolik olarak istemiş bulunayım diye.Maddi bir şey özellikle zikretmek istemedim.Nişanlımında hoşuna gitti.Ama isteyebilirsinizde.Sonuçta hac ibadeti maddi durumun yeterli olduğunda yapılması farz olan bir ibadet.Ama karşı tarafa jest olmuş oldu : ))

Son düzenleme:
öncelikle hayırlı olsun canım allah tamamına erdirsin..ben mehir hakkı olarak 22 ayaraltından set almıştım bence müstakbel eşinin durumu uygunsa sende altın al sonuçta altını değeri düşümüyo aksine durdukça değerleniyo ama mehiri nikahtan önce aldırman gerek bildiğim kadarıyla..

benim eşim biz evlenmeden öncesi mehirin önemini anlatır dururdu. sonra bizim nikah zamanı geldi çattı. ben imam nikahı istedim gerek yok dedi. ya bunu söyelemk istemiyorum ama kendiside dinine çok bağlıdır. neyseeee
bende pek bilmiyorum ya bunlar ailecek o vakit mehirden falan bahsetmediler bende sanıyorum ki düğünde olucak. meğer onlar düğünde takı olarak takıcaklarını mehir niyetine takıcaklarmış. bende bunu duyunca evlenmeden eşimin söyledikerinin karşısında büüüüüüüüüüüüüyyyyyyyyyyüüüüüüüüüük bi şok yaşadım.

:1shok:
:bbo:

kızlar bence mehir eski dönem için geçerli bişi.eskiden bayanlar çalışmazdı. ama ben şimdi çalışıyorum garantim zaten var isteyeceğim altın neyin garantisi. işinize gelince imam nikahı kuralları uygulanıyo.hem Allah korusun eşime bişi oldu alamadı o altınları nie onu o vebalin altına sokayım

slm cnm.hac normal şartlarda maddi durumun iiyiysa farz olan bişiy. ama sizizn durumunuz farklı mehir olarak istediğin takdirde eşin seni götürmek zorunda. eğer götüremeyecek durumdysa helal et. sembolik olmuyo çünkü böle işler.

bana hiç böyle bişey sorulmadı ki sorulsada istemezdim.yada ne uygun görülüyosa derdim.bana söyleniilende şuydu:takılan bütün takılar zaten mehirimmiş.

eski dönemde olan şeyler bugün de geçerli canım, eski yeni diye bişey yok, bu bir kural, ister rıza gösterip helal edersin hakkını ister illaki mehiriimi istiyorum dersin o senin paşa gönlüne kalmış, şahsım adına ben bu kuralı uyguladım, eşimin maddi durumu yeterli olmadığı için de helal ediyorum mehir falan istemyorum dedim, helalleştik ve bitti, ama eski dönemden kalmış deyince pek hoş olmuyo, lütfen yanlış yönlendirmeyelim

ben bişey istemedim imam nikahım kıyılırken hoca eşime sordu oda altınların hepsi onun dedi. ama sonuçta o altınlar ikimizin. sadece dinimizin gerektirdiği birşey eşlerin anlaşması daha önemli. şunu isterim bunu isterimden öte eşine bırak. bazı kişiler çok yanlış yönlendiriyor evlenecekleri. mesela bir arkadaşım eşinden hacca götürmesini istemiş adamın şu anda durumu yok ev ödüyor ya gerçekleştiremeden vefat ederse adam bunu nasıl ödeyecek.

hac mehir olmuyo aslında arkadaşım
bunu nikahı kıyan kişinin bilmesi lazım ve uyarmalı
hac durumu olan her müslümana farz ibadet olduğu için mehir olarak sayılmıyo
para altın vs olması makbul

arkadasların dediği gibi illa isteyeceksın dıye bır sart yok canım... Kuzenım evlenırlen kız 60 reşat altını ıstemıs kuzenımde yaparım demıs o an, ama şimdi nasıl yaparım sırtımda yük gıbı duruyor dıyor.. o yuzden canım eşinınde durumuna göre hareket edersen daha sevap olur canım... Ben kendı nıkahımda da hıcbırsey ıstemedım zaten helal olsun dedık...

Nikahın şartlarındadır mehir. Kadın isterse helal eder, eşinden almaz. Ancak alsa da hakkıdır, bir vebal yok.

4 aylık geçimini sağlayacak kadar bedel biçilebilir, çalışmayan 1 senelik geçim bedelini talep eder. (Bu gün radyoda dinledim, tevafuk oldu.)

Hac zaten farz olduğu için mehir olarak istenmesi uygun değil demişti bir hoca abimin nikahını kıyarken.

bencede eşlerin öncelikle bunu sorması gerekiyor. zaten karşı taraf eşinin zor durumda kalmasına gönlü razı olmadığından kendince uygun bişi isteyebilir. belki de hiç bişi istemeyebilir.
ama bunun dini olarak olması gerektiğini bilen bir erkek yerine getirmeli. karşı tarafda anlayışlı olmalı

olması gerekenleri söylemekden ve yazmadan nefret ediyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mehır her nıkahta ımam tarafından sorulur
kız da ıstegını soyler kız soyleyemezse yanındakı yakını soyler ama mutlaka nıkah kıyılırken erkek tarafının bosanma olması halınde hem bosanmayı zorlastırması hem de bosandıktan sonra kadının hıckımseye muhtac olmadan hayatını bır surede olsa ıdame ettırebılmesı acısından verılır
her ne kadar ekonomık ozgurlugumuz vs elımızde olsa da nıkah kıyılırken kararlastırılır
kadın ısterse esıne hıbe edebılır ama etmezse de erkek mehır mıktarını alma durumuna gelınce esıne bu mıktarı vermek zorundadır

bızım nıkahımızda sorduklarında ben bılmem demıstım ama abımın esı 150 cumhurıyet altını demıstı, ımam esıme sordu o da kabulumudr dedı ve
o sekılde de kıyıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…