meğer 20 gündür ölüymüş...

eslmeslm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2009
137
4
nedir bu 8 haftalık bebeklerin ölümü ya. nedendir.hep okuyorum genelde 8 haftalıkken ölüyorlar. bende kontrol için gitmiştim doktora az kanamam olmuştu normaldir dediler ultrasonda gördikki aslında 20 gün önce ölmüş bebeğim.ve ayırdılar cansız bedeninide benden.dayanmaya çalışıyorum ama olmuyor... nedennnnnnnn....:a015:

Üzülme demesi kolay biliyorum ama ilk aylarda ölen bebeklerde sakatlık riski çok fazla oluyormuş ve vucut onu atıyormuş. Allah sabır versin üzülme emi. Sağllıkla gelicek yeni bebeğini beklemeye başlamalısın. Neden diye düşünmeden.

cnm geçmiş olsun benimde 6 haftalık düşmüştü geçen yıl gelişim bozukluğu sonucu.
şimdi gene hamileğim şu an için herşey yolunda.umarım sonuna kadarda öyle olur.
en kısa zamanda sağlıklı bir bebek dünyaya getirmen dileğiyle:Saruboceq:

acını paylaşıyorum canım...3 kayıp verdim ben zor olduğunu bilirim lafların boşluğunu bilirim ama kendine eziyet etme sakın bebeğin geri gelmez yeni olacak bebeğin için güçlü ol

ALLAH SABIR VERSıN CNM...kadir gecesi bende 8 haftalık bebeğimi kaybettim.seni çok iiyi anlıyorum. sağlıklı bebeklerimize yakında kavuşcaz hissediyorum...

eslmeslm oyle deme, lutfen sabretmeye calıs. bak sen yazdın yazalı kac olum yasamıs anne sana gecmıs olsun demıs (ben de dahıl cok cok gecmıs olsun). bunun sorgusu sualı olmaz. elbette senın ve evladın ıcın en hayırlısı bu oldugu ıcın bunları yasıyorsun_yasıyoruz. hamılelıgın ne oldugunu tattıgın ıcın bılırsın kı ılk uc ay bıyolojık bı ayıklama donemı, o sebeple bır cok bebek 12 haftalık olana kadar doktorlar bıle gebelıgı normal gebelık olarak saymıyorlar. kımyasal dıyorlar dıs dıyorlar mol dıyorlar... hepsı bu ayıklama surecının parcası... yeter kı saglıklı olsun bebekler, su cektıgımız acılar nedır?!
kendıne cok ıyı bak, sıkıntı yapma, bu surecı atlatmaya calısı, yenı bebegın tez ve saglıklı gelır ınsaellah...

çok teşekkürler sözleriniz için dayanıklı olmaya çalışıyorum. elden gelen başka birşey yok..

merhaba arkadaşım. neden diye ben de soruyorum karşıkonulmaz biçimde. çünkü benim de acım çok taze iki gün önce 25 eylülde 9 haftalık bebeksiz gebeliğim (boş gebelik) kürtajla son buldu
hayatta bezı şeylerin önüne geçebilmek mümkün değil. doğumlar, ölümler, evlilikler yaradanın takdiridir, kaderdir ve kadere de neden diye sormaak bize düşmemektedir. sınavımız büyük arkadaşım. ALLAH a sığın. sadece O ol deseydi senin bebeğin yaşayacak, benimki canlanacak ve bu durumdaki sayısız kişinin hayatının yönü farklı olacaktı. demek ki hayırlısı böyleymiş. yaradandan sana bana ve tüm zor durumda olanlara sağlık ve sükunet diliyorum...

bende bayramda yaptım dusuk bebegım 7 haftalık olması lazmdı ama gelısmemıstı 5 haftalık gıbıydı ve dustu sonrası kurtaj.bunları yasamak cok zor ancak zaman unutturacak.beklemekte cok zor.bende guatr var buyuzden dustu dıyorum.

Canım çok geçmiş olsun. Ne kadar çokmuşuz böyle herkesin de hemen hemen aynı dönemler.. Ben de 2 Eylül'de 7. haftamdayken kalbi atmayan bebeğimi düşürdüm. Bebek diyorum ama doktor o bebek bile değildi embriyo haline bile geçememiş bi yerde tıkanmış ve gelişimi durmuş ölmüş bir hücre topluluğuydu sadece diyor. Tabii biz ona hücre topluluğundan çok daha fazla anlamlar yüklüyoruz birkaç haftada bile ne kadar alışıyoruz ileriye dönük ne kadar çok plan yapmış oluyoruz... Çok çok kötü bir tecrübe allah kimselerin başına vermesin. Şimdi yapılacak tek şey ileriye bakmak ve kendimizi toparlamak. Yeni sağlıklı bir gebeliğe başlangıç için ilk adım bu sanırım...

Kızlar siz korunuyor musunuz? Ya da korunmayı düşünüyor musunuz bir süre?

allah herkese yardımcı olsun. insan başına birşey gelince sadece kendisinin sınandığını,acı çektiğini düşünüyor.aslında aynı durumda birçok kişi oluyor.aynı dertten muzdarip olanları duyunca yalnız olmadığını anlıyor. inanın manevi destek gibisi yok..yazılarınız için çok teşekkürler..

Rabbim ve yine o aldı Allah yardımcınız olsun.. ınşallah kısa sürede yeniden hamile kalır ve bebeğinizi alırsınız kucağınıza

canım ruh halini o kadar iyi anlıyorum ki senin yaşadıklarımız aynı,dayanmaktan başka çare yok sakın içine kapanma ben öyle yaptım daha kötü oldu eşimden bile uzaklaşmıştım,şimdi ise kendime çok kızıyorum neden öyle yaptım sanki diye...konuş paylaş acınla yaşamasını da öğren zor olsa da insan bunu yapabiliyor...rabbim yardımcın olsun ve bana yaptığı gibi dualarını kabul ederek sana da bir melek nasip eder hayırlısıyla...

inşallahh ama korkuyorumm ya o da giderse diyee. zaten hala kanamam devam ediyor.kürtajdan sonrada 3 ay beklemek gerekiyormuş sanırım.eşim kanamamın bitmesini bekliyor o çok istiyor tam alıştığı anda kaybetti.ama ben cesaret edemiyorum tekrar. çok müthiş bir duygu hamilelik ama umarım 3 aya kadar bu düşüncelerim değişir.

ne denır bılmıyorum kı... Allah sabırlar versın sana... umarım bı an once saglıklı bı melek alırsın kucagına...

cok gecmis olsun canim.bende 3 düsük yasadim.cok zor rabbim kimseye vermesin.ama sagliksiz bebekleri vücut disari atiyor demekki senin bebeginde sagliksiz bir bebekti.sükretki vücudumuz sakat bebekleri taniyip disari atiyor ama iste annelik duygulari öyle demiyor bende hep neden diye cok sordum kendime vehep neden ben dedim ama anladimki sorularin cevabi yok hemen bir klinige gittik ücüncü düsükten sonra, progesteron yetmezliginden dolayi kaybediyormusum bebekleri .sanada tavsiyem test yaptir bir sorunun vardir belki riske atmazdim kendimi senin yerinde olsam eskiye degilde gelecege bak yeni hamilelik icin kendini toparla tatil yap .allah sabir versin canim cok gecmis olsun.

inşallahh ama korkuyorumm ya o da giderse diyee. zaten hala kanamam devam ediyor.kürtajdan sonrada 3 ay beklemek gerekiyormuş sanırım.eşim kanamamın bitmesini bekliyor o çok istiyor tam alıştığı anda kaybetti.ama ben cesaret edemiyorum tekrar. çok müthiş bir duygu hamilelik ama umarım 3 aya kadar bu düşüncelerim değişir.

gecmis olsun cnm benimde tam 5 düsügüm oldu 4 yil icinde ben kimisinde 1 ay kimisinde 6 kimisindede 1yildam fazla bekledim bunu sana doktorun söylerde ona uyarsan daha iyi olur benim sonuncu düsügümde eylülün 24 de oldu doktorumbi adetten sonra tekrar denemek istiyor cünkü ben cok aratirmadan gectim hic bisey cikmadi tekrar tekrar denemem gerekiyormus düsün simdiden5 düsük yasadim va hala denemem lazim ve bende kendimi alistirdim sonuna kadar bebegimi kucagima alana kadar deneyecegim sende hic karamsar olma ne gelirse rabbimden gelir ona sigin o herseyin iyisini bilir ins korktugumuza ugratmaz güzel rabbim :Saruboceq:

Son düzenleme:
seydamcım inan çok üzüldüm durumuna ama bir o kadarda mutlu etti bu dayanıklı duruşunu gösteren sözlerin. bırakmamışsın ne güzel.senin bu yazdıklarından sonra ben karamsarlığa düşersem haksızlık etmiş olurum. inşallah rabbim en hayırlı zamanda en sağlıklısını verir kucağına. tüm yüreğimle duam sseninle...

X