meditasyon yapanlar burayaaa

magdelena

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
924
12
318
32
İstanbul
kızlar bn meditasyon yapmak istiorm ama nası yapıldıını tam olarak bilmiorm kursa gtmştm orda aydınlanma meditasyonunu öğrendm ama derinleşmek istiorm siz meditasyon yaparken tam olarak napıorsunuz hani zihninizi susturuosnz sora gerisi geliomu
 
Meditasyon Nasıl Yapılır?(alıntıdır)

Rahatsız edilmeyeceğini bildiğin rahat bir yere uzan. Gözlerini kapa. Hızla nefesini içine çek, ta ki daha fazla nefes alamayıncaya kadar. Daha fazla nefes alamadığın noktada nefesini hızla dışarı ver. Kumsalda oturup dolunay zamanı gökyüzünü seyrettiğin bir geceyi hatırla. Dalgalar kumsala gelir ve geri çekilir. Bunun bir ritmi vardır. Dalgalar gelir ve kum taneleri arasında içi hava dolu binlerce kabarcık oluşur. O kabarcıklar insanda güzel bir his bırakan hışırtı sesini yaratarak patlarken deniz geri çekilir. Nefes alıp verirken o ritmi yakalamaya çalış. Dalgaların kumsalı okşaması gibi nefesini al ve geri çekilmesi gibi nefesini bırak. Nefesini hızla al ve hızla ver. Bunu yapmak için dikkatini nefesinde topla. Aksi halde çok geçmeden uykuya dalarsın Onbeş yirmi kez nefes alıp verdikten sonra bedenin gevşeyecek ve oksijene doyacak. Daha fazla havaya ihtiyacın olmadığını fark ettiğin bir anda, nefesini son bir kez dışarı ver ve bekle. Nefes alma. Nefes verme. Sadece bekle. ılk zamanlar, nefessiz kalacağın endişesiyle ufak bir rahatsızlık hissedebilirsin. Bu normaldir. Nefessiz kalacağın endişesini yaşadığın anda tekrar, hızla, olabildiğince çok nefes al ve takiben hızla ciğerlerini boşalt. Havasız kalmana imkan yok, rahat ol, tüm kontrol senin elinde. Tekrar nefes al, nefes ver ve bekle. Nefes almaksızın beklediğin o noktada kendini güvende hissettiğinde, kendini seyretmeye başla. Nefes alma ihtiyacı tekrar oluşana dek öylece bekle.



--------------------------------------------------------------------------------


Kendini seyretmek nasıl olur?
Bir süre hızla ve derin nefes alıp verdin. Bedenin havaya doydu. Bir noktada nefes almayı bıraktın. O noktaya dikkat et. O noktada kendini görebilirsin. ılk tecrübelerinde farkedemeyebilirsin, bu çok normal. Sen bir gün farkına varana dek, günlük hayatın içinde düşünceler ve duygular kendiliğinden oluşur ve sen bunların içinde sağa sola, içeri ve dışa savrulursun. Nefes almayı bıraktığın o zaman diliminde düşüncelerin ve duyguların nasıl oluştuğunu görebilirsin. Çok geçmeden farkedersin ki sen dev bir okyanus üzerinde seyahat eden bir balıkçı kayığı gibi narinsin. O kayık hep orada olmuş, fırtınalarda savrulmuş, güneşli ve açık günlerde güneş ışığıyla kavrulmuş, üzerine yağmurlar yağmış ama tüm bunlar olurken kendini hiç farketmemiş. Aynı bu kayık gibi okyanus yüzeyinde gezindiğini görüverirsin. Yeterince sessiz kalır ve beklersen, bir anda, okyanus yüzeyine bir şişe çıkıverir. Sanki diplerden bırakılmış ve içinde hava olduğundan yüzeye fırlamış gibidir. Şişe yüzeye vardığında, içinde bir not olduğunu görürsün. Şişeyi açar, içindeki kağıda bakarsın. Kağıtta şöyle yazıyor olabilir: “Karnım Aç, Yemek Bul” ya da “Seks Yap!” ya da “Tuvalete Git!” Düşünceler böyle oluşur. Duygular böyle oluşur. Nefes almayı bıraktığın o noktada kendini görebilirsin. Aynı okyanus yüzeyine çıkan şişe gibi. O şişenin içinde ne yazdığına bakmak gibi.


Günlük hayat içinde, okyanus yüzeyine sayısız şişe çıkar. Öyle ki her bir şişeyi açmak, içinde hangi mesaj yazıyor okumak zorlaşır, hatta imkansızlaşır. Endişe içinde o şişeleri yakalamaya ve içinde yazan mesajı bulmaya uğraşırsın. Bulduğun mesajları okur, ne yapman gerektiğine karar verirsin. Bazı durumlarda ne yapman gerektiğini bilemezsin ve endişelenir ya da bir yerde sıkışmışsın gibi kapalı yer korkusu sarar içini. Ne yapmakta olduğunu fark ettiğinde şişelerin sayısı hızla azalır. Huzuru hissetmeye başlarsın. Bir süre sonra okyanusa dalar, derinlere doğru süzülürsün. Önce korkarsın. Sonra o dalışları sever ve ararsın.

Nefes almayı bıraktığın o noktada düşünce ve duyguların sana ulaştığı anı yakala. Başlarda düşünce ve duyguları yaşayıp bitirdiğinde farkedeceksin. Sonra düşünce ve duygularını yaşarken farkına varacaksın. Devam ettikçe, giderek düşünce ve duyguların başladığı anı yakalayacaksın. O anı yakaladığında düşünce ve duygunun kendiliğinden kaybolduğunu deneyimleyeceksin. Farkına vardığın anda düşünce ve duygular kaybolur. Onların orada var olma sebebi seni haberdar etmektir. Sen farkına vardığında görev tamamlanır. Daha fazla zihnini meşgul etmelerine gerek yoktur.

Bunların hepsi tek bir meditasyon sırasında gerçekleşmez.

Önce dalgaların bir kumsalı okşaması gibi, aynı o ritmde nefes alıp ver. Nefesini hızla al, hızla ver. Ciğerlerini alabildiği kadar havayla doldur ve arkasından boşalt. Havaya doyduğunu anladığın bir anda, son kez nefes al, ver ve o noktada nefes almayı kes. Bunu hergün fırsat buldukça tekrarla. On dakika, beş dakika, yarım saat, içinden geldiği gibi. Düşünce ve duygularını farketmekte ustalaştığında okyanusa dalabilir ve bedenini keşfetmeye başlayabilirsin. Bu çok eğlencelidir. Çok keyifli bir deneyimdir. Kendi bedeninde seyahate çıkmak gibidir. Her birimiz kendi evrenlerimizde yaşıyoruz. O evreni keşfe çıkmak, keşfedilmemiş yerlere ulaşmak, insanın kendinde var olduğunu bilmediği pek çok şeyi keşfetmesini sağlar.
 
ben medıtasyon yapıyorum ama benım kı bıraz uyuruk yukarı da ki gıbı degıl canım. böyle dalga seslerı olan bır cd var onu dinliyorum halıya uzanıyorum ve siliyorum beynımı. sadece dalga, denız kokusu, ben oluyor o halının ustunde. bazen kendımı super verıyorum ve acayıp arındıgımı hıssedıyorum bazen de uyuyup kalıyorum :kedi: o kadar olcak artık opuyorumnanaktan
 
canım bende meditasyon yapıyorum daha da derinleşmek ve zihni dağıtmanın en güzel yolu kendi nefesini izlemektir çünkü senin içinde bişey bu ve yaşadığın sürece nefes alıcaksın onu bu süreç içerisinde kaybetmen çok zor . nefesini izleme meditasyonunu yaparken odan karanlık olsun ışık olabilir ama dikkatini dağıtcak kadar bi ışık ya da herhangi bişey olmasın . sonra nefesini izle onu takip et arada zihnine başka şeyler gelip unutabilirsin bunu farkettiğinde yeniden izle nefesini eğer izleyemiyorsan nefes alışını verişini söyle kendine bunları hissetmeye çalış oda olmassa diyaframının nefes alıp verdikçe şişip sönmesine konsantre ol 5 dkyla başla snra zamanla artır süreyi dinginleşip derinleşceğine eminim =) bana da erkek arkadaşım önermişti =)
 

arkadaşım neden böylesın, nıye bu kadar gergınsın, ben yukarıda bır tavsıyede bulundum sen altına saçmalık falan yazıyorsun. nazık olmanı ve kıbar olmanı tavsıye ederım zira bırbırını kıran ınsan ince duşunemeyen ınsan ne yapsa rahatlayamaz.
 
yanlış anlamışsın canım gergin falan değildim yazınızı da okumadım acıkcası ben direk yazdım konuyu görünce düşüncelerinize saygım var tabiki ama benim demek istediğim deniz dalgasu sesi orman temizlik yeşilik vb güzel şeyleri bilinçte sürekli tutmak zordur çünkü onlar dışta olan şeylerdir ama nefesimiz bizim içimizdedir onu takipte asla zorlanmayız unutsak meditasyon yaparken başka bişe odaklansak o an sonra bunu farketsek tekrar nefesimize dönmemiz çok kolaydır ama tekrar aynı ortamı yaratmak zordur bu yüzden ben saçmalık demiştim umarım anlatabilmişimdir . Öyle anlattığım için de kendimi özür dilerim gerçekten burda belli olmuyo mimikler yanlış anlaşılabilceğimi düşünmemiştim tekrar özür
 

özurün için teşekkur ederım ama ben kendım için degıl senın için üzülmüştüm. nıtekım bende senı yanlış anlamışım bende özur dılerım. gergın olmamana çok sevındım. yanılmak benı daha mutlu ettı. sevgıler canım
 


valla bu konularda pek bir bilgim yok başımdan geçen bir olayı anlatayım meditasyonmudur bilemiyorum ama. prof. üstün dökmenin bir seminerine katılmıştım, seminerin sonunda gözlerimizi kapatmamızı istedi annemizin karnındaki süreden bugünkü yaşımıza kadar bütün evreni dolaştırdı bize gözümüz kapalı, ama uyandığımda çok ağlamıştım. salya sümük olunca bir dahamı tövbee.
 

cvp veren herkese tşkkürler kendimi izlemeyi ve nefes tekniini deniicem ama merak ediorm princesscim hani nefesini takip ediosn falan ya heralde ana yoğunlaşıorsun öyle yapınca peki derinleşinnce noluo yani sadece andamı oluosun yoksa ımmmm işde noluo acaba ya bn hani meditasyon yoluyla başka yerlere gidenler zihninde yanii, sora koruyucu meleğiyle konuşanlar hatta astrale çıkanlar bile oluomuş bunu merak ediorm yani derinleşince noluo:uhm:
 
Ben de osho kundalini meditasyon yapıyorum. Sadece uzanarak ya da oturarak olmuyor.
Sabit duruyorum, dans ediyorum, oturuyorum, yatıyorum, hepsi 1 saat içinde. Nefesime yoğunlaşıp
kendimle baş başa kalıyorum. Daha beginner sayılırım ben, hızlı ilerliyorum ama bir çok aşamayı geçtim.
Meditasyonda astral seyahate ben inanmıyorum, meditasyon hocam da aynı şekilde. Sadece algıların açıldığı için meditasyon sırasında gerçek zamanlı birilerini o an gerçekten görebilirsin.
Ve amaç, enerjini kontrol edebilmek, farkındalık..
 
bu bahsettğin meditasyon 4 aşamalı dimi canım sallanma-kendini serbest bırakma dans nefesi izleme sonra hareketsiz kalma şeklinde ? aşamadan kastın nedir bi de onu merak ettm .
 

canım meditasyonun amacı nedir biliyo musun zihnimizde oluşan saçma düşüneleri temizleyip zihni dağıtıp gerçeği bütünüyle kavramak yani farkındalığı oluşturmak . bi kere amac zihinden uzaklasmakken zihinde başka yerlere gitmek saçma değil mi sence bunlar yanıltmaca kandırmaca bi nevi . iki türlü düşünce vardır zihinle düşünme bilinçle düşünme ne kadr zihinden onun bulanıklığından uzaklaşırsak o kadar bilincimizle hareket ederiz yani farkında oluruz o tür şeylere kulak asmamanı öneririm . eğer yeniysen daha basit meitasyonlarla başlamalısın mesela otur rahat ol ama kambur da durma gözünü kapat ve sesler cıkar kendini şarkını yarat yani bu nasıl olur mesela içinden gelen harf heceyi ardala namakala. . . gözün mutlaka kapalı olsun mutlaka ve olanları izle coşku dolmaya başlar içine ilkinde olmayabilir belki ama meditasyon yapcam diye de sakın kasma kendini egzersiz haline gelir bu yoga vb saçmalıklar gibi olr yani onlar bedeni arıtır dinlendirir ama amac kendimize ben suyum buyum şeklinde söyleyp haz aldığımı egolarımızdan uzaklaşmak aslında . meditasyonun diğer amacı kişinin canının sıkılmasını sağlamak böyle olunca insan etrafındaki saçmalıkları deriniyle görüyo onu mutsuz edenleri görüyo izliyo ve onlar yani egolar kendiliğinden yok oluo ego yok oldukça da meditasyon haline geçmek gerekiyo
 
Osho Vücüdünla tanış vede onu tanı meditasyonu yapıyorum.
Çok olumlu tavsiye ederim........................................
Bedeninizle yüzleşiyorsunuz bu meditasyonda....................................
 
ENDER SARAÇ VE ZİKİR

Doğal tıp, ayurveda ve sağlıklı yaşam gibi konularda çalışan Ender Saraç (4*) Doğan Kitap’tan yayınlanan kitabında astrolojiden reikiye, evrensel enerjiden dinlere, her yönüyle spiritüaliteyi anlatıyor. Saraç’ın ortaya attığı ve çok tartışılacak gibi duran konu ise zikir. Yazar, meditasyon, reiki ve yoga gibi dini kökenlere sahip tekniklerden bugün modern hayatta nasıl faydalanılıyorsa, zikrin de böyle bir şifa verici teknik olduğunu söylüyor. Kitapta Allah’ın 99 ismi yani Esma ül Hüsna’yı kullanarak uygulanabilecek zikir teknikleri de var.

Aile Hekimi Doktor Ender Saraç medyada, sağlıklı yaşam, kilo kontrolü gibi konularda sıkça rastladığımız bir isim. Ayurveda, Doğa’nın şifalı Eli ve Sağlıklı Zayıflamanın Yolları isimli üç kitabı çok sattı. Son kitabı “Ruhsal Gelişim ve Kader”de ruhsal sağlık alanına odaklandı. Ama bu bildiğimiz psikoloji kitaplarından değil, ruh sağlığına spiritüel yönden yaklaşıyor. Kitabın kader, astroloji, meditasyon, evrensel enerji, 7 bilinç hali, doğal taşlar, renklerin önemi, cinsellin ruhsallık üzerinde etkisi, dinler gibi altbaşlıkları var.
DİNİ VE SİYASİ DEĞİL, TEKNOLOJİK

Saraç’ın anlattığı tekniklerden özellikle zikir ile ilgili yazdıkları çarpıcı. Zikri, ’chanting’ yani kelime veya ses tekrarı olarak tanımlıyor. Bugüne kadar zikir denince akla gelen, kafasını sağa sola savurarak kendinden geçen, derin derin “Allah, Allah” diye tekrarlayan, vücuduna şişler batıran sarıklı adamlar imajını tamamen bir kenara bırakmak gerektiğini savunuyor. Geçmişe ait bir figür gibi görünen zikir’in aksine ’ileri bir teknoloji’ olduğunu söylüyor:

“Bunu kavramak için kişinin reiki, evrensel enerji, meditasyon gibi spiritüel teknikleri bir de ince enerjileri bilmesi lazım. Zikir de meditasyon mantraları, reiki sembolleri gibi bir teknolojidir. Belli sesleri tekrar edip jeneratör gibi enerji üretirsiniz. Kuran’da geçen Allah’ın 99 isminden her biri, bir enerji köküdür. Bu dini, siyasi bir şey değil, bir teknoloji. Bunu mistik, dini, siyasi kalıplara sokan bizleriz. Artık hekimlerin bunlara sahip çıkması gerekir. Bilim adamları safsata deyip ihmal ettiği zaman bu bilgiler şarlatanlara akmaya başlıyor.”

PİL ŞARJ EDER GİBİ ENERJİ YÜKSELTİR

Kitaba göre her insanda Allah’ın 99 isminin belirli açılımları bulunuyor. Ancak bunların bazıları baskın, bazıları dengede, bazıları uyur durumda. Örneğin sürekli her konuda geri kalıyorsanız, El Müzill isminin etkisi kuvvetli demek. El Mukaddim ise tersine, öne geçirici bir etki yapıyor, insan onun etkisini kullanmayı bilirse atak yapabiliyor.

Saraç, zikrin bir astroloji uzmanıyla astrolojik harita çıkarılıp baskın ve eksik yönleriniz bulunarak uygulanmasını öneriyor. Astrolojik haritanızı çıkartamıyorsanı z, burç ve yükselen burç gibi bilgilerinizden emin değilseniz, o zaman içinize dönerek sakin bir şekilde yaşamın hangi alanında sıkıntılarınız olduğunu saptamanızı öneriyor: “Tıpkı bir vitamin alır gibi sabah akşam 3-5 dakika bunları belli bir ritimde tekrar etmek, bu enerjiyi pilin şarj olması gibi yükseltir. 40 gün içinde bu esmanın karşılığı olan enerji yükselmeye başlar.”
ÖNCE DETOKS SONRA ZİKİR

Saraç, verim almak için zikirden bir gün önce detoks (arınma) programına başlamak gerektiğini söylüyor. Sabah bir bardak ılık ballı limonlu su, öğleden akşama kadar da 5-6 tabak az zeytinyağlı dereotlu sulu kabak yemeği yeniyor. O gün sadece sulu besleniliyor. Sonraki 40 gün boyunca mümkün olduğunca az kırmızı et, sarmısak, soğan, kırmızı pul biber yenmesi gerek. Bu dönemde aşırı hareketsiz kalmamak ama aşırı egzersizle bedeni de zorlamamak, sık sık duş almak şart.
Ruhsal önerilerden bazıları da ğöyle:

* 40 gün hiç yalan söylemeyin,
* kullanmadığınız eşyaları ihtiyacı olanlara verin,
* içinde bulunduğunuz ortamı daha pozitif yapmaya çalışın,
* sık sık doğaya açılmaya, mükemmelliğini fark etmeye çalışın,
* çocukların başını okşayın,
* dua edin.


KELİMELERDE ENERJİ VAR

Budist olmasa da bugün herkes meditasyon yapabiliyor. Peki Müslüman olmayan biri zikir tekniğini uygulayabilir mi? Saraç uygulanabileceğini savunuyor: “Bu kelimelerin içinde enerjiler var, siz ister inanın ister inanmayın. Burada fiziksel bir şey devreye giriyor. Manasını da bilirseniz, yani kalp çakranızı da açarsanız o kanal genişler, çok daha fazla verim alırsınız. Meditasyon sembolleri Sanskritçe yani eski Hintçe’dir, Reiki sembollerini Japon rahipler yapmıştır. Tevrat’ta da Tanrı’nın 72 isim vardır o da çok kuvvetli bir enerjidir ve Kabala mistisizminde kullanılır. Bunların hepsinde devreye giren fizik kurallarıdır.”
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…