• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi medela süt pompası hakkında

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
arkadaşlar medelanın mini elektrikli ve pilli süt pompası siparişi vermiştim. bugün geldi denedim. ben mi sağamadım anlamadım. 50 ml zar zor çıktı. 3 saattir bebeğimi emzirmiyordum. bebeğim 4,5 aylık. az çıkmış değilmi?

canım medela güzel bir marka belki becerememiş olabilirsin birde süt durumun nasıl. eğer azalma varsa sağdıkça çoğalacaktır.

arkadaşlar medelanın mini elektrikli ve pilli süt pompası siparişi vermiştim. bugün geldi denedim. ben mi sağamadım anlamadım. 50 ml zar zor çıktı. 3 saattir bebeğimi emzirmiyordum. bebeğim 4,5 aylık. az çıkmış değilmi?

bende medela kullanıyorum gayet guzel...sagarken elınle masaj yapmayı ıhmat etme...bende ılk baslarda sagmıyor sanıyordum sonra kuzenım sagdı masallah doldu dedım kı sorun bende :)) sevgıler

zamanla artar ilk denemelerinde 50 ml çıktıysa iyi ben kızımı 1,5-2 sene bu şekilde madela ile iş yerinde sağarak besledim. bebeğin ayına bağlı olarak ortalama bir öğünlük ihtiyacı kaç ml ise okadar süt çıkıyor şimdi 4-5 aylık bebek kaç ml içerdi hatırlamıyorum ama bendede ilk başta biberonun yarısı dolmuyorken kızım yaşına geldiğinde 2 biberon doldurabiliyordum. birde sağmadan yarım saat önce rezene çayı içerdim gerçekten çıkan süt miktarı çok fark ederdi. madelanın tek kusuru bazen alttaki beyaz zar gibi kısım kapanıp sütün biberona akması duruyor ve arada biriken süt motorun içine dolabiliyor benim başıma defalarca geldi ama hiç bozulmadı makina.

arkadaşlar çok saolun sorun bendeymiş.tam doğru tutamamışım sanırım. şu an 100-150 arası çıkarabiliyorum.
biir de şeyi merak ediyorum. süt sağma işim 10-15 dk sürüyr. adaptörü fazla ısınmadan zarar görmez değil mi? en fazla kaç dk çalıştırmak gerek bilen var mı?

yok canım birşey olmaz istediğin kadar sağabilirsin. işin bitince şaja tak mutlaka. bu arada ben ameda elektrikli kullanıyorum o da çok iyi belki almak isteyen olursa fikir olsun diye söylüyorum.

arkadaşlar bendede medela pompa var bende sağıyorum 2 göğüsten en fazla 60 çıkıyo.nasıl sağıyosunuz siz?ben beceremedimmi?gerçi bebeğim emerknde kilo almadı sütn yetmiyo demişşti doktor mamaya başladık.oğlum şuan 37 günlük.mama yediği için beni emmesi 5-6 saatleri buluyo.sütte iice azalıyo o zamn emmediği için.bende pompa aldım 2 saatte bir sağıyorum.siz nasıl sağıyosunuz banada öğretirmisinz?

5-6 saatte sütün baya birikmesi lazım benim 3.haftadan sonra sütüm doğru dürüst geldi makineyle çekince 20-30- cc anca çıkıyordu 2.aya başladığımızda sütüm baya geldi 150 cc doldurabiliyordum 4,5 aylık olana kadar da devam etti makineyle sağarken göğsünü biraz sıkıp masaj yapman gerekiyor tek başına makine tamamen çekemiyor çünki. benim kızım şu an 5 aylık ve iş e başladığım için sütüm kesildi baya bi azaldı yetmiyor artık ama sütüm az ve yağlıydı baya yaradı çok şükür kilosu yerinde ek gıdaya başlıyoruz artık zaten.

sağarken bir elinizle sağdığınız göğsünüzü sırayla sağdan,soldan,alttan sıkıştırın,ya da masaj yapın.yoksa makina tam boşaltamıyor,böyle yaptığınızda aradaki farkı görürsünüz.ben de ilk zamanlar çok dertlenmiştim sütüm az diye,meğer sağamıyormuşum.

Ben aldığımda sağamamıştım sonra 3-4 kez güzel sağdım 150 ml falan sağıyordum. son günlerde sanki makineye gene bişeyler oldu. eskisinden daha az çekiyo sanki. şimdi teknik servise göndersem 10-15 gün beklerim. Öğretmen olarak çalıştığım için yaz tatiline kadar göndermiyorum da. aynı sorunu yaşayan başka biri oldumu? sorun ne olabilir?

Ben aldığımda sağamamıştım sonra 3-4 kez güzel sağdım 150 ml falan sağıyordum. son günlerde sanki makineye gene bişeyler oldu. eskisinden daha az çekiyo sanki. şimdi teknik servise göndersem 10-15 gün beklerim. Öğretmen olarak çalıştığım için yaz tatiline kadar göndermiyorum da. aynı sorunu yaşayan başka biri oldumu? sorun ne olabilir?

ben medelada henüz yaşamadım bu sorunu ama arkadaşımın ameda marka makinesinde yaaşadım.valf denen bi parçası varya biberonun içindeki beyaz silikon gibi şey.makinenin tüm gücü ona bağlıymış üzerindeki en ufacık delik çekişi düşürüyomuş.bi bak istersen delik felan varmı diye.

aynen bi sabah göğsüm taş gibi makine bi türlü çekmez dedim acaba nemli mi temizliyorum yok bi türlü çekmiyor meyerse o beyaz valf takıldığı yerinde küçük bi yırtık olmuş yedeğini taktım hemen ondan kaynaklandığını anladım şimdi çok dikkat ediyorum temizlemek için valfı çıkartmıyorum artık. heralde çıkartırken yırtıldı.

kızlar ben de medela kullanıyorum , bebeğim 2 aylık.. ama 2-3 saat emmediği zaman sağdığımda en fazla 2 göğüsten 80-100 cc arası çıkıyor süt.. az mı? bebişim arada mama da yiyor..
bir de şarj edin arada demişsiniz, ben medelayı önceden kullanmış bir arkadaşımdan aldım, kullanma kılavuzu falan yok bende, ben kullanırken adaptörü takıyorum, işim bitince çıkarıyorum, o şekilde kullanılmayacak mı? sarj mı etmeliyim merak ettim

kızlar ben de medela kullanıyorum , bebeğim 2 aylık.. ama 2-3 saat emmediği zaman sağdığımda en fazla 2 göğüsten 80-100 cc arası çıkıyor süt.. az mı? bebişim arada mama da yiyor..
bir de şarj edin arada demişsiniz, ben medelayı önceden kullanmış bir arkadaşımdan aldım, kullanma kılavuzu falan yok bende, ben kullanırken adaptörü takıyorum, işim bitince çıkarıyorum, o şekilde kullanılmayacak mı? sarj mı etmeliyim merak ettim

2 saatte 100 cc çok güzel bi miktar,maşallah sütün az falan değil mamaya da hiç ihtiyacı yok bence.benim bazen 6-7 saatte 150 ancak çıkıyor,şükür diyorum.çünkü bebeğim ancak o kadarını içiyor.
ben de medela kullanıyorum,şarj falan da etmiyorum.arkadaşın bahsettiği farklı bir modeldir belki,ya da pille kullanıyordur.

beniimkide adaptörle kullanılıyor belki pille kullanıyordur o arkadaş. bencede 2 saatte 100 cc çok iyi mama takviyesi neden yapıyorsunki 2 saatte bir uyusa 3 saatte bir emerek çok rahat doyar. ben öle bi taraftan sağar dolaba koyar öbür taraftan karnını doyururdum şimdi 5 aylık oldu işe başladığım için sütüm yetmiyor o yüzden mamaya başladık. eğer karnı doyuyorsa seninle hiç mama katma bence

kızlar ben bu işten hiç bişi anlamadım.düğn sağmaya çalıştım kendimi 2 gram süt anca çıktı.3 saatte hiç süt çıkmaması çok anormalki bebeğim cok cok emdi.
bu göğüs hunilerinin boyutları varmış bilginiz varmı?
dün medelanın sitesinde gördüm.göğüs ucu huninin içinde rahat hareket etmeli yazıyo.benim göğsümün neredeyse tüm kahverengi yeri giriyo huninin içine.sizinkiler nasıl?

benimde aynıydı canım merak etme komple giriyor içine hatta ucu makinenin çekmesinden baya bir nohut tanesi kadar sertleşiyor sonra yayılıp eski haline geliyor. ilk günlerde ne kadar çok emzirirseniz hakkaten okadar geliyor zaten sürekli emip uyuyor ilk aylar aman arkadaşlar sizde dinlenin bu esnada mutlaka diyorum başka bişi demiyorum bide stres yapmayın sakın.

ben medelada henüz yaşamadım bu sorunu ama arkadaşımın ameda marka makinesinde yaaşadım.valf denen bi parçası varya biberonun içindeki beyaz silikon gibi şey.makinenin tüm gücü ona bağlıymış üzerindeki en ufacık delik çekişi düşürüyomuş.bi bak istersen delik felan varmı diye.

benim biberonda bir parça yok da huninin olduğu parçada sütün biberona aktığı yerde beyaz yuvarlak küçük bir naylon parça var. O mu valf acaba?

kızlar ben bu işten hiç bişi anlamadım.düğn sağmaya çalıştım kendimi 2 gram süt anca çıktı.3 saatte hiç süt çıkmaması çok anormalki bebeğim cok cok emdi.
bu göğüs hunilerinin boyutları varmış bilginiz varmı?
dün medelanın sitesinde gördüm.göğüs ucu huninin içinde rahat hareket etmeli yazıyo.benim göğsümün neredeyse tüm kahverengi yeri giriyo huninin içine.sizinkiler nasıl?

bazen olabiliyor öyle.ben sağıyorum hep,bazen 3 saatte 150 cc çıkarken,bazen 7-8 saatte de ancak 150 çıkıyor.yorgunlukla,o gün ne yiyip içtiğinle ilgilidir.
benim göğdümünde tüm kahverengisi giriyor o iç kısma.hatta şekli değişti göğsümün bi garip oldu bu makinelerin yüzünden.ama napalım kızım emmeyince mecburen katlanıyorum.

Back