• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim hakkında bir kaç sorum var cevaplayabilir misiniz?

Bende emziren calisan anneyim

1-Sut ml bebege gore degisir sen buzluga stokla aciktikca kullansinlar

2-philips avent elektrkli muhtesem otesi

Niye almayasinki bebeginden kiymetlimi

hem harika sut sagiyor farkli hizlarda

hem gogsune emme etkisi yaratip sutunu arttiriyor ustelik bozulmuyor onca calismaya ragmen

Bebegim icin asla ucuza kacmam sahsen

3-Sutu gece cikartiyorumki sabaha kendiliginden cozulsun birden isiyla şoklama olmasin

İcecegi zaman sicak su dolu kapta benmari usulu isitiyorumki bu onemli zaten ilik olacak hemen iliniyor

4-poset verimli degil ben sonrada philips aventin sut saklama kaplarini aldim kolay temizleniyor yikayika kullan

Hatta suan etsuyu donduruyorum En guvenilir plastik

ustelik sut makinasinada takiliyor

5-ben İki uc kasik elma havuc suyuna baslamistim file kullanmadim hic

6-yuruteci 9 ayllikken kullandim zaten uc ay kullandi ve gunde 4 kez enfazla yarimsaat gezdi. Saatlerce yuutecte birakmak iyi degil

7-Hoppala kesinlikle tavsiye edilmiyor almadim

8-Kullanmadim

9-biberinlari sut makinasi parcalarini sut kaplarini karbonatli suyla kendi fircalariyla yikayip ayrica kaynak icme suyuyla yikiyorum

10- umarim yardimci olmusumdur kolayglsin canim

Sut sagma makinesi alma. Mendelanin elektrikli makineleri var kiralanabiliyor cok iyi ondan kirala. Eczanelerde sut posetleri var onlardan alabilirsin. Almanada gerek yok aslinda sabah sagip gidececgin icin biberonda kslsin sutun. Isitmak icin biberonu sicak suyun icine oturt. Kizim kuvezde kaldigi için hastanede vermislerdi bize bu egitimi

Sut sagma makinesi alma. Mendelanin elektrikli makineleri var kiralanabiliyor cok iyi ondan kirala. Eczanelerde sut posetleri var onlardan alabilirsin. Almanada gerek yok aslinda sabah sagip gidececgin icin biberonda kslsin sutun. Isitmak icin biberonu sicak suyun icine oturt. Kizim kuvezde kaldigi için hastanede vermislerdi bize bu egitimi

Cevabın için çok teşekkür ederim kiralamak ne bileyim hiç içime sinmiyor. şimdilik poşet alma fikrinden yanayım bende. ama tabi dediğin gibi sabahları sağdığım bile yeter aslında öğlene kadarda yinede süt olmaz falan tedarikli olayımda.

Bende emziren calisan anneyim

1-Sut ml bebege gore degisir sen buzluga stokla aciktikca kullansinlar

2-philips avent elektrkli muhtesem otesi

Niye almayasinki bebeginden kiymetlimi

hem harika sut sagiyor farkli hizlarda

hem gogsune emme etkisi yaratip sutunu arttiriyor ustelik bozulmuyor onca calismaya ragmen

Bebegim icin asla ucuza kacmam sahsen

3-Sutu gece cikartiyorumki sabaha kendiliginden cozulsun birden isiyla şoklama olmasin

İcecegi zaman sicak su dolu kapta benmari usulu isitiyorumki bu onemli zaten ilik olacak hemen iliniyor

4-poset verimli degil ben sonrada philips aventin sut saklama kaplarini aldim kolay temizleniyor yikayika kullan

Hatta suan etsuyu donduruyorum En guvenilir plastik

ustelik sut makinasinada takiliyor

5-ben İki uc kasik elma havuc suyuna baslamistim file kullanmadim hic

6-yuruteci 9 ayllikken kullandim zaten uc ay kullandi ve gunde 4 kez enfazla yarimsaat gezdi. Saatlerce yuutecte birakmak iyi degil

7-Hoppala kesinlikle tavsiye edilmiyor almadim

8-Kullanmadim

9-biberinlari sut makinasi parcalarini sut kaplarini karbonatli suyla kendi fircalariyla yikayip ayrica kaynak icme suyuyla yikiyorum

10- umarim yardimci olmusumdur kolayglsin canim

Cevabın için teşekkür ederim canım sağma makinasını ucuz alayım diyorum çünkü enn fazla 2,5 ay kullanıcam çok çok gereksiz gibi geliyor bana. işimi görecek kadar olsa yeterli ve öğlene kadar zaten bi biberonluk süt bile yeter gibi sanki günde.
karbonatlı su ile fikri içinde teşekkür ederim çok yardımcı oldun.

Hafızamı tazeleyerek cevap vermeye çalışacağım , o zamanları geçeli çok oldu çünkü.

Bebeğin beslenmesi her bebeğe göre değişir , işe başlayana kadar daha iyi gözleyerek not alın , bebeğiniz ne sıklıkta sizi emiyor , bir göğsünüz tamamen boşalana kadar doyuyor mu ? Bunları not alın .

Ona göre sağılmış süt ile vereceğiniz ölçüyü ayarlarsınız . Süt saklama poşetlerinden lansinoh kullandım bende , daha uygun fiyatlıların kalitesi nasıl bilemiyorum . Poşeti sıcak su dolu bir kapta ısıtıyorsunuz , zaten ılıması yeterli.

Oyun halısı için geç değil ama bende gereksiz görüyorum . Şu ara tam sağına soluna dönüp durma zamanı olacak yattığı yerde , yerde bir battaniye üzerine renkli , ışıklı oyuncaklar koyarak ben dönmesine teşvik eder hem de oyun halısına o kadar para vermemiş olursunuz .

Biberonlarımı her zaman ılık suda biberon fırçası ile temizledim , arada da kaynatılmış su da beklettim .Kaynatmıyorsunuz su ile beraber kaynamış su da bekletiyorsunuz ve fırçalıyorsunuz.

Yürüteç doktorlarında tavsiye etmediği bir araç , ben kullanmadım , yerlerde yuvarlansın çocuk . 5 . ayını doldurduğu için oturur pozisyona geçmiştir , mama sandalyesi alırsanız , ona bakarken eşiniz rahat edebilir , hem de daha uzun zaman kullanacağınız bir şey mama sandalyesi .

Anne sütüne takviye olarak ek besine 5.5 ayda alıştırma olarak geçilir zaten , 6 ayda başlar çünkü . Ev yapımı yoğurt ve elma püresi ( cam rende alırsınız bunun için ) bir kaç yedirerek alıştırmaya başlayabilirsiniz .

Cevabınız için çok çok teşekkür ederim gerçekten.
5. ayını doldurduğu için oturur pozisyona geçmiştir dediniz ben hiç oturtmuyorum aslında mama sandalyesi alırsam dik oturur pozisyona getirirsem sakıncası olmazmı acaba.5,5-6 aylık olduğunda falan alıcam.

Hayır ben nuk marka aldım hiççç sararma olmadı çok şükür.Cam biberon daha sağlıklı.Biberon emziğinde 2 numaraya geçmeniz gerekecek.Ek gıda olarak hazmı kolay şeylerden başlayabilirsiniz.Ben ev yapımı yoğurtla başladım.Önce 1 tatlı kaşığı sonra 1 yemek kaşığı.Tabi zamanla artıracaksınız.yoğurdun ekşimemiş olmasına dikkat edin.6.ayın sonrasında püre çorba verebilirisiniz.ama gaz yapıcı olmayacak.mercimek gaz yapar.Ben elmayı rendeleyip tülbentten geçirmiştim meyve suyu niyetine.Katı meyve sıkacağında sıkılanı benim kız içmedi:))çok seçiciyiz çookkk.
Aklıma geldikçe yazarım.

Cevabınız için teşekkür ederim aklınıza gelen herşeyi yazarsanız sevinirim gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz:)

biberona alıştırmak istiyorsanız fazla gecikmeyin bence, bazı bebekler kesinlikle kabul etmiyor eger anneleri alıştırma işini ertelemişse.

Arada su içerken biberonu yadırgamıyor gibi sanki ama alışır gibi geliyor bana

Ben işe başladığımda oğlum 3,5 aylıktı. Sabah 8-akşam 19 çalıştım.

Sütü işe başlamadan; bulduğumda sağıp stokladım. 6 aya kadar iş yerinde 3 kere sağdım; 9 aylık oluncaya kadar günde 2 kere ve 9 aydan sonra da günde 1 kere sağdım. Devam sütü vermedim.

Ben iş yerine direk cam biberona sağdım; dolaba koydum; ertesi gün de ısıtıcımız vardı orada ısıtıp içti.

Fazla sağdığımda ya da hafta sonu olduğunda da poşete koyup buzluğa koydum.

Sabah erken kalkıp birini sağıp evde bıraktım; bebek uyanınca da diğer memeyi emzirdim.

İşe başlamadan bir kaç gün önce denedim alıştırmayı; pek istemedi; bakıcı da başlarda zorlandı ama biraz uyuyunca daha kolay içti. Benim oğlum yalancı emzik de emmedi; çünkü ben vermedim.

Bence halıya gerek yok; at yere renkli bir yorgan yuvarlansın; dursun; oyuncak alırsınız onun yerine. Benim oğlum şimdi bile ben küçükken bu yorganda mı oynuyordum diye soruyor :)

Ek gıdaları doktora sorarsan yardımcı olur. Benğimki, 4 aylıkken yoğurt başlamıştı; ama bir kaşık kadar. Elma vs. devam ediyor.

Bu arada kendisi 30 aylık oluncaya kadar meme de emdi; yani, bırakır mı unutur mu diye de kendini üzme.

Yürüteç sağlıksız diyorlar; özellikle yürümeye başlayınca parmak ucunda yürümek gibi sorunları oluyormuş; ben hiç almadım.

Hoppala da küçük çocuklar için tehlikeli gibi geldi bana.

Temizliğe gelince, biz yyıkayıp sterilazyon makinesi vardı; buhar kullanan ona koyuyorduk her gün. Popmpa vs parçalarını da

Öyle çok pahalı değildi; büyük marketlerde vs var çeşitleri

Senin kuzu şanslı öğleden sonra evde olacaksın. Sabah sen g,tmeden uyanır emer; biraz oynar tekrar uyursa babası da rahat eder; bir öğün de biberon aldı mı sen gelirsin zaten

Kolay Gelsin

Bende sterilasyon maknası almayı düşünüyorum açıkçası artık.
Evet canım o konuda şanslıyım inş zorluk çıkarmaz miniğim babasına.

Yürüteci doktorumuz önermedi ve hiç kullanmadık. Hoppala da aynı şekilde kullanmadık.

Kızım 4.5 aylıkken işe geri dönmüştüm ve doktorumuz da yavaş yavaş ek gıdalara geçebileceğimizi söylemişti, bizde yoğurtla başlamış,tekli sebzelerle devam etmiştik.

Biberonlarını gün aşırı kaynatırdım (cam biberon kullandım) ve hiç sararma olmadı, sütüm ilk 4 ay bebeğime tam yetti, sonra azaldı sağacak kadar sütüm hiç olmadı o konuda bir fikrim yok.

Oyun halısını öneririm.

cevabınız için çok teşekkür ederimmm:16:

Cevabınız için çok çok teşekkür ederim gerçekten.
5. ayını doldurduğu için oturur pozisyona geçmiştir dediniz ben hiç oturtmuyorum aslında mama sandalyesi alırsam dik oturur pozisyona getirirsem sakıncası olmazmı acaba.5,5-6 aylık olduğunda falan alıcam.

5 aydan sonra yastık destekli oturur pozisyona geçebiliyorlar ama bu tabii yine çocuğa göre değişiyor , mama sandalyesinin asıl işlevi bana göre 8. aydan sonra başlıyor ama epey uzun süre kullanıyor , benim oğlum neredeyse 3 yaşına kadar kullandı mesela .

5 aydan sonra yastık destekli oturur pozisyona geçebiliyorlar ama bu tabii yine çocuğa göre değişiyor , mama sandalyesinin asıl işlevi bana göre 8. aydan sonra başlıyor ama epey uzun süre kullanıyor , benim oğlum neredeyse 3 yaşına kadar kullandı mesela .

Bayılıyor zaten 5-10sn bile öyle durmaya korkuyodum bişiy olur diye bi 10-15 gün daha duruyimde destekli oturtmaya başliyim ben madem :)
mama sandalyesi hangi marka aldınız siz devrilme ihtimaline karşı en güvenilirini aliyim istiyorum

Birde arkadaşlar ben bebeğime 4 aydan sonra ara sıra su vermeye başladım.
Bebek suyunuda kaynatıp veriyorum cam biberona ama bu suyun hepsi bitmiyor kaç günde bir yeniliyorsunuz bebeğinizin suyunu?
Yoksa bi içimde döküp tekrarmı koyuyorsunuz?

Merhabalar;
İlk püre çorba deneyimimde zeytin yağı kullanmıştım ama benim kız yemedi.Tereyağıyla yaptım çorbasını.azıcık pirinç ve patatesi kaynatıp blendırdan geçirdim.sonra sebzeleri artırarak devam ettim.Pirinç + patates+havuç+ıspanak.Zamanla brokoli de ekledim.Kasaptan kuzu kemiği alıp onu kaynattım.(not: kemiğin içindeki kırılınca oluşan ufak kemik parçaların çıkması için soğuk suda bekletin 2-3 saat kadar..kasabım söylemişti).Çorbalarında kemik suyunu kullandım.Bazende tavuk suyunu.
Zamanla çorbaların içerisine kıymada ekledim.

Bayılıyor zaten 5-10sn bile öyle durmaya korkuyodum bişiy olur diye bi 10-15 gün daha duruyimde destekli oturtmaya başliyim ben madem :)
mama sandalyesi hangi marka aldınız siz devrilme ihtimaline karşı en güvenilirini aliyim istiyorum

Kraftın mama sandalyesini almıştım ben . Biraz yer kaplama sorunu vardı , daha portatif olanlarda var ama onlara güvenemedim , bu sığsam beni bile taşırdı :1:

Merhabalar;
İlk püre çorba deneyimimde zeytin yağı kullanmıştım ama benim kız yemedi.Tereyağıyla yaptım çorbasını.azıcık pirinç ve patatesi kaynatıp blendırdan geçirdim.sonra sebzeleri artırarak devam ettim.Pirinç + patates+havuç+ıspanak.Zamanla brokoli de ekledim.Kasaptan kuzu kemiği alıp onu kaynattım.(not: kemiğin içindeki kırılınca oluşan ufak kemik parçaların çıkması için soğuk suda bekletin 2-3 saat kadar..kasabım söylemişti).Çorbalarında kemik suyunu kullandım.Bazende tavuk suyunu.
Zamanla çorbaların içerisine kıymada ekledim.

bu pirinç ve patatese ve kemik suyuna çorbaya falan kaç aylıkta başladınız?
Bide devam sütüne nebiliyem mamaya falan illaki başlanılması gerekiyormu yoksa ek gıda olarak direk yavaş yavaş sebzeleremi geçiliyor?
daha 5 aya haftaya giricemiz için doktoruma hiç ek gıda konusunda birşey sormadım yanımda tecrübeli birileride yok ilk sizlere soruyorum cevap için çok teşekkürler :)

bu pirinç ve patatese ve kemik suyuna çorbaya falan kaç aylıkta başladınız?
Bide devam sütüne nebiliyem mamaya falan illaki başlanılması gerekiyormu yoksa ek gıda olarak direk yavaş yavaş sebzeleremi geçiliyor?
daha 5 aya haftaya giricemiz için doktoruma hiç ek gıda konusunda birşey sormadım yanımda tecrübeli birileride yok ilk sizlere soruyorum cevap için çok teşekkürler :)

Merhabalar;

Ben 5. ayında yoğurda başladım.6. ayında az az çorbaya başladım.Yoğurdunu bazen keçi sütünden bazen inek sütünden mayaladım.
Bizim doktorumuz 4-5 aylıktan itibaren yavaş yavaş ek gıda vermemizi uygun buldu.Yemediği şeyleri zorlamayın dedi.3 aylıktan itibaren çalışmaya başladığım için sütümü sağıyordum.Zamanla sütüm azaldı tabi.Sütünüz yetiyorsa devam sütüne başlamayın.Ama yetmiyorsa düşünülebilir.
Mesela benim kızım süt içmeden asla uyumaz.Yemek yesede bile 100ml süt içer öyle uyur.günde 2 kez uyuyor.mecburen devam sütü kullanıyorum.

Merhabalar benim kızım şimdi 1 yaşında ama 3 aylıkken çalışmaya başladım.
1.Bebeğe göre durum değişir 90-100 cc içiyordu kızım.
2.Ben philips elektrikli pompa kullanıyordum.Zaten kutu içerisinde mauel başlığıda var.çoookkkk memnun kaldım.
3.Süt saklama kabı kullanmadım.Poşetini kullandımç
4.Ben milkway süt poşetinden kullandım.Lansinoh ta kullandım ama fiyatı çok pahalı bence.Işıtmaya gelince Benmari usulu gibi sıcak suyun içine donmuş süt poşetini koyuyorsun.
5.Meyve filesini kullandım.Kızım dişilerini erken çıkarıyordu çünkü.Kaşımasına yardımcı oldu.Bol sulu meyveler verdim fileyle.
6.Yürüteç için çok erken.Ağırlık beline baskı yapar şimdiden.9 aydan önce doktorum önermedi.
7.Hoppala kullanmadım.
8.Oyun halısı çok gereksiz.O şimdi seslere duyarlıdır.Diş kaşıyıcılı çıngıraklar var deneyebilirsiniz.
9.ben hergün kaynatıyordum.
Ayrıca eşinizi tebrik ederim.Kolay değil 5 aylık bebeğe erkeğin bakması.Altını almak felan.

İnşallah yardımcı olmuşumdur.

canım biberon sararmaz, aventin pes biberonları var sarı renkte belki sendeki odur. yani rengi zaten sarı. yoksa bendeki biberonları defalarca sterilize ettim bir şey olmadı. onlar sterilizasyona dayanıklı malzeme. ama kaynatırken de soyle yapıcan: su kaynarken içinde 10 dakika bekleticen. yani çok uzun kaldıysa bilemem tabii. teknik servise goturebilirsin bu tip sorunları her zaman, ürün avent olunca philips teknik servis hemen donuyor. anne bebek ya, çok uzatmıyorlar.

Back