• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MEB 'Selanik sorusu'na itirazı reddetti!

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
http://www.posta.com.tr/egitim/Habe...usu-na-itirazi-reddetti-.htm?ArticleID=340992

MEB 'Selanik sorusu'na itirazı reddetti!
TEOG T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde yer alan 'Selanik sorusu'na ilişkin iptal istemiyle yazılan dilekçeye MEB'den ret yanıtı geldi
fft2mm7763199.jpg

Yaşar ÖZAY / POSTA Eğitim Uzmanı

Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında düzenlenen 2. dönem ortak sınavları 27-28 Nisan tarihlerinde yapıldı.

28 Nisan'da yapılan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde yer alan 'Selanik sorusu' tartışmalara neden oldu. Sorunun MEB tarafından doğru kabul edilen cevap şıkkının yanlış olduğu savunuldu. Birçok kişi MEB'e soruyla ilgili başvuruda bulundu.

Gönderilen bir dilekçeye MEB'den yanıt geldi; fakat MEB'in yanıtı olumsuz...MEB yanıtında soruda bir kusur bulunmadığını bildirdi.

Selanik'in sosyal ve kültürel özellikleri ile ilgili bir soru. Okul kitabında anlatılan ile çelişiyor cevap . Oğlumun İnkılap'taki tek yanlışı:KK51:

Bizim doğru bu sorumuz :)
Hatta sınavdan sonra bayağı kritiğini yapmışlar

Bana göre cevap c, meb hangi şık doğru diyor? Tam kavrayamadım.
B olmaz gibi ama .

Cumhuriyet fen ya da Atatürk lisesi nasip artık. Sizin hangisi ?
Çok iyi okullar etkin Ankara'da olunca seçenek bol tabi :)
Allah gönlünüze göre versin
Bulunduğum şehirde çok seçeneğimiz yok açıkcası muhtemelen burs alıp özel okul olabilir

Bu tartışmalar hep oldu ve olacak teog da. 6 aylık müfredat tan soru sorunca üst sıralarda çok fazla yığılma oluyor ve akıllarınca eleyici soru diye kafa karıştırıcı soru soruyorlar. Öğretmenlerin bile bir kısmının şüpheye düştüğü bu yorum soruları sıktı artık.
Sistem işlemiyor ve ısrarla bunu görmezden geliyorlar. Fen lisesi müdürüyle karşılaştım geçenlerde " okulun öğrenci çehresi ve başarısı hergün kötüye gidiyor, okulun öğrencilerinin yarısı burada değil bir alt grupta olacak öğrenciler, kendilere de yazık oluyor bu eğitimi kaldıramıyorlar..sınav bilenin değil, rahat olanın yapabileceği bir sınav " diyor.

Back