mayonez hi hi.

Ev yapımı mayonez yapmaya kalkmayın sakın. Hamilelikte çiğ yumurta çok tehlikeli üstelik bu aralar yeniden kuş gribi salgını başlamış. Hazır olanlarda en azından koruyucu var. Kendi kendinize yaptığınız mayonezde çiğ yumurtayı yeterince pişirmezsiniz ev mikseri ile, saklayamayacağınız konusuna hiç girmiyorum zaten.
Ev yapımı mayonez yapmaya kalkmayın sakın. Hamilelikte çiğ yumurta çok tehlikeli üstelik bu aralar yeniden kuş gribi salgını başlamış. Hazır olanlarda en azından koruyucu var. Kendi kendinize yaptığınız mayonezde çiğ yumurtayı yeterince pişirmezsiniz ev mikseri ile, saklayamayacağınız konusuna hiç girmiyorum zaten.
yaaa bukadar tehlikeli oldugunu hic dusunmemistim bebek icin. yani tabi hamile olmayan biri icin bile yterince gereksiz bi gida ama bebege bukadar zarari varsa olsemde agzima surmem. cok tesekur ederim bilgilendirdiginiz icin o kadar arastiririm ama daha once hic denk gelmemistim buna

evde katkisiz mayonez ile bebisi saglikli bi sekilde besleyebilirsiniz :KK66: kizartmalardan uzak durmanizi tavsiye ederim ama. 5 ci.aydan sonra istah acilmasi yasamistim bende ,sonra o kglari verene kadar gobegim catladi
benimde kabuslarimda ve dogumdan 5 6 ay sonra turkiyeye gidicem gorumcemin dugunu olucak. bizim gelin sismis gelmis dicekler diye odum patliyo. yancizmeyim sonradan diye simdiden dogum sonrasi sporuna kaydimi yaptirdim ama yinede korkuyorum. mayoze icin karar verildi eve sokulmayacak.

Hamileliğinde portakal kokulu bulaşık deterjanını aşerip tadan bir arkadaşım vardı. Mayoneze şaşırmadım hiç. Gıda en azından. Bir süre sonra vazgeçersiniz hem . Fakat arkadaşların dediği gibi hazır alın çiğ yumurta sakıncalı olabilir. :anneadayı:
degisik bi aserme olayi olmus:) arkdasimda buza aseriyor ekmek gibi kitir kitir buz yiyor. evet yeterince korktum mayonezden tiksinmenin yollarini bulucim.

Sakin kendiniz yapmayın hazir alin yarasin yavrunuza maşallah rabbim sağlıcakla kucaginiza almayi nasip etsin. Şimdi bi seyde denmezkii :kk77::kk77::kk77::kk77:gece gece akliniza baska seyler getirmeyelim.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:v
ahaha icinde mayozen olmayan fikirlere acigim. amerikada yasiyorum ben burda saatoglen 3 henuz:) ayrica aminnn allahim isteyen herkese nasip etsin. cok tesekkurler

gençliğinde ekmek arasına şeker koyup yiyen bi babannem var.
erkek kardeşim spora başladığında ekmek arası + makarna yemeyi düşünüyordu.

tabi ki normal karşılanmaması gerek ama böyle yiyecek sapkınlıkları olabiliyor. hadi sizin hamilelikmiş de bizimkilerde bu anormallik neden onu sorguladım şimdi hey Allahım :KK53:
siz bunu yazınca aklıma geldi ekmeğin arasına cips koyup yiyen arkadaşım vardı benim :KK48:

yahu birakin kaynanayi yok gribim diye yanimdan kalkti diye incinmeyide birazda benimle ilgilenin hemde gulelim:) evet benim derdim mayonez. hamileligimin ilk 4 ayinda bisey yiyemezken simdi bir istah acilmasiki sormayin. onu da gectim gozumun onunde mayonezler ucusuyo. ekmege mayonez surup yiyesim geliyo. obez oliciim:/ her yemege mayonez katsam nasil olur diye dusunur oldum. bol bol patates tavuk tiuketiyoruzki yaninda mayozen yiyebiliyim. bebisime cok zararli eminim:/ psikolojik destek gor diceksiniz ben herkese oyle diyorum cunki sayfada. varmiki mayonez bagimliliginin tedavisi. hi evet bi de tek derdim bu olsun.
Mayonezden cok tavuga takildim ben. O kadar tavuk da tuketmeseniz keske. Hormonlu hep onlar. Bebege yazik.

yaaa bukadar tehlikeli oldugunu hic dusunmemistim bebek icin. yani tabi hamile olmayan biri icin bile yterince gereksiz bi gida ama bebege bukadar zarari varsa olsemde agzima surmem. cok tesekur ederim bilgilendirdiginiz icin o kadar arastiririm ama daha once hic denk gelmemistim buna

Ya gereksiz evham yaptırmış olmayayım. Hazırlar nasıl üretiliyor bilmiyorum çünkü. Pastörize yumurta filan kullanılıyor olabilir. Ben sadece ev mayonezi için uyarmak istedim.

Canınız çekiyorsa bir çay kaşığı yeterli olur kendinizi tatmin etmeye.
Bebeğe çok zararlı , kilo aldırır hem de çok , selülit yapar çokça v.s
Tavuk yerine balık ve kırmızı et tüketmelisiniz ayrıca.
Sağlıkla alın kucağınıza inşaallah.

Ne güzel uçtuğuna göre şansına demekki Light mayonez. Canım benim bebiş hayırlı olsun, bence bu geçici iştah daha sonra düzelir

Muhtemelen vucudunuzun yaga ihtiyaci var. Beden ne zaman bir eksiklik hissederse o yiyecege karsi asiri istek sergiler.

Bence saf zeytinyagi bul. Zten mayanozdede var. Aklina geldikce bolca ekmek ban ye. Zarari yok. Faydasi var.

Mayonezdr cig yumurta oldugu surece sen yada hazir urun tehlikeli

mayonezin ev yapımı da market ürünü de bebeğe zararlı çünkü çiğ yumurta içeriyor.ben de turşu ve acıya dadanmıştım(ki hayatımda acı yiyemezdim dudaklarım şişer hemen).hatta tv bile izleyemiyordum konsantrasynum bozuluyor aklıma turşu geliyor koşa koşa mutfağa gidip üç beş tane ağzıma atardım.vücutta turşu ve acının ödem yaptığını duyduğumdan beri canım istese de yemiyorum.bir iki gün sonra o istek azalıyor.biraz sık dişini

yumurta kullanmadan yapılabilen mayonezde var. bende yaparım. tadı da bence birbirine yakın.

yani illa yumurtaya gerek yok bence

X