- 24 Ağustos 2012
- 1.936
- 2.007
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ev yapımı mayonez yapmaya kalkmayın sakın. Hamilelikte çiğ yumurta çok tehlikeli üstelik bu aralar yeniden kuş gribi salgını başlamış. Hazır olanlarda en azından koruyucu var. Kendi kendinize yaptığınız mayonezde çiğ yumurtayı yeterince pişirmezsiniz ev mikseri ile, saklayamayacağınız konusuna hiç girmiyorum zaten.
yaaa bukadar tehlikeli oldugunu hic dusunmemistim bebek icin. yani tabi hamile olmayan biri icin bile yterince gereksiz bi gida ama bebege bukadar zarari varsa olsemde agzima surmem. cok tesekur ederim bilgilendirdiginiz icin o kadar arastiririm ama daha once hic denk gelmemistim bunaEv yapımı mayonez yapmaya kalkmayın sakın. Hamilelikte çiğ yumurta çok tehlikeli üstelik bu aralar yeniden kuş gribi salgını başlamış. Hazır olanlarda en azından koruyucu var. Kendi kendinize yaptığınız mayonezde çiğ yumurtayı yeterince pişirmezsiniz ev mikseri ile, saklayamayacağınız konusuna hiç girmiyorum zaten.
benimde kabuslarimda ve dogumdan 5 6 ay sonra turkiyeye gidicem gorumcemin dugunu olucak. bizim gelin sismis gelmis dicekler diye odum patliyo. yancizmeyim sonradan diye simdiden dogum sonrasi sporuna kaydimi yaptirdim ama yinede korkuyorum. mayoze icin karar verildi eve sokulmayacak.evde katkisiz mayonez ile bebisi saglikli bi sekilde besleyebilirsiniz kizartmalardan uzak durmanizi tavsiye ederim ama. 5 ci.aydan sonra istah acilmasi yasamistim bende ,sonra o kglari verene kadar gobegim catladi
degisik bi aserme olayi olmus:) arkdasimda buza aseriyor ekmek gibi kitir kitir buz yiyor. evet yeterince korktum mayonezden tiksinmenin yollarini bulucim.Hamileliğinde portakal kokulu bulaşık deterjanını aşerip tadan bir arkadaşım vardı. Mayoneze şaşırmadım hiç. Gıda en azından. Bir süre sonra vazgeçersiniz hem . Fakat arkadaşların dediği gibi hazır alın çiğ yumurta sakıncalı olabilir.
ahaha icinde mayozen olmayan fikirlere acigim. amerikada yasiyorum ben burda saatoglen 3 henuz:) ayrica aminnn allahim isteyen herkese nasip etsin. cok tesekkurlerSakin kendiniz yapmayın hazir alin yarasin yavrunuza maşallah rabbim sağlıcakla kucaginiza almayi nasip etsin. Şimdi bi seyde denmezkii gece gece akliniza baska seyler getirmeyelim.v
duZeltme :) bilmiyordum mayonezin zararlarini :) eee yemeyin bariyapmayi bilmiyorum ama deneyeyim. ama ozamanda vicdanim daha rahat diye anasini aglatirim gibi:)
ahahaha kotu kotu fikirler getirme aklima:)) asiri meyilliyim:))ketçapa alıştır bari kendini ordan domates sosuna geçersin
tesekkur ederiim:) bebise zarri olmasind aben kendime sahip cikayimBence nasil istiyorsaniz oyle yapin :) nasilsa ondanda bunalirsiniz bir zaman sonra afiyet bal seker olsun bebise yarasin :)
siz bunu yazınca aklıma geldi ekmeğin arasına cips koyup yiyen arkadaşım vardı benimgençliğinde ekmek arasına şeker koyup yiyen bi babannem var.
erkek kardeşim spora başladığında ekmek arası + makarna yemeyi düşünüyordu.
tabi ki normal karşılanmaması gerek ama böyle yiyecek sapkınlıkları olabiliyor. hadi sizin hamilelikmiş de bizimkilerde bu anormallik neden onu sorguladım şimdi hey Allahım
Mayonezden cok tavuga takildim ben. O kadar tavuk da tuketmeseniz keske. Hormonlu hep onlar. Bebege yazik.yahu birakin kaynanayi yok gribim diye yanimdan kalkti diye incinmeyide birazda benimle ilgilenin hemde gulelim:) evet benim derdim mayonez. hamileligimin ilk 4 ayinda bisey yiyemezken simdi bir istah acilmasiki sormayin. onu da gectim gozumun onunde mayonezler ucusuyo. ekmege mayonez surup yiyesim geliyo. obez oliciim:/ her yemege mayonez katsam nasil olur diye dusunur oldum. bol bol patates tavuk tiuketiyoruzki yaninda mayozen yiyebiliyim. bebisime cok zararli eminim:/ psikolojik destek gor diceksiniz ben herkese oyle diyorum cunki sayfada. varmiki mayonez bagimliliginin tedavisi. hi evet bi de tek derdim bu olsun.
yaaa bukadar tehlikeli oldugunu hic dusunmemistim bebek icin. yani tabi hamile olmayan biri icin bile yterince gereksiz bi gida ama bebege bukadar zarari varsa olsemde agzima surmem. cok tesekur ederim bilgilendirdiginiz icin o kadar arastiririm ama daha once hic denk gelmemistim buna