- 4 Kasım 2017
- 2.284
- 4.443
- 133
- Konu Sahibi panic_attack
-
- #10.481
Deniscim cok cok gecmis olsun canim.Tekrar tedaviye başlamadan önce rahimdeki çoklu miyomu değerlendirmek lazım sanırım. Kendi doktoruma gideceğim zAten, ama Türkiye’deki doktordan da bir görüş almak istiyorum.. bakalım.. iyileşeyim planlarım kalanını.. Türkiye’dekiler çok gerildi bugün. Kardeşim sürprizlerle dolusun yine bir ameliyat sıkıştırdın araya diye sataşıyordu. Bugün odaya getirilmem üç saat sürdü. Kocam zaten gerilmiş, Babam, kardeşim, Ciciannem de zaman uzadıkça orada gerilmiş. Bir ara kocam derlenme odasına gelmeyi teklif etmiş hemşirelere :)
Geçen hafta küçük bir kese gördüğünü söylemişti evet, kalp atışını beğenmedim demişti. Ben de sordum dış gebelikte kese görünmeyeceği için ama açıklaması da çok miyom vardı net bir görüş yoktu kese gibi değerlendirdiğim bir yapı vardı dedi. Değerin 645 olduğunu öğrendiğimde gördüğü şeyin kese olmadığı belli zAten dedim. Ama beğenilmeyen kalp atışı ne çözemedim. İki doktor detaylı ultrasonla kontrol etti, sonra bir de nasıl müdahale edileceği konusunda cerraha danışıldı. Üç doktor karar verince tüm tutarsız bilgilere rağmen içim rahatladı. Zaten normalde benim de yapacağım başka görüş almak olurdu. Ama o görüşleri doktor kendisi aldı ben de ikna oldum.Merhaba çok geçmiş olsun daha önce dış gebelik geçirmiş biri olarak durumu anlamadım kese var içinde bebiş var kalp atışı var ama dış gebelik.böyle birşey olabilir mi?
Normal yol seçeceğim kalmadı canım. Daha önce sol tüpüm alınmıştı bugün de sağ alındı. Yani sanırım alındı daha doktoru görmedik :)Rabbim sifa versin insallah yardımcın olsun insallah dualarım seninle hersey de vardır Bi hayır. Sen güçlü Bi kadınsın bu da gececek belkide normal yoldan hamile kalmana vesile olacak kim bilir Rabbim vesile kılsın inşallah. Gecmiş olsun Allah sifa versin insallah
Yani bir bebek sahibi olmak için üç operasyon geçirmeyeyeydim iyiydi ama bari son olsun diyorum.. dört de kapıda olabilir miyomları düşününce.. şimdilik bunu düşünmek için erken.. ameliyat nasıl geçti bilmiyorum çünkü 20:30 da geldim odaya, geç bir ameliyat olduğu için doktoru da görmedik sabaha öğreneceğiz. Ufak tefek ağrım oluyor ağrı kesici ile geçiyor sayılır. Kalkmama izin vermiyorlar henüz o biraz sıkıyor yoksa başka derdim yok.Sen iyi ol da öylesini böylesini bırakalım kuzum.. inşallahh sağlıkla haberini bekliyor olucam.
Evet biraz saçma sapan şeyler duyduk ama kan değerlerine bakınca aslında dış gebeliği işaret ediyor. Rahimde söylediği kadar miyom olması da bana tuhaf geldi, sonuçta Kasım’dan beri tedavi görüyorum çok ilaç kullandım evet ama sürekli de rahime bakılıyordu. Son kontrolde bile yeni miyomlar var diye konuştuk doktorla ama öyle rahimde görüşü zorlayacak kadar olması bir tuhaf. Bu doktorda tek beğendiğim şey, tek başına karar vermemesi oldu. Benim başka doktor arayışımı da ortadan kaldıran şey bu aslında. Detaylı ultrasonda uzun uzun tartıştılar.. sonuç böyle oldu.. iyileşip, yolumuza devam edeceğiz bakalım.Çok çok geçmiş olsun Denizciğim, benim de ultrasonda polip görünmüştü ama histereskopi esnasında miyom da vardı irili, ufaklı, alınmıştı. Ama miyomu kese sanması da beklenmedik bir durum olmuş
Bir an önce tekrar sağlığına kavuş kuzum, önemli olan o şu an.
Ben de severim narkoz kafasını.. bugün bizimkileri biraz korkutmuşlar, tamamen ayıldıktan sonra bile en az yarım saat beklettiler. Narkoz sonrası şovumu ameliyathanedekilere yaptım muhtemelen,yukarı cin gibi geldim çünkü.maşallahh sana.. aynen ben de severim narkoz kafasınıı inşallahh sağlıkla şifa ile çık canım.
Benim embriyo tüp bebek olayını tamamen yanlış anlamış bence. Tüpte büyüyeceğini sanmış. İki tane dondurulmuş var ya,onların daha zeki olduklarını ve vakti geldiğinde doğru yere sıkıca tutunacaklarını umuyorumDış gebelik kimsenin aklına gelmezdi.
Ameliyatın iyi geçsin kısa sürede toparlan.
Bu sefer embriyo kahramanlığını yaptı ama başka pürüzler çıktı.
Artık bi sonraki denemede daha elverişli bi ortam olması için sebep olsun bu operasyon
Evet canım bazı zamanlar sözün bittiği yerde oluyoruz. Bu da öyle bir şey. Zamanla kendimi iyileştirecek ve yeni umutlarla tekrar yola çıkacağım ben de.. pozitif almak isteyen hepimiz bunu yapıyoruz sonuçta..Geçmiş olsun canım. Inşallah sorunsuz geçer operasyonun. Ne desek teselli edemeyiz. Zor bir süreç ve kayıp yaşamak daha zor. Inşallah bu son olumsuzluk olur. Herkes bebeğine kavuşsun inşallah. Amin.
Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah darısı bana ve tüm isteyenlere.GÜNCELLEME: Bu başlık 2018 Mayıs için açılmıştı ama pozitifi görmek için tam 1 yıl beklemem gerekti. :)
2 ay doktor kontrolünde yumurta takibi, 1 aşılama ile de gebelik gerçekleşmeyince bir sürü test yapıldı ve yine bir problem bulunamayınca Nisan ayında tüp bebek tedavisine başladık. Malum amacım Şubat'ta anne olmaktı :)
Rahim dinlendirmeden sonra Bahçeci Fulya'da 1 adet orta kalite 6. gün embriyosu transfer edildi. Transferin 7.günü pozitif sonucu aldık. Her şey yolunda gider ve bir aksilik çıkmaz ise Şubat 2020'de anne olacağım inşallah.
Bu 1 yıllık süreç boyunca hem bu başlık altında hem "ileri yaşta doğal yolla hamile kalmak" başlığı altında anne ve anne olmak için çabalayan bir sürü güzel insanla tanıştım. Çok faydalı paylaşımlar yaptık. Yabancı makaleler okuduk, çevirdik, paylaştık. Doktorlarımızdan bilgiler taşıdık. Test sonuçlarımızı değerlendirdik. Takviye ürünleri didik didik ettik. Totemler yaptık. Yumurtlama günlerimizdeki aktivitelere "lambada" dedik. Kendimizle dalga geçtik ama asla umutsuzluğa kapılmadık. Gardımız düşünce birbirimizi toparladık, her ay yeniden başladık.
Bu topik; yaş, deneyim, doğal yollar, tüp bebek tedavisi, çocuklu veya çocuksuz ayrımı olmayan ortaya karışık bir topic. Nihai hedef gebe kalmak o kadar. :)
O yüzden aşağıdaki tablo da ortaya karışık bir tablo. Hamile kalanlar, bat gününü bekleyenler, yaşlarımız ve şehirlerimiz yazacak.
Güncellememiz ve tablomuz mübarek olsun gençler.
NICKNAME ❤ YAŞ ŞEHİR MEVCUT ÇOCUK SAYISI BAT panic_attack 38 Aydın - KOVA @Marjo 38 Yurtdışı 2 YAY cilekliturta_33 38 - KOVA @kayipdunya KOVA @Meryem Seyyan 38 İstanbul - KOVA @flx77 42 1 15 Temmuz @Birumutbekleyen 16 Haziran @suvesu 43 Adana 1 18 Haziran E Efembahya 40 Karabük - 21 Temmuz can09e 40 Ankara 1 BALIK NorthCarolina 35 Yurtdisi 1 25 Haziran @Ozgur06 BALIK @Armin 38 Yurtdışı - 24 Temmuz seheryeli77 42 İstanbul - 12 Ağustos @almasy 42 - 15 Haziran @Zeyneppp83 36 Antalya - 13 Haziran @selozy 28 İstanbul - KOVA @Senella 41 İstanbul - 18 Haziran @Kanguru ve Koala 30 Yurtdışı - BALIK @dvtb 39 Urfa - 23 Temmuz dennisgo 37 Yurtdışı - BALIK @bi prenses annesi 25 Konya 1 22 Haziran @Effective 41 Antalya - BALIK
2018 -
Merhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)
Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.
Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)
Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)
Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..
Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..
Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım. Umarım bundan sonrası sağlıklı bir hamilelik olur benim için. Bu embriyolar beni sınıyor ama sanırım ben onlardan daha inatçı ve kararlıyım. Ne yaşanırsa yaşansın, iyileşip yeniden umut etmekten ve istemekten vazgeçmeyi planlamıyorum. Bu yüzden artık sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebeğin vaktinin bir an önce gelmesini istiyorumdennisgo çok geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun. Operasyon sonrası iyice dinlenir ve hızlı toparlanırsın inşallah. Olaylara yaklaşımına hayranım. Senin kadar olmasa da ben de güçlü karşılamıştım kaybımı, belki de içimizde bunların ara sınavlar olduğuna, sonucun elbet umduğumuz gibi olacağına dair tarif edemediğimiz bir his vardır, güç ondan geliyordur. Bu operasyon umuyorum hamile kalma sürecini uzatan her sorunu ortadan kaldırmak için vesile olur.
Kesinlikle sağlıklı bir bebeğe sahip olmak için ilk ve vazgeçilmez olan sağlıklı anne sonuçta.. bundan sonrası daha güzel olur umarımÇok gecmiş olsun.İyi ki sizin canınıza birşey olmamış.Ben eminim bundan sonrası daha güzel olacak sizin için.
Saol canım. Evet miyomlar engel olmuş dediğine göre. Doktor beta hcg ye bakıp düşük yaptığımı düşünmüş ben dekalp atışı nedeniyle öyle düşünüyordum. Dış gebelik gerçekten sürpriz oldu.. ama her şeyin başı sağlık, bundan sonra tüpsüz devam edeceğiz, ki tüp bebek için de önemli bir kayıp değil. İyileşip yeni maceralarımla sahalara döneceğim bakalım. Eylül gibi başlarsın dediler, bunlar bana hızlı yaşa genç öl mesajı veriyorlar bence.Şok oldum valla. Kalp atışını beğenmeyen doktor kesenin nerde olduğunu niye görememiş de bekletmiş acaba anlamıyorum. Hmm miyomlardan demiş şimdi gördüm.
Öncelik senin sağlığın kuzum. Bunu atlatınca denemelere yine devam edecek sağlamlığa sahipsin sen. Dualarım seninle.
Tekrar geçmiş olsun.. demek böylesi uygunmuş. Maşallah sana. son olsun umarım dediğin gibi. kısa zamanda düzelir devam edersin tabi ki. Ayağa kalkmakta acele etme canım dinlen biraz.Yani bir bebek sahibi olmak için üç operasyon geçirmeyeyeydim iyiydi ama bari son olsun diyorum.. dört de kapıda olabilir miyomları düşününce.. şimdilik bunu düşünmek için erken.. ameliyat nasıl geçti bilmiyorum çünkü 20:30 da geldim odaya, geç bir ameliyat olduğu için doktoru da görmedik sabaha öğreneceğiz. Ufak tefek ağrım oluyor ağrı kesici ile geçiyor sayılır. Kalkmama izin vermiyorlar henüz o biraz sıkıyor yoksa başka derdim yok.
Geçmiş olsun denniscim tekrar böyle şeyler yaşama inşallah,gücün kuvvetin sabrın daim olsun en kısa zamanda iyileşip yoluna devam edersin inşallahYani bir bebek sahibi olmak için üç operasyon geçirmeyeyeydim iyiydi ama bari son olsun diyorum.. dört de kapıda olabilir miyomları düşününce.. şimdilik bunu düşünmek için erken.. ameliyat nasıl geçti bilmiyorum çünkü 20:30 da geldim odaya, geç bir ameliyat olduğu için doktoru da görmedik sabaha öğreneceğiz. Ufak tefek ağrım oluyor ağrı kesici ile geçiyor sayılır. Kalkmama izin vermiyorlar henüz o biraz sıkıyor yoksa başka derdim yok.
Kızlar ;
Dış gebelik teşhisi koydular.. iki riskli gebelik doktoru bir cerrah acil ameliyat kararı verdi. Şimdi yatışım yapılıyor, anestezi gördükten sonra akşama doğru ameliyat olacağım ve sağ kanalım alınacak.
canım çok geçmiş olsun,önemli olan burda senin sağlığın ama iğneyle neden dış gebeliği sonlandırmıyorlar onu sorsaydın ,benim tek doz iğneyle sonlandırmışlardı.inşallah birdaha yaşatmasın rabbimKızlar
Teşekkür ederim tek tek alıntılayamadım genel cevap yazıyorum.
Geçen hafta beta hcg 645 e düşmüş. Doktor önce düşük yaptığını düşündüm dedi. Dünkü kanda da 815 e çıkmış. Dış gebelikte böyle oluyor ya. Ben de keseyi sordum. Görmüştü çünkü.. Rahim içinde çok fazla miyom vardı ufak bir şey gördüm ama çok net değildi dedi. Rahim içinde neden o kadar miyom var onu da bilmiyorum. Transfer öncesi vardı ama görüşü engelleyecek kadar da değildi. Bugün iki doktor kontrol etti zAten beta hcg değerleri de ortada. Sonra başka bir doktora daha danıştılar. Sonuçta ameliyat kararı verildi, kendi doktorum yok, tüp bebek doktorları izinde o nedenle başka cerrah yapacak ameliyatı. Kanal alınacak dendi ama ameliyatta farklı bir şey olur mu bilmiyorum.
Teşekkür ederim canım. Kanalda olduğundan emin gibiydiler ameliyata öyle girdim. Kanal sorunluymuş almışlar ama bebek orada mı emin olamamışlar. Rahimden de kürtaj ile doku almışlar. Hepsi patolojiye gitmiş.. bebek neredeydi diye patoloji ile anlayacaklar. Şimdi beta hcg sıfırlansın, tüp bebek doktoruna gideceğim.. ondan daha net ve tutarlı yanıtlar alacağımı düşünüyorum.canım çok geçmiş olsun,önemli olan burda senin sağlığın ama iğneyle neden dış gebeliği sonlandırmıyorlar onu sorsaydın ,benim tek doz iğneyle sonlandırmışlardı.inşallah birdaha yaşatmasın rabbim
Ben ne yaşıyorum böyle acaba diyorum kendi kendime.patoloji ile çözerler umarım.haftaya doktorum dönüyor, durumu anlatacağım dedi bugün doktor, beni yeniden ona devredecek. Tüp bebek doktorumdan daha net ve tutarlı yanıtlar alacağım muhtemelen. Patoloji sonucu da gelmiş olur zAten ben ona gidene kadar.. Şimdi eve geldik canım. Ağrım var biraz ama ağrı kesici içtim geçer birazdan.Çok ilginç ya bebeği bulamamaları
Ewet Denizciğim, tüp bebek tedavisinde tüplerin bir fonksiyonu olmuyor
Var mı ağrın, hastanede misin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?