Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Deniscim cok cok gecmis olsun canim.

Merhaba çok geçmiş olsun daha önce dış gebelik geçirmiş biri olarak durumu anlamadım kese var içinde bebiş var kalp atışı var ama dış gebelik.böyle birşey olabilir mi?
Geçen hafta küçük bir kese gördüğünü söylemişti evet, kalp atışını beğenmedim demişti. Ben de sordum dış gebelikte kese görünmeyeceği için ama açıklaması da çok miyom vardı net bir görüş yoktu kese gibi değerlendirdiğim bir yapı vardı dedi. Değerin 645 olduğunu öğrendiğimde gördüğü şeyin kese olmadığı belli zAten dedim. Ama beğenilmeyen kalp atışı ne çözemedim. İki doktor detaylı ultrasonla kontrol etti, sonra bir de nasıl müdahale edileceği konusunda cerraha danışıldı. Üç doktor karar verince tüm tutarsız bilgilere rağmen içim rahatladı. Zaten normalde benim de yapacağım başka görüş almak olurdu. Ama o görüşleri doktor kendisi aldı ben de ikna oldum.

Normal yol seçeceğim kalmadı canım. Daha önce sol tüpüm alınmıştı bugün de sağ alındı. Yani sanırım alındı daha doktoru görmedik :)
Şu an rahim içi miyomlar kontrol edilip tüp bebek tedavisi planlamak gerekiyor.. beta hcg sıfırlanınca bir adet dönemi bekletecekler sanırım Eylül’de başlarsın dedi doktor ama biraz daha geç başlarız muhtemelen.

Sen iyi ol da öylesini böylesini bırakalım kuzum.. inşallahh sağlıkla haberini bekliyor olucam.
Yani bir bebek sahibi olmak için üç operasyon geçirmeyeyeydim iyiydi ama bari son olsun diyorum.. dört de kapıda olabilir miyomları düşününce.. şimdilik bunu düşünmek için erken.. ameliyat nasıl geçti bilmiyorum çünkü 20:30 da geldim odaya, geç bir ameliyat olduğu için doktoru da görmedik sabaha öğreneceğiz. Ufak tefek ağrım oluyor ağrı kesici ile geçiyor sayılır. Kalkmama izin vermiyorlar henüz o biraz sıkıyor yoksa başka derdim yok.

Evet biraz saçma sapan şeyler duyduk ama kan değerlerine bakınca aslında dış gebeliği işaret ediyor. Rahimde söylediği kadar miyom olması da bana tuhaf geldi, sonuçta Kasım’dan beri tedavi görüyorum çok ilaç kullandım evet ama sürekli de rahime bakılıyordu. Son kontrolde bile yeni miyomlar var diye konuştuk doktorla ama öyle rahimde görüşü zorlayacak kadar olması bir tuhaf. Bu doktorda tek beğendiğim şey, tek başına karar vermemesi oldu. Benim başka doktor arayışımı da ortadan kaldıran şey bu aslında. Detaylı ultrasonda uzun uzun tartıştılar.. sonuç böyle oldu.. iyileşip, yolumuza devam edeceğiz bakalım.

maşallahh sana.. aynen ben de severim narkoz kafasınıı inşallahh sağlıkla şifa ile çık canım.
Ben de severim narkoz kafasını.. bugün bizimkileri biraz korkutmuşlar, tamamen ayıldıktan sonra bile en az yarım saat beklettiler. Narkoz sonrası şovumu ameliyathanedekilere yaptım muhtemelen,yukarı cin gibi geldim çünkü.

Benim embriyo tüp bebek olayını tamamen yanlış anlamış bence. Tüpte büyüyeceğini sanmış. İki tane dondurulmuş var ya,onların daha zeki olduklarını ve vakti geldiğinde doğru yere sıkıca tutunacaklarını umuyorum

Geçmiş olsun canım. Inşallah sorunsuz geçer operasyonun. Ne desek teselli edemeyiz. Zor bir süreç ve kayıp yaşamak daha zor. Inşallah bu son olumsuzluk olur. Herkes bebeğine kavuşsun inşallah. Amin.
Evet canım bazı zamanlar sözün bittiği yerde oluyoruz. Bu da öyle bir şey. Zamanla kendimi iyileştirecek ve yeni umutlarla tekrar yola çıkacağım ben de.. pozitif almak isteyen hepimiz bunu yapıyoruz sonuçta..

Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah darısı bana ve tüm isteyenlere.

Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım. Umarım bundan sonrası sağlıklı bir hamilelik olur benim için. Bu embriyolar beni sınıyor ama sanırım ben onlardan daha inatçı ve kararlıyım. Ne yaşanırsa yaşansın, iyileşip yeniden umut etmekten ve istemekten vazgeçmeyi planlamıyorum. Bu yüzden artık sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebeğin vaktinin bir an önce gelmesini istiyorum

Çok gecmiş olsun.İyi ki sizin canınıza birşey olmamış.Ben eminim bundan sonrası daha güzel olacak sizin için.
Kesinlikle sağlıklı bir bebeğe sahip olmak için ilk ve vazgeçilmez olan sağlıklı anne sonuçta.. bundan sonrası daha güzel olur umarım

Saol canım. Evet miyomlar engel olmuş dediğine göre. Doktor beta hcg ye bakıp düşük yaptığımı düşünmüş ben dekalp atışı nedeniyle öyle düşünüyordum. Dış gebelik gerçekten sürpriz oldu.. ama her şeyin başı sağlık, bundan sonra tüpsüz devam edeceğiz, ki tüp bebek için de önemli bir kayıp değil. İyileşip yeni maceralarımla sahalara döneceğim bakalım. Eylül gibi başlarsın dediler, bunlar bana hızlı yaşa genç öl mesajı veriyorlar bence.

Tekrar geçmiş olsun.. demek böylesi uygunmuş. Maşallah sana. son olsun umarım dediğin gibi. kısa zamanda düzelir devam edersin tabi ki. Ayağa kalkmakta acele etme canım dinlen biraz.

Geçmiş olsun denniscim tekrar böyle şeyler yaşama inşallah,gücün kuvvetin sabrın daim olsun en kısa zamanda iyileşip yoluna devam edersin inşallah

Cok gecmis olsun Denis. Bende dis gebelik diyeceklerini zannetmiyodum.Miyomla keseyi birbirinden ayiramiyacak kadar aptal bir doktora denk geldigin icin cok uzgunum.
Umarim cabucak iyilesirsin arkadasim.

canım çok geçmiş olsun,önemli olan burda senin sağlığın ama iğneyle neden dış gebeliği sonlandırmıyorlar onu sorsaydın ,benim tek doz iğneyle sonlandırmışlardı.inşallah birdaha yaşatmasın rabbim

Teşekkür ederim canım. Kanalda olduğundan emin gibiydiler ameliyata öyle girdim. Kanal sorunluymuş almışlar ama bebek orada mı emin olamamışlar. Rahimden de kürtaj ile doku almışlar. Hepsi patolojiye gitmiş.. bebek neredeydi diye patoloji ile anlayacaklar. Şimdi beta hcg sıfırlansın, tüp bebek doktoruna gideceğim.. ondan daha net ve tutarlı yanıtlar alacağımı düşünüyorum.
İğne gündeme geldi ama tedavi tüp bebek olarak devam ettiğinden, sol tüp alınırken doktor sağda da bozulma var diye not düşmüş bu nedenle iğne yerine operasyon tercih ettiler sanırım ama bebek nerede çözemediler henüz.

Çok ilginç ya bebeği bulamamaları
Ewet Denizciğim, tüp bebek tedavisinde tüplerin bir fonksiyonu olmuyor
Var mı ağrın, hastanede misin
Ben ne yaşıyorum böyle acaba diyorum kendi kendime.patoloji ile çözerler umarım.haftaya doktorum dönüyor, durumu anlatacağım dedi bugün doktor, beni yeniden ona devredecek. Tüp bebek doktorumdan daha net ve tutarlı yanıtlar alacağım muhtemelen. Patoloji sonucu da gelmiş olur zAten ben ona gidene kadar.. Şimdi eve geldik canım. Ağrım var biraz ama ağrı kesici içtim geçer birazdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…