Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bahsettiğim yazı burada kızlar. Sadece kandaki genetik teste güvenmemek lazım yani.

Bu arada testin genel adı NIPT. Bunu yapan firma adları ise nifty, harmony, panorama, prena.

Benim kız kardeşim hamileyken bebek biraz ileride gidiyor, özellikle göbeği demişti ve şeker yüklemesi yapıldı, diyetisyenle yol aldı bir süre, çok şükür indi, ama her gün açlık-tokluk şekerine baktırdı, parmakları delik deşik oldu yavrumun
Bu konuda fikir ayrılıkları var, ben olsam yükletirmiydim bilmiyorum, Canan karatay ablamı dinlerdim gibime geliyor:))

Kızkardeşimin 2500 TL veya USD ye yaptırdığı hangisiydi acaba, öğrenebilirim isterseniz, yurt dışına gitmişti sonuçları, doktoru çok titizdi bu konuda, benim sevmediğim hanım doktor, prof, perinatoloji uzmanı :))

Prenatal test, 2500 TL yaptırmış

Sadece onu yaptırmış öyle mi? 2li 3lü. Şeker yükleme ayrıntılı ultrason bunlar da yapılmış mı kuzum?
İkili, üçlü tarama yapılmadı, şeker yüklemesi yapıldı, doktorun cihazı çok iyi, rahim filmindeki ekranlardan, her ay mutlaka gidiyordu kontrole. 81 doğumlu, 2017 yılında hamile kaldı, 36 yaşında.

Canan Karatay bu yaklaşımı nedeniyle 15 gün meslekten men edildi.. bildiğim kadarıyla endokrinle alakalı bir uzmanlığı da yok. Ben beğenmediğim için, ne söylediği ile de çok ilgilenmiyorum. Ama gündem olduğu için duymamak da mümkün değil. Kendi adıma, referans aldığım şey, beni takip eden ve güvendiğim doktorlar. Belçika daki endokrin ve jinekoloji doktorları ile Türkiye’dekiler, hatta yıllarca Türkiye’de devam ettiğim dahiliye uzmanını da sayarsak 5 doktor aynı fikirdeyken ve yükleme şeker yaptırılmalı derken Canan Karatay’ın fikirleri ilgimi çekmiyor :)
Sen de umarım hamile kalırsın ve 24-26. Hafta geldiğinde içine ne yapmak siniyorsa onu yaparsın canım :)

Kız hangi ara şeker testi muhabbetine geldiniz yaa Ben daha dün 12+2de ilk perinatolog randevuma gittim. Detaylı ultrason ve eğer yapılacaksa ikili test için gittim. Ultrasondan sonra - ki epey iyi çıktı mevcut gelişimi çok şükür, ense kalınlığı - burun kemiği gibi kritik noktalar da iyi - yaştan ve kanamalı tip bir bünye olduğumdan ikili testin yanıltabileceğini, doğrudan panorama test yapılmasını önerdi. Peki dedim, kan verdim gitti. Ben doktora güvenme ve sezgilerimi dinleme taraftarıyım açıkçası, bu ikisinin çatıştığı noktalar olursa düşünürüz..

Herşeyin yolunda olmasına sevindim canım.. umarım test sonuçları da iyi gelir daha da rahatlarsın.
Ben şeker ölçmeye başladım bugün ve açlık 101 tokluk 136 çıktı. Olması gerekenin biraz üstünde. Bakalım Salı’ya kadar ölçmeye ve ona göre beslenmeye devam edeceğim. Salı günü ne diyecekler göreceğiz.

Sağol canım. Darısı başına. Tedbirli olmakta fayda var. Benim de kan testlerimi güncellemem lazım. Bugün de gidemedim.

Merhabalaaar
12.hafta muayenemi oldum. Burun kemiği oluşmuş ve ense kalınlığı çok iyiydi.
Büyük ihtimalle kızım olacakmış
Aaa ne güzel haberler iyi,maşallah canım böyle devam etsin ilk cinsiyet tahmini de senin doktordan geldi hadi hayırlısı

Yaaa ne güzel bi haberrr, maşallah tebrik ederim☺☺☺
Çok teşekkür ederim. Hareketlerini izlemek büyük keyifmiş. Herkes bu mutluluğu yaşasın. Aminn
Bacakları havada uyuyodu, kendisini biraz dürtmek suretiyle uyandırdık ama azıcık da şuraya doğru uyuyayım dercesine yanlayıp uyumaya devam etti

Aaa ne güzel haberler iyi,maşallah canım böyle devam etsin ilk cinsiyet tahmini de senin doktordan geldi hadi hayırlısı
Teşekkürrler!
Ben sormayı düşünmüyodum doktorum söyledi. Bacaklarını öyle pervasızca açmış bi bebeye yorumsuz kalamadı tabi. Kimseye söyleme kesin demiyorum diye de ekledi. Hepimiz güzel haberler almaya devam edicez inşallah

Yaa yirim. Gözün aydın kuzum. Darısı başımıza. Ne çabuk anlaşılıyomuş yav cinsiyet.
Yaa panikçim şu bikaç haftayı hemen geçir de şu bebeyi dans ederken bi gör o zaman hamile olduğuna ikna olucaksın :)
Pozisyonu çok uygundu. On gün sonra kesin söylerim dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…