- 5 Eylül 2007
- 267
- 1
öncelikle tüm bebişlerimize maşallah kırk bir kere birde şunu belirtmek isterim gelişimin çeşitli ilkelri vardır bunlardan biride bireysel farkılıklardır he rbebğin gelişim hızı ve yönü farklı olabilir burd abebkelrimiz kıyaslamamız doğğru olmaz haylacimmğder kıızn aynıa göre bir kaç hareketi yapıyorsa bu normal demektir hepsini yapacak diye bir şey yok benim kızımda mesala ben onunla çok konuştuğum için önce dili ve gülmesi gelişti sanıırm yeni yeni dönme v.b hareketleri yapmaya başladı yani her bebek farklı taraflarını ön plana çıkarabilir tüm yavrularımıza maşllah benim kızımda şunalrı yapabiliyor
bacakları çok hareketli tekme atıyor uyandığında bacaklarını diretiyor.
kahkaha atıyor katılakatıla gülüyorda diyebilirm değişik sesler çıkarıyor hatta çok cırlak bir sesle çok fazla bağırıyor pabuç kadar dili var şimdiden anasına çekmiş diyor babası
sesin hangi yönden geldiğini arıyor göz takibi çok iyi odanın içinde beni takip edebiliyor
artık adının defne olduğunu biliyor babası yada ben içinde defne geçen cümleler kullandığımızda dikkatini veriyor yada babası defne diye seslendiğinde memedeyse başını kaldırıp bakıyor babasına
acıktığında yanına gtmmeizi istediğinde yerinden kalkmak istediğin uykusu geldğinde farklı şekilllerde ağlıyor uykusu geldiğinde eliyle gözlerini oğuşturuyor çok hırçın oluyor
yüzükoyun yatarken kafasını ve göğsünü uzun süre dik tutuyor ve bu şekildeyken kafasını sağa ve sola döndürebiliyor ellerini tuttuğumda kafasını kaldırıp oturmaya çalışıyor ama daha oturtmuyorum
sırtüstü yatraken kafasını kaldırmaya başladı
ağlamayı biliçli şekilde kullanmaya başladı artık istediklerini o şekilde yaptıracağını biliyor
başkalarına bir şey anlatıyorsam benim ilgimi çekmek istiyor sürekli ona bakarak konuşmamı ve onun ilgilenmemi istiyor bunu hareketleri ile belli ediyor geçen şöle bir olay oldu komşum geldi mutfakta oturuyoruz defne onun kucağındaydı bende komşuma bir şeyler anlatıyordum defneye hiç bakmadım am a o dikmiş gözlerini bana bakıyordu göz göze geldiğimiz anda dudaklarını büzüp feryat figan ağlamaya başladı halbuki çok sessiz duruyordu az önce artık duygu sömürüsüde yapıyor ve sürekli ilgi istiyor ona bir şeyler anlatılması çok hoşuna gidiyor ben mutfakta yemek yaptığımda dahi yemeği nasıl yaptığımı ona anlatıyorum çok hoşuna gidiyor onunla konuşulması
çınğırağını elinde salllayabiliyor çıkardığı sesden ürküyor şaşırıyor
iki elini birleştirebiliyor
masal kitabı okuduğumda resimleri dikkatle inceliyor aynadaki görüntüsünü dikkatle inceliyor aynada beni görünce gülümsüyor
beni babasını tanıyor fakat başkalarınıda yabancılamıyor yabancılarada gülümsüyor yada kucaklarında duruyor
elimi yaklaştırdığımda tutuyor fakat nesnelere yada oyuncaklara daha uzanmıyor
ellerini sürekli emmek istiyor özellikle acıktığında ağzını şapırdatıp ellerini emiyor
sadece sağdan sola dönüyor yüzükoyun dönemiyor daha
maasALLAH canim ALLAH bagislasin bebisini