mayis bebeklerinin hareketlerini siralayalim mi

öncelikle tüm bebişlerimize maşallah kırk bir kere birde şunu belirtmek isterim gelişimin çeşitli ilkelri vardır bunlardan biride bireysel farkılıklardır he rbebğin gelişim hızı ve yönü farklı olabilir burd abebkelrimiz kıyaslamamız doğğru olmaz haylacimmğder kıızn aynıa göre bir kaç hareketi yapıyorsa bu normal demektir hepsini yapacak diye bir şey yok benim kızımda mesala ben onunla çok konuştuğum için önce dili ve gülmesi gelişti sanıırm yeni yeni dönme v.b hareketleri yapmaya başladı yani her bebek farklı taraflarını ön plana çıkarabilir tüm yavrularımıza maşllah benim kızımda şunalrı yapabiliyor

bacakları çok hareketli tekme atıyor uyandığında bacaklarını diretiyor.

kahkaha atıyor katılakatıla gülüyorda diyebilirm değişik sesler çıkarıyor hatta çok cırlak bir sesle çok fazla bağırıyor pabuç kadar dili var şimdiden anasına çekmiş diyor babası

sesin hangi yönden geldiğini arıyor göz takibi çok iyi odanın içinde beni takip edebiliyor

artık adının defne olduğunu biliyor babası yada ben içinde defne geçen cümleler kullandığımızda dikkatini veriyor yada babası defne diye seslendiğinde memedeyse başını kaldırıp bakıyor babasına

acıktığında yanına gtmmeizi istediğinde yerinden kalkmak istediğin uykusu geldğinde farklı şekilllerde ağlıyor uykusu geldiğinde eliyle gözlerini oğuşturuyor çok hırçın oluyor

yüzükoyun yatarken kafasını ve göğsünü uzun süre dik tutuyor ve bu şekildeyken kafasını sağa ve sola döndürebiliyor ellerini tuttuğumda kafasını kaldırıp oturmaya çalışıyor ama daha oturtmuyorum

sırtüstü yatraken kafasını kaldırmaya başladı

ağlamayı biliçli şekilde kullanmaya başladı artık istediklerini o şekilde yaptıracağını biliyor

başkalarına bir şey anlatıyorsam benim ilgimi çekmek istiyor sürekli ona bakarak konuşmamı ve onun ilgilenmemi istiyor bunu hareketleri ile belli ediyor geçen şöle bir olay oldu komşum geldi mutfakta oturuyoruz defne onun kucağındaydı bende komşuma bir şeyler anlatıyordum defneye hiç bakmadım am a o dikmiş gözlerini bana bakıyordu göz göze geldiğimiz anda dudaklarını büzüp feryat figan ağlamaya başladı halbuki çok sessiz duruyordu az önce artık duygu sömürüsüde yapıyor ve sürekli ilgi istiyor ona bir şeyler anlatılması çok hoşuna gidiyor ben mutfakta yemek yaptığımda dahi yemeği nasıl yaptığımı ona anlatıyorum çok hoşuna gidiyor onunla konuşulması

çınğırağını elinde salllayabiliyor çıkardığı sesden ürküyor şaşırıyor

iki elini birleştirebiliyor

masal kitabı okuduğumda resimleri dikkatle inceliyor aynadaki görüntüsünü dikkatle inceliyor aynada beni görünce gülümsüyor

beni babasını tanıyor fakat başkalarınıda yabancılamıyor yabancılarada gülümsüyor yada kucaklarında duruyor

elimi yaklaştırdığımda tutuyor fakat nesnelere yada oyuncaklara daha uzanmıyor

ellerini sürekli emmek istiyor özellikle acıktığında ağzını şapırdatıp ellerini emiyor

sadece sağdan sola dönüyor yüzükoyun dönemiyor daha

maasALLAH canim ALLAH bagislasin bebisini

Asagi yukari Doruk'la benzer seyler yapabiliyor Defne Gonca'cigim. Doruk'da ismini biliyor, ondan bahsettigimizde hemen bize bakiyor gülümsüyor aralarda:) Birde onunla oynandigini anladiginda gülerek yüzünü sakliyor, sonra yine bakiyor ve nasil tepki verilecegini bekliyor. Cagiriyor odada yalniz kaldiginda.

Hayal, anlattiklarin kadariyla bebegin sorunlu görünmüyor ama icini rahatlatmak istiyorsan yine de sor hemsireye. Benim cevremde cok insan yok, oglumla gün icinde cogunlukla yalniziz. Bu yüzden zamanimin cogunu ona ayiriyorum, belki bunun etkisi var bazi davranislarinda. Sana tavsiyem oyun icat et ve bolca oyna ve elinden geldigince sohbet et. Ben ne uyduruk seyler anlatiyorum duysan afallarsin. Ama gözlemliyorum, faydasi oluyor.

haklisin aslinda ben gulusunu duymak istiyorum bunun icin sabirsizlaniyorum bu yuzdende tedirginim, yoksa baska bir nedeni yok

Galiba senin kuzun, dedigin gibi biraz tembel Hayal, zamana birak bence, eminim gülecektir bu aralar. Bekliyoruz haberiniopuyorumnanaktan

Galiba senin kuzun, dedigin gibi biraz tembel Hayal, zamana birak bence, eminim gülecektir bu aralar. Bekliyoruz haberiniopuyorumnanaktan

bence de biraz tembellik var ama iki gundur surekli degil ama gunde 2 -3 defa gulerken hafif sesler cikariyor
oda benim zorumla karsisinda palyaco oldum resmen

maşallah bebişlere hepsi ayrı şeker :))

duru ismini algılıyor çağırdığımız zaman gülmeye başlıyor seslere tepkisini bağırarak agulayarak belli ediyor beni babasını ve ablasını tanıyor
yüz üstü yatarken sağa sola dönebiliyor düz yatırıyorum gece geldiğimde ters dönmüş buluyorum:))
elini tuttuğumda kalçasını yukarı kaldırıyor kalkmak için çaba sarfediyor ellerini birleştirip bir anda şapur şupur emmeye başlıyor dün ceeeee yaptım hoşuna gitti sesli sesli güldü
çıngırağını biberonunu kavrayabiliyor tv seyrediyor aguluyor hoşuna giden birşey olursa konuştuğumuzda sesler çıkarıyor mamasını kendi yemek istiyor elimden almaya çalışıyor:) emerken göğsümü damağınla sıkıştırıp gülüyor cimcime ablası geldimi sıkıştıracağını bildiği için basıyor çığlığı
ayakları elleri hiç durmuyor maşallah
kafasını taşıyabiliyor bir buçuk aylıkken dönmeye başladı durum maşallah şimdi 19 eylülde dördüncü ayımız bitecek bizden bukadar fıstıklar

Son düzenleme:
maşallah bebişlere hepsi ayrı şeker :))

duru ismini algılıyor çağırdığımız zaman gülmeye başlıyor seslere tepkisini bağırarak agulayarak belli ediyor beni babasını ve ablasını tanıyor
yüz üstü yatarken sağa sola dönebiliyor düz yatırıyorum gece geldiğimde ters dönmüş buluyorum:))
elini tuttuğumda kalçasını yukarı kaldırıyor kalkmak için çaba sarfediyor ellerini birleştirip bir anda şapur şupur emmeye başlıyor dün ceeeee yaptım hoşuna gitti sesli sesli güldü
çıngırağını biberonunu kavrayabiliyor tv seyrediyor aguluyor hoşuna giden birşey olursa konuştuğumuzda sesler çıkarıyor mamasını kendi yemek istiyor elimden almaya çalışıyor:) emerken göğsümü damağınla sıkıştırıp gülüyor cimcime ablası geldimi sıkıştıracağını bildiği için basıyor çığlığı
ayakları elleri hiç durmuyor maşallah
kafasını taşıyabiliyor bir buçuk aylıkken dönmeye başladı durum maşallah şimdi 19 mayısta dördüncü ayımız bitecek bizden bukadar

maasALLAH canim ALLAH bagislasin ama 19 eylul diyecektin galiba

benım kuzucukta bu ayın 13unde 4.ayı bıterecek......
geleım yapabıldıklerıne...
*ayakları sureklı hareket halınde hıc durmuyor sankı hiçç yorulmuyorrr:emir_bebek:
*kapatarak yatırdıımda belden yukarsını havaya kaldırıyorr ayaklarını mındere vurarak kendısını one ıttırıyorr kafasını arada kaldırıp bakıyor yoruluncada yatar pozısyona gecıyorzemuszemus
*aguların dısında konusunca sesler cıkartıyor sankı oda bışıler soylemek ıstıyorropuyorumnanaktan
*bugunlerde bıde uyutmaya calısırken yanı sallarken kendınce nınnı soyluyorrkaydirigubbakcemile3mırıldanır gıbı sesler cıkartıyorr
*ılkkez 4 gun once ust uste buıkackere kahkaha attı
*kucaıma alınca elımı tutuyo yanı parmaklarımı
*oto koltuunda otururken ayaklarını havaya kaldırıp saatlerce ızlıyorr elıyle tutmaya calısıyor
*ellerı agzından hiçç çıkmıyorrrr
*seslerı cok ıyı duyuyor emerken bıle babsı gelsın yada kapı calsın emmeyı bırakıp sesın
geldıgı yone dogru kafasını cewırıyorr
*gece uyurken bıle yatırdıım yerden 15 20 cm uzakta buluyorum sureklı hareket halındekaydirigubbakcemile3

*oyuncaklarını tutmaya basladı cıngıragını elıne verdıımde tutuyorr oto koltuunun yanında pelus mınık bı ayıcık asılı otururken onu tutuyor bacagını asılıyor hatta agzına sokup emmeye calısıyor
*ızlemeyı cok sewıyorr tv ızlıyo elımden geldıınce ızletmemeye calısıorum....ben mutfaklyta iş yaparken yada baska bı yerde sesını cıkartmadan sıkılana dek ızlıyorr
*ısmını bılıyorrr seslenınce bakıyorrr hıc kımseden yabancılık cekmeden sureklı guluyor gulumsuyor keyıflıyse...
*eger sallanmak ıstemıyorsa yada yatmak belden yukarsını havaya kaldırıp ters donmeye calısıor ama henuz beceremıyorrr
*kucaımıza alınca yaslanmak ıstemıorsada kendını one dogru ıttırıyor ve kafasını kaldırıp oturur pozısyonda durmak ıstıyorrr yapmayıncada basıo yaygarayı

benım kuzucukta fazlamı hareketlı neeCADIARZU

Son düzenleme:
benım kuzucukta bu ayın 13unde 4.ayı bıterecek......
geleım yapabıldıklerıne...
*ayakları sureklı hareket halınde hıc durmuyor sankı hiçç yorulmuyorrr:emir_bebek:
*kapatarak yatırdıımda belden yukarsını havaya kaldırıyorr ayaklarını mındere vurarak kendısını one ıttırıyorr kafasını arada kaldırıp bakıyor yoruluncada yatar pozısyona gecıyorzemuszemus
*aguların dısında konusunca sesler cıkartıyor sankı oda bışıler soylemek ıstıyorropuyorumnanaktan
*bugunlerde bıde uyutmaya calısırken yanı sallarken kendınce nınnı soyluyorrkaydirigubbakcemile3mırıldanır gıbı sesler cıkartıyorr
*ılkkez 4 gun once ust uste buıkackere kahkaha attı
*kucaıma alınca elımı tutuyo yanı parmaklarımı
*oto koltuunda otururken ayaklarını havaya kaldırıp saatlerce ızlıyorr elıyle tutmaya calısıyor
*ellerı agzından hiçç çıkmıyorrrr
*seslerı cok ıyı duyuyor emerken bıle babsı gelsın yada kapı calsın emmeyı bırakıp sesın
geldıgı yone dogru kafasını cewırıyorr
*gece uyurken bıle yatırdıım yerden 15 20 cm uzakta buluyorum sureklı hareket halındekaydirigubbakcemile3

*oyuncaklarını tutmaya basladı cıngıragını elıne verdıımde tutuyorr oto koltuunun yanında pelus mınık bı ayıcık asılı otururken onu tutuyor bacagını asılıyor hatta agzına sokup emmeye calısıyor
*ızlemeyı cok sewıyorr tv ızlıyo elımden geldıınce ızletmemeye calısıorum....ben mutfaklyta iş yaparken yada baska bı yerde sesını cıkartmadan sıkılana dek ızlıyorr
*ısmını bılıyorrr seslenınce bakıyorrr hıc kımseden yabancılık cekmeden sureklı guluyor gulumsuyor keyıflıyse...
*eger sallanmak ıstemıyorsa yada yatmak belden yukarsını havaya kaldırıp ters donmeye calısıor ama henuz beceremıyorrr
*kucaımıza alınca yaslanmak ıstemıorsada kendını one dogru ıttırıyor ve kafasını kaldırıp oturur pozısyonda durmak ıstıyorrr yapmayıncada basıo yaygarayı

benım kuzucukta fazlamı hareketlı neeCADIARZU

maasALLAH canim evet baya hareketliymis. dikkat et bebisine fazla tv izletme cok zararliymis. bende yapiyordum ayni hatayi ama artik hic seyrettirmiyorum

zeynebim tam 3 ay 23 günlük
seslendiğim zaman yada biri seslenince sese doğru bakıyıor
kendini kaldırmaya çalışıyor sürekli kafa havada,ellerinden tutunca kalkıp otururu pozisyona geliyor
bazen ayakta durmaya çalışıyor destekle
eller hep azğıda bazen 5 parmak birden
acayip sesler çıkarıyor
a,ee,aaaaaavvvvv gibi sesler çıkarmaya başladı,bazende çığlık atıyor oynarken
zaten gülüyordu şimdi kahkaha atmaya başladı
uzatılan nesneleri almaya çalışıyor ve yakalıyor
yüzüstü yatınca ayaklarına destek verince emekliyo sayılır
kafa hep dik
destekle oturuyor ama ben pek oturtmamaya çalışıyorum
biberonunu tutmaya çalışıyor bazen kendi başına içiyor
seslendiğim zaman hareketlenşyo bana gülüyor
yabacılara ağlamaya başladı alt dudağını büküpte
evi seçiyor başka bi evde uyumuyor bekliyoruz ki gece olsun karanlık olsun da uyusun
yan dönüyor fakat tam olarak dönemiyor
beni ve babasını tanıyor diğer kişilerden ayırt ediyor
aklıma gelenler bunlar şimdilk

Kızlar yazdıklarınız birçoğu ortak.

Kahkahalar,ayakları tutmalar elleri ağıza sokmalar,Hece gibi sesler çıkarmalar falan.

Bunun dışında yağıza kim ismiyle seslenirse seslensin sesin yönüne doğru bakıyor.Ellerinde yatar pozisyonda tutunca kademeli olarak oturur pozisyona geçip ayağa kalkıyor.Kollarından tutunca adım atıyor.Yatar pozisyonda başının altında yastık varsa desteksiz kendini oturur pozisyona getirebiliyor.

Yatağında yan yatırma yastığında yatıyor.Bu yan yatar pozisyonda hangi yana dönükse o kolunun üzerinden destek alıp doğrulmaya çalışıyor.Yüz üstüyken sırt üstü sırt üstüyken yüz üst dönebiliyor.

Dütttt buffff gibi sesler çıkartıp tükürükçük çıkarıyor.Bu aralar eliyle memesini çıkartıp parmaklarıyla damaklarına sürüyor.Kimseyi yabancılamıyor.Yanağımı yaklaştırdığımda ağzını açıyor öpecek sanki ama genelde yalamayı tercih ediyor.

Birde en hoşuma gideni ben agu dediğim de oda hemen agu diyor ve bunu üstüstü peş peşe 10 kere bile yapıyor hoşuma gittiği için güldüğümdede oda kahkahayı basıyor.Hatta o agulu atışmamızın ses kaydı bile var ama buraya nasıl koyarım bilmiyorum.

selam.benim kızım 4 aylık.4 ay bitti bugün. yapabildikleri:
-sesin geldiği yöne hemen kafasını çeviriyor.
-biz onunla konuşurken ona şarkı söylerken agularla eşlik ediyor.
-yalnız kalmak istemiyor,ben odadan çıkana kadar takip ediyor çıkınca bağırmaya başlıyor.
-oturmayı çok seviyor henüz oturmuyoruz ama elleinden tutunca hemen kafasını kaldırıyor.
-başı yüksek biyerdeyse kendiliğinden kafasını kaldırıyor.
-bazen kahkahalarla gülüyor.mesela gıdıklandığında.
-oyun halısında oynarken oyuncaklarına uzanıp onları tutuyor.
-kendi kendine yan dönebiliyor.yatağa dik yatırdığımda hareket ederek paralel hale geliyor.
-ne bulursa ağzına sokmaya çalışıyor.eller zaten sürekli ağızda hiç çıkmıyor.
-kucağıma aldığımda hemen yanağıma doğru gelip ağzını açıyor.
-öpülmekten çok hoşlanıyor.
-brrrr diye ses çıkararak tükürük saçıyor.
-babası 'auuuuu' diyor.sonra 'baba nasıl yapıyo kızım' dediğinde aynı sesi çıkarıyor.
-yüzüstü uzun süre yatmayı sevmiyor.hemen sıkılıyor ve bazen kendi kendine yüzüstü yatarken sırtüstü dönüyor.
-evi gezmeye bayılıyor.evin herbir yerini dikkatle inceliyor.
aklıma gelenler bunlar.

oğluşum 4 aylık veee artık ayak parmağını ağzına alıyooooooo :))))))

Benimki sadece ellerini kemirmekle meşgul bundna dolayı agzı burnu salya içinde kalıyor ve yüzü isilik oluyor ,birde ayaklarını tutup kendine çekiyor ama daha ayak parmaklarını yeme gibi bir başarı gösteremedi :KK70:

o işi benimki de yapmıyoooo ben ayaklarını alıp ağzına sokuyorum hehe:))

merhaba. uzun süredir takip ediyorum sizii. çok destek ve yardımcı oluyor burda paylaşılan bilgiler. yaa benim oğlum 21 mayıs doğumlu. halen dönemio. popoşunu kaldırıyo kaldırıyo ama mafeles dönemioo. çıldırcam yaa. kilolu ondan diolar. ama bilmiorum. varmı tavsiyeniz.

merhaba. uzun süredir takip ediyorum sizii. çok destek ve yardımcı oluyor burda paylaşılan bilgiler. yaa benim oğlum 21 mayıs doğumlu. halen dönemio. popoşunu kaldırıyo kaldırıyo ama mafeles dönemioo. çıldırcam yaa. kilolu ondan diolar. ama bilmiorum. varmı tavsiyeniz.

benim oğlumda 22 mayıs doğumlu merak etme tek dönemeyen senin bebeğin değil benimki dönmeye çalışıyor ama tembel bacaklarını atmıyo sadece gövdesini döndürüyor yatağın içinde dönücem diye debelenip duruyor.. dönme egzersizleri de yaptırıyorum ama benim velet keyfine düşkün işine pek gelmiyor dönmek . bu arada bebeğin kaç kilo ???

Bu aralar farklı heceler çıkarmaya başladı konuşup konuşup kendini dinliyor çok hoşuna gidiyor kendi sesinden farklı heceler duymak.. sabahları ve geceleri mamasını içirip yatırıyorum kendi kendine konuşup oynuyor sonrada uyuya kalıyor.. Uyutmak için bir caba sarfetmiyorum

Son düzenleme:
Serzenish merhaba.normalde hareketlide ama nieyse dönemio işte. nasıl egzersizler yaptırıosun. bende deneyeyim barii...

Son düzenleme:
X