Poğaçalar Mayalı Poğaça-Resimli

Adesss

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
1.022
5
36
gecen gün evde yogurt ve süt yoktu ve gördüğüm bir tarifi denedim ve süper yumuşacık puf puf poğaçalarım oldu

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 tatlıkaşığı şeker
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
susam çörekotu
içi için;
istediğiniz bir malzeme

suya mayayı koyup eritiyoruz sıvı yağı tuzu şekeri karıştır unu koy yumuşak bir hamur olucak.mayalanmaya bırak.mayalandıktan sonra mandalinadan biraz büyük parcalar koparıp elimizle actırıp ici koyup yuvarlıyoruz.tepsiye diziyoruz.yumurta sarısınıda sürüp.180 derece fırında pişiriyoruz.afite olsun

dsc00414c.jpg

cnm çok güzel oluyorda yumuşacık ilk piştiğinde müthiş,lezzette çok iyi yalnız fazla yapmamak lazım,2,3 güne kaldımı ilk lezzeti olmuyor,ama tek kelimeyle harika..........

çok severim poğaça aynı tarifi bende yapıyorum ama ben sütte katıyorum çok güzel oluyo
ellerine sağlık canım...

cnm çok güzel oluyorda yumuşacık ilk piştiğinde müthiş,lezzette çok iyi yalnız fazla yapmamak lazım,2,3 güne kaldımı ilk lezzeti olmuyor,ama tek kelimeyle harika..........
evt cnm taze taze yenilmesi gerekiyor bu ölcülerle yaptıgım pogacayı eşimle 1 günde bitirdik:sm_cool::sm_cool:

benim tarifimin aynisi fakat ben 2tane yas maya koyuyorum dahada kabariyo bereketli ve lezzetli biz cok seviyoruz puf puf olusunu benimki ertesi günede iyi oluyo yumusacik
ellerine saglik canima.s.

bende pogacayı cok severım.sımdı tarıfın aynısını uyguladım ve hamurumun mayalanmasını beklıyorum.emınımkı cok lezzetlı olacak cunku cook guzel gozukuyor..

X