Mavi Terlik'e en acilinden yardım

Kezzap derken keskin bi kokumu?
Klordur bence o, temizlik malzemelerinin cogunun icinde var.
Klor kullanimi kcuk alanlarda tehlikelidir.
Bi belirli maximumu vardir 1 metre karede su kadrdir en hat kullanim siniri diye.

Ama duman diyince aklima ondan once baska ilaclar kullanmis olman geldi.
Parfum olsun, baska temizlik malzemesi olsun. Yada elindeki ilaci doktugun bezde bi diger ilaclardan kalinti kalmsti.
Klor buhar olunca reaktiflesti belkide.

Pencereleri ac koku gidene kadr girme banyoya, kokuyu alsin diye parfum felnda sikma.

Kezzap derken keskin bi kokumu?
Klordur bence o, temizlik malzemelerinin cogunun icinde var.
Klor kullanimi kcuk alanlarda tehlikelidir.
Bi belirli maximumu vardir 1 metre karede su kadrdir en hat kullanim siniri diye.

Ama duman diyince aklima ondan once baska ilaclar kullanmis olman geldi.
Parfum olsun, baska temizlik malzemesi olsun. Yada elindeki ilaci doktugun bezde bi diger ilaclardan kalinti kalmsti.
Klor buhar olunca reaktiflesti belkide.

Pencereleri ac koku gidene kadr girme banyoya, kokuyu alsin diye parfum felnda sikma.

Yani aslında kezzap nedir, bileşimi tam olarak ne bilmiyorum ama keskin ve yakıcı bişeydi
Yüzeyle temasında direkt olarak köpürdü ve sonrası malum anlattığım gibi
Mavi bi rengi vardı

Ambalajın üzerinde kireç sökücü yazıyor ona güvenerek aldım ama çok etkili anladığım kadarıyla
Çok şükür fazla maruz kalmadım
Aman diyim sizler dikkat edin

Teşekkürler cevabınız için

Ben tovbe ettim bir daha asla kirec sokücuyu evime sokmam:KK43:
Ramazanin ilk gunuydu tasinacaktik evleri temizliyodum..Dedim ki gelen insan icin benden arda kalani temizlemesin ben temizleyim..
Kirec sokucuyu lavoboya sıktım nasil olduysa gözüme sicradi..Aman Allahim !!!
Sanki biri gozume ates etti..
Dogum yaptm bole bi aci tatmadm..
Gozumu yikadm resmen kan oturdu gozume..
Zaten sicradigi anda dedm ki Allahm sen hakkmda hayrlisi ver herseye raziym..
O anda o kdr emindm ki gozum gitti dedm..Bol bol yikadm 5 dakika snra gozumu actm baktm bulanik goruyorum..
Gozum kipkirmizi oldu sisti esimi aradm geldi acile gittik..Serumla yikadilar gozumu damla falan sıktılar en son kapattilar gozumu ..Ve dediler ki gec kalmadiginz iyi olmus gozde bilmem ne olusabilirdi..
Snra ben can havliyle banyodan cikinca şiseyi devirmişim akmis akmis akmis..
Hastaneden geldik ki ev bildigin leş kokuyor..Hemen kizimi karsi komsuya verdim evide actm her tarafi 2 saatte koki azaldi epey bi..
Yani kirec sokucu mi tovbeler olsun!:KK43:

Ramazanin ilk gunuydu tasinacaktik evleri temizliyodum..Dedim ki gelen insan icin benden arda kalani temizlemesin ben temizleyim..
O anda o kdr emindm ki gozum gitti dedm..Bol bol yikadm 5 dakika snra gozumu actm baktm bulanik goruyorum..
Gozum kipkirmizi oldu sisti esimi aradm geldi acile gittik..Serumla yikadilar gozumu damla falan sıktılar en son kapattilar gozumu ..Ve dediler ki gec kalmadiginz iyi olmus gozde bilmem ne olusabilirdi..
Hastaneden geldik ki ev bildigin leş kokuyor..Hemen kizimi karsi komsuya verdim evide actm her tarafi 2 saatte koki azaldi epey bi..

Allah korumuş ya.
Aslında çok haklısınız, eve sokmamak lazım.
Kimya laboratuvarlarında elde eldiven gözde gözlükle kullandığımız malzemeleri evde her yere saçıyoruz. :KK43:

Cok gecmisolsun konu sahibine ve benzerini yasayan arkadaslara:KK43:
Kızlar, lutfen temizlik icin bu kimyasallari kullanmayın. Inanin sirke karbonat vs. de iyi sonuclar veriyor. Ben en asgari şekilde kullaniyorum bu tür seyleri.
Kimyasallar mikroplardan daha zararli emin olun.
Cok hassas davranirim temizlik konusunda yamlis anlamayin, ama kimyasallar konusunda daha da hassasim. Bardaklarin bembeyaz olması o kadar önemli degil mesela. Temiz olsun yeter. Veya çamaşırlar. Makinenin deterjan gozune koyulan limon tuzu da gayet beyaz yapiyor.
Hele evde cocuk varsa... Neredeyse hic kullanmamak lazim bunları. Cocuk icin temiz olsun ev diye daha fazla kullananlar var ne yazık ki. Halbuki cocuklarin bunlara maruz kalması, alerjik bir bunyeye sahip olmasina sebep oluyor.
Cok inatci banyo kireclerinde cok az miktarda kirec sökücü kullanirken mutlaka banyo kapisini acik tutun ve elinizde eldiven,gözünüzde de güneş gözlüğünüz olsun.
Bu konu vesilesiyle bunlari paylasmak istedim. Sağlıklı olmak ve sağlıklı bireyler yetistirmek,dogurmak istiyorsak temizlik adına vücudumuza yabanci maddelerle savas acmayalim:KK5:

banyoyu temizlerken bende zehirleniyordum. taşındığım evin banyosuna kireç çözücünün üzerine sanırım çamaşır suyu kullanmıştım.
çıkan dumandan zehirleniyordum.
saatlerce havalandırmaya rağmen koku çıkmamıştı. bir daha mı tövbe ettim.

Naptin kuzum ya dikkat et kendine bize lazimsin sen ... ben gorene kadar arkadaslar tavsiyelerde bulunmus zaten... dikkat et

Bu arada sakın çamaşır suyu ve kireç sökücüyü bir birine karıştırarak kullanmayın. Sararmış ve bir türlü çıkmayan lavaboya azıcık bir şey dökmüştüm ikisini bir duman ve çok keskin ağır bir koku çıkmıştı. hemen musluğu açtım ve gözlerim yaşardı boğazım yandı o buhardan. nişadır mış sanırım o. ondan beridir ben de sınırlı kullanıyorum bu tür ürünleri. çok gerekli değilse inşaat pisliği yoksa kullanmayın por çöz ve türevlerini....temiz olmayıversin o kadar. sirke limon tuzu da iş görüyor.

Eve döndüğünde bütün camlar açık olduğu için acaba hersey yerli yerinde duruyor olabilirmi ki?oturduğu yeri bilemem güvenlikli falansa tabii o başka o_O

Ehehe
Bulunduğum kata pencereden girebilmesi için hırsızın kanatları olmalı :KK76:
çıkamaz kiii çıkamaz kii

Çok çok geçmiş olsun
Allah korumuş yine de

Naptin kuzum ya dikkat et kendine bize lazimsin sen ... ben gorene kadar arkadaslar tavsiyelerde bulunmus zaten... dikkat et

Canımm iyiyim çok şükür
Yoğurt içimin zehirini aldı sanki hemen yemiştim
Boğazım daha iyi bugün
Belki bi on saniye daha maruz kalsam bayramı hastanede geçirirdim:KK43:
Ama şimdilik sıkıntı yok çok şükür
..

Genel olarak herkese çok geçmiş olsun
hâlâ yaşadığımıza şükredelim:KK1:
:KK16:

X