• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mavi Safir Taşı

Çok ilginç, daha bugün arkadaşımın aldığı onix taşına bakarken isminin ayrılık taşı olduğu ve taşın hayatından bir şeyleri çıkarmayu kolaylastirdigigini, bağımlılıktan kurtulma gibi olumlu etkileri varken eşle dostla kocayla arayi bozma etkisi olduğunu,bu nedenle adının ayrılık taşı olduğu ve çok tercih edilmediğini okuduk,hakkında konuştuk.
Safir taşı hakkında da bilgim yok, ama çok sevdiğim bir taş. Safir rengini de çok severim. Güzel bir safir yüzük bulsam da alsam diyordum ben de
Benim ev Onix taşı ile dolu :skandal:

Bu konuda deneyimi olan varsa lutfen paylaşabilir mi?

Bilen bilir Can aydoğmuş diye bi astrolog var. Ve bir keresinde mavi safirin satürn taşı oldugunu ve kötü oldugunu söylemişti. Hatta ünlülerin hayatlarından örnekler vermişti. Adam açık açık birine kötülük yapmak istiyorsanız mavi safir hediye edin demişti. Neyse... Gelelim asıl meseleye... Çok değer verdiğim bi ablam 10 gündür hastanede yatıyordu psikolojisi bozuk doktpe intihara öeyilli falan demiş. Kendi de beynimdekiler susmuyor diyor garip varlıklar gördüğünü söylüyor. Neyse bunu söylerken parmagındaki yüzük dikkatimi çekti. Mavi safir... Bunu çıkar bence dedim bana oglum aldı diyor (biraz sorunlu bı hayatı var yetımhanede buyumus falan ogluna çok düşkün) ne dediysem çıkarttıramadım. Sizce batıl inanç mı? Yoksa googleda buldugum açıklamayı gönderip çıkarttırmalı mıyım?
Onu ben de okudum. Gerçekten öyleyse üzülürüm, mavi safirin evliliğimde özel bir yeri var çünkü. Ama taktığım günlerde bir değişiklik oldu mu bilemiyorum şimdi. Bir ara her gün takıyordum varlıklar falan görmedim 😄

Balayına Nevşehir'e gitmiştim. Oradan almıştım bol bol :KK70:
Hem de balayında bol bol ayrılık taşı almışsın. Olmamış!
Mavi herşeyde zararlıymış özellikle koyu mavi. Jean lerden tut evdeki kuşa kadar herşeyi atmak lazımmış😅😀
Benim sevgilim de koyu maviş, ben de zararlı olduğunu düşünmeye başlamıştım zaten. İsabet oldu konu:))))

Hiçbir değerli taş içeren takı takmadım hayatımda. Taşların özelliklerini de bilmiyorum, ilgi alanım değil.Hayatımda olumsuz giden çok şey oldu..bu taşın olumsuz özelliği var diyebilmek için; eşit hayat şartlarına sahip bir grup insana, eşit özellikte (aynı tür kolye gibi) bu taştan verip bir süre takmalarini sağlamak ve sonra da gözlemlemek gerekir. Bu gözlem sonucu olumsuz olaylarda bir artış olursa düşünebiliriz. Bilimsel bir yöntem işte 🤣

Ben de var, doğumumda eşim taktı. Dört sene oldu bir uğursuzluğunu görmedim çok da severim🙂
Diana örneği veriyor da diana hangi taşı taksa sonu benzer olurdu, ilişkinin ortasına bilmeden evlendi sebebi taş değildi. Aynı taşı şu an kate takıyor on yıldan fazladır evli üç de çocuk e tahta da o çıkacak gibi nesi uğursuzmuş işte

Iyi geldi cevabınız 😋 en iyisi kutusuna koyayim yüzüğümü.

Batıl inanç diyorum. Net. Niye mi? Çünkü boşanan tum kadinlarin safir taşlı yüzüğü yoktu. Muhtemelen bana denk geldi🤣
Hem yüzüğünü hem kolyesini hem küpelerini aynı anda takıyorum, hala hayattayım :D ama bi dk ya demek takmasam 🥺

Nasıl takıldığında iyi gelen taşlar varsa kötü gelende vardır. Örneğin sedef taşının kadınların takmaması gerektiğini duymuştu kemik erimesine neden oluyormuş. Yani tabi neden biraz fazla bir terim ama ne denir bilemedim.

Dediğim gibi kolyem hep boynumdadır genelde. Bu süreçte hayatın moka sardığı dönemler de oldu çok iyi gittiği dönemler de. Kolyem boynumdayken deprem oldu mesela, bütün izmiri sarsacak depremi benim kolye yapmamıştır heralde.
Oladabilir bak bahse konu astrolog titanici de okyanusun kalbi denen safir taş batırdı diyor🤣🤣🤣

Back
X