matofin 850 mg (metformin) hakkinda

ben 6 ayda 20 kilo verdim diyet yapıyorum tabikide ilaç sadece insülin direncimi düzenliyor ve kilo almamamı sağlıyor tek başına bir faydası yok ben diyetle kullanıyorum:49:

ben 6 ayda 20 kilo verdim diyet yapıyorum tabikide ilaç sadece insülin direncimi düzenliyor ve kilo almamamı sağlıyor tek başına bir faydası yok ben diyetle kullanıyorum:49:

haklisin canim ama iste spor ve siki bir diyet yapmak sart :)
Vee ilacin tum yan etkileri basladi asiri asirisi bi ishal mide bulantisi. Ama sikayetim yok. Mide bulantisi sayesinde ister istemez diyetteyim ilginctir ki icinde seker ve un olan herseyden su siralar tiksindim. Bazen ozellikle aksam dozunu alınca tahammul edilmez midr bulantilari yasasamda katlanmaya calisiyorum. Evde sporda yapiyorum. Uzun zaman sonra ilk kez yeme istegim azaldi .s annem bile farketti :)

benim bulantilarim 15 gun sonra gecti cok siddetlide degildi zaten ishal falan olmadim sadece deli bas donmelerim ve bulanti.... sonra vucut alisiyor ilaca kotu olanda bu zaten kilo vermeler duriyor. Srn bekarmisin canim ...

benim bulantilarim 15 gun sonra gecti cok siddetlide degildi zaten ishal falan olmadim sadece deli bas donmelerim ve bulanti.... sonra vucut alisiyor ilaca kotu olanda bu zaten kilo vermeler duriyor. Srn bekarmisin canim ...

Evet bekarim. Bende 15 gundur kullanıyorum bas donmesi harici yan etkilerm daha 2 gundur basladi.

gecer gecer canim.... insulin direnci degerini biliyormusun ....yada olcturdun mu hic

Hanımlar sizin insülin direnciniz yüksek mi? İlaç dozunuz nedir? Bazıları 2x1000 mg şeklinde günde 2000 mg alıyor sanırım. Ben 2x500 mg şeklinde günde 1000 mg içiyorum ama şimdiye kadar pek bir şey fark etmedi tatlı isteğinde.

gecer gecer canim.... insulin direnci degerini biliyormusun ....yada olcturdun mu hic

Hanımlar sizin insülin direnciniz yüksek mi? İlaç dozunuz nedir? Bazıları 2x1000 mg şeklinde günde 2000 mg alıyor sanırım. Ben 2x500 mg şeklinde günde 1000 mg içiyorum ama şimdiye kadar pek bir şey fark etmedi tatlı isteğinde.

Insulin direnci degerim 4.3
Tatli istegi 15. Gunde falan gecti bende. Cok az yemeye basladim yemek dahi .s unlu sekerli herseydrn tiksindim

canim herkesin degerleri cok farklilik gosterebiliyor ornegin ben sabah 1000 mg aksam 1000 mg iciyorum .ilk zamanlar tatliya dayanamazdim deliriyordum resmem iki yildir glukofen iciyorum daha yeni yeni kendimi tutabiliyorum ama zorlandigim cok oluyor ozellikle adet doneminde. Ictigim suyun icine cubuk tarcin koyuyorum iyi geliyor. Benim insulin direncim 6.5 yuksek degil aslinda ama cok dikkat etmem lazim. Insulin direnncini dusurebilmek icin haftada toplamda 150 dakika yurumek lazim.ben nisanda basliyorum yine havalar isinsin hergun 1 saat yuricem arti diyet bakalim ne olacak ;)

Diyetle yapılınca ilaç etkisi kesinlikle gösteriyor kendi başınıza bırakmayın ilacı

Artik tiksinmem mide bulantilarim ishalim gecti. Cok cabuk alisti bunyem ilaca :) diyete baslayip diyetle desteklemek sart olduuu :) ayni zamanda kullandigim 3 ilac daha var
Progestan gunde 3 doz
Euthyrox gunde tek doz
Dodex 15 gunde bir enjeksiyon
Progestan bittiginde reglimin ilk günü yazz 24+4 kullanmaya baslicam :)
Icim disim ilac oldu :( stresten sıkıntıdan sac derim soyuluyo :( sac dokulmem zaten vardi iyice artti. Artik kurtulmak istiyorummmmm :(

Diyetle yapılınca ilaç etkisi kesinlikle gösteriyor kendi başınıza bırakmayın ilacı
bende 65 kiloyla evlendim 2 sene sonra kızımı doğum yaptım safra kesemi aldırdım şu an 108 kiloyum ve çok mutsuzum.
endokrinolojiye gittim açlık-tokluk kan şekerime bakıldı ciddi derecede insülin direnci var dedi zaten ben tahmin ediyordum yemekten sonra gelen fenalık hissi, gece aç uyanmalar, bana da matofin yazdı 1 hafta kullandım etkisini görmedim bıraktım ama şimdi sizin yadıklarınızı okudum hemen yeniden başlayacağım.

arkadaşlar.....
ben 4 aydır matofin antidiabetik ilaç kullanıyorum........doktorum ilaç bitince gelirsin demişti ama ilacım bitmek üzere ve doktorumdan yeni yıla kadar randevu alamıyorum.....ve kendisine de ulaşamadım......ben şimdi ilaca devammı etmeliyim(aile hekimine yazdırarak)yoksa ilaç bitince doktora gitmeyi mi beklemeliyim.....kullanmamın yada kullanmamamın bir zararı olurmu.......lütfen bilgisi olan paylaşırsa teşekkür ederim......

Bende metformin içerikli Glifor kullanıyorum. Glifor, Matofin, Glukofen vs birbirinin muadili olan ilaçlar. Doktor günde iki defa 500 mg içmemi söyledi, sabah-akşam yemeğin hemen ardından içiyorum ama ne iştahımda bir azalma oldu ne de tatlı isteğimde :) Belki de düşük doz aldığım için etkili olmuyor, bilemiyorum. Ayrıca hiçbir şikayetim yok; baş ağrısı, mide bulantısı vs hiç yaşamadım. Her bünyede farklı etkileri oluyor galiba.
bende aynı ilacı kullanıyorum devam ediyor musunuz hala herhangi bir yan etkisi oldu mu

Back