matofin 850 mg (metformin) hakkinda

muqemsi

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
47
1
6
34
Kütahya
Pcosluyum ve insulin direncim var. Kilo artisi tuylenme gibi sorunlarimin hepsi var. B12 dusuklugi ve tsh yuksekligim var.
Doktorum matofin ile tedaviye baslamamiz gerektigini soyledi ancak eczacim kesinlikle bu ilacin yan etkilerinin karaciger ve bobrek fonksiyonlarinda olumsuz etki yapacagini ve kullanmamam gerektigini soyledi. Ayrica mide bulantısı kusma bas agrisi cok mu siddetli ?
Sinava hazirlaniyorum etkilenirmiyim ?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler

canım benim kızım 19 yaşında pcos ve bekar hemen hemen 1 yıla yakın 1000mg metformin kullandı 10 kilo ya yakın kilo verdi...adetleri düzeldi..son 2-3 ayda vücuduna fayda etmemeye başladı...tabiki her bünye bir olmuyor...kimisi daha çok etkileniyor kimisi daha az..benim kızım önce yarımla başladı ..hiç bir yan etkisini görmedi..bulantı felanda olmadı...ama şöyle diyeyim etkisi 4.-5 ay sonra kilo vermeye başladı..son zamanlarda iştah kesildi..ishalini durduramadık..doktor kesti ilacı..şimdilik herşey normal..zayıf kaldı..bakalım nereye kadar...sende yarım olarak başla en az iki hafta boyunca..ama kesinlikle doktor kontrolü altında olsun..

Son düzenleme:
canım benim kızım 19 yaşında pcos ve bekar hemen hemen 1 yıla yakın 1000mg metformin kullandı 10 kilo ya yakın kilo verdi...adetleri düzeldi..son 2-3 ayda vücuduna fayda etmemeye başladı...tabiki her bünye bir olmuyor...kimisi daha çok etkileniyor kimisi daha az..benim kızım önce yarımla başladı ..hiç bir yan etkisini görmedi..bulantı felanda olmadı...ama şöyle diyeyim etkisi 4.-5 ay sonra kilo vermeye başladı..son zamanlarda iştah kesildi..ishalini durduramadık..doktor kesti ilacı..şimdilik herşey normal..zayıf kaldı..bakalım nereye kadar...sende yarım olarak başla en az iki hafta boyunca..ama kesinlikle doktor kontrolü altında olsun..

Cok tesekkur ederim bilgilendirme icin doktorum gunde iki tane 850 mg vermis. Ama ben yarin tahlil sonuclarini aldigimda tekrar teyit ettireyim onu ozaman. Kilolarimdan bi kurtulsam sanki hersey duzelecekmis gibi geliyor.:)

Selamlar bende 8 ay once glukofen kullanmaua basladim yakladik 2 ay kullandim fakat o 2-3 ay kabusum oldu mide bulantisi ishal ve birde panik atak basladi geceleri bir anda uyanip krizlerim gelmeye basladi doktora soyledim ama kullan dedi ben de 2.ayin sonunda biraktim 4-5 ay kullanmadim simdi ise glifor verdi. Ayni icerik olmasina ragmen bu cok fazla mide bilantisi yapmadi hafif sekilde birkac gunde atlattim belki de bunye alisiyordur

Bu arada ben de sinava hazirlaniyorum. Nasil etkilenecegini denemeden bilemezsin. Allah bizlere kolaylik versin :(

Amin canim. Artik hepimiz hayirlisiyla duzelsek basa cikabilsek pcosla..
Bende dun ilk dozu aldim. Ama psikolojikman midem bulaniyo iste.

Evet olabilir ama ilk dozdsn daha mide bulantisi yapmadi benimki. Ama kullandikca alisiyorsun

bende yaklaşık 5 aydır kullanıyorum matofin 500 mg insülin direncim olduğu için doktorum başlatıı aşırı kilolu olduğum içinde kilo vermeme yardımcı oluyor çok araştırdım ilaç gerçekden çok iyi bir ilaç diyetimle beraber kullanıyorum hiç bulantı falanda yapmadı bende sorunsuz kullanıyorum diyetimide yapıyorum insülin direncim zayıfladıkça geçiyor doktor 65 kilo olunca ilacı bırakırsın dedi çok az bir kilom kaldı ALLAHIN izniyele:21:

bende yaklaşık 5 aydır kullanıyorum matofin 500 mg insülin direncim olduğu için doktorum başlatıı aşırı kilolu olduğum içinde kilo vermeme yardımcı oluyor çok araştırdım ilaç gerçekden çok iyi bir ilaç diyetimle beraber kullanıyorum hiç bulantı falanda yapmadı bende sorunsuz kullanıyorum diyetimide yapıyorum insülin direncim zayıfladıkça geçiyor doktor 65 kilo olunca ilacı bırakırsın dedi çok az bir kilom kaldı ALLAHIN izniyele:21:

Selamlar canim sen kac kilo verdin bu kafar zaman da ben daha once 2 simdide 1 aydir kullaniyorum 1-2 kilodan daha fazla veremedim.

Selamlar canim sen kac kilo verdin bu kafar zaman da ben daha once 2 simdide 1 aydir kullaniyorum 1-2 kilodan daha fazla veremedim.
Bekledigim kadar mide bulantisi yapmadi ancak bas donmem cok oluyo ya .s bende b12 eksikligide cikti ona bagli oldugunu dusunuyorum. Istahimda hala ayni. Kiloda verebilsem ne iyi olcak :)
Tatli egilimimde hala ayni ama bekliyorum bakalim daha cok yeni basladim :)
Dua edin kizlar mayisa kadar en azindan 5 kilo versem muhtesem olcak :)

Bende metformin içerikli Glifor kullanıyorum. Glifor, Matofin, Glukofen vs birbirinin muadili olan ilaçlar. Doktor günde iki defa 500 mg içmemi söyledi, sabah-akşam yemeğin hemen ardından içiyorum ama ne iştahımda bir azalma oldu ne de tatlı isteğimde :) Belki de düşük doz aldığım için etkili olmuyor, bilemiyorum. Ayrıca hiçbir şikayetim yok; baş ağrısı, mide bulantısı vs hiç yaşamadım. Her bünyede farklı etkileri oluyor galiba.

Bekledigim kadar mide bulantisi yapmadi ancak bas donmem cok oluyo ya .s bende b12 eksikligide cikti ona bagli oldugunu dusunuyorum. Istahimda hala ayni. Kiloda verebilsem ne iyi olcak :)
gunaydin canim ben iki yildir insulin direnci diyabet tip 2 hastasiyim.sabah aksam 1000 mg iciyorum ilk aylar 1-2 kg verdin 4.cu ayda 4 sonra tik yok cunki zamanla bunyen bu ilaca alisiyor ve cevap vermiyor. Buarada insulun degerin kac?

gunaydin canim ben iki yildir insulin direnci diyabet tip 2 hastasiyim.sabah aksam 1000 mg iciyorum ilk aylar 1-2 kg verdin 4.cu ayda 4 sonra tik yok cunki zamanla bunyen bu ilaca alisiyor ve cevap vermiyor. Buarada insulun degerin kac?
Son gunlerde istahimda bi artma var.
Bugun de bekledim ama midem bulanmadi
Sadece tatlidan bi tiksindim ki goresim gelmedi haa bide ishal var ama ole aman aman degil. Basa cikabiliyorum.
Insulin degerimi suan hatirlamiyorum yarin eve gectigimde bakip yazarim canim

O tatlı isteği azalsa... Başka bir şet istemiyorum. Gerisini ben kendim diyet ve sporla halledeceğim de... O tatlılar bir izin vermiyor bana :)

o tuylenmeler pko dan oluyor birde insulin direncinden. Bak mesela benim nisanda 2 yil olacak glukofen iceli sekerim falan dustude o insulinim yuksek tatli krizlerim sadece adet doneminde oluyor.ama ilaca zamanla alisinca cok birsey farketmiyor ilk zamanlar kilo verdim sonra durdu. Simdi havalarin isinmasini bekliyorum yuruyuse yine basliycam.cok zor inan bu hastalikla ugrasmak bu arada benim ins.direnc degerim 6.5 ...... buarada ben ilk doktora gittigimde bu seker meselesi ortaya cikinca matofin yazdi doktor 850 mg bir ay kullandim sonra endokrine gittim malum bu hastaligin asil uzmani endokrinciler hemen ilacini degistircez dedi glukofen basliycaz dedi anca duzene girecek dedi. Matofinde etkin maddesi azmis bosuna icme dedi... bilmeni istedim

o tuylenmeler pko dan oluyor birde insulin direncinden. Bak mesela benim nisanda 2 yil olacak glukofen iceli sekerim falan dustude o insulinim yuksek tatli krizlerim sadece adet doneminde oluyor.ama ilaca zamanla alisinca cok birsey farketmiyor ilk zamanlar kilo verdim sonra durdu. Simdi havalarin isinmasini bekliyorum yuruyuse yine basliycam.cok zor inan bu hastalikla ugrasmak bu arada benim ins.direnc degerim 6.5 ...... buarada ben ilk doktora gittigimde bu seker meselesi ortaya cikinca matofin yazdi doktor 850 mg bir ay kullandim sonra endokrine gittim malum bu hastaligin asil uzmani endokrinciler hemen ilacini degistircez dedi glukofen basliycaz dedi anca duzene girecek dedi. Matofinde etkin maddesi azmis bosuna icme dedi... bilmeni istedim
ha buarada 5 kilo versem iyi olacak demissin.bu kadar sikintiyi 5 kg icinse degmez bu kadar uzuldugune :) 65 kg musun ???? 60 `a ineceksin .....

Back