• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

materyal tasarımı konusunda fikirlerinize ihtiyacım var

Lipgloss

Adige Psashe!
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
858
1
116
35
Diğer
sınıf öğretmenliği öğrencisiyim ve fen ve teknoloji 4.sınıf çevremizdeki canlıları tanıyalım konusunda bir materyal hazırlamam gerekiyor.konu bitkiler hayvanlar ve mikroskobik canlıları içeriyor.kafamda bi kaç fikir var ama gene de birazcık fikir almak istedim yardımcı olursanız sevinicem :))

maretyallerden illallah demiş durumdayım. konu içeriği hakkında biraz bilgi verir misin. ona göre yardımcı olmaya çalışırım..

dediğim gibi canlı varlıklar konu.mikroskobik canlılar bitkiler ve hayvanları anlatıcam maket şeklinde oyun hamuruyla falan yapmayı düşündüm bitki ve hayvanı ama mikroskobik canlılar için nasıl orjinal bişe yapılabilir bilemedim :(

canım bizim hazırladığımız materyallerde en önemlisi sağlamlıktır. çünkü o yaşlardaki çocukları düşün. bunu okulda kullanacaklar ve maket ya da oyun hamuru çok yavan kalır. kullanışlılık da önemli bence not alman için. sen daha sağlam bir şeyler düşün. yarına kadar düşüniim ben orijinal bişeyler bulmaya çalışırım. ama dediğim gibi. aklına herhangi bir fikir gelirse bunun sağlam versiyonunu nasıl yapacağını bul. biz genelde marangozla çalışıyorduk mesela:D

ayıva bu materyal konuyu anlatmada mı kavratmada mı kullanılacak? yani konuyu anlattıktan sonra, çocuklar konuyu bilirken mi kullanılacak. biz genelde oyun türü şeyler yapıyorduk. konuyu pekiştirecek türden..

konuyu anlatırken kullanılacak çcuklar bilirken değil,yalnız çocuğu aktif duruma getirecek bi materyal olmalıymış:)
bi de sağlamlık önemli tabi ama marangozla falan çalışmaya gerek yok sanırım çünkü bu materyali çocukların eline vereceğimiz falan yok stajda falan kullanmıycaz yani :) sınıfta temsili olarak anlatıp geçicez,hoca da öyle zorlayan biri değil o kadarına gerek yok sanırım oyun hamurları kartonlar yeterli olur bence :)

mesela çocuğu aktif hale getirmek için, kartonlar hazırla bir sürü. bunların bi yüzüne tanıtacağın şeyi, diğer yüzüne de onun özelliklerini eğlenceli cümlelerle yaz. marangozla iki tane ayaklı çubuk yaptır. aralarından ip geçir şerit şerit. bu kartonları eğlenceli cümleler ön yüzde olacak şekilde diz. çocuklara sordurarak bulmalarını tahmn yürütmelerini sağlayarak tek tek anlataran ön yüzlerini çevir... bu bi örnek. inşallah buluruz. sen de kendi fikrini söyle de onun üzerinde de düşünelim. bu arada dün yazamadım hastaydım:(

Mikroskobik canlılar deyince aklıma hep terliksi hayvan gelir. Çocukaların da dikkatini çeker. Bununla ilgili bir materyal hazırlayabilirsin belki. Hatta komik olsun diye ski bir terlikten filan. :))

terliksi hayvan güzel fikir ama o kadar ayrıntıya inmeyi düşünmüyorum zaten 15 dakika vakit veriyor tüm mikroskobik canlıları tek tek örneklemek gerekir zaman biter :)gene de teşekkür ederim.

karton fikri hoşuma gitti bunu biraz daha geliştirerek yapabilrim sanırım
:) teşekkür ederimm

Back
X