Matematikten benim gibi anlamayan var mı.

Çok teşekkür ederim hepinize arkadaşlar. ben ihtiyaçtan konu çalışıyorum. 2 gündür rasyonel sayılara bakıyorum ve anladım. yapamadıklarım olunca tekrar başa dönüyorum benzer sorulara bakıyorum. Çalışınca oluyor. Uzman kariyerin mat öğreten soru bankasınıda aldım,ordan da bakıcam yarın. Çok sağolun kızlar.bir de şu eğitimden konularım bitseydi çok iyi olcaktı.

matematiği bulmaca gibi düşünüp sorulara öyle yönelirseniz sizin için daha rahat ve zevkli olur... ve anlamıyorum demeyin asla

Aynen canım. bende matemetikten anlayanlara çok zeki diye nitelendiriyorum ::))) ben eğitimden gelişim psikolojisini bitirdim sadce daha bi sürü konum var artı mat ( benim okul öncesi canım senin bölümün ne
hımm Üzerime alındım matematiği genelde full çıkaran bir insan olarak

Evet, anamın karnındayken 4 basamaklı sayıları çarpabiliyordum ben DErsem kimse inanmaz herhalde dimi
Size matematiği sevin demeyeceğim çünkü matematik yapamayan birinin matematiği sevmesi imkansız başlarda.
Benim size tavsiyem konu çalışırken, hani çözümlü örnekler oluyor ya onu inceleyin tamam anladık diyorsanız çözümü kapatıp kendiniz çözmeye çalışın bunu başarana kadar da uğraşın. Çözemezseniz yani örneği bi daha inceleyip bi daha deneyin bakmadan çözmeyi tabi bunu ezberden yapmayın. Mantıklı bir şekilde adımları açıklaya açıklaya sesli şekilde düşünerek yaparsanız daha faydalı olur. Mesela şu iki sayıyı şu nedenden dolayı toplarım gibi... Sebebini anlayarak çözmelisiniz soruları. Sonra çözümlü bir soru bankası edinin konu çalıştıktan sonra yapamadığınız her sorunun çözümünü inceleyip tekrar çözmeye çalışın. Sonra o soruyu anladıktan sonra aynı soru tipi olan farklı soruları da çözmeye çalışın. Yavaş yavaş ilerleyin emin bir şekilde panik yapmadan. Zamanla hızlanırsınız zaten. Bir de ön yargılı olmayın asla ben yapamam edemem öğrenemem derseniz beyninizi öğrenmeye kapatırsınız ve ne yaparsanız yapın zaten boş isterseniz on saat çalışın beyniniz öğrenmeye kapalı olduğu için en basit şeyi bile öğrenemezsiniz ki buna da öğrenilmiş çaresizlik denir. Çare varken kendi kendine çaresizlik yaratma durumudur. Ve bol bol soru çözün o konudan soru kaçırmayana kadar soru çözmenizi tavsiye ederim. Bu da kişiye göre değişir. kimisi bir testle olayı kapatır kimisi on test çözer fark etmez amaç öğrenmek sonuçta.Pes etmeyin yeter, azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Ayrıca matematik bilenler zeki değildir, sadece matematiği sevenlerdir. Öğrendikçe siz de sevecekseniz görürsünüz hele bir yapmaya başlayın onun zevki mutluluğu inanılmaz olacaktır.
Eğer matematik temeliniz sıfırsa da orta okul videoları sbs videolarını tavsiye ederim önce dersi dinleyin sonra kitaptan kendiniz çalışın.

Arkadaşlar kolay gelsin, baktım okudum yazılanları da matematik olmazsa olmaz, yapmadan atanmak çok zor zaten puanlar çok yüksek, bir an önce başlatın bitirim matematiği son ana kalırsa yetişmez.

Çok faydalı bilgiler veriyorsunuz kızlar evet çok haklısınız. önce sevmekle başlamalıyım :)) yaptıkça severim. çok teşekkür ederim. Benim bölümüm okul öncesi,yeni eğitim sisteminde zorunluluğu kaldırıyorlar. ağustos atamalarında az alım olacak o yüzden moralim bozuk. çalışma hevesim gitti bu aralar (

moralinizi bozmayın bugün öyle derler yarın farklı konuşurlar ne olacağı belli olmuyor çalışmaya devam elinizden geleni yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…