• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Matematikçiler

sermin_83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2007
230
4
96
Mardin
Matematik bölümünden mezun olanlar buraya gelebilirler mi?bitirince neler yaptınız arkadaşlar,ne iş buldunuz?herkes öğretmenlik mi yapıyor yoksa başka farklı alanlara kayanlar var mı?ben dersanede çalışıyorum ve çok yoruldum.daha başlayalı çok zaman olmadı ama neyse...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ben de matematik mezunuyum semrin,mezun olduktan sonra 6 ay kadar dersanede çalıştım fakat ben de çok yoruldum ve aldığım para çok çok çok azdı üstelik sigorta da yoktu yüksek lisans yapmayı tercih ettim,yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi oldum fakat farklı bir şehirde yaşamak zorunda olduğum için işi bıraktım şu anda da bankalara başvuruyorum gişe için ancak çok da olumlu şeyler okumuyorum :1no2: hayırlısı olsun diyip iş aramaya devam ediyorum

ay böyle bi topiğin olmasına çok sevindim bi mat. öğrencisi olarak :icecream:
bu sene son sınıf olucam inş...açıkçası ben dersaneyi pek düşünmüyorum.
annem dersanede çalıştığı için şartlarını az çok biliyorum,çok yorucu dersane öğretmenliği...
benm aklımda da bankacılık var ama berencğin dediği gibi ben de çok umutlu değilim aslında:çok üzgünüm:
ağustosta halkbank ta stajım var,bakalım artık orada edineceğim izlenimlere daynarak kesin kararımı vermeyi umut ediyorum:kahve:

aa bende sevindim böle baslık olmasına.bende okuyorum daha ilk senem bitti.ve cok zor geliyoo keske baska bolum secseydim die düşünüyorum..bakalım benm sonum nolcakk

ya matematık harıka bısey bence ınsan becerınce o soruları cozmekten resmen gurur duyuyor.ben de ıngılızce bolumu mezunuyum.matematık hıc gormedım gorduysem de dersı dınlemedıgım ıcın anlamadım desem yerıdır.cok zevklı oldugunu uni de muhasebe dersınde anladım pek bı alakası olmasa da.suan da sızın yerınızde bıraz olmayı ısterdım.ama ıngılızce de sart tabıkı

ben hem ing. hem matematik okuyorum:icecream: şamslıyım o zaman...
matematik okumak çok farklı bi şey arkadaşlar ya,gerçekten...okumayan anlayamıyo belki ama insana çok farklı bi bakış açısı getiriyo...
1.sınıfta klasik sorudur, 'hocam bunlar nerde işimize yarıyacak bizim' dediğimizde hocalar 'analitik düşünce yeteneğinizi geliştiriyo' derdi de biz de 'he he,aynen öyle' der geçerdikkaydirigubbakcemile3
ama ilerledikçe gerçekten farkediyo insan...bunu da her yerde söyleyemiyorum insanlar 'kıza bak amma da kendini beğenmiş' diye düşünecek diye ama diğer insanlardan farklı düşünüyosunuz bence...ne bileyim daha çok olasılığı,ihtimalleri daha kısa zamanda mesela...ne bileyim anlatamıyorum kifisfisfis
böle işte...ben bölümüme hiç istemeyerek girdim ama şu an çok mutluyum:teytey: bence hiç pişman olma cnscsn a.s.

ya böle şirketlerde faln bi iş bulamazmıyız daha sonra? ben ticarete atılmak istiyom :p :)
mesela ruscaya basladım (inşallah sonunu getirebilirim),dil ve diploma ve biraz bilgisayar olduktan sonra olailir die düşündüm kendim,siz ne dersiniz?

olabilir tabii ki cnm..aslında gerçekten bi çok şey yapabiliyoruz.önüne çıkacak fırsatlara bağlı biraz da bu iş,kısmet yani:)
mesela geçen sene bizim kariyer günlerine vestelin halkla ilişkiler müdürü gelmişti,adam matematik mezunu:)
veya üni.de programlama dersi alanlar için programcılık da olabiliyo..bnm bölümümden mezun proglamlama hatta güvenlik duvarı yazan şirketlerde çalışanlar var mesela..
yani kendini sınırlandırma illa öğretmenlik ya da banka diye..aslında bi çok iş alanı var..dediğim gibi sadece mezun olunca karşına çıkacak fırsatlara bağlı..
tabi bunu bizzat yaşayan,şu an çalışan birileri bizi aydınlatırsa daha çok sewinicem ben de:)

kızlar slm.oldum olası şu matematigi bi sevemedim gitti.ama tüm matematikçilere hayranım.hepinize sevgiler...

Back