Masturbasyon ve ..... Bağımlılığı

kelebekxoxo

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2014
9
0
6
34
İzmir
Masturbasyon ve ..... Bağımlılığı
Bu yazıyı deneyimli ve tedavisi sonuç vermiş bir hasta olarak yazıyorum. Günümüz çağında insan ilişkilerinin zayıflaması ve gelişen teknoloji, internet hayatımızı altüst edebilecek sorunlarda sokabiliyor.
..... herkes izler hatta çoğumuz cinselliği ordan öğrenir, Çiftlerde, partneri olsun olmasın tahrik amaçlı herkesin izlemesi olağan sonuçta bu bir ihtiyaç ve bunu ''tamamiyle'' hayatımızdan söküp atamayız ama bağımlılık olması yapmadan durulamaması çok ciddidir, tehlikelidir.
Öncelikle bu bağımlılık çok yaygın buna emin olabilirsiniz hiç utanmayın, ve çekinmeyin hernekadar insanlar gizlesede bağımlılar sizin kaç senedir tanıdığınız kapıcınız yada babanız olabilir. Herne kadar kabullenmesenizde sizde bağımlı olabilirsiniz.
Her iki cinsinde yakalanabildiği bu bağımlılığın pençesine 13 yaşında Klitoris Orgazmi keşfederek başlamıştım. Bütün günümü bıkmadan ..... izleyerek, fantezi kurarak ve masturbasyon yaparak geçirebilirdim 4 yıl boyunca günde en az 15 Klitoral Orgazm!
Bunun bağımlılık halini alması insan ilişkilerinde zevk almayıp, insanlarla takılmak yerine kendimi yalnız bilgisayarlı odama atmaya başlayarak oldu. Yani tamamen psikolojik kökenli. İnsani yaşamınızı,günlük rutininizi, eğitim, iş durumunuzu bariz etkiliyor. Mesela ben annem odanı ben gelmeden topla desede ben bilgisayar başından ayrılamıyordum. Ne sınavlarıma çalışıyordum nede ödev yapıyordum.
Herne kadar her orgazmdan sonra yaptığım fantazilerden utanıp sadece sevdiğim erkeğin bana dokunacağına ve bir daha masturbasyon yapmayacağıma dair yemin etsemde iki saat geçince tekrar aynı pozisyona düşüyordum.Açık konuşalım Tedavisi çok zordur ama benim gibi ileri seviyede bir bağımlı bile iyi oluyorsa bu yüzden zorluklara biraz göğüs germek gerekiyor sonuçta herşey beyinde bitiyor.
Sürekli Klitoral Orgazma alışmış ben gerçek seksten,vajinamdan zevk almayacaktım bu gerçek hayattan koparıyordu beni
Öncedende yazdığım gibi Psikolojik kökenli bu hastalığın çocukluk travmaları, ilgisiz ailede büyüme ,sevgisiz ortam, güven sorunu, yoğun dini ve ahlaki baskı ortamı,kendini ifade edememe, şiddet görme vs bir çok sebebi var.
İnsanlar içindeki o boşluk hissini seksin veridiği Endorfin ( acı giderici) ve mutluluk hormonlarıyla keyif alamadığı o vaktini çok eğlenceli bir biçimde geçirebiliyor.
Fiziksel sonuçları Unutkanlık, halsizlik, dikkatini toplayamama,adaptasyon/konsantrasyon güçlüğü, depresyon,heyecan,gerçek cinsel ilişkiden zevk alamama, erken/geç boşalma vs diğer cinsel sorunlar oluşuyor.
Daha fazla kötü olmadan yavaş yavaşta olsa bu bağımlılıktan kurtulmaya odaklanmanız lazım sonuçta bütün gün boşalabilecek enerjide olan siz muhakkak okadar güçlüsünüzdür
Belki iyilesmeniz senelerinizi alacak çünkü bu sizin kendinizi konrol etme-tutma gücünüze bağlı. Ama bitmesi lazım bunun ve zararın neresinden dönerseniz kardır.
Öncelikle Psikiyatri, Nöroloji ve Ürolojiye muhakkak giderek bir uzman denetiminde olmanız gerekiyor. İlaç tedavisinin yanı sıra günden güne masturbasyonu azaltma yada gerçek seksin dışında kendinizi cinsel aktiviteye kapatmalısınız. Nasıl yapacağınız size kalmış bir hobi edinin, işe girin,bir diziyi takip edin siz bilirsiniz onu.Herşey beyinde bitiyor, Allah yardımcınız olsun diyorum alıntı = bir arkadasım yazdı

Kesinlikle bağımlılık yapan bir durum. Psikolojik destek gereklidir fakat hipnozla da tedavisini okumuştum. Kişinin iradesi çok önemli tabiki.

ben daha çok bunu erkeklerde var sanıyordum düşün adamlar evli ama hala ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…