mastit

senin apse dışarda değilmiydi canım yani gözle görülmüyormuydu.bende ne yaptıysam geçmedi ağrılarım acayip bir zonklama var acaba bendedemi apse var.bende dışardan sadece meme etrafında kızarıklık ve bazı bölgelerde sertlik görülüyor.

dışardan görünüyordu şişlik.son günlerde de kızarıklık oldu.süt birike birike kocaman olmuştu.ne kadar pompayla sağsamda çok az geliyordu süt.dün dr yoktu birazdan gidecem sondayı çıkarmaya.

Az önce çıkarttım sondayı.allahtan korktuğum kadar acımadı.memenin tam ucunun yanındaki kahverengi kısımdan kestiler ve açık yara.peki süt dolarsa nasıl boşaltacam?korkuyorum tekrar damarlar tıkanır diye.dr. Yine pompa dedi ama yara açık hala nasıl pompayla yapacam?belki saçmalıyorum ama bu korkuyla bu mememin kurumasını istiyorum.2 haftadır doğru düzgün kızımı kucağıma alamadım.ağlıyor,huzursuz...sürekli değişik kişilerin kucağınca...arada diğer memeyi vermek için kucağıma alır almaz o kadar mutlu oluyor ki gülücükler saçıyor.kendimi çok suçlu hissediyorum:KK14:

benim bebeğim 4,5 aylık ben 2,5 ay meme çatlağı ve mastitle uğraştım.kabus gibiydi bebeğimi hiç kucaklayamadım.hep ağladı 1 ay antibiyotik kullandım üstelik oğlum 17 günlkken dizanteri olmuştu hep ishaldi hala geçmedi.kullanmadığım krem kalmadı.sonra göğsmden kan alındı apse mi diye değilmiş.o gün doktor günde en az 1 kez ama 2 daha iyi ılık duş almamı bir hafta daha antibiyotik kullanmamı söyledi.ben hergün duş alarak göğüslerimi ovaladım ve bir haftaya bişeyim kalmadı.apse değilse duşu deneyin çokca.ben su göğüslerime değdiğinde mahvoluyordum kurulayamıyordum bile ama çok şükür.Allah herkese şifalar verrsin.

benim bebeğim 4,5 aylık ben 2,5 ay meme çatlağı ve mastitle uğraştım.kabus gibiydi bebeğimi hiç kucaklayamadım.hep ağladı 1 ay antibiyotik kullandım üstelik oğlum 17 günlkken dizanteri olmuştu hep ishaldi hala geçmedi.kullanmadığım krem kalmadı.sonra göğsmden kan alındı apse mi diye değilmiş.o gün doktor günde en az 1 kez ama 2 daha iyi ılık duş almamı bir hafta daha antibiyotik kullanmamı söyledi.ben hergün duş alarak göğüslerimi ovaladım ve bir haftaya bişeyim kalmadı.apse değilse duşu deneyin çokca.ben su göğüslerime değdiğinde mahvoluyordum kurulayamıyordum bile ama çok şükür.Allah herkese şifalar verrsin.

ben geçen hafta 3.kez tekrar oldum mastit dayanıcak gücüm kalmadı artık sinirlerim çok yıprandı.biranönce geçsin istiyorum günde 2 antibiyotik iğnesi 3 tanede hap alıyorum bebeğim dğduğu günden beri hap içiyor benim yüzümden kndimi çok suçlu hissediyorum.tamamen gewçme belirtisi ne peki kırmızılık biranda yokmu oluyor,benimki azalıyor ama hiç geçmiyor kırmızlık nasıl olcak bilmiyorum.bu gittiğim kaçıncı dr apse yok.bende nerdeyse apse olsada biran önce nolcaksa olsa diye dua edicem nerdeyse.:KK43:

ben 3 hafta uğraştım ,dediğim gibi ameliyat oldum hala bandaj var.ameliyat dediysem sadece memeyi uyuşturdular.bence o kadar sıkıntı çekmektense ameliyat daha iyi.ama şimdi bir sorunum var.kesik yeri tam meme ucunun yanındaki kahverengi yerde .10 gün oldu hala kapanmadı.eşarpla bağladım memeyi boynuma bağladım hani alçılı kolu asarsın ya onun gibi.bu sayede yara kapanıyor ama memeyi sağmam lazım tekrar birikmesin diye süt.elimle sağmaya çalışıyorum bu sefer de yara açılıyor.sağsam bi dert sağmasam bi dert .doktora soruyorum o da bilmiyor bi de başhekim olacak.inşallah diyerek konuşuyor başhekim inşallah der mi ya ?zaten kurumak üzere meme.ya da ben öyle hissediyorum ama yine de süt var hala
bi de dediğiniz gibi sağlam memenin ucu hala emzirince çok aciyor.50 gün oldu geçmedi çatlaklar.zaten mastite en çok bu çatlaklar neden oluyormuş.bebeğin ağzındaki bakteriler çatlakdan içeri giriyormuş.

Son düzenleme:
ben 3 hafta uğraştım ,dediğim gibi ameliyat oldum hala bandaj var.ameliyat dediysem sadece memeyi uyuşturdular.bence o kadar sıkıntı çekmektense ameliyat daha iyi.ama şimdi bir sorunum var.kesik yeri tam meme ucunun yanındaki kahverengi yerde .10 gün oldu hala kapanmadı.eşarpla bağladım memeyi boynuma bağladım hani alçılı kolu asarsın ya onun gibi.bu sayede yara kapanıyor ama memeyi sağmam lazım tekrar birikmesin diye süt.elimle sağmaya çalışıyorum bu sefer de yara açılıyor.sağsam bi dert sağmasam bi dert .doktora soruyorum o da bilmiyor bi de başhekim olacak.inşallah diyerek konuşuyor başhekim inşallah der mi ya ?zaten kurumak üzere meme.ya da ben öyle hissediyorum ama yine de süt var hala
bi de dediğiniz gibi sağlam memenin ucu hala emzirince çok aciyor.50 gün oldu geçmedi çatlaklar.zaten mastite en çok bu çatlaklar neden oluyormuş.bebeğin ağzındaki bakteriler çatlakdan içeri giriyormuş.

vallahi benimde beynim sulandı artık napıcağiımı şaşımış durumdayım.günlerce uyumak ve uyandığımdada şu beladan kurtulmuş olmak istiyorum.

slm arkadaşlar ben mastit olmadım çok şükür ama sizi yinede çok iyi anlıyorum ben ilk hafta ağlayarak emzirdim kıpkırmızı ve resmen yarıklar var ucunda göğüs koruyucu aldım hala kullanıyorum ve acıyı çok hafifletiyor tavsiyeederim ama bebeğim ona alıştığı için onsuz emmiyor koruyucudan kurtulmayı çok istedim ama çatlaklar bitürlü geçmediği için mecburen koruyucuyla emziriyorum hala daha koruyucu olmadan çok acıyor zaten alıştı o olmadan emmiyor tiskiniyor acımasın tahriş azalsın istiyorsanız tavsiye ederim fakat yanında taşımak ve geceleri emdikten sonra sıksık yıkamak zor ama acı çekmemeye değer bebeğin ağzı temas etmediği için gerçekten acıda ciddi derecede azalma oluyor.yaşınada girse emdiği sürece ben bunu kullanıcam mecbur çünkü çok hassas ve geçmiycek bi durum.Rabbim acil şifalar versinbu arada ben wee ninkini kullanıyorum eczaneden 4 tl ye aldım pakette 2 tane var maddi manevi denemeye değer aventinki 14 tl onu öneririm tabiki ama ben aceleyle aldığım için heryerde avent bulunmuyo.çok uzattım size bol sütlü günler acil şifalar dilerim....

Slm kızlar bende doğumdan 17 gün sonra oldum.bebek 2 aylık oldu hala devam.2 tane antibiyotik bitirdim sonra Dr çift etkili antibiyotik kullandım.suan icimde bilya kadar bı iltahap var.ama aktiflesmiyor suan.Dr bunun çehresi yok emzirme süresi devam eder dedi.bı göğüsten 100ml çıkarsa bundan 50ml çıkıyor.sutu sağmak çok bı çehre değil ama iste tatmin olmak icin.çok sınır bozucu Allah yardımcınız olsun.

Slm kızlar bende doğumdan 17 gün sonra oldum.bebek 2 aylık oldu hala devam.2 tane antibiyotik bitirdim sonra Dr çift etkili antibiyotik kullandım.suan icimde bilya kadar bı iltahap var.ama aktiflesmiyor suan.Dr bunun çehresi yok emzirme süresi devam eder dedi.bı göğüsten 100ml çıkarsa bundan 50ml çıkıyor.sutu sağmak çok bı çehre değil ama iste tatmin olmak icin.çok sınır bozucu Allah yardımcınız olsun.

sağol canım allah seninde yardımcın olsun.aksine benim o göğüsten bir sağışta 100-150 cc çıkıyor diğerinden en fazla 90.biri diğerinden daha büyük zaten.

benimde hala meme ucum çok acıyor 2 ay oldu. mastit olan memeyi vermiyorum zaten süt kurumuş gibi.tek memeyle idare ediyoruz.mama veriyorum bende.

Konuşulmayalı çok olmuş ama yine de sorayım. Bugun antibiyotiğe başladım ama süt elimle sıkınca geliyor pompayla gelmiyor.bebeğim de emmeye çalışıyo zavallım ama bir türlü ememiyor. Masaj yapmaya çalışıyorum çok acıyor. Zaten taa koltukaltımdan başlıyor doluluk. Sormak istediğim şu ilaçları içince sütüm çözülüp iner mi ki.resmen perişanlık

X