Çene Estetiği Masseter botoks (çene botoksu)

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı
Yaptırdıktan 4 ay sonraki foto bu. O zaman bile gülemiyor muşum

Eklentiler

• 06B96310-29E7-41C0-83F2-95C03FF9A64A.png
    06B96310-29E7-41C0-83F2-95C03FF9A64A.png
    373,1 KB · Görüntüleme: 693
Arkadaslar bugun normal botoks ve measseter botoksumun ikinci gunu dun elmacik kemiklerimin alti coktu, yasim 26. Cok korkuyorum iyice zayiflayacak suratim diye. 4 ayda eski haline doner mi sizce ya da yapilabilcek bir islem var mi ne olur yardim edin

Düzgün yapılmış masseter botoksu sadece köşeleri inceltir çok güvenli ve etkili bir yöntemdir ben kendim çok araştırarak yaptırdım ve sonra arkadaşlarım içinde aynı doktora gittik herkes çok mutlu 😁
İsteyene özelden doktorumun adını verebilirim

Konuyla ilgili birkaç mesaja denk geldim, onlara dair birkaç şey söyleyeyim. Masseter zaten bildiğimiz gibi çiğneme kası, gece uyurken dişini sıkan ya da çok çiğneme gerektiren besinlerle beslenen, çok sakız çiğneyen kişilerde biraz da genetiğin etkisiyle bu kas çok kuvvetlenebiliyor.
Bu da özellikle gece uyurken kası istemsiz sıkanların dişlerinde aşınmaya ve o bölgede (çene) ağrıya sebep olabiliyor.
Botox, uygulandığı yerdeki sinirleri felç ediyor. Doğru dozda ve doğru bölgeye uygulanan botox, hedef aldığı kası tamamen felç etmiş değil ama zayıflatmış oluyor.
Masseter botoxunda da yapılan şey bu.
Her bölgeye uygulanan botox aynı botox, sadece dozlar değişir. O yüzden massetere uygulanan botox koltukaltına da uygulanır, avuç içine de uygulanır, göz kenarına da uygulanır, dudak kenarına da uygulanır.
Aslında botox bir markanın adı. Ürünün esas ismi "botulinum toksin". Ama biz margarine genel olarak "Sana" dediğimiz gibi, bu ilaca da genel olarak "Botox" diyoruz.
Başka marka botulinum toksinler de var, Botox'tan sonra en bilineni "Dysport". Yani doktorunuz Botox uygulamasında Botox markası yerine Dysport markası da kullanabilir.
Dysport Botox'a göre daha seyrektir. Uygulandığı kasa daha kısa sürede etki eder ama etkisi de daha az sürer. Bunun dışında uygulanma derinlikleriyle ilgili farklar vs. de vardır.
Bunların hepsi uygulamayı yapan doktor tarafından bilinen ve dikkate alınan detaylar.
O yüzden bu uygulamaları sadece ve sadece bu konuda uzmanlaşmış, yüz anatomisine, konuyla ilgili son gelişmelere hakim TIP DOKTORLARINA yaptırmanız çok önemli.

Genel olarak Botox'un etki ettiğini yani kasın artık zayıfladığını 5-6 gün sonra farketmeye başlarsınız. 48 saatte bir fark görememeniz gayet normaldir. Botoxun maksimum etkisi 2. haftada ortaya çıkar. Yani 2. haftada o kasın tam olarak zayıfladığını hissedersiniz.
Kullanılmayan ya da az kullanılan kasın küçülmesine bağlı olarak, masseter botoxu sonrası 1. ay civarında o bölgede bir küçülme, incelme görmeye başlarsınız.

İlk randevuda özellikle çene sıkma problemi olanlar için genelde her bir masseter kası için en az 50 unit botox uygulanır.
Masseter botoxunun ilk uygulamasından yaklaşık 1 ay sonra doktorunuzun sizi kontrole çağırması ve olası ufak asimetriler için ya da ek doz gerekli olması durumunda tekrar minik bir dokunuş yapması gerekir.
Normal ve etik olanı, bu ek doz ya da ufak dokunuşlar için ek ücret alınmamasıdır.

Masseter botoxu genelde her bir masseter kasının en az üç farklı bölgesine enjeksiyon yapılarak uygulanır.
Burada doktorun dikkat etmesi gereken (bu yüzden konusunda deneyimli ve bilgili bir doktora gitmeniz önemli) masseter kasının haddinden fazla zayıflamasına ve küçülmesine yol açacak enjeksiyonlar yapmamasıdır.
Çünkü bu kas yüzü tutan yapılardan olmamasına rağmen özellikle yüzün alt bölümlerindeki derinin sarkmasını önleyen ve geciktiren bir etkisi vardır.
İyi bir estetik cerrah tüm bunları dikkate alarak uygulamayı yapar.

İlk masseter botoxundan 4-5. ay sonra bölgeye yeniden botox yapılması iyi olur. Bu süreleri doktorunuz söyleyecektir zaten.
Kullanılmayan kas gittikçe zayıflayacağı için her botoxun etki süresi gittikçe artacaktır. Birkaç uygulama sonrasında botoxun etkisi 1.5-2 yıla kadar devam eder hale gelebilir.

Düzgün yapılmış masseter botoksu sadece köşeleri inceltir çok güvenli ve etkili bir yöntemdir ben kendim çok araştırarak yaptırdım ve sonra arkadaşlarım içinde aynı doktora gittik herkes çok mutlu 😁

doktorunuzun adı nedir acaba ? benim doktorum yüzde sarkma yapabileceğini , 6 ayda bir devamlı yaptırmak gerekebileceğini söyledi ve önermedi :KK43:

evet lutfen bana da verebilir misiniz doktorunuzun ismini. tesekkurler

Bnmde zamaninda cok vardi bu genetik vs bi priblem degil dis gicirtdatma gb
Dis sikma tamamen psikiyatrik bir durun tedavimi oldum cok sukur 6.7 yil surdu ama cok rahatm smdi cene cerrahim en son botox yapalim sana dddi ama kabul etmedim cnku yuzumden hc br ifade bozulsn istemiyorum kaş bile cok nadir alirim rabbim saglk sihhat versin. Ne de olsa , yabanci madde girecek yuze ozellikle cok taaraftar degilim En son care mi olmali bilmiyorum.
Ben de tedaviyle ve arrtk takmamala akişa birakmakla atlattim hala belki yapiyorumdur ama su anda farketmiyorum .

Tam yaptırmaya karar verip randevu aldım, hamileymisim , kısmet değilmiş..

Ben Bursa da yaptırdım. Biraz incelme oldu tabi ama yine de istediğim gibi tam bir sonuç alamadım 2. seansa gideceğim. Bana 2 seans yeter demişti. 3 e gerek bile kalmaz demişti. bu kalıcı bir uygulama tabi doktorun size verdiği seansları uygularsanız. Normal botox ile karıştırmış arkadaşlar. 1000,00 TL ödedim. Plastik cerraha yaptırdım. Çene botoxunu gözünüze kaşınıza enjekte ettirebilirsiniz diyenler olmuş şaşırdım doğrusu.
Şu an son durum nedir acaba :)

Ben Bursa da yaptırdım. Biraz incelme oldu tabi ama yine de istediğim gibi tam bir sonuç alamadım 2. seansa gideceğim. Bana 2 seans yeter demişti. 3 e gerek bile kalmaz demişti. bu kalıcı bir uygulama tabi doktorun size verdiği seansları uygularsanız. Normal botox ile karıştırmış arkadaşlar. 1000,00 TL ödedim. Plastik cerraha yaptırdım. Çene botoxunu gözünüze kaşınıza enjekte ettirebilirsiniz diyenler olmuş şaşırdım doğrusu.
Mrb,bn de bursada yasiyorum.cene botoxu yaptiricam.sizin son durum ne? Memnun kaldiniz mi? Bi de nerde kime yaptırdınız?

Arkadaşlar senelerdir yüzüme botoks yaptırıyorum. Hiç bir şikayetimde olmamıştı. Son zamanlarda masseter botoksu yaptırıyorum. Aralıklarla 3 kez ( 8 ayda bir) yaptırdım. Botokstan sonra ciddi şekilde yüzüm inceldi. Sol tarafta daha çok şişlik olduğu için oraya biraz daha fazla botoks yapıldı. Ancak farkettiğim şey zaman zaman sol kulağım tıkalı gibi hissediyorum. Sol tarafımda kulağıma doğru hafif bir hissislik var :KK43: Fazla dozdan olabilir mi bilmiyorum. Daha öncede böyle bir durum yaşamıştım. Ama botoktan kaynaklanacağı hiç aklıma gelmemişti. Hatta kulağım tıkandı zannederek kulak burun boğaz doktoruna gittim. Doktor hiçbir anlam veremedi. Rahatlama hissi olur diyede kulağımı temizledi. Tabiki geçmedi. Ama bir kaç ay sonra bu durum geçti. Kurtuldum zannettim ve geçen hafta çeneme 3. kez masseter botoksu yaptırdım. Şimdi tekrar aynı şikayeti yaşıyorum. Bu durumu başka yaşayan var mı? Fazla botoks kulağa doğru yayılıp orayı uyuşturuyor olabilir mi? Buda bana kulağım tıkalıymış gibi bir his veriyordur belki?

Merhaba bende sordum bana 1300 tl dediler cok geldi sizin sorduğunuz doktorun instegramı nedir acaba bende yaptırmak istiyorum ve yaptırdıysanız memnunmusunuz? 800 tlye demişsiniz bi yorumda

X