• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Maşayı nasıl yapıyorsunuz?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

x_tina

Norma Jeane Baker
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
108
9
116
İstanbul
Kızlar saçınızı nasıl maşa yapıyorsunuz. Yani sormaya çalıştığım maşa yaparken nasıl ayırıyorsunuz? Nasıl yaparsam daha kolay olur ve zorlanmam ?

vallahi ben saçlarıma maşa yaparken ilk önce ortadan ikiye ayırıp(yukardan aşağı ) iki tutamdan bir tanesini tokayla tutturuyorum.. diğer tutamı elime alıp en alttan başlayarak tutam tutam ayıra ayıra maşalıyorum.. her bir tutamı sardığımda 10 - 15 sn bekletiyorum.. ve 15 20 dk da bitiriyorum.. Sanırım en basit yöntem bu.. (birde şuna dikkat et derim bütün tutamları aynı yöne sarma bir tanesini kendine doğru sarıyorsan diğer tutamı dışarı doğru sar daha doğal daha hoş oluyor.. hepsini aynı yöne sarınca bir tuhaf duruyor )

Saclarım dalgalı oldugu icin sadece dalgaları dagınık duran yerlere masa yapıyorum eger hepsine yapacaksam sacımı arkadan ayırıyorum en altına yapıyorum öncelikle.

ben annemin saçlarını maşa yaparım hep. üstten bi toka ile tutturuyorum ve alttan çizgi halinde tutamları alıp üç dört parçada bir maşa yaparak yavaş yavaş üste geçiyorum. en tepelere geldiğinde altlar bitmiş oluyor ben de ortadan ikiye ayırıp önce bi tarafı sonra diğer tarafı maşa ile yapıyorum. bu bana çok kolay geliyor elim buna alışkın sanırım :38:

canım saçımı iki yana ayırıyorum biri sağ biri sol omzuma dökülüyor.sonra hangi tarafı önce yapcaksam o tarafından maşalayacagım tutamı alıp gerisini üstte topla maşala,böyle devam et sonra diğer omuza dökülenlerde aynı işlemi yap.böyle daha kolay gelio bana

bende saçımı altta bir tutam bırakarak geri kalanını üsttten tokalıyorum,alttan başlayarak yukarıya doru çıkıyorum,en son üstteki tuttamı iki yana ayırıyorum ve hemen bitiyor,artık alıştığım için çok çabuk yapıyorum,bir süre denedikten sonra sende hızlanırsın.kolay gelsin:)

şimdi ben sana nasıl yaptığımı söyliyim saçlarının üst kısmını lastik bir tokayla topla sonra alttan yapmaya başka tutam tutam bukleleri sonra yukarı doğru çık işte tokayla yapmadığın kızımları topla aç böyle ilerle
bir ikinci yöntemse saçını at kuyruğu yap üç tane kalın bukle yap sonra saçını aç ve bukleleri şöyle aşağı doğru saçlarını savur aç bukleleri en basitide bu sanırım
:34:

şimdi ben sana nasıl yaptığımı söyliyim saçlarının üst kısmını lastik bir tokayla topla sonra alttan yapmaya başka tutam tutam bukleleri sonra yukarı doğru çık işte tokayla yapmadığın kızımları topla aç böyle ilerle
bir ikinci yöntemse saçını at kuyruğu yap üç tane kalın bukle yap sonra saçını aç ve bukleleri şöyle aşağı doğru saçlarını savur aç bukleleri en basitide bu sanırım

at kuyruğu yöntemi güzelmiş bir ara denemem lazım sadece altların dalgalı durması güzel oluyor :34:

kanka at kuyruğu yaptıktan sonra büküp ucun toka mı takcaz anlamadım:44:

benim saçlarım uzunken duştan çıkınca krem sürüyorum her bi tutamını büküp ucuna toka takıyordum

azcık kuruyunca açıp hafifçe dağıtıyorum ama çok zahmetli

senin yöntemi bi anlayabilsem

Back