• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Masallar Diyarında Kaleye Hapsolmuş Prensesmişim

Hah tam olarak budur. :KK52:
Erkekliğin yüceltildiği, kadınların kulelere hapsedilip tek başına kaçmayı akıl edemeyecek kadar aciz olduğu masallarla gelen biri hakkında, aynen böyle düşünürdüm ben de.

Yolladıgım kitabı al kızın varsa:) düşünsene Sindirella erkek:) ve bu hikayeleri erkeklere okuduğumuzu, okullardaki kitaplardan masallarımıza kadar herşey cinsiyetçi:S

Yolladıgım kitabı al kızın varsa:) düşünsene Sindirella erkek:) ve bu hikayeleri erkeklere okuduğumuzu, okullardaki kitaplardan masallarımıza kadar herşey cinsiyetçi:S
Gerçekten de öyle, ama bunları Batılı yazarlar yazmış genelde ki hep masallarında erkek karakter kadın karakterden üstün olarak vurgulanıyor. Örnek olarak, Yokuspokus Yokuspokus 'ın da dediği gibi 'kadınların kulelere hapsedilip tek başına kaçmayı akıl edemeyecek kadar aciz olduğu masallar'...

Bu kitabı facede bir arkadaşım paylaşmıştı, kızı var onun. Bir kitap daha vardı, adı aklıma gelmiyor ama sporcu kadınların başarı öyküleri ile ilgili; hani genelde "Kadınların gücü bir yere kadar" vurgusu vardır ya hep, ona kapak niteliğinde :)

Bir kızım yok ama oğlum var ve "Göster amcalara pipini" "Sen erkeksin koçumsun" ve "Ben toplarım odanı oğlum, ben soyar getiririm meyveni çocuğum" tarzı bir ortamda yetişmeyecek. Eğer planladığım gibi büyütebilirsem, çok dua edecek gelinim bana :KK53:

Ayyy karşılıklı yazışacak mısınız yahu:KK45:
Sen bakma kk odun adam görmekten gına eksiği için böyle kelimeleri bir araya getirip cümle kurunca bir garipsiyor insan ne diyor bu değişik diye:KK54:
Tabiki de şans ver canım bu yazıyı umarım hoşlandığın çocuk yazmıştır da sonra elinde patlamasın bu hikaye:KK51:

Ayyy karşılıklı yazışacak mısınız yahu:KK45:
Sen bakma kk odun adam görmekten gına eksiği için böyle kelimeleri bir araya getirip cümle kurunca bir garipsiyor insan ne diyor bu değişik diye:KK54:
Tabiki de şans ver canım bu yazıyı umarım hoşlandığın çocuk yazmıştır da sonra elinde patlamasın bu hikaye:KK51:
O yazdı kesin, gözü hep üzerimde çocuğun, daha sık gözlemlemeye başladı şimdi, ne karşılık vereceğimi bekliyordur kesin :KK45:

Aslında sizin demek istediğinizi anladım, siz de haklısınız ama bence bu çocuk bu işlerde acemi ve kadını pasifize etme bir niyetle bunu yazdığını düşünmüyorum açıkçası, acemiliğine veriyorum :) Bence bu kendince bir şeyler yapmaya çalıştı masumca, çünkü epeydir gözü bende, bakıyordu bana da o taraflı olmuyordum ben, cesaretini toplamış nihayet ve yazı yazıp bırakmış masama :)
Bu anlattığınız biri için çok iddialı sözler yazmış yanlız. Ne anasının gözüdür o. Böylelerinden korkacaksin

Gerçekten de öyle, ama bunları Batılı yazarlar yazmış genelde ki hep masallarında erkek karakter kadın karakterden üstün olarak vurgulanıyor. Örnek olarak, Yokuspokus Yokuspokus 'ın da dediği gibi 'kadınların kulelere hapsedilip tek başına kaçmayı akıl edemeyecek kadar aciz olduğu masallar'...

Haha iyi de batı da aynen bizim gibiydi ve hala bir çok yeri öyle :) kadınlar olarak altı üstü 150 yıldır nüfus sayımında sayılıyoruz, eskiden tek sayılan insan erkekti, pantolon giymemiz, oy kullanmamız bile şurada 100 sene olmadı:) Yani batıyı övüp bizimkileri gömmedim, okullarımız derken hepsini kastediyorum, toptan gömdüm :)

Saka medeniyetindeki cinsiyet eşitliği ne bizim yerlerde ne de Avrupa da vardı. Tomris Hatun' un askerleriyiz der konudan kaçarım:KK70::KK70:

Benim hoslanacagim varsa da hoslanmazdim. Ne munasebet sen kaleye hapsolmus prenssin ben seni kurtarmaya gelen prensesim derdim. Adam ilani ask edecekken bile ustunluk kuran bir tip. Bilincaltinda kadin erkek hangi konumlarda acaba. Kizmayin ama gercekten hic hos degil yazdigi ciddi soyluyorum hoslaniyorsam da hoslantim kacardi benim.

Benim hoslanacagim varsa da hoslanmazdim. Ne munasebet sen kaleye hapsolmus prenssin ben seni kurtarmaya gelen prensesim derdim. Adam ilani ask edecekken bile ustunluk kuran bir tip. Bilincaltinda kadin erkek hangi konumlarda acaba. Kizmayin ama gercekten hic hos degil yazdigi ciddi soyluyorum hoslaniyorsam da hoslantim kacardi benim.
Öyle düşünmeyin, çocuksu yanı ağır basmış, bilememiş, böyle bir yazı yazmış. Ben art niyeti olduğunu düşünmüyorum açıkçası :KK3:

banada ezebere sözler gibi geliyor böle şeyler komik :) ama şans vermenden bi zarar gelmez diye düşünüyorum

Hoslandigim biriyse herseyden etkilenirim, ama sallamadigim biri guller altinlar serse ayaklarimin altina etkilenmem..objektif olmak gerekirse yapmacik geldi bana

Back