Mart ayınıda boş geçirip umudumuz nisan ayı diyen arkadaşlar buyrun sohbete

obsesif22

beklemede!!!!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
511
2
66
Elazığ
Merhaba;

Nisan ayı için Bebiş çalışmalarına başlayan arkadaşlarım,neler yaşayacağız,ne olup bitecek.. Birlikte paylaşıp görelim:) nisan ayında neden hamiş olmıyalım:):kkk:
anne ya da baba olmak, hayatınızın akışını değiştirecek büyük bir olaydır. hamile kalmadan önce yapacağınız bazı planlar ve değişiklikler sayesinde, daha sağlıklı birhamilelik geçireceğiniz muhakkaktır. Sağlıklı bir yaşam tarzı, siz ve bebeğiniz üzerine büyük ve olumlu etkiye sahiptir. Hamileliğin planlı olması sizi ileride olacakolaylara hazırlamaya yardımcı olur ve karşılaşacağınız zorlukları daha kolay, bilinçli bir şekilde atlatmanızı sağlar. Hamilelik öncesi iyi bir sağlık bakımının yapılması bütünhamileliğiniz boyunca size yardım edecektir. Bir çok kadın hamile kaldığını birkaç hafta geçmeden bilmemektedir. Bu ilk haftalar, fetus için en kritik dönemlerdir. Zira organlar bu dönemde oluşur. Sigara, alkol ve bazı ilaçların kullanılması bebeğin normal gelişimini engeller. hamile kalmayı düşünüyorsanız en az 3 ay öncesinden bir doktora danışmanız, size yol gösterilmesi ve bilgi verilmesi açısından önemlidir.

BEBEK İSTEYENLER İÇİN CİNSELLİK

İstemelerine rağmen gebelik elde edemeyen çiftlerden bazılarında altta yatan problem uygun zamanda ve yeterli sıklıkta ilişkinin olmaması, ya da uygulanan yanlış yöntemler gibi çok basit nedenler olabilir.

kadınların herhangi bir ayda gebe kalma olasılıkları %20-25 arasındadır. Çiftler bilgi eksikliği nedeni ile yaptıkları bazı davranışlar yoluyla bu olasılığı azaltabilirler. Kısır olduklarını düşünen bazı çiftlerde alınacak basit tedbirler ve uygulanacak çok kolay yöntemler ile hiçbir tedaviye gerek kalmadan gebelik elde edilebilir.

Uygun zaman
Gebelik isteyen çiftler için cevaplandırılması gereken ilk soru en uygun zamanın ne olduğudur. Düzenli adet gören kadınlarda yumurtlama genelde adet siklusunun 14. gününe denk gelir. (adet kanamasının başladığı günden itibaren 14. gün). Ancak yumurtlama tarihinde sapmalar olabileceği, ve sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama potansiyeli göz önüne alındığında 9 ile 15. günler arasında gün aşırı cinsel ilişki olması gebelik şansını yükseltir.

İlişkinin her gün önerilmemesinin sebebi erkeğin sperm kalitesini düşürmemektir. Her ilişkiden önce erkeğin en az 48 saat süreyle boşalmaması özellikle sperm sayısı düşük ya da sınırda olan erkekler için yararlıdır. Alınabilecek başka bir önlem de ilişkinin sabah olmasıdır. Boşalmanın olmadığı geceyi takip eden sabah erkeğin sperm düzeyleri en yüksek sayıdadır. Ancak bu ilişkiler yaşanırken "bugün mutlaka ilişkide bulunmamız gerekir" şeklinde stres yaratmak gebelik açısından olumsuz etki gösterir. Bu stresi gidermek için olayı kendi haline bırakmak veya egzersiz, yürüyüş gibi stres giderici faaliyetlerde bulunmak gereklidir. Unutulmamalıdır ki üreme sistemini yöneten bütün hormonlar hem fiziksel hem de ruhsal strese karşı hassastır.

Uygun Şekil
Gebelik için uygun dönem saptandıktan sonra ikinci aşama cinsel birleşmenin şeklidir. Pek çok pozisyon gebelik için uygun ortam yaratmaz. Normal bir ilişki sonrası gebelik oluşabilmesi için spermlerin vajinaya uygun şekilde bırakılması ve vajinanın spermlerin rahim içine doğru ilerleyebilmesi için uygun pozisyonda durması gerekir. Bu şartları sağlayan pozisyonlar erkeğin üstte olduğu, kadın ve erkeğin yana doğru dönük olduğu pozisyonlar ile kadının diz-dirsek pozisyonunda olduğu şekillerdir. Erkeğin üstte olduğu durumda kadının kalçaları altına bir yastık yerleştirerek pelvisini yükseltmesi spermlerin doğru yönde ilerlemelerine yardımcı olur. Diz-dirsek pozisyonu ise özellikle sperm sayısı düşük olan durumlarda ek fayda sağlar. Oturur pozisyonda, kadının üstte olduğu veya ayakta olan cinsel ilişkiler gebelik elde etmek için uygun değildir.

İnsanlarda cinsel ilişkinin amacı büyük ölçüde haz almak olmasına rağmen biyolojik açıdan primer amacı soyun devamını sağlamak yani gebelik elde etmektir. Bu amaç dışında birleşme doğada sadece insanda ve birkaç türde daha olmaktadır. Gebelik elde etmek isteyen çiftler bu nedenle ilişki esnasında bazı etkinliklerden kaçınmalıdırlar. Bunların başında oral seks gelir. Tükürük içinde bulunan birtakım enzimler ve bakteriler spermlerin dölleme kabiliyetini azaltır, hatta spermlerin ölümüne neden olabilir. benzer şekilde anal seks de sperm aktivitesi üzerinde olumsuz etki yaratabileceğinden bu tür ilişkilerden kaçınılmalıdır. Yine benzer mekanizma ile ilişki esnasında kullanılabilen kayganlaştırıcılar da sakıncalıdır. Özellikle petrol bazlı olan vazelin, masaj yağları gibi maddeler kesinlikle kullanılmamalı, mutlaka kayganlaştırıcı kullanılması gerekiyor ise su bazlı olanlar tercih edilmelidir. Gebelik arzulayan çiftlerin su altında veya içinde ilişkide bulunmaları vajen pH'ı bozulacağından sakıncalıdır. Sıcak su da sperm sayısı ve hareketliliğini bozacağından önerilmez

İlişki sonrası
Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.

Vajina dışarıdan kullanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında dahi vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır. (Eğer ilişkiden sonra kötü bir koku duyuluyor ise bu enfeksiyonun belirtisi olabilir ve doktor kontrolü gerekir). Sadece gebelik isteyenlerde değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez. İlişki öncesi yapılan duş vajen pH'ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca duş, bakterileri kadın üreme sistemi içinde yukarılara doğru zorlayarak enfeksiyon ve dolayısı ile infertilite şansını arttırır.

Özet
gebe kalmayı planladığız da 3 ay öncesinden korunmayı bırakın
gebe kalmak için en uygun zamanda gün aşırı ilişkide bulunun
Gebelik için uygun dönemdeki ilk ilişkiden önce ve iki ilişki arasında erkeğin en az 48 saat boşalmaması gerektiğini unutmayın
Sabah erken saatte ilişkide bulunun
Kayganlaştırıcı kullanmayın
Hiçbir zaman ve asla vajinal duş yapmayın
Vajinanın doğal duruşunu sağlayan gebelik için uygun pozisyonları tercih edin
Alternatif seks yöntemlerinden uzak durun
Su altında ilişkide bulunmayın
İlişki sonrası erkek 1-2 dakika geri çekilmemeli, kadın ise 20-30 dakika yatar pozisyonda kalmalıdır.

bu ay eşime keçiboynuzu kürü uyguluyorum kendim pek birşey yapmıyorum folik asitimi kullanıyorum aklıma geldikçede bal-polen-arısütü karışımından bir kaşık alıyorum..
ayrıca ateşimi ölçüp not alıyorum ve ovulasyon testi kullanacağım :)) yani her koldan saldırıyorum bakalım ne olacak :)))

bu ay eşime keçiboynuzu kürü uyguluyorum kendim pek birşey yapmıyorum folik asitimi kullanıyorum aklıma geldikçede bal-polen-arısütü karışımından bir kaşık alıyorum..
ayrıca ateşimi ölçüp not alıyorum ve ovulasyon testi kullanacağım :)) yani her koldan saldırıyorum bakalım ne olacak :)))

selam:3:
nisan tarih olarak ortalama bir yıldan beri düşündüğüm birşeydi ama hazırlık olarak birşey yapmadım.internetten araştırdığımda eşimin e vitamini kullanması sperm sayısını artırıyormuş aldım ama henüz eşime vermedim vermem gerekir mi?birde çürük dişim var doktora gitsem mi gitmesem mi karar veremedim.

nisan tarih olarak ortalama bir yıldan beri düşündüğüm birşeydi ama hazırlık olarak birşey yapmadım.internetten araştırdığımda eşimin e vitamini kullanması sperm sayısını artırıyormuş aldım ama henüz eşime vermedim vermem gerekir mi?birde çürük dişim var doktora gitsem mi gitmesem mi karar veremedim.

canım hazırlık olarak yapacağın pek birşey yok sanırım yani en önemlisi folik asite başlamak, dişle ilgili hiçbir fikrim yok canım ama bence en önemlisi bir jinekoloğa gidip muayene olman ve aklındaki sorulara yanıt bulman.. o seni daha doğru yönlendirir tatlım.. birde farketmediğimiz sorunlarımız oluyor mesala ben uzun süre iltihapla uğraştım ki oda engel olabiliyormuş gebeliğe

bende nisanda hamile kalmayı istiyorum :)

topiğin hayırlı olsun arkadaşım:)) şans getirsin hepimize

hayırlısı akalım kızlar rabbim herşeyin hayırlısını versin umarım amacımıza bu ay ulaşırız :) stresten uzak kalmaya gayret edelim en önemlisi bu :)

merhablarrr:3::3:

Topiğiniz hayırlı olsun... Toğpiğin ismi tam olarak beni yansıtıyor. 1 hafta önce boş gebelikten dolayı 7 haftalıkken kürtajsız düşük yaptım. doktorum 1 adet daha gör sonra sahalara geri dönebilirsiniz dedi :1:

bende boş gebelik sağlıksız yumurta ve sperm kaynaklı olabileceği için hemen eşim için Arginmax Men vitamin sipariş ettim. normalde sperm problemi olanlara veriyor doktorlar, sperm sayısı ve kalitesi üzerinde etkili olan birçok vitamin var :46::46:

kendimde hamile olduğum ay hem ovulasyon testi, hem bal+tarçın+çörekotu hem de ateş ölçme yapmıştım. bunların aynısı yapacağım. hoş, ateş ölçme tekniğinde yumurtlama tespit edememişti grafik:33:

inşallah bizler ve isteyen herkes bu sefer sağlıklı bebek ve hamileliklerine kavuşurrrr aminnnnn:34:

Merhabalar;
Aranıza yeni katıldım. Bende bebek, hamilelik, anne duygusunu tatmak istiyorum fakat eşim borçlarımızı sebep göstererek istemiyor. Bunun için ne yapabilirim. Geniş bilgilerinizi ve dahiyane fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. :)

Son düzenleme:
Merhabalar;
Aranıza yeni katıldım. Bende bebek, hamilelik, anne duygusunu tatmak istiyorum fakat eşim borçlarımızı sebep göstererek istemiyor. Bunun için ne yapabilirim. Geniş bilgilerinizi ve dahiyane fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. :)

canım yeni evlimisin borçlarınızda varmış çalışıyormusun.ben 32 yaşındayım eşimle aynı yaştayız haziranda 3 yılımız bitiyor.evlenince 1 yıl çalıştım sonra dinlenmek istedim.şimdi hala borçlarımız var ve şimdi çocuk düşünüyoruz.yani hazırsanız bebek güzel ama daha sonra borç içerisinde biraz daha bekleseydik falan diye düşünebilirsiniz.
hiçbirşeyi aceleye getirme hayırlısı olur inşallah.

Merhabalar :) Öncelikle ilginiz için tşk ederim. 9 aylık evliyim, çalışıyorum. Ben 24, eşim 30 yaşında. Genç bir anne olmak istiyor ve eşimin de artık baba olması için uygun bir yaşta olduğunu düşünüyorum. Her ailede olduğu gibi borçlarımız var maalesef ama ben bebeğin rızkıyla geldiği kanaatindeyim ve inşallah borçlarında üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Asla aceleye getirmek gibi bir çabam yok ama en azından ikna edebilsem bu bile ilk aşama açısından faydalı olur gibi geliyor. :) Zaten bildiğiniz gibi hemen isteyince olmuyor. :)

doktora gitmek istiyorum testler için sonrada hamilelik planları :16:
birşey öğrenmek istiyorum test yaptıran varmı sabah aç mı gitmek gerekir.regli dönemimde falan mı gitmeliyim zaman farkedermi gidenler var mı :44::44::44:

doktora gitmek istiyorum testler için sonrada hamilelik planları :16:
birşey öğrenmek istiyorum test yaptıran varmı sabah aç mı gitmek gerekir.regli dönemimde falan mı gitmeliyim zaman farkedermi gidenler var mı :44::44::44:

ne testi yaptıracaksınız bilmiyorum ama hormon tahlilleri için doktorum bana adetin ikinci günü gitmemi söyledi.tabi öncesinde bir muayene şart

canım hazırlık olarak yapacağın pek birşey yok sanırım yani en önemlisi folik asite başlamak, dişle ilgili hiçbir fikrim yok canım ama bence en önemlisi bir jinekoloğa gidip muayene olman ve aklındaki sorulara yanıt bulman.. o seni daha doğru yönlendirir tatlım.. birde farketmediğimiz sorunlarımız oluyor mesala ben uzun süre iltihapla uğraştım ki oda engel olabiliyormuş gebeliğe

bana doktor iltihap var dedi ve bir ilaç yazmadı size ne verdi ne söyledi acaba ,birde ilişki sırasında yanma sızı oluyor bundan kaynaklanıyor olabilirmi acaba

bende varım.14 aydır uğraşıyoruz bebek için ama tık yok.hiç hamile kalamadım.umudum nisan mayıs haziran temmuz ağustos bu böyle sürüp gidecek heralde.:18:

Back