Mart Anneleri Yardımınıza İhtıyacım Var..

Canım genel anestezi olduğunda genelde acı hissediliyor ayıldıktan sonra. Spinalde belden aşağısı uyuşturulduğu için yaklaşık 8 saat boyunca hiç ağrı hissetmiyorsun. ağrılar başlama sinyali verince hemen ağrı kesici yapıyorlar zaten. bir de doğum esnasında baygın olmadığın için bebeğini ilk sen görüyorsun. bebeğim çıkar çıkmaz örtünün üstünden göstermişlerdi bana. göbek bağı falan kesildikten sonra da yanıma getirip koklattılar. doktoruma elinizi çabuk tutun bebeğimin yanına gidicem demişim opuyorumnanaktan ben toplamda 22 kilo almıştım delikafadulden 19 gitti 3 kaldı alkisalkisalkis hala spora başlamadım üstelik. o 3 kiloyu da verince karın kası çalışmaya başlayacağım tabii Çok üzgünüm çoook

canım eger ıllada sezeryan olmak zorunda kalırsam bende spınal istiyim o zaman doktordan ne guzel kılolarını verebılmışsın.boshayallersmile.darısı basımızaa..bır sene içinde 55 den 80 e cıkınca ınsan ıster ıstemez etkılenıyo kolay değil fıl gıbı hıssedıyorum kendımı..karın kası calışman dıkışlerı etkılemez değilmi?:uhm:

:
benimkide dikiş fazla olur dedi..geçenlerde bir arkadaşı bir hastasına doğum yaptırmış..ona önceden seni sezeryana alılım demiş kadın kabul etmemiş ısrarla,,kağıt imzalatıp almış doğuma neyse..afedersin makata kadar açılmış kadın...şimdi tekrar ameliyat olaçakmış ordan,öyle olmasını riske alamam ben çok gerekirse olurum sezeryan..bend ekilodan çok korkuyorum ki gerçekten çok kilo aldım zaten....

öyle oldugunda sezeryandan bı farkı kalmıyo kı zaten demekkı doktoru dınlemek lazım..illa da normal dogum dıye tutturursam böyle bişi gelebılır basıma..bende rısk alamam sanırım ALLAHım yardım et yıpranmadan saglıkla hayırlısıyla pıt dıye doguruverelım:Saruboceq:

Valla son zamanlara doğru sezeryanmı normalmi diye hepimizi bir korku sardı iyice.Rabbim sağlıklı,kolay,sancısız,sıkıntısız,rahat ve çabuk doğumlar nasip etsin inş. hepimiz sağlıcakla sorunsuz bir şekilde yavrumuzu kucağımıza alır geliriz ...

cnm beım bebegımde 2 hafta onde gorunuyodu ultrasonda 39+2 de bebegım 3900 kusur gorunuyodu catım musaıttı suyum cok fazlaydı ve bebek kanala ınmemıstı suyum fazla oldugu ıcınde ınıcek gıbıde durmuyodu doktorum beklersek normal zamanını 4000 ın ustune cıkar kılosu yıne sezeryana alırız demıstı ortak kararla sezeryan oldum 39+3 te 3610 grm dogdu bebgım sımdı keske vaktını bekleseydım dıyorum ultrasonlar net olcum yapamıyolar malesef ama stres yapmana gerek yok sen hazırlaklarını bıtır doktorunla otur konus ortak bı karar al bebeısın gelmesını de stres yapmadan rahat rahat bekle...

canım bende senle aynı sorunu yaşıyorum. bebeğim çok sağlıklı ama vücut ölçüleri tam 32 hafta satına uyumlu. ancak kafamız 34 haftalık kilomuz 2225 pram şekerim herşeyim çok iyi hiç bir sorun yaşamadık. han hapına dahi yeni başladık. ben her şeyi hazırladım. normalde 10 mart doğum erken olur felan demedi doktorum. gelişimi önde gidiyo ama bu erken doğacak demek değil dedi ikinci gittiğim genetik uzmanı. içini ferah tut. 36 dan sonra gelsinde sağlıklı kucağımıza alalım.

canım doktorların söyledikleine pek fazla itibar etme derim yani kafana takma... ben doğuma girmeden önce yapılan ölçümde bebek 3850 hatta 4200 bile olabilir dendi 42. haftada normal doğum yaptım bebeğim 3050 gr doğdu... ki hep gelişimi iki hafta önde gidiyo deniyodu...

:

öyle oldugunda sezeryandan bı farkı kalmıyo kı zaten demekkı doktoru dınlemek lazım..illa da normal dogum dıye tutturursam böyle bişi gelebılır basıma..bende rısk alamam sanırım ALLAHım yardım et yıpranmadan saglıkla hayırlısıyla pıt dıye doguruverelım:Saruboceq:

amin canım.....

cnm beım bebegımde 2 hafta onde gorunuyodu ultrasonda 39+2 de bebegım 3900 kusur gorunuyodu catım musaıttı suyum cok fazlaydı ve bebek kanala ınmemıstı suyum fazla oldugu ıcınde ınıcek gıbıde durmuyodu doktorum beklersek normal zamanını 4000 ın ustune cıkar kılosu yıne sezeryana alırız demıstı ortak kararla sezeryan oldum 39+3 te 3610 grm dogdu bebgım sımdı keske vaktını bekleseydım dıyorum ultrasonlar net olcum yapamıyolar malesef ama stres yapmana gerek yok sen hazırlaklarını bıtır doktorunla otur konus ortak bı karar al bebeısın gelmesını de stres yapmadan rahat rahat bekle...

canım doktorların söyledikleine pek fazla itibar etme derim yani kafana takma... ben doğuma girmeden önce yapılan ölçümde bebek 3850 hatta 4200 bile olabilir dendi 42. haftada normal doğum yaptım bebeğim 3050 gr doğdu... ki hep gelişimi iki hafta önde gidiyo deniyodu...

alında kızlar dediğiniz gibi ultrasona fazla takılmamak lazım..tam ölçü vermiyor..benimde ilk oğlumda 3100 demişti kilosunu...2750 gr doğdu....tam tutmuyor aslında dediğiniz gibi....

X