• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Marmara Üniversitesi'nde ya da Çapa'da tüp bebek deneyen kimse varmı?

immortalbeloved

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2010
2.542
48
158
İstanbul
Merhaba, günlerdir bir çok kişi gibi ben de burada tüp bebek merkezlerini okuyup bir seçim yapmaya çabalıyorum.
Ben 36 yaşındayım, eşim 39. Eşim yıllarca çocuk istemedi ben de işti güçtü son 2 seneye kadar çok çok ısrarcı olmadım. Geçen sene artık çocuk özlemi ağır basınca eni konu rest çekip ikna ettim. Ama 1 sene boşu boşuna uğraştık. Sonra öğrendik ki eşimde 1 ve 2. derece varikoselden dolayı oligospermi var. Sperm sayısı 2,5 milyon. Buna karşın morfoloji %10 ve hareket %43. Ben de her hangi bir sağlık sorunu yok. Zeynep Kamil Hastanesi'nde 2 ay uğraştık artık raporumuz çıkmak üzere. Benim tüm tahlillerim, ultrasonum, hormonlarım falan yaşıma rağmen tertemiz çıktı. Haftaya rahim filmini de atlattım mı artık kurula gireceğiz. İnşallah devletin verdiği 2 haktan yararlanacağız. Bildiğim kadarıyla yaşımızdan ve oligospermiden dolayı önce aşılama denemek zorunda değiliz. Direkt tüp bebek deneyebiliyoruz. Burada özel merkezler hakkında oldukça bilgi sahibi oldum, özellikle 2 tanesine bir ön görüşmeye gitmeye kararlıyım. Fakat üniversite hastaneleri hakkında elle tutulur en ufak bir bilgi edinemedim. Üniversite hastaneleri de bu konuda araştırmalar yayınlar yapan doktorların çalıştığı yerler.Buralarda tüp bebek deneyen arkadaşlar var mı?Özellikle Marmara Ün. Hast. bana çok yakın. Ama oraya giden kimseyi duymadım ya da okumadım. Siz duydunuz mu? Ya da Çapa hakkında bilginiz var mı?Şubat ayında işimden ayrıldım, bu tüp bebek süreci ve git geli ne kadar sürecek bilemediğimden de özellikle yeni işe girmedim. Randevulara gitmek gelmek, randevuları beklemek falan benim için sorun değil, artık zamanım bol.Doktorumdan psikiyatristim olmasını falan da beklemiyorum. Zaten çift olarak bir birimize çok destek bir çiftiz. Benim için önemli olan bilgili, ne yaptığını bilen, işini layıkıyla yapan doktorlar olsun ve teknoloji olarak ileri bir hastane olsun. Lütfen, çok çok rica ediyorumbir bilginiz varsa paylaşın....

Son düzenleme:
merhaba hayırlısı olsun sizin için,Çapayı bilmiyorum ama Marmara da yapılmıyor tüp bebek,kolay gelsin umarım istediğiniz gibi bir yer bulur ve güzel sonuçlar alırsınız.

Merhaba öncelikle rabbim meleğinize kavuşmanızı naip etsin diyorum Çapa ve marmarayı bilmemekle beraber bildiğim bir üniversite hastanesinden hatta dr dan bahsetmek isterim Cerrahpaşa üniversitesi tüp bebek bölümü gayet iyi çalışıyor dr ismi vermemde bir sakınca varmı bilemiyorum ama tüp bebek bölümü başkanı bir bey var gayet ilgili ve işininde ehlidir.Ayrıca özel bir hastanede muayenede yapıyor elinizdeki tahlil ve raporlarınızla özele gıdersenız işlemlerinizinde hızlı olabileceği kanısındayım bir arkadaşımı muayene için götürdüğümde aşılamayı kısa vadede ve çok cüzi bir ödemeyle fakultede yaptı hatta yaptıgı gun işlemin olmayacagını çünki eşinde sorun oldugunu söyleyıp tedavi önermişti çok şükür o tedaviden sonra arkadaşım hamile kaldı hemde doğal yolla.Sormak istediğin bişey olursa özelden numaramı yollayabilirim.(İlk gebeliğim sorunluydu herkes ölü doğum yapılması gerektiğinde hemfikirken Dr.beyin sayesinde sağlıkla oğlumu kucagıma aldım hakkını ödeyemem ve herzamanda dua ederim kendisine)

sevilay merhaba, sen cerrahpaşadamı hamile kaldın canım ? bende orayı düşünüyorum ama çok kararsızım özellikle imsi yöntemini yapıp yapmadıklarını bi türlü öğrenemedim

Merhaba öncelikle rabbim meleğinize kavuşmanızı naip etsin diyorum Çapa ve marmarayı bilmemekle beraber bildiğim bir üniversite hastanesinden hatta dr dan bahsetmek isterim Cerrahpaşa üniversitesi tüp bebek bölümü gayet iyi çalışıyor dr ismi vermemde bir sakınca varmı bilemiyorum ama tüp bebek bölümü başkanı bir bey var gayet ilgili ve işininde ehlidir.Ayrıca özel bir hastanede muayenede yapıyor elinizdeki tahlil ve raporlarınızla özele gıdersenız işlemlerinizinde hızlı olabileceği kanısındayım bir arkadaşımı muayene için götürdüğümde aşılamayı kısa vadede ve çok cüzi bir ödemeyle fakultede yaptı hatta yaptıgı gun işlemin olmayacagını çünki eşinde sorun oldugunu söyleyıp tedavi önermişti çok şükür o tedaviden sonra arkadaşım hamile kaldı hemde doğal yolla.Sormak istediğin bişey olursa özelden numaramı yollayabilirim.(İlk gebeliğim sorunluydu herkes ölü doğum yapılması gerektiğinde hemfikirken Dr.beyin sayesinde sağlıkla oğlumu kucagıma aldım hakkını ödeyemem ve herzamanda dua ederim kendisine)

Sevilay bilgilerin için teşekkürler. Allah çocuk isteğiyle yanıp tutuşan herkese evladını kucaklamak nasip etsin ama en önemlisi hayırlı evlatlar versin.
Ben üniversite hastanelerinin, her ne kadar devlet olup sıkıntıları olsa da iyi hastaneler olduğuna inanırım. Zamanında ayrı ayrı hem annemi hem de babamı hayata döndürdüler. Özel hastanelerde başarılamayanı başardılar. O yüzden tüp bebekte de hemen elemek istemedim. Bir de benim de eşimde sorun var. Ama özeller bizi hemen tüp bebeğe yönlendiriyor. Boşuna zaman kaybetmeyin, zaten tüp bebeğe yeterli canlı sperminiz var deyip, öncelikle eşime sperm artırıcı bir tedavi önermiyorlar. Ben de bir üniversite hastanesi'ne gidersek belki öncelikle eşimin az sperm sayısı tedavi edilir diye umuyorum. Fakat Cerrahpaşa'daki ekip hakkında burada bir kaç tane eski tarihli olumsuz yorum okudum. O yüzden orayı elemiştim. Bahsettiğiniz doktorun kim olduğunu sanırım anladım. Özelde nerede çalışıyor bilginiz var mı? Siz nerede yaptırdınız acaba?

merhaba hayırlısı olsun sizin için,Çapayı bilmiyorum ama Marmara da yapılmıyor tüp bebek,kolay gelsin umarım istediğiniz gibi bir yer bulur ve güzel sonuçlar alırsınız.

Beyaz papatyam iyi dileklerin için yüzlerce teşekkür. istanbul sağlık müdürlüğünün sitesine girip üremeye yardımcı merkezleri tıkladığında özel ya da devlet bir çok yerin yanında Marmara Üniversitesi ÜYTE Merkezi çıkıyor. Bilgileri şurada görebilirsin. stanbul Salk Mdrl Kapandımı ne oldu acaba bu merkez? Bir arayıp soreceğım. Ama şahsen bugüne kadar Marmara'da yaptırdık diye kimseye rastlamadım.

Arkadaşlar ben 2000 yılında normal yolla hamıle kaldım 4 aylıkken suyum boşalınca gıttıgım tum dr lar bebegımın engellı olacagını (zıhınsel yada bedensel) bu sebeple cocugu aldımamı söyledıler cerrahpaşadalı hoca benım patronumun sınıf arkadaşı idi ozaman bölum başkanı falan degıldı kendısı bana söyle demıstı 4 aylık hamılesın sımdıde sonlandırsak dogum yapacaksın su kendını yenıler önemlı olan zarın kapanması senı hergun takıp edelım 1 ay boyunca baktık olmuyor ozaman dogum dusunelım buda bana cok mantıklı gelmıstı kı ıyıkıde gebelıgımı sonlandırmamısım şimdı 12 yasında boyumca oglum var gel gelelım benım sonrasında bebegım olmadı PKO ve Hıpofız adenomdan dolayı aynı dönemdede cocugu olmayan baska arkadasla bız dr dr gezdık afedersınız şimdı kendımızle dalga gecıyoruz kımı duyduysak gıttık açtık dıye arkadasıma asılama yaparken sperm hareketlılıgının az oldugunu bu sebeple asılamanın tutmayacagını söyledı bende seker hapı kullanmak ıstedıgımı söyledım kesın bısey dıyemem ama deneyebılırsın demıstı ben seker hapı basladım arkadasta esıne sperm hareketlılıgını fazlalastıran vıtamın kombınasyonları kullandı ben hapın 15. gunu hamıle kaldım arkadasımda ılaçların 5. ayında tamda tup bebek tedavısıne başlamısken hamıle kaldı şimdi ıkımızınde cocukları 5 yasındalar allah hepsıne uzun ömur nasıp etsın sizleride inşallah meleklerınıze kavuştursun evlat hasreti çok zor rabbim dualarımızı kabul etsın ınşallah.Dr.Hizmet hastanesinde çalışıyordu o dönemde İsmail Çepni.Umarım sakıncası yoktur yazmış olmamın..

Arkadaşlar ben 2000 yılında normal yolla hamıle kaldım 4 aylıkken suyum boşalınca gıttıgım tum dr lar bebegımın engellı olacagını (zıhınsel yada bedensel) bu sebeple cocugu aldımamı söyledıler cerrahpaşadalı hoca benım patronumun sınıf arkadaşı idi ozaman bölum başkanı falan degıldı kendısı bana söyle demıstı 4 aylık hamılesın sımdıde sonlandırsak dogum yapacaksın su kendını yenıler önemlı olan zarın kapanması senı hergun takıp edelım 1 ay boyunca baktık olmuyor ozaman dogum dusunelım buda bana cok mantıklı gelmıstı kı ıyıkıde gebelıgımı sonlandırmamısım şimdı 12 yasında boyumca oglum var gel gelelım benım sonrasında bebegım olmadı PKO ve Hıpofız adenomdan dolayı aynı dönemdede cocugu olmayan baska arkadasla bız dr dr gezdık afedersınız şimdı kendımızle dalga gecıyoruz kımı duyduysak gıttık açtık dıye arkadasıma asılama yaparken sperm hareketlılıgının az oldugunu bu sebeple asılamanın tutmayacagını söyledı bende seker hapı kullanmak ıstedıgımı söyledım kesın bısey dıyemem ama deneyebılırsın demıstı ben seker hapı basladım arkadasta esıne sperm hareketlılıgını fazlalastıran vıtamın kombınasyonları kullandı ben hapın 15. gunu hamıle kaldım arkadasımda ılaçların 5. ayında tamda tup bebek tedavısıne başlamısken hamıle kaldı şimdi ıkımızınde cocukları 5 yasındalar allah hepsıne uzun ömur nasıp etsın sizleride inşallah meleklerınıze kavuştursun evlat hasreti çok zor rabbim dualarımızı kabul etsın ınşallah.Dr.Hizmet hastanesinde çalışıyordu o dönemde İsmail Çepni.Umarım sakıncası yoktur yazmış olmamın..

doktoru kötülememişsin ki, ne kadar iyi bir doktor olduğundan bahsetmişsin, neden sakıncalı bulunsun. internetten baktım, hoca artık international hospital'da çalışıyormuş:(

devlete giden çok az sanırım burda, ben varım ama cerrahpaşadayım bende

bacım sağol cevabın için. o da olur. aklımda çapa var ama cerrahpaşa hakkında da bilgilenmek isterim. halihazırda devlete giden pek kimse yok dediğin gibi. bizim paramız kısıtlı, yolumuz uzun o yüzden önce devlette denemek istiyorum. bir kaç kişi daha önce cerrahpaşa'ya, çapa'ya gitmiş ama bu son kanundan sonra hocalar hep özele geçti. kadrolar değişti mevcut ekipler hakkında pek bilgi bulamıyorum. biraz deneyimlerinden bahsetsene. memnunmusun? tavsiye edermisin?

ben daha tüpe geçemedim aşılama evresindeyim malum devlette tüp için iki sefer mecburi aşılama şartı koyuyolar çok anlamsız ama böyle,
ilkini geçen ay yaptırdım adetin 3.günü gittim iğneler verildi 3 gün sonra kontrol sonra aşılama yapıldı ,
muayene dr ve hemşirelerden memnunum açıkçası öyle özeldeki gibi her muayeneden sonra yarım saat senle sohbet etmiyolar tabi neler yapman gerektini olabildiğince özet geçiyolar ve tüp bebek kısmını bilmiyorum ama aşılama kısmında proflar gelmiyo muayeneye sadece dosyaları sonradan inceliyorlar
tüp kısmı ayrı bi bölüm zaten oraya sadece bikere gidip baktım nasıl diye temiz düzenli biyer gibi gözüküyor
bende ilk önce bütün haklarımı burda bitirmeyi dşünüyorum açıkçası olmazsa sonra özele giderim çünkü özelde okadar para verip olmama hali beni korkutuyo

Back