Şu okul mu bu okul mu olayı maddeler olunca cevaplanır.
Mesela işletme okumayan kalmadı neredeyse, ama Boğaziçi işletme mezunu ile başka okulun mezunu elbette bir değildir (en azından işveren gözünde).
Yani bölümleri kıyaslamanız lazım. Puan bir yere kadar önemli. Misal ben de ilk üniversiteme 35 puan fazla ile girmiştim, tavan puanını yükseltmiştim. E bulunmaz kumaş mıydı da puanı yükseldi? Annemin isteği üzerine yazmıştım. Yani puana vs. bakarak doğru cevap bulamazsınız.
PDR için komik gelecek size ama en iyi eğitim Eskişehir'de, Mersin'de ve Adana'da. Daha geçen gün rehberlikçi bir arkadaşımla konuştuk, oradan biliyorum.
Mesela kendi aldığı derslerden, uygulamalı derslerden... vs. bahsediyordu, İstanbul'dakiler fasa fiso bizim eğitimin yanında demişti. (bunları kendi okulunu övmek için değil yüksek lisans yapmaktan söz açılınca üniversiteleri elerken konuşmuştuk)
O size kalmış, elbette istediğiniz şehri okulu yazın. Denk gelince yazdım sadece. Hatta arkadaşım Adana'ya tayinle gidiyor sırf ya Çukurova'da ya da Mersin'de kalan şeylere başlayıp bitirmek için.Yapmayınnn o kadar İstanbul'u tutturdum çalışıp :) üzüldümm ama burda yaşadığım için burda kalıcam her türlü zaten ikisinden hangisini öne yazıcağımdan kararsızım şuan
O size kalmış, elbette istediğiniz şehri okulu yazın. Denk gelince yazdım sadece. Hatta arkadaşım Adana'ya tayinle gidiyor sırf ya Çukurova'da ya da Mersin'de kalan şeylere başlayıp bitirmek için.
Alanın en iyi hocaları Hacettepede diye biliyorum ve uygulamada diğer bolumler de dahil Hacettepe uygulama ağırlıklı Bi okuldur. Neye göre en iyisi anlamadım ? Hocalarımız PDR de bilinen hocalar. Boşa mı Hacettepe okumak için yırtındık ? Adana mersin çok komikPDR için komik gelecek size ama en iyi eğitim Eskişehir'de, Mersin'de ve Adana'da. Daha geçen gün rehberlikçi bir arkadaşımla konuştuk, oradan biliyorum.
Mesela kendi aldığı derslerden, uygulamalı derslerden... vs. bahsediyordu, İstanbul'dakiler fasa fiso bizim eğitimin yanında demişti. (bunları kendi okulunu övmek için değil yüksek lisans yapmaktan söz açılınca üniversiteleri elerken konuşmuştuk)
Yıldız PDRden mezun olmuş arkadaşlarım var. Çok az hocaları vardı sürekli dönüp dönüp aynı kişilerle ders işlediler. Bu bile tercih etmemek için yeterli bir sebep olabilir. Üniversitenin akademik kadrosunun geniş ve mümkünse profesörlerden oluşmuş olmasına dikkat edin.Sizce eğitim fakültesi olarak hangisi iyidir? Puan olarak Marmara daha yüksekten alıyo bölümümü, bu bi kriter mi bilmiyorum ama bi de şu mavi diploma olayı var uluslararası diploma yani... Bilgisi olan, okuyan varsa aydınlatabilir mi?
Yıldız PDRden mezun olmuş arkadaşlarım var. Çok az hocaları vardı sürekli dönüp dönüp aynı kişilerle ders işlediler. Bu bile tercih etmemek için yeterli bir sebep olabilir. Üniversitenin akademik kadrosunun geniş ve mümkünse profesörlerden oluşmuş olmasına dikkat edin.
Lokasyon olarak da Davutpaşa Kampüsü istanbulun öbür ucunda. Marmara çok daha merkezi bir konuma sahip.
Ben okulun eve yakın olması gerektiğini düşünüyorum. 4 yılın sonunda kpss çalışıp atanacak PDR mezunlarının çoğu. Sırf o dönemde bile dershane okul ev üçgeninde bunalmamak için en güzeli yakın olanı seçmek.Davutpaşa bana Marmara'dan daha yakın. Bu yüzden seçmemeli miyim diyorum ama şu kadro işini bi araştıriyim, çok fark var mıdır onu kestiremiyorum, keşke İstanbul üni. gelse de direk hangisi gelse üzülmesem... Çok teşekkür ederim bu arada.
Ben okulun eve yakın olması gerektiğini düşünüyorum. 4 yılın sonunda kpss çalışıp atanacak PDR mezunlarının çoğu. Sırf o dönemde bile dershane okul ev üçgeninde bunalmamak için en güzeli yakın olanı seçmek.
Ama akademik kariyer ya da özel sektör düşüncesi varsa akademik kadro ciddi manada önem kazanıyor. Mezun olunca ne yapmak istiyorsunuz bunu düşünün.
Bu arada Yıldız Teknik pratik bilgiden çok teorik bilgi ağırlıklı eğitim veriyor. Kpssde işinize yarar bu. Hocalar da ilgili ama dediğim gibi çok azlar. Pratik Bilgi ise çalışma hayatında faydalı olacaktır. Marmara hakkında fikrim yok, en iyisi facebook sayfalarından öğrencilere ulaşıp görüşmeniz bence.
Marmara sınıf öğretmenliği mezunuyum.
Çocuk ruh sağlığı psikoloji gibi derslerimize alani pdr olan Oktay hoca giriyordu ki bence harika bir hocaydı.
Her alanda üniversiteler yer değiştirir bence.
Eğitim Fakültesi dersen Marmara derim.
Mühendislik dersen Yıldız Teknik..
Bu arada tebrik ederim :)
Alanın en iyi hocaları Hacettepede diye biliyorum ve uygulamada diğer bolumler de dahil Hacettepe uygulama ağırlıklı Bi okuldur. Neye göre en iyisi anlamadım ? Hocalarımız PDR de bilinen hocalar. Boşa mı Hacettepe okumak için yırtındık ? Adana mersin çok komik