Market ve Pazar alışverişine aylık ortalama ne kadar harcıyorsunuz?

yazdıklarınızı okuyunca kendime kocaman bi brova dedim vallah. :KK66::KK66:

Kızlar belki gülceksiniz inanmıcaksınız ama bende aylık harcamamızı anlatiyim.Pazar günü bime gittim aylık alışverişe 50 tl tutu :) Bu arada bi ben bi de eşim varız evde yani 2 kişiyiz.Önceden abur cuburlara çok para giderdi ama son 2 aydır almıyoruz.İlk evlendiğimiz zamanlar normal marketlerden alışveriş yapıyodum 120den aşağıya düşmüyodu ama artık bime geçtim hem malları çok güzel hem de çok ucuz özellikle temizlik ürünleeri.Bu aldıklarımın aynısını geçen ay başka marketten aldım 90 tuttu. yani düşünün hemen hemen yarıya inmiş.Bunun haricinde 2 hafta da bi pazara çıkıyorum onda da 20 tl gidiyo.arada marketten aldıklarımda ayda 20 tl tutsa yani aylık pazarım marketim 110 tl kızlar.he diceksiniz ki hiç mi et yemiyosunuz 3 ay önce kasaptan 50 tllik aldım kıymamı butumu tavuğumu hala daha yarısı duruyo. alkışı hakkettiğimi düşünüyorum :KK66::KK66::KK66::KK66:

Bencede mucizeyi başarmışssın 3 ay önce aldığın etin yarısı duruyorsa zaten bu bir mucize olmalı:))))
Benim cumartesi günü aldığım 1 kilo kıymanın yarısı bitti bile mesela hemde dün itibariyle...
Cumartesi 1 kilo kıyma 1 yoğurt 2 süt 1 reçel 1 el sabunu ve baharat aldım 51 lira tuttu mesela...
Aylık 500 600 den aşağı düşmiyor hiç bir şekilde...
Sizde çocuk yok herhalde yoksa mümkün değil..

Bencede mucizeyi başarmışssın 3 ay önce aldığın etin yarısı duruyorsa zaten bu bir mucize olmalı:))))
Benim cumartesi günü aldığım 1 kilo kıymanın yarısı bitti bile mesela hemde dün itibariyle...
Cumartesi 1 kilo kıyma 1 yoğurt 2 süt 1 reçel 1 el sabunu ve baharat aldım 51 lira tuttu mesela...
Aylık 500 600 den aşağı düşmiyor hiç bir şekilde...
Sizde çocuk yok herhalde yoksa mümkün değil..

Şuanlık bebek yok ben ve eşim varız.Pek etle aramız yok sadece kıymayı bol miktarda tüketiyorum etin yerini tutsun diye.Zaten 2mizde çalışıyoruz.evde sadece akşam yemekleri yeniyo_O da tek çeşit yapıyorum zaten yanına da salata cacık vs. idare ediyoruz.Hemde yemeği geç saatt yediğimiz için çok aşırıya kaçmıyorum.kahvaltı desen sadece pazar günleri yapıyoruz.Onda da eşimde bende yediğimiz tek şey yumurta peynir ve zeytin.Normal yani bu kadar harcamam Pek tüketici değiliz :KK52:

Kızlar belki gülceksiniz inanmıcaksınız ama bende aylık harcamamızı anlatiyim.Pazar günü bime gittim aylık alışverişe 50 tl tutu :) Bu arada bi ben bi de eşim varız evde yani 2 kişiyiz.Önceden abur cuburlara çok para giderdi ama son 2 aydır almıyoruz.İlk evlendiğimiz zamanlar normal marketlerden alışveriş yapıyodum 120den aşağıya düşmüyodu ama artık bime geçtim hem malları çok güzel hem de çok ucuz özellikle temizlik ürünleeri.Bu aldıklarımın aynısını geçen ay başka marketten aldım 90 tuttu. yani düşünün hemen hemen yarıya inmiş.Bunun haricinde 2 hafta da bi pazara çıkıyorum onda da 20 tl gidiyo.arada marketten aldıklarımda ayda 20 tl tutsa yani aylık pazarım marketim 110 tl kızlar.he diceksiniz ki hiç mi et yemiyosunuz 3 ay önce kasaptan 50 tllik aldım kıymamı butumu tavuğumu hala daha yarısı duruyo. alkışı hakkettiğimi düşünüyorum :KK66::KK66::KK66::KK66:

Seni anlıyorum canım bizde bebek yokken ve ikimizde çalışıyorken senin gibi bir dönemimiz olmuştu cumartesi pazar sadece kahvaltı yapılıyordu akşamda o yorgunlukla evde yemek kim yapcak işte şinitzelmiş köfteymiş tostmuş atıştırıp geçiyorduk..Şimdi tamı tamına 3 öğün yemek birde meyvesiymiş çayı kahvesiymiş maşallah lokantadan farkımız yok:KK52:

Şuanlık bebek yok ben ve eşim varız.Pek etle aramız yok sadece kıymayı bol miktarda tüketiyorum etin yerini tutsun diye.Zaten 2mizde çalışıyoruz.evde sadece akşam yemekleri yeniyo_O da tek çeşit yapıyorum zaten yanına da salata cacık vs. idare ediyoruz.Hemde yemeği geç saatt yediğimiz için çok aşırıya kaçmıyorum.kahvaltı desen sadece pazar günleri yapıyoruz.Onda da eşimde bende yediğimiz tek şey yumurta peynir ve zeytin.Normal yani bu kadar harcamam Pek tüketici değiliz :KK52:

canım bizimde çocuklar yokken bu kadardı masrafımız desem yeridir.zaten iştahlı değiliz eşimde bende çok az harcamamız olurdu ama işin içine çocuklar girince masraflar çok artıyor herşey değişiyor işte:KK31:

evet kızlar bzmde allah nasip ederse çocuğumuz olursa masraflarımız otomatik olarak artıcaktır.bende çalıştığım için zaten evde yenilen içilen bişey olmuyo pek fazla öle idare edip gidiyoruz.

valla arkadaşlar hepinizin yazdıklarını tek tek okudum bu güne kadar bende böyle seyelre dikkat etmiyorum bir hesap yaptım her hafta sonu market alışverişi + pazar 120-150 arası eee 4 hafta ile çarp 500-600 tl arası bende harcama yapıyorum

22 aylık bebeğim var hergün değişik çorba,et ,meyva,sütü onun için hep organik doğal seyler alıyorum haliyle çok oluyor..
benim tavsiyem ne ihtiyacınız var ise onları alın ve küçük marketlere gidin...
büyük marketlerde ihtiyacınız olmasada aa fiyatı uygun diyerek sepete atıyoruz :)

eee sonuç olarak masrafları olabildiğince düşürmek ama boğazdan da kısılmıyor :KK71::KK71:

bu arada canım benimde oğlumun adı ege ve senin oğlun gibi sarı saçlı masmavi gözlü Allah onları bize bağışlasın :):KK54:

ecrin_hatice arkadaşım peynir tereyağ memleketten geldiğine göre sen kurubaklagillere,salçaya v.b.şeylere para harcamıyorsundur yani senin memletten gelen destek olmazsa mümkün değil aylık harcaman 110tl yı çok geçer bir de etle aranızın iyi olmaması da harcamanızı büyük oranda azaltır.

eylülde nasipse evleniyorum.. ev ekonomisi dersleri alıyorum burdan:KK66:

merhaba canım buradan ev ekonomisi dersi al, ayda 1 çeyrek altın topiğinde de birikim nasıl yapılır dersi al :KK34:
o topikte çok faydalı okumanızı gelip yazışmanızı tavsiye ederim. :KK16:

bizimde gecen ay komple maket alısverısımız 150 civarı tuttu.. her haftada pzara cıkıyorum 25 tl de orda harcanıyor.. 250 fln kapatıyorum gıda ihtiyacımızı.. bunda pazarlık olayım ve titiz secimlerim etkili.. eşimi tek basına koysam markete emınım 500den asagı cıkamaz..birde herseyımızı toptan alıyoruz.. 6 kg lık yumusatıcı 9 kg lık deterjan gibi.. uzun sure gittiginden iyi oluyor..

ya kızlar bana da akıl verın bızım market alısverısı 300 tl tuttu cumartesı gıttık daha bır kızım var onun dısında her hafta 50 lıra en olmak sartıyla pazara verıyorum nerdeyse hergun de esım marketten sureklı eksıklerımızı alıyor ve her ay bu boyle 2 mılyardan fazla maas alıyor esım ama borc gırtlaga kadar nasıl kısacam bılmıyorum daha 1 paket bez alındı 2 paket daha alınacak mısafır gelecegı zaman ayrıca alısverıs yapıyoruz garnıtur kola su bu falan bız mı cok abartıyoruz bılmıyorum

ya kızlar bana da akıl verın bızım market alısverısı 300 tl tuttu cumartesı gıttık daha bır kızım var onun dısında her hafta 50 lıra en olmak sartıyla pazara verıyorum nerdeyse hergun de esım marketten sureklı eksıklerımızı alıyor ve her ay bu boyle 2 mılyardan fazla maas alıyor esım ama borc gırtlaga kadar nasıl kısacam bılmıyorum daha 1 paket bez alındı 2 paket daha alınacak mısafır gelecegı zaman ayrıca alısverıs yapıyoruz garnıtur kola su bu falan bız mı cok abartıyoruz bılmıyorum

alışverişin olmazsa olmazı liste yapmaktır.evdeki eksikler dikkatlice not edilir,dışına çıkılmazsa bütçe sarsılmadan ev geçindirilebilir.
kendi uygulamamı anlatacak olursam,maaş elime geçtikten sonra sabit ödemelerimi yaparım,kalan miktarı hafta bazında 4 e böler ve çok acil ihtiyaçlar haricinde haftalığın dışında harcama yapmam.alacaklarım birikmeden markete gitmem,biten her malzemeyi hemen not ederim,günlük yapacağım yemekleri kafamda tasarlar pazar alışverişimi bozulmayacak seviyede alımla tamamlarım.indirimleri,kampanyaları takip ederim,sadece fiyatı uygun olduğu için o an gerekli olmayan ürünü satın almam,haftalık bütçem fazla verirse diğer haftaya devretmek yerine kenara koyarım ve asla hiç bir miktarı küçümsemem,para kolay kazanılmıyor,eğer eşiniz yürütemiyorsa tavsiyem duruma el koymanızdır.zararın neresinden dönülse kardır.

biriktirip de alisveris yapmak en iyisi. parca Parca yapinca ne gittigi belli olmuyor ve cok harcaniyor.

Az once pazardan geldim de... Allahim 2014 yilindayiz ve bu konu 2011 de acilmis.

Muhtemelen patatesin 75 krs civarinda oldugu kabagin en fazla 1 tl oldugu bi donemdir.

:d

Buna ragmen 500 tl mutfaga 50 tl pazara harcayan arkadaslar

%300-%500 civarinda yapilan zamlar ile su danda ayda 3000 tl harciyor :KK70:

Neyse elestirmek bir ise yaramiyor da... Nolacak bu halimiz... Hakikaten artik icecekmis abur cuburmus bulasmiyorum.

Pazara 3-5 sebze alayim diye gittim.. Kabak yarim kilo 3 tl
Patates 4 tl 1 kilo
karnabahar 2 tl kilo
bal kabagi 1 kilo dogranmis 1 tl
ispanak 1.5 tl kilosu
mantar yarim kilo 3 tl
bunlari aldim :KK70: geldim :KK70::KK70:

Meyve kismini hataydan gelen portakallar ile kapatiyoruz ama... bu nedir arkadas

Annemin yazdan gonderdigi kurutulmus sebzelere sardim. Kuru yiyecek pek pismezdi onlari pisirmeye basladim.

Ne kadar dikkat edersek edelim, tum masraflar bir mutfak icin asgari ucret hatta bazen ustunde... daha bunun deterjani temizligi var... elektrik su dogalgazi var...

her halukarda temel yasam 2000 den asagi deil...

Allah sabir versin.. Tek maas helede asgari ucretle gecinenlere kolaylik saglasin rabbim.

pazar ve marketimin içinde genellikle temizlik ürünleri olmaz
ortalama bişey dersek 400 tl tutuyor.
2 kişilik bi aileyiz.

Bizim market masrafımız çok,çalıştığımızdan dolayı pazara gidemiyoruz marketlerden alışveriş yapıyoruz,çok para veriyormuşuz onu anladım:26:

Ben de hep liste yapıyorum ve israf edip attığım da olmuyor aslında. Yalnız bugün rahatsızlandığım için markete gidemediğimden eşime yazıp liste verdim bir de anlattım.evden çıkamadığım için ağda ve bezlerinden istemiştim,bi de tarif ettim sonuçsa bir adet şir ağda kartuşu,bir adet el ağdası,sir ağda bandı ve ağda bezi aynı anda almış.:KK9:Canım pasta çekmişti krem şanti,bisküvi ve çikolata sosu istemiştim 4 paket krem şanti,bir paket çikolata soru,bir paket çikolatalı puding,bir paket Antep fıstıklı ve çikolatalı puding bir paket poudre şekeri almış e tabi bu alışveriş biraz Fuzuli olmuş kabul ediyorum:KK9:

Erkekler pazara cıktıklarında kazıklanıyorlar bunu kabul edıyorum :KK76:

toplu olarak alışveriş yapılınca daha az masraf yapıyosun toplu olarak yaptığında a buda lazım olur alalım bulunsun diyosun hep o yüzden ihtiyacım olduğunda markete gidip alıyorum zaten her yer market doldu sitenin içinde market var zaten ordan hemen alıp geliyorum
marketlerinde özel gün indirimi oluyor insertler'i çok takip ediyorum yada örneğin bir marketin manav reyonunda cuma günleri indirim oluyor gibi uygulamaları olduğunu duyunca ihtiyacım olan ürünü o güne saklıyorum:KK30::KK30:

X