Market ve Pazar alışverişine aylık ortalama ne kadar harcıyorsunuz?

DygEge

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
7.619
185
Arkadaşlar;
Biz evde 3 kişiyiz.Eşim ben ve oğlum...Bu ay başından itibaren hesapladımda daha ayın 16 sı olmasına rağmen 230 lira ay başında bugün 75 lira olmak üzere 16 günlük sadece market alışverişimiz...
Her hafta cumarteside pazara gideriz en az 25 lira gider..Hesapladığımda korkunç bir rakam çıkıyor ve açıkçası hergünde etle yada balıkla beslenmiyoruz..Öyle olsa muhtemelen altından kalkılmazdı sanırım...
Sizler aylık gıda ve pazar alışverişlerine ne kadar harcıyorsunuz ve ekseriyetle nerden alışveriş yapıyorsunuz?
İndirimleri kampanyaları takip ediyormusunuz?Paylaşalım...

ben yazayım:))
ben 1.5 senelık evlıyım genelde dıkkat edıyorum alışverışe aylık 250 lıra
falan gıdıyo ben haftada 50 lıra sınır koyuyorum kendıme.alışverışıde pazardan yapılcakları
pazardan yapıyorum pazarada akşam ustu çıkarsam daha ucuz oluyo market olarak
genelde bim i tercih edıyorum orda olmayanlarıda farklı yerlerden alıyorum
ama genelde bakarım fıyatlara mutfaktan ve gırtlaktan pek kesılmıyo:KK1::KK9:
ama hesaplısını arayıp bulmakta fayda var 1.5 ay sonra bı bebegımız olcak
o da aramıza katılınca emınımkı daha çok masrafımız olur olsun sağlıklı olalımda
varsın olsun:))

ben yazayım:))
ben 1.5 senelık evlıyım genelde dıkkat edıyorum alışverışe aylık 250 lıra
falan gıdıyo ben haftada 50 lıra sınır koyuyorum kendıme.alışverışıde pazardan yapılcakları
pazardan yapıyorum pazarada akşam ustu çıkarsam daha ucuz oluyo market olarak
genelde bim i tercih edıyorum orda olmayanlarıda farklı yerlerden alıyorum
ama genelde bakarım fıyatlara mutfaktan ve gırtlaktan pek kesılmıyo:KK1::KK9:
ama hesaplısını arayıp bulmakta fayda var 1.5 ay sonra bı bebegımız olcak
o da aramıza katılınca emınımkı daha çok masrafımız olur olsun sağlıklı olalımda
varsın olsun:))

Canım hayırlı olsun bebeğiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..
Bebek olunca dediğin gibi artıyor en azından sürekli evde et kıyma sebze bulundurmak zorunda kalıyorsun..Yanı yapalım bir makarna yensin dediğin zaman sanki birşeyler eksik kalmış gibi oluyor..
Sanırım onun etkiside oluyor boğazdanda nasıl kısılır demi?
Bizim aylık 600 700 civarında seyrettiği için anormalmi diye düşünüp açtım bu topiği...

Canım hayırlı olsun bebeğiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..
Bebek olunca dediğin gibi artıyor en azından sürekli evde et kıyma sebze bulundurmak zorunda kalıyorsun..Yanı yapalım bir makarna yensin dediğin zaman sanki birşeyler eksik kalmış gibi oluyor..
Sanırım onun etkiside oluyor boğazdanda nasıl kısılır demi?
Bizim aylık 600 700 civarında seyrettiği için anormalmi diye düşünüp açtım bu topiği...

teşekkur ederım:))
bana sorarsanız çocuk varken meyvesını sebzesını eksık etmeyın ama abur cuburada para vermeyın
hem sağlığı bozuyo çocuklarda gelışım bozukluğuna dahi yol açıyo ve en çok parada onlara gıdıyo
marketlerı takıp etmek te fayda var pazaar alışverışıde faydalı oluyo bence dıkkat ederek 500 e kadar
ındırebılırsınız bu rakamı tabı gelen gıdenınızede baglı benım maalesf burda yanlız olduğumuz ıçın
pek mısafırımız olmuyo hep ıkı kışı yıyoruz ıçıyoruz keşke gelen gıden olsaydıda 500 lıra harcasaydık
ya kısmet işte:))

benimde 3 çocuğum var 12 11 2 yaşında market alışverişmiz deterjan hariç 440 tl 15gün öncede 46 ve 112 tl verdik arada 5 10 tl lerde hariç..

evde gelişme çağında 2 gençbirde bebek varr...
600 700 çok değil bence bizim için tabii...

3 kişilikbir aile için çok olabilir belki...

ama bazenbend düşünüyorumda toplu alışverişten sonra yapılanlarla bazen 1 000 tl yi buluyorrr...

3 kişilik bir aileyiz...........
yanlış olmasın, gıda için 350
sebze meyve için 100
ıvır zıvıra 150 harcamışız. geçen gün hesaplamıştık.
sebzeyi evimize yakın olan manavdan alıyoruz. taze ve ucuz oluyor. pazara gidemiyoruz.
et ve et ürünlerini de et market denen yerden alıyoruz. güvendiğimiz tek yer olduğu için.
gıda ve ıvırzıvırı da, bim market ve migrostan alıyoruz.
deterjan ve benzeri şeyler dahil, 600 civarı para harcanıyor.

teşekkur ederım:))
bana sorarsanız çocuk varken meyvesını sebzesını eksık etmeyın ama abur cuburada para vermeyın
hem sağlığı bozuyo çocuklarda gelışım bozukluğuna dahi yol açıyo ve en çok parada onlara gıdıyo
marketlerı takıp etmek te fayda var pazaar alışverışıde faydalı oluyo bence dıkkat ederek 500 e kadar
ındırebılırsınız bu rakamı tabı gelen gıdenınızede baglı benım maalesf burda yanlız olduğumuz ıçın
pek mısafırımız olmuyo hep ıkı kışı yıyoruz ıçıyoruz keşke gelen gıden olsaydıda 500 lıra harcasaydık
ya kısmet işte:))

Canım bizimde gelen gidenimiz yok o haliyle 600 700:)Çocuk için zaten etiymiş sütüymüş eksik olmuyorda benim eşim pis boğazlı biraz sanırım ondan çok etkileniyoruz:..

benimde 3 çocuğum var 12 11 2 yaşında market alışverişmiz deterjan hariç 440 tl 15gün öncede 46 ve 112 tl verdik arada 5 10 tl lerde hariç..

evde gelişme çağında 2 gençbirde bebek varr...
600 700 çok değil bence bizim için tabii...

3 kişilikbir aile için çok olabilir belki...

ama bazenbend düşünüyorumda toplu alışverişten sonra yapılanlarla bazen 1 000 tl yi buluyorrr...
3 çocukla doğrudur canım..Bende hergün giden 5 10 Tl.yi saymıyorum yok çünkü periyodlar halinde süt yumurta yoğurt tarzı şeyler biter..
Demek bizde abartı yok normal sayılırmış teşekkürler..

3 kişilik bir aileyiz...........
yanlış olmasın, gıda için 350
sebze meyve için 100
ıvır zıvıra 150 harcamışız. geçen gün hesaplamıştık.
sebzeyi evimize yakın olan manavdan alıyoruz. taze ve ucuz oluyor. pazara gidemiyoruz.
et ve et ürünlerini de et market denen yerden alıyoruz. güvendiğimiz tek yer olduğu için.
gıda ve ıvırzıvırı da, bim market ve migrostan alıyoruz.
deterjan ve benzeri şeyler dahil, 600 civarı para harcanıyor.
Asgari ücrete yemek yeniyor evde demek artık yaa ne kadar acı bir tablo Allah yardımcımız olsun...

benimde 3 ay öncesine kadar 450 yi buluyordu.. ama 250_300 arasına düşürdüm artık.. önceden markte ihtiyacımla birlik canım ne isterse onuda alıyodum artık elime aldığım şeye bakıyorum gerçektenihtiyacım var diye düşünüyorum o şeyin evdeki işlevini gereksizleri bırakıyorum böylece, bizde 3 kişiyiz...
birde eskiden yemek miktarını çok yapardım yenmeyince 1, 2 tabağı çöpe atardım.. bayat ekmekleri çöpe atardım şimdi pişirdiğim yemek miktarı çok azalttım yenecek kadadırını pişiriyorum ve yetiyo hatta o bile artıyo bayat ekmekleri dolabın üstüne ağzı açık alarak bırakıp kurutuyorum. birazını galeta yapıyorum gerisini hayvan besleyenlere veriyorum..yoksa israf olunca bereket olmuyo evde ....evinizde ki isrefı en aza indirince aylık harcama gerçekten kendiliğinden düşüyor benden söylemesi...
5 yıldır gerçekten mutfakta çok israf etmişim herşeyi(atmışım)..:84:

benimde 3 ay öncesine kadar 450 yi buluyordu.. ama 250_300 arasına düşürdüm artık.. önceden markte ihtiyacımla birlik canım ne isterse onuda alıyodum artık elime aldığım şeye bakıyorum gerçektenihtiyacım var diye düşünüyorum o şeyin evdeki işlevini gereksizleri bırakıyorum böylece, bizde 3 kişiyiz...
birde eskiden yemek miktarını çok yapardım yenmeyince 1, 2 tabağı çöpe atardım.. bayat ekmekleri çöpe atardım şimdi pişirdiğim yemek miktarı çok azalttım yenecek kadadırını pişiriyorum ve yetiyo hatta o bile artıyo bayat ekmekleri dolabın üstüne ağzı açık alarak bırakıp kurutuyorum. birazını galeta yapıyorum gerisini hayvan besleyenlere veriyorum..yoksa israf olunca bereket olmuyo evde ....evinizde ki isrefı en aza indirince aylık harcama gerçekten kendiliğinden düşüyor benden söylemesi...
5 yıldır gerçekten mutfakta çok israf etmişim herşeyi(atmışım)..:84:

Çok haklısın canım ilk evlendiğimiz zamanlar aynı hataları bende yaptım şimdi atmamaya çok dikkat ediyorum..Ama abur cubur tarzı şeylere çok para gidiyor ve bizde her daim malesef bulunuyor...

3 çocuğum var aylık market alışverişim 200 civarı ama bunun dışında her hafta yine markete gidip yaptıığım alışverişlerle bu miktar 300 oluyor.:KK53:aslında boğazlı bir aile değiliz ama maalesef bizde de abur cubur çok gidiyor.kızlarım ve eşim her akşam atıştırmalık birşeyler yemek istiyorlar:97:
pazara her hafta 20-30 arası harcıyoruz etti ortalama 100 lira
aylık et tavuk alışverişimde 70-80 civarı
yani toplam ortalama 500 tl harcıyorum pazarıma marketime kasabıma
bana bu bile çok geliyor çünkü boğazlı bir aile değiliz ama abur cubur bizi batıracak çocuklar için iyi de değil aslında fazla alıştırmak istemiyorum ama olmuyor işte:KK31:

Ben uzun süredir pazara gitmiyorum. Yaz sezonu sadece.
Genel alışveriş şeklimi yazayım.
Manav=Haftalık ve yapılacak yemeğe göre gerekiyorsa adetli. 1 ay için 50.00TL
Kasap= Aylık 100.00 Net Buna ek olarak Balık sezon 100.00
Şarküteri: 15 Günlük şeklinde 2 defa 100.00
Deterjan ve genel bakım ve diğer giderler içinde 100.00 (her ay deterjan alınmıyor çünkü)

Muftaga ve eve alınmayanlar: Abur cubur diye nitelendirdiğimiz herşey ve içecekler.
Bu konularda evde kesin sıkıyönetim var.
Bu giderleri genellikle eşim ve benim yemek kartlarımızdan karşılıyoruz. Bazende kart puanları. Çok ilaç kullandığım için dışarıda hazır yemek yiyemiyorum. Midem çok hashas evdeki yemeklerden götürüyorum işe.

Küçük aileler için artık kg ile alışveriş dönemi kapanması lazım. Ben satıcıdan gramla bişey isteyemem demeyin. Dolapta bozulması dahamı iyi. İstediğiniz miktarda vermek zorundalar. Hatta şansınız varsa seçerek alın. beslenme uzmanları genelde bir kişi için tabldot ölçüsünü kişi başı 100 gr hesaplar genelde. Düşünün yani.
Kendimi çok cimrimi deyim tutumlumune öyle gördüm :KK1:

Ben uzun süredir pazara gitmiyorum. Yaz sezonu sadece.
Genel alışveriş şeklimi yazayım.
Manav=Haftalık ve yapılacak yemeğe göre gerekiyorsa adetli. 1 ay için 50.00TL
Kasap= Aylık 100.00 Net Buna ek olarak Balık sezon 100.00
Şarküteri: 15 Günlük şeklinde 2 defa 100.00
Deterjan ve genel bakım ve diğer giderler içinde 100.00 (her ay deterjan alınmıyor çünkü)

Muftaga ve eve alınmayanlar: Abur cubur diye nitelendirdiğimiz herşey ve içecekler.
Bu konularda evde kesin sıkıyönetim var.
Bu giderleri genellikle eşim ve benim yemek kartlarımızdan karşılıyoruz. Bazende kart puanları. Çok ilaç kullandığım için dışarıda hazır yemek yiyemiyorum. Midem çok hashas evdeki yemeklerden götürüyorum işe.

Küçük aileler için artık kg ile alışveriş dönemi kapanması lazım. Ben satıcıdan gramla bişey isteyemem demeyin. Dolapta bozulması dahamı iyi. İstediğiniz miktarda vermek zorundalar. Hatta şansınız varsa seçerek alın. beslenme uzmanları genelde bir kişi için tabldot ölçüsünü kişi başı 100 gr hesaplar genelde. Düşünün yani.
Kendimi çok cimrimi deyim tutumlumune öyle gördüm :KK1:

Aslında pazara gitmemek bizim içinde çok daha karlı oluyor..En azından gramla alma şansın oluyor bir marketin manav reyonunda..Pazarda 250 gram biber desen suratına ters ters bakıyorlar:KK50:
Biz her hafta pazarda 25 lira veriyoruz en az..ayda 100 ile 125 arası yani bence sebze için çok..

biz de üç kişilik bir aileyiz aylık harcama 500-600 aslında bence daha az olması gerekiyor ama nasıl olacak bilmiyorum markete bir ihtiyaç için girdiğimde hiç alakası olmayan birçok şey alıp çıkıyorum geçenlerde bir ablam bana alışverişini aylık yaparsan olur olmaz şey için markete girmek zorunda kalmazsın böylece birçok ıvır zıvırı almak zorunda kalmazsın dedi ama bakalım bu önerisine uyabilecek miyim?

merhaba arkadaşlar ben çok tutumluyumdur da eşim çok pis para harcıyor boğazına örneğin bir çerezi için 35 - 40 tl lik harcamaya hiç acımaz.
tatlısından ödün vermez.
ben evin bütün masrafına ona yükledim kusura bakmasın :KK9::KK9::KK9:
burada il merkezinde büyük markete gittiğimizde en az 250 tl ile işin içinden çıkıyoruz onun dışında da bulunduğum ilçedeki büyük marketlerin küçük şubeleri var oralardan da ayda da en az 2 kere alışveriş yapıyoruz oraların da her birinde en az 80- 100 arası verdiğimizi düşünürseniz 450 tl yi buluyor sadece market alışverişi.
pazarda her hafta ortalama 25-30 tl civarı harcıyoruz ayda100- 120 tl eder.
dışarıda yemeğe gideriz.en az ayda 3-4 defa .
evimiz kira değil.
su, elektrik, yakıt parası bilmem yani ben ödemem. ben maaşımı yatırım yaparak değerlendiriyorum.
dediğim gibi tüm harcamalar eşime ait.

biz de üç kişilik bir aileyiz aylık harcama 500-600 aslında bence daha az olması gerekiyor ama nasıl olacak bilmiyorum markete bir ihtiyaç için girdiğimde hiç alakası olmayan birçok şey alıp çıkıyorum geçenlerde bir ablam bana alışverişini aylık yaparsan olur olmaz şey için markete girmek zorunda kalmazsın böylece birçok ıvır zıvırı almak zorunda kalmazsın dedi ama bakalım bu önerisine uyabilecek miyim?

Aynen yaa hiç aklımda olmayan ama baktığın zaman fuzulide değil aldıklarım:)Mesela tavuk sosları toz poşetler onlara bayılıyorum evde yaptığım hiç öyle olmuyor her ay 10 pakete yakın tüketiyoruz 15 20 lira sadece o soslara veriyorum çok saçma gibi ama hoşuma gidiyor o maggi poşet barbekü soslar falan:KK56:

yazdıklarınızı okuyunca kendime kocaman bi brova dedim vallah. :KK66::KK66:

Kızlar belki gülceksiniz inanmıcaksınız ama bende aylık harcamamızı anlatiyim.Pazar günü bime gittim aylık alışverişe 50 tl tutu :) Bu arada bi ben bi de eşim varız evde yani 2 kişiyiz.Önceden abur cuburlara çok para giderdi ama son 2 aydır almıyoruz.İlk evlendiğimiz zamanlar normal marketlerden alışveriş yapıyodum 120den aşağıya düşmüyodu ama artık bime geçtim hem malları çok güzel hem de çok ucuz özellikle temizlik ürünleeri.Bu aldıklarımın aynısını geçen ay başka marketten aldım 90 tuttu. yani düşünün hemen hemen yarıya inmiş.Bunun haricinde 2 hafta da bi pazara çıkıyorum onda da 20 tl gidiyo.arada marketten aldıklarımda ayda 20 tl tutsa yani aylık pazarım marketim 110 tl kızlar.he diceksiniz ki hiç mi et yemiyosunuz 3 ay önce kasaptan 50 tllik aldım kıymamı butumu tavuğumu hala daha yarısı duruyo. alkışı hakkettiğimi düşünüyorum :KK66::KK66::KK66::KK66:

hatice sen yaşıyosan bravo vallaa..... pazardan bir meyve bir sebze alıyorsun zaten 10 tl bayılıyorsunn...siz sanırım bişey yeniyorsunuzz.

aylık alışverişş 50 tl mucize gibi bişeyy...

bir peynir bir zeytinn yanınada iki temizlik amddesi alsann 50 tl yi gerçee..abur cuburu bırak günlük alışveriş yapsann ancakk okada tutar bencede madalyalıksınn....

senin yaptığın mucizevi bişeyy :KK61:

valla benim değişiyo,200-250 arası pazar ve market
hiçbişeyden kısmıyorum,her istediğimi alıyorum,

hatice sen yaşıyosan bravo vallaa..... pazardan bir meyve bir sebze alıyorsun zaten 10 tl bayılıyorsunn...siz sanırım bişey yeniyorsunuzz.

aylık alışverişş 50 tl mucize gibi bişeyy...

bir peynir bir zeytinn yanınada iki temizlik amddesi alsann 50 tl yi gerçee..abur cuburu bırak günlük alışveriş yapsann ancakk okada tutar bencede madalyalıksınn....

senin yaptığın mucizevi bişeyy :KK61:

Canım benim peynirim tereyağım köyden geliyo.sıvıyağım deterjanım bittiğinde bu 100 tlyi buluyo.50 tl sadecebu ayki alışverişim bende hayret ediorum nasıl yaşadığıma :):)

X