Market Alışverişi

Bime hiç gitmiyorum desem yalan olmaz. Ucuz ve kaliteli olduğunu düşünmüyorum. A 101e sadece başka hiçbir yerde bulamadığım abc yumuşatıcı ve ıslak mendil almak için gidiyorum.
Ben genelde Migros ve Uyumdan alışveriş yapıyorum. Planlı gidince,uygun fiyatlı ürün bulunca stoklayınca sorun yaşamıyorum. Mesela geçen hafta sonu 6x 1lt pınar sütü 5 liraya aldım Migrostan. Bu hafta 2x250 gr polonez sucuğu 9 liraya aldım,yine komilinin sızma zeytinyağını 9 liraya aldım yakın zamanda,dolayısıyla Migros hepsinden pahalıdır diyemiyorum. Ayrıca yeri geliyor baharatlarda %40 indirim oluyor,alıyorum fazla fazla,baya hesaplıya gelmiş oluyor,bu hafta bakliyatlarda indirim var sanırım,aynı ürünün 2.si %50 indirimli,pirincim bitti gidip oradan alacağım,2.pakedide alırım bana baya gider.
Uyumda 1 alana 1 bedava oluyor çoğu zaman,duş jeli,temizlik malzemesi çok almışımdır oradan.
Şampuan,saç bakım ürünlerini genelde watsons ve gratisten alırım,yüzde 40 indirimli oluyor dönem dönem,hemen alıyorum. Cilt bakım ürünlerini en son bayram kampanyasında Migrosun yüzde 50 indirimden almıştım mesela,uzun zamandır kullanıyorum. Yeni kampanyada yine alırım.
Ben bu indirimleri genelde facebook sayfalarından takip ediyorum.

Evet ben de bakliyattı çamaşır deterjanıydı son kullanma tarihi olmayan ihtiyaçlarımı toplu almaya çalışıyorm. Ama bu tarz alışverişlerimin dışında mesela anlık biten ihtiyaçlar için mesela kaşar peynir, yoğurt veya meyva gibi ihtiyaçlarım için çoğu zaman plansız markete gidiyorum. böyle hazırlıksız alışverişlerde de markete gitmek çok zorlaşıyor. Mesela bunun en güzel çözümü devamlı ihtiyaç listesi tutmak olabilir. Bitmeye yakın bu tarz çabuk bitebilen ihtiyaçlarımı not alabilsem sanki indirim kovalamak için de vaktim olur gbi..
bunun dışında havlu kağıt deterjan gibi ihtiyaçlarım için indirim yakaladığımda süper oluyor :eek: Ama gel gör ki eğer eşim yanımda yoksa bu tarz şeyleri çok çok alıp eve taşımak da çok zor oluyor. Arabam filan olsa yaparım ama yok. Belki bu masraf kısma işini halledersem araba için kenara para atabilirim :KK49:

Migros'tan yakaladığınız indirimler çok cazip gözükyor bu arada. çok akıllıca bir alışveriş olmuş :super: Kesin carrefour kipa gibi marketlerde de böyle büyük güzel indirimler oluyodur ama araştırmaya fırsat olmadığından hep kaçırıyoruzdur :KK12:

asla eç gitmiycen nohut mercimek gibi kuru gıdaları topta alcan indirim takip etcen

haklısınız. Aç gitmek çok yanlış bir hareket onu öğrendim. Ne var ne yok canın çeken herşeyi alıyosun aç gidince. Kuru gıdadır deterjandır o tarz ihtyaçları indirim yakalarsam hemen çok çok almaya çalışıyorum ama tek başıma olunca almak zor oluyor. malum taşıması filan zor. bi de evde koymaya yer olmuyor bazen. kagıt havlu filan çok yer kaplıyor. :mad:

Ben bazen o ay cok kacırmıssam tekrar markete gitmiyorum. Gidersem cok harcıyorum cunku.
Hemen internet sitesinden neyim eksikse sipariş veriyorum, sadece lazım olanları almıs oluyorum. Tekrar markete gitsem 3-5 sey için, dünyaları alıp gelirim cunku.

Evet bu tarz sıkıntılar yaşayanlar için (ben de dahil :21:) alışveriş listesi yapmayı öneriyolar. Birkaç yerde okudum bunu. Bazı siteler,blog ve facebook'ta gruplar, twitter, instagram hesapları var bu konuda tavsiyeler veren.

Evet bu tarz sıkıntılar yaşayanlar için (ben de dahil :21:) alışveriş listesi yapmayı öneriyolar. Birkaç yerde okudum bunu. Bazı siteler,blog ve facebook'ta gruplar, twitter, instagram hesapları var bu konuda tavsiyeler veren.

Yaptım cok defa, tok gitmeyi de denedim ama beceremiyorum ya. Ya eşimi yolluyorum tek ya da sanal market valla napim

Yaptım cok defa, tok gitmeyi de denedim ama beceremiyorum ya. Ya eşimi yolluyorum tek ya da sanal market valla napim

Haha eş yollamak çok mantıklı :sampiyon: Ben de hep onu yollamaya çalışıyorum listeyi eline verip ama o da hep gidemiyor. Genelde bana bakıyor bu işler. Sanal marketten hiç alışveriş yapmadım ama zaman kazanmak açısından güzel bir yöntem. daha mı pahalı ucuz mu pek bilmiyorum. ama gidip marketten yaptığın alışverişe göre daha pahalıya geliyodur gibi geliyor bana. Tabi benimki sadece tahmiin:KK56:

Valla yeni migroskopta bayağı güzel indirimler var, kış için bakliyat stoklanabilir, şarküteride de iki haftadır güzel indirimler var, sebzelerini sevmiyorum migrosun ama diğer ürünlerde ürün çeşitliği sadece orda var bizim şehirde

Haha eş yollamak çok mantıklı :sampiyon: Ben de hep onu yollamaya çalışıyorum listeyi eline verip ama o da hep gidemiyor. Genelde bana bakıyor bu işler. Sanal marketten hiç alışveriş yapmadım ama zaman kazanmak açısından güzel bir yöntem. daha mı pahalı ucuz mu pek bilmiyorum. ama gidip marketten yaptığın alışverişe göre daha pahalıya geliyodur gibi geliyor bana. Tabi benimki sadece tahmiin:KK56:

migros için sadece 5 lira gibi bi ekstra alıyorlar canım taşıma için sanırım, diğer fiyatlar markettekiyle aynı oluyor, ben kışın kullanıyorum genelde kar kışta

migros için sadece 5 lira gibi bi ekstra alıyorlar canım taşıma için sanırım, diğer fiyatlar markettekiyle aynı oluyor, ben kışın kullanıyorum genelde kar kışta

ay evet karda kışta çok mantıklı aslında. Fiyatlar aynıysa kullanılabilir aslında. :spor:

Bu A101 Bim Şok filan çok ucuz oluyor aslında. Ama oralarda da her çeşit ürün bulamıyosun. Bi de bazen bunlarda kimi şeyler Migrostan Carrefourdan daha pahalı oluyor. Birkaç kez denk geldim buna da. Bence bu tarz şeyleri iyi yakalamak lazım. Anca böyle böyle tasarruf yapılır gibime geliyooor:süslü:

ay evet karda kışta çok mantıklı aslında. Fiyatlar aynıysa kullanılabilir aslında. :spor:

Bu A101 Bim Şok filan çok ucuz oluyor aslında. Ama oralarda da her çeşit ürün bulamıyosun. Bi de bazen bunlarda kimi şeyler Migrostan Carrefourdan daha pahalı oluyor. Birkaç kez denk geldim buna da. Bence bu tarz şeyleri iyi yakalamak lazım. Anca böyle böyle tasarruf yapılır gibime geliyooor:süslü:
Fiyatlar ayni bazen onlinea ozel indirimler oluyor sanalmarkette ekstradan bide servis ucreti. Iki sehirden ayri ayri ve 5 6 civari siparis vermistim benden iyi secmislerdi meyveleri sebzeyi :)

Fiyatlar markettekiyle aynı oluyor bazen daha da ucuz olabiliyor. Bir de ürünü begenmeyip iade etme diye sebzeyi meyveyi senden iyi seciyorlar. İstediğin saatte de getiriyorlar. Tasıma ücreti oluyor sadece. O da zaten markete gittiğindeki benzin paran:KK70:

sanal market iyide, şu muadil ürün kısmı sıkıntı oluyor o yok bundan olsa olur mu diye:KK53:

Onu migrosta cok yasamıyorum eğer muadil getirmeyin dediysem genelde 1-2 ürün eksik geliyor max. Ama carrefour manyak ya. Atıyorum 100liralık sipariş vermişim, 30liralık geliyor:KK70:

Kızlar herkese merhaba bende sizin gibi hesaplı ev hanımlarındanım.Bizde ihtiyaca göre alırdık hep,marketler yakın olduğu için mesela o gün ne yemek yapacaksam ya ben çıkardım ya eşim gelirken alırdı.Toplu alış verişlerde fuzuli çok fazla şey alınıyor diye tercih etmezdim.
Geçenlerde ilk defa metroya alışverişe gittik eşimle ben çok memnun kaldım.Her 50 liraya mesela 48 li solo tuvalet kağıdı 12 tl ye düşüyor.200 liralık alışverişte 50/60 lira indirim oldu.Güzel kampanyaları var ve ürünler büyüdükçe fiyat daha uygun oluyor.48 li lipton demlik poşet aldım 24 ü bedavaydı mesela .Ama arabasız biraz zor oradan alışveriş yapmak tabi bir de heryerde yok

Açken ve özellikle sinirliyken gitmem markete :KK53:
Bilmediğim markalara ucuz diye yönelmem. Bir kere düştüm o hataya daha pahalıya patladı
Kullandığım markaların market kampanyalarına bakarım
Hangi markette indirimdeyse ordan alırım.
Sebze meyve pazardan. Tezgahlarımda bellidir yıllarca. Ürün iyi değilse alma bu hafta derler. Hatta indirim bile yaparlar bana sürekli müşteri olunca:KK53:

Kızlar herkese merhaba bende sizin gibi hesaplı ev hanımlarındanım.Bizde ihtiyaca göre alırdık hep,marketler yakın olduğu için mesela o gün ne yemek yapacaksam ya ben çıkardım ya eşim gelirken alırdı.Toplu alış verişlerde fuzuli çok fazla şey alınıyor diye tercih etmezdim.
Geçenlerde ilk defa metroya alışverişe gittik eşimle ben çok memnun kaldım.Her 50 liraya mesela 48 li solo tuvalet kağıdı 12 tl ye düşüyor.200 liralık alışverişte 50/60 lira indirim oldu.Güzel kampanyaları var ve ürünler büyüdükçe fiyat daha uygun oluyor.48 li lipton demlik poşet aldım 24 ü bedavaydı mesela .Ama arabasız biraz zor oradan alışveriş yapmak tabi bir de heryerde yok

Ankarada metro market var, baska sehirlerde de varmı bilmiyorum. Toptan market. Deterjanımı yağımı vs buradan alıyorum koca koca paketlerle.

Toptan marketlere gitmek çok akıllıca bence de. Ama işte genelde uzakta oluyolar ve arabayla gitmek gerekiyor. Toplu alışverişleri metro, 5m migroslardan yapmaya çalışıyorum ben de. Oralardan toplu aldığında gerçekten ucuza denk geliyor biçok şey. :dondurma:

Ama bu plansız filan yaptığım alışverişlerde çok harcıyorum bence. Mesela birşey bitiyo almaya markete gidiyorum sonra bi bakmışım kasaada dünyanın parasını ödüyorum. Çünkü gereksiz başka şeyler de almış oluyorum. :kızgın: Bence özellikle bu tarz alışverişlerde çok dikkatli olmak gerekiyor. Bi yol filan izlemek lazım. Ama nasıl bir yol onu tam kestiremiyorum işte :mad:

Açken ve özellikle sinirliyken gitmem markete :KK53:
Bilmediğim markalara ucuz diye yönelmem. Bir kere düştüm o hataya daha pahalıya patladı
Kullandığım markaların market kampanyalarına bakarım
Hangi markette indirimdeyse ordan alırım.
Sebze meyve pazardan. Tezgahlarımda bellidir yıllarca. Ürün iyi değilse alma bu hafta derler. Hatta indirim bile yaparlar bana sürekli müşteri olunca:KK53:

Ne güzel bir sistem kurmuşsunuz. Çok akıllıca bence.

Açken markete gitme tavsiyesini okumuştum birkaç yerde ama sinirliyken gitmeme tavsiyesini ilk sizden alıyorum. Mantıklı geliyor aslında. Sinirliyken daha az tahammül edebiliyo insan. Yani ucuz pahalı çok umursamadan herşeyi almaya sebep olabilir. Haksız mıyım?

Ne güzel bir sistem kurmuşsunuz. Çok akıllıca bence.

Açken markete gitme tavsiyesini okumuştum birkaç yerde ama sinirliyken gitmeme tavsiyesini ilk sizden alıyorum. Mantıklı geliyor aslında. Sinirliyken daha az tahammül edebiliyo insan. Yani ucuz pahalı çok umursamadan herşeyi almaya sebep olabilir. Haksız mıyım?
Herkes için geçerli mi bilmiyorum. Beni kötü etkilediğini anladım.
Özellikle eşime sinirlendiysem intikam alıyor gibi acımıyordum paraya :KK45:
Sonuçta yine ben çekiyorum sıkıntıyı. Anlayınca uzak durmaya başladım.
Liste çok önemli.
Birde ortalama ne tutar diye hesaplıyorum evden çıkmadan. Fazla para almıyorum yanıma. Gereksiz bişey almaya kalkınca bakıyorum para yok bırakıyorum geri:KK53:

Herkes için geçerli mi bilmiyorum. Beni kötü etkilediğini anladım.
Özellikle eşime sinirlendiysem intikam alıyor gibi acımıyordum paraya :KK45:
Sonuçta yine ben çekiyorum sıkıntıyı. Anlayınca uzak durmaya başladım.
Liste çok önemli.
Birde ortalama ne tutar diye hesaplıyorum evden çıkmadan. Fazla para almıyorum yanıma. Gereksiz bişey almaya kalkınca bakıyorum para yok bırakıyorum geri:KK53:

Haha :KK19: doğru vala ben de benimkine sinirlenince fazladan alıyo olabilirim. Hiç dikkat etmedim.

Liste yapmak çok önemli evet. ben de mümkün olduğunca yapmaya çalışıyorum. Sürekli bu tavsiyeyi alıyorum zaten. Yalnız alışverişe çıkmadan evvel ne kadar harcayacağını hesplayıp ona göre yanına para almak da çok güzel bir tavsiye. Nasıl yapıyosunuz o hesabı? Çünkü kimi ürünlerin fiyatları markadan markaya bile değişkenlik gösterebiliyo.

Haha :KK19: doğru vala ben de benimkine sinirlenince fazladan alıyo olabilirim. Hiç dikkat etmedim.

Liste yapmak çok önemli evet. ben de mümkün olduğunca yapmaya çalışıyorum. Sürekli bu tavsiyeyi alıyorum zaten. Yalnız alışverişe çıkmadan evvel ne kadar harcayacağını hesplayıp ona göre yanına para almak da çok güzel bir tavsiye. Nasıl yapıyosunuz o hesabı? Çünkü kimi ürünlerin fiyatları markadan markaya bile değişkenlik gösterebiliyo.
Aynı markaları aldığım için üç aşağı beş yukarı hesaplıyorum.
Mesela şekerin çayın fiyatı bellidir. 25 tutar diyelim.en fazla 30 alırım yanıma. İndirime denk geldiğinde 20 tuttu diyelim süprizzz. Hesabımdan arttıysa onuda göğüs banka atarım 5-10 ne arttıysa :KK53:eşimde arada göğüs banktan kredi versene der:KK70:

X