Market Alışverişi

merakliburcu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2016
26
18
38
merhaba kızlar, ismim burcu. Tam zamanlı ev hanımıyım :) 4 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım 3 yaşında minnoş bir kızım var. İsmi deren.

Neyse kendimi tanıttığım yeter. Hemen soruma geçeyim. Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir şey var. Son zamanlarda mutfak alışverişlerine çok fazla masraf yaptığımı farkettim. Her ne kadar Bim ve Şok'tan alışverişlerimi yapmaya çalışsam da oralarda herşeyi bulamıyorum ve Migros ve Carrefour gibi marketlere de gitmek durumunda kalıyorum.

Haliyle bi orda bi burda alışveriş yapınca masraflar alıyo başını gidiyo. Sizler nasıl yapıyosunuz? İzlediğiniz bir yol filan var mı?

Yardımlarınız için şimdiden kocaman teşekkür ediyorum :)

Herşey çok pahalı maalesef.
Kendi adıma liste yapıp giderim,listenin dışına çıkmam çok elzem bir durum olmadıkça,dolayısıyla ihtiyaç dışına çıkmamış olurum.
Mutfak masrafı konusunda,Meyve sebze mevsimine uygun almaya gayret ederim ve yeteri kadar alırım,yani kullanacağım kadarını,fazla almam. Haftalık yemek programım bellidir zaten,o programa uyduğumda neyi ne kadar almam gerektiği bellidir.
Temizlik malzemelerimi aylık alırım.
Zeytinyağı alacağım zaman migrosun 60 liralık alışverişe 9tl sızma zeytinyağı verdiği kampanyalardan alıyorum. Evde son kampanyadan aldığım 3 litre var bir dahaki kampanyaya kadar götürür beni.
Balık için pazara gitmeye başladım,eskiden migrostan alıyordum. En son palamut migrosta 10 lirayken pazarda 5 liraya görünce baya aldım,buzluğa attım. Artık pazardan alırım.
Eti migrostan alıyorum çevremde güvenilir bir kasap yok,aylık kullanacağım kadar alıyorum,1 ay tüketiyoruz.
Toparlamam gerekirse haftalık program yapıp,hangi gün ne yenecek belirlenince alışveriş ve masraf dengeli oluyor. Menülerde dengeli oluyor. Şu an kızımın anaokulundaki yemek listesiyle koordine hazırlıyorum listemi,çakışmıyor.

Merhabalar ,

Bizimde mutfak alışverişlerimiz bazen yüklü oluyor.Sebzelerimi pazardan alıyorum,daha taze ve uygun oluyor.Ufak tefeklerimi Bim ve Şoktan alıyorum,indirimleri takip ediyorum.İndirimde olan ve stoklayabileceğim ürünlerden fazla alıyorum.

Dediğiniz gibi her şey çok pahalı. Liste yapıp çıkmayı çok duydum evet. Bu konuda internette bir takım araştırmalara giriştim aslında işi büyütüp :) liste yapmayı çok tavsiye ediyolar evet. Ama bu dediğiniz indirimleri takip etmek için nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. Siz nasıl takip ediyorsunuz?

Bu arada pazara da her hafta uğramaya çalışırım ama o konuda da şüphelerim var. Meyveler konusunda doğru olabilir ama soğan patates gibi sebzeleri daha ucuza ve aynı kaliteye Bim Şok gibi marketlerde de bulabiliyorum. Bi de pazar fiyatları çok değişiyor. Ama tazelik açısından pazar vazgeçilmez.

Merhabalar ,

Bizimde mutfak alışverişlerimiz bazen yüklü oluyor.Sebzelerimi pazardan alıyorum,daha taze ve uygun oluyor.Ufak tefeklerimi Bim ve Şoktan alıyorum,indirimleri takip ediyorum.İndirimde olan ve stoklayabileceğim ürünlerden fazla alıyorum.
Herşey çok pahalı maalesef.
Kendi adıma liste yapıp giderim,listenin dışına çıkmam çok elzem bir durum olmadıkça,dolayısıyla ihtiyaç dışına çıkmamış olurum.
Mutfak masrafı konusunda,Meyve sebze mevsimine uygun almaya gayret ederim ve yeteri kadar alırım,yani kullanacağım kadarını,fazla almam. Haftalık yemek programım bellidir zaten,o programa uyduğumda neyi ne kadar almam gerektiği bellidir.
Temizlik malzemelerimi aylık alırım.
Zeytinyağı alacağım zaman migrosun 60 liralık alışverişe 9tl sızma zeytinyağı verdiği kampanyalardan alıyorum. Evde son kampanyadan aldığım 3 litre var bir dahaki kampanyaya kadar götürür beni.
Balık için pazara gitmeye başladım,eskiden migrostan alıyordum. En son palamut migrosta 10 lirayken pazarda 5 liraya görünce baya aldım,buzluğa attım. Artık pazardan alırım.
Eti migrostan alıyorum çevremde güvenilir bir kasap yok,aylık kullanacağım kadar alıyorum,1 ay tüketiyoruz.
Toparlamam gerekirse haftalık program yapıp,hangi gün ne yenecek belirlenince alışveriş ve masraf dengeli oluyor. Menülerde dengeli oluyor. Şu an kızımın anaokulundaki yemek listesiyle koordine hazırlıyorum listemi,çakışmıyor.

Dediğiniz gibi her şey çok pahalı. Liste yapıp çıkmayı çok duydum evet. Bu konuda internette bir takım araştırmalara giriştim aslında işi büyütüp :) liste yapmayı çok tavsiye ediyolar evet. Ama bu dediğiniz indirimleri takip etmek için nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. Siz nasıl takip ediyorsunuz?

Bu arada pazara da her hafta uğramaya çalışırım ama o konuda da şüphelerim var. Meyveler konusunda doğru olabilir ama soğan patates gibi sebzeleri daha ucuza ve aynı kaliteye Bim Şok gibi marketlerde de bulabiliyorum. Bi de pazar fiyatları çok değişiyor. Ama tazelik açısından pazar vazgeçilmez.

Liste önemli. Listesiz çıkınca gereksiz birçok şey alıp,gerekli olanı unutup çıkıyorum. Migrosun indirimleri zaten reklam olarak çıkıyor,netten migroskop yazıp baktığımda oluyor,ona denk getiriyorum.
Bizim pazarda birtek balık ucuz,meyve sebze genelde organik adı altında satılıyor ve pahalı. Migrostan alıyorum meyve sebze,iyi tarım mevzusundan dolayı.

Liste önemli. Listesiz çıkınca gereksiz birçok şey alıp,gerekli olanı unutup çıkıyorum. Migrosun indirimleri zaten reklam olarak çıkıyor,netten migroskop yazıp baktığımda oluyor,ona denk getiriyorum.
Bizim pazarda birtek balık ucuz,meyve sebze genelde organik adı altında satılıyor ve pahalı. Migrostan alıyorum meyve sebze,iyi tarım mevzusundan dolayı.

Evet listesiz elimi kollumu sallayarak markete gittiğimde aval aval raflara bakıp gereksiz de bi ton şey alıyorum :) Bu çok net böyle ama bence başka uygulayabileceğimiz taktikler filan da olmalı. Acaba bu tarz indirimleri, taktikleri paylaşan bi blog filan var mı ki? Alışveriş için birkaç market tercih edince indirimleri haliyle takip etmesi zor oluyo bence. Bi de bence her indirim de gerçekçi değil. Mesela geçen gün Bim'den Lipton çay aldım 1 kiloluk. Ertesi gün migrosa gittiğimde daha ucuza satıldığını gördüm. Bence Bim her zaman ucuzdur düşünce yapısı da çok doğru değil.

Şu hep söyledikleri karnınız tokken alışverişe gidin sözünü test ettim, onayladım. Arada resmen uçurum oluyor. Kesinlikle tok karnına gidilmeli.

Ayrıca yiyecek konusunda ucuza kaçılmaması gerektiği düşüncesindeyim. Adı sanı duyulmuş markalara yöneliyorum, isimlerinin sansasyona karışmasını istemeyeceklerini düşündüğüm için.

çok fazla masraf kaç lira?

Mesela biz rahat aylık 600-700 lira filan market alışverişlerine veriyoruz. Ama indirim filan kovalasam daha planlı gitsem sanki 500'e hatta 400'e çekebilirim diye düşünüyorum.500'e çeksem ayda 100 lira tasarruf yılda 1200 lira. Ben bu parayla ailemle tatile çıkarım bea :)

Şu hep söyledikleri karnınız tokken alışverişe gidin sözünü test ettim, onayladım. Arada resmen uçurum oluyor. Kesinlikle tok karnına gidilmeli.

Ayrıca yiyecek konusunda ucuza kaçılmaması gerektiği düşüncesindeyim. Adı sanı duyulmuş markalara yöneliyorum, isimlerinin sansasyona karışmasını istemeyeceklerini düşündüğüm için.

Evet açken alışverişe çıkmamak gerektiğini ben de birkaç yerde okudum. Çok da doğru. Özellikle Ramazan'da marketler bayram ediyor bildiğin. Herkes ne var ne yok arabaya :)

Ya markalı gıdalar konusunda katılıyorum. Hatta bence deterjandır falan da kaliteli almak lazım. Sonuçta aldığımız kıyafetlere de dünyanın parasını veriyoruz ve kötü deterjanla mahvoluyolar. Bence burda önemli olan markalı ürünlerin de indirimlerini kovalayabilmek. Çünkü kimi zaman çok fazla indirime girebiliyolar. Bi de market markalarının aslında sanıldığının aksine kaliteli olduğunu okumuştum biyerde :KK39:

şahsi düşüncem, çocuk olmasa migrostan 400 liraya rahat rahat geçinirsiniz. 400 + çocuk masrafları beziydi şusuydu busuydu olarak hesap yapın.

Evet haklısınız çocuk olunca masraf da katlanıyor malesef. Bebek bezi filan çok pahalı.

Ama ben eğer 400 lira harcanıyosa rahat bir şekilde bunun az bir uğraşla daha aşağıya çekilebileceğini düşünüyorum. Tasarruf tasarruftur bencee :KK8:

Evet listesiz elimi kollumu sallayarak markete gittiğimde aval aval raflara bakıp gereksiz de bi ton şey alıyorum :) Bu çok net böyle ama bence başka uygulayabileceğimiz taktikler filan da olmalı. Acaba bu tarz indirimleri, taktikleri paylaşan bi blog filan var mı ki? Alışveriş için birkaç market tercih edince indirimleri haliyle takip etmesi zor oluyo bence. Bi de bence her indirim de gerçekçi değil. Mesela geçen gün Bim'den Lipton çay aldım 1 kiloluk. Ertesi gün migrosa gittiğimde daha ucuza satıldığını gördüm. Bence Bim her zaman ucuzdur düşünce yapısı da çok doğru değil.
Bime hiç gitmiyorum desem yalan olmaz. Ucuz ve kaliteli olduğunu düşünmüyorum. A 101e sadece başka hiçbir yerde bulamadığım abc yumuşatıcı ve ıslak mendil almak için gidiyorum.
Ben genelde Migros ve Uyumdan alışveriş yapıyorum. Planlı gidince,uygun fiyatlı ürün bulunca stoklayınca sorun yaşamıyorum. Mesela geçen hafta sonu 6x 1lt pınar sütü 5 liraya aldım Migrostan. Bu hafta 2x250 gr polonez sucuğu 9 liraya aldım,yine komilinin sızma zeytinyağını 9 liraya aldım yakın zamanda,dolayısıyla Migros hepsinden pahalıdır diyemiyorum. Ayrıca yeri geliyor baharatlarda %40 indirim oluyor,alıyorum fazla fazla,baya hesaplıya gelmiş oluyor,bu hafta bakliyatlarda indirim var sanırım,aynı ürünün 2.si %50 indirimli,pirincim bitti gidip oradan alacağım,2.pakedide alırım bana baya gider.
Uyumda 1 alana 1 bedava oluyor çoğu zaman,duş jeli,temizlik malzemesi çok almışımdır oradan.
Şampuan,saç bakım ürünlerini genelde watsons ve gratisten alırım,yüzde 40 indirimli oluyor dönem dönem,hemen alıyorum. Cilt bakım ürünlerini en son bayram kampanyasında Migrosun yüzde 50 indirimden almıştım mesela,uzun zamandır kullanıyorum. Yeni kampanyada yine alırım.
Ben bu indirimleri genelde facebook sayfalarından takip ediyorum.

Ben bazen o ay cok kacırmıssam tekrar markete gitmiyorum. Gidersem cok harcıyorum cunku.
Hemen internet sitesinden neyim eksikse sipariş veriyorum, sadece lazım olanları almıs oluyorum. Tekrar markete gitsem 3-5 sey için, dünyaları alıp gelirim cunku.

X