Marilyn Manson mevzusu

Bir an korktum. Neyseki siz like'lıyormuşsunuz Çünkü Marilyn manson'u bir erkeğin like'ladığını düşünemiyorum, Mutaassıpımdır ben belki..

Niye erkekler Marilyn Mason beğenmesin anlamadım.

Ben de muhafazakar biriyim ama Haggard Therion Rammstein vs dinliyorum nabalim :D

Kültürel birikim zevkleri etkiler. Bunu sadece ses odaklı düşünmeyin.
Mutaassıp biri merlin mensını kaldırabilir mi bilemem:) zannetmiyorum. Ama sen de hard rock, metal falan dinliyorsan o adamdan sana yar olmaz. İçin şişer tennennüm terennümden.

Detaya inmeden yorumları şöyle bir okudum genelde ''lisede kaldı o müzik zevkine göre yargılamalar, seni dinlediğin müzik için sevmesin'' falan filan demişler. Yanlış. diğer husus ''şunu dinlerim, bunu dinlerim'' dediğiniz grupların çoğu kendi ülkelerinde muhafazakar ve zaman zaman milliyetçi geçinen gruplar zaten. Ellerinde peace yazan bayrakla festivallere katılmıyorlar.
Müziği nasıl dinliyorsun? Sadece ses odaklı ve sözlerine dikkat kesilmeden ve yaşam felsefesi yapmadan mı, yoksa onların tarzlarından ve kültürlerinden etkilenerek mi? Ahmet özhan dinleyenin bir eğilimi vardır mesela ve kırmak zordur. Ama mustafa ceceli dinleyen daha esnektir. Çünkü mustinin hitap ettiği kesim geniştir. 5 yaşındaki bebe de dinler, 55 yaşındaki karadenizli muteahhit de.

Marilyn Manson'ı güzel hatrın için manitan dinler mi? Belki. Ama senle oturup klipleri, uyuşturucı bağımlısı kimliği ve cinsel eğilimlerinden bahseder mi? Şaibeli.

Yani mesele hem senin hem onun müziğe bakış açınız ve kültürel alt yapınız ile alakalı. Sen öylesine dinliyorsan, o da senle ''öylesine'' dinler.

Müzikoloji mezunuyum, sorulunca kastırırım:KK53:

Detaya inmeden yorumları şöyle bir okudum genelde ''lisede kaldı o müzik zevkine göre yargılamalar, seni dinlediğin müzik için sevmesin'' falan filan demişler. Yanlış. diğer husus ''şunu dinlerim, bunu dinlerim'' dediğiniz grupların çoğu kendi ülkelerinde muhafazakar ve zaman zaman milliyetçi geçinen gruplar zaten. Ellerinde peace yazan bayrakla festivallere katılmıyorlar.
Müziği nasıl dinliyorsun? Sadece ses odaklı ve sözlerine dikkat kesilmeden ve yaşam felsefesi yapmadan mı, yoksa onların tarzlarından ve kültürlerinden etkilenerek mi? Ahmet özhan dinleyenin bir eğilimi vardır mesela ve kırmak zordur. Ama mustafa ceceli dinleyen daha esnektir. Çünkü mustinin hitap ettiği kesim geniştir. 5 yaşındaki bebe de dinler, 55 yaşındaki karadenizli muteahhit de.

Marilyn Manson'ı güzel hatrın için manitan dinler mi? Belki. Ama senle oturup klipleri, uyuşturucı bağımlısı kimliği ve cinsel eğilimlerinden bahseder mi? Şaibeli.

Yani mesele hem senin hem onun müziğe bakış açınız ve kültürel alt yapınız ile alakalı. Sen öylesine dinliyorsan, o da senle ''öylesine'' dinler.

Müzikoloji mezunuyum, sorulunca kastırırım:KK53:

Öylesine dinliyorum. Ondan zaten herhangi bir beklentim yok, sadece kalıplarla düşünmesinden korkuyorum. Müzik zevkime bakarak bu kız biraz asi, ben bununla yapamam derse yandık :)

Öylesine dinliyorum. Ondan zaten herhangi bir beklentim yok, sadece kalıplarla düşünmesinden korkuyorum. Müzik zevkime bakarak bu kız biraz asi, ben bununla yapamam derse yandık :)
O zaman o beğenileri kaldır:) görmesi için bir iki onun tayfadan isim beğen. Yakınlaşırsanız yavaş yavaş alıştırırsın:) öylesine dinliyorsan esneme payı olabilir.

Mutaassıp çocuğu şimdi beğenirsin amma yan yana gelince kısa kollu giyme, sınıftaki erkeklerle konuşma, erkek asistanla konuşma diyince höh bu ne dersin. Ben liberal bir insanım mesela, mutassıp erkeklerle işim olmaz çünkü hem kafa yapımız çok farklı, hem de ortak bir noktamız yok. Neyse zaten yakında sen de görceksin :)

Mutaassıp çocuğu şimdi beğenirsin amma yan yana gelince kısa kollu giyme, sınıftaki erkeklerle konuşma, erkek asistanla konuşma diyince höh bu ne dersin. Ben liberal bir insanım mesela, mutassıp erkeklerle işim olmaz çünkü hem kafa yapımız çok farklı, hem de ortak bir noktamız yok. Neyse zaten yakında sen de görceksin :)

Aşkın gözü kör, şu an sanki uyum sağlarım gibi geliyor bakalım :)

Benim feraceli gorumcem sıkı bir heavy metal dinleyicisi, ayni zamanda yabancı dil ogretmeni, her firsatta yurt dışına cikar, konserlere, festivallere katilir.
Muhafazakarlari kaliba sokmayin, belki o sizden daha sert müzikler dinliyordur.
Hoş aksi olsa da, bastan insanlari etiketleyen birinden kurtulmus olursunuz, temiz is.

Benim feraceli gorumcem sıkı bir heavy metal dinleyicisi, ayni zamanda yabancı dil ogretmeni, her firsatta yurt dışına cikar, konserlere, festivallere katilir.
Muhafazakarlari kaliba sokmayin, belki o sizden daha sert müzikler dinliyordur.
Hoş aksi olsa da, bastan insanlari etiketleyen birinden kurtulmus olursunuz, temiz is.

İnşallah öyledir :)

yani ne bileyim, müzik sonuçta bu, marilyn manson ben de severim gerçekten farklı bir tarzı ve sesi var. fakat kendimi düşünüyorum da, ne bileyim ben öyle ciddi ciddi ankara'nın bağları ya da çeşitli roman müzikleri dinleyen biriyle pek kafa barıştıramazdım mesela. bunları ciddi anlamda sanat olarak gören kişilerle yani, çünkü o zaman sanata aynı açıdan bakmıyoruz demek olur bu benim için. yoksa sorunum arabesk değil, orhan gencebay mesela, arabeskin babasıdır ve çok hoş şarkıları vardır. her şeyden önemlisi üretmiş adam, yapmış, bağlama çalmış ne bileyim, seneler olmuş hala saygı duyulur müzik camiasında, ses mes deseniz kendine has zaten. ama ferdi tayfur'u hiç beğenmem, o da arabeskçi ve o da yılların müzisyeni. ama şarkı söyleyiş tarzı, o sesini tuhaf hallere sokuşu hoşuma gitmez. arabesk değil ama ferdi özbeğen'i de beğenirim ben, sesi ve şarkıları hoş gelir. yıldız tilbe'nin kült olmuş şarkıları vardır mesela, baktığınız zaman benim gibi michael jackson'ın dünyanın gördüğü en iyi sanatçılardan biri olarak gören birinden beklemeyebilirsiniz bunları. o yüzden ben üretkenliğe ve bunun bana hoş gelip gelmediğine bakıyorum ama arabada beş evde onbeş diyen birini dinleyenden hazzetmem yani.

roman müziği sevmem dedim ama Türkiye'deki roman müziğini sevmiyorum, Azis var mesela Bulgar, çok severim herifi. yani ben eğer "bunun nesini sevip dinliyor?" diye düşünüyorsam o kişiyle farklıyım ve anlaşamam demek olur bu. :) ama senin çocuk buna hangi gözle bakar, nasıl yorumlar bilemem.

Erkek icin muzik zevkini mi degistiresin?
Turbanli bayan rock dinleyemez ateist adam mustafa ceceliye bakamaz mi?
Okudugum en abarti konulardan biri

Müzikoloji mezunuyum

:KK200: Bölümünüz çok hoşuma gitti :)

Konu sahibi arada bir beğenseniz bir şey olmaz bence ama çok fazlaysa ilgisini çekebilir.. Kaldırın bari :)
Şimdi hemen etiketlemek de doğru olmaz ama düşünüyorum hiç alakam olmayan müzikleri dinleyen biriyle ben de bir durup düşünürdüm sanırım ilk bakışta, karakterden esintiler de vardır çünkü.. Ama gerçekten çok hoşlanıyorsam da bakış açısı, davranışları da önemli elbet, çok sabit seni yargılayabilecek bir tip mi saygı duyar mı dinlediği müziklere bakış açısı nedir neden o müzikleri dinliyor vs... Bir adam vardı açıp dinlemediğim müzikleri(hiç beğenmediğimden değil de açmıyorum yani, türk sanat müziği vb. şeyler) o dinletince pek bir hoşuma gidiyordu:KK53:

Back
X