marifetli kardeşlerim yardımm :)

beyazgul56

Guru
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
87
0
söylemesi ayıp olmasın karamelli dondurma yapmak için şekeri karamelize ettim tarifteki gibi rengi kıvamı herşeyi cok güzel fakat yerken dilde kötü bi acılık bırakıyor galiba şekeri fazla yaktım.. bu acılığı gidermenin bi yolu varmıdır.. bildiğiniz daha güzel karamelli dondurma tarifi önerilerine de açığım :)b hepinize iyi geceler :)

bir su bardağı şekeri çelik tencereye koydum hiç karıştırmadım tarıfte oyle yazıyordu kenarlarından erıyıp ortasına kadar gledı ocaktan alıp sütü yavaş yavaş ilave ettim o arada karıstırmaya başladım.. tarifte böyle yazıyordu bende oyle yaptım
renk kıvam herşey güzel ama geçmeyen acılık var bı paket vanılya attım ama fayda etmedi donunca biraz gıtmıs ama hala damakta kalıyo acısı

Nasıl dondurma bu, pek bir şey anlamadım
karamelin içine süt karıştırmışsınız, dondurma tarafı nerede???

şekeri eritirken bir bardak süte salep ve nişasta ekleyıp beklettım seker erıyınce sütü sonra saleplı karışımı koydum bes dakıka kadar kaynatıp ocaktan aldım tadı ac ıgelince bir pakette vanılya kattım ama fazla bı degısım olmadı ılk yerken serınlıkle guzel de sonrasında kahve telvesı gıbı acı bır tat bırakıyor

Şekeri ateşte siyahlaşana kadar tutmuşsun demek ki,birdahakine daha az yak,kahverengileştir sadece.şu çikolataların içindeki karameli düşün,açık kahverengi oluyorlar.daha kısık ateşte,karıştırarak karamelize etmeyi dene.bir de diğer malzemeyi eklemeden tadına bak,acı tat veriyorsa eklemezsin,diğer malzemeye yazık olmasın.hem de o kadar yanmış acılaşmış hiçbirşey yenmez,zararlıdır.

yorumlar için teşekkür ederim aklımda olacak soyledıklerınız etimek tatlısı yaparken denedım kıvamı tam oldu :)

Bende karamel yapmaya çalışıyorum ama birtürlü olmuyor yaa çokta severim sanırım biraz beceriksizim mutfakta:$

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…