- 15 Kasım 2009
- 1.417
- 632
- Konu Sahibi perrmanganat
Merhabalar hanımlar. Daha önce Bingöl hakkında bilgi isteyen bir başlık açmıştım. Sağ olsun eşim zorunlu hizmet için sorana seneye Bingöl'deyiz dediği için imkanlarını öğrenmek istemiştim. İmkansızlıkları duydukça gitmekten korkmuştum. Eşim Maraş depremi olduğunda izinli olarak Elazığ'daydı ve depremden sonra Malatya'ya görevli gitti. Depremi yaşadı ve enkazlarda günlerce arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Hiç sağ kurtaramadı maalesef. Biraz uzattım kusura bakmayın, eşim bunları yaşayıp gördükten sonra Bingöl'den vazgeçmiş, çünkü depremde nokta atışı yapan deprembilim uzmanları şu an Bingölü işaret ederek 7 üstü depremi burada kısa sürede yaşayacağız yorumunu yaptı. Hem de hemen hepsi. Allah vermesin, Allah korusun herkesi. Ama bunu da göre göre oraya gitmek istemedi doğal olarak. Bana başlıkta yazdığım 3 ilden birini seç dedi. Gelişmişlik açısından Van iyi diye biliyorum, ne var ki orası da deprem bölgelerinden biri. Orayı pek işaret eden yok deprem için ama yine de korkutucu. Yine de aklımın bir köşesinde o var. Ben oralarda yaşayanlardan ve oralılardan bilgi almak istiyorum, eğer aydınlatabilirseniz mutlu olurum. Kimya öğretmeniyim, öğrenci profili çalışmak istediğim okulda önemli. Tabii ki açılıp acilmayacagini bilemem ama saygılı edepli ahlaklı öğrenci el üstünde tuttuğum öğrencidir. Akademik başarısı çok çok iyi olmasına gerek yok, hangi liselerin öğrenci profilleri nasıldır? Kızım muhtemelen ortaokulda özel okula devam edecek, bilseme de devam ediyor, bunlarla ilgili tercih şansı bulabilir miyiz, hangi okullar iyidir? Belediyelerin kültür spor vb etkinlikleri var mı, çocuklar için spor salonları vb? Trafik benim için önemli, dar yollarda da araba kullanacak kadar iyi değilim, yollar geniş mi, her yere ulaşım kolay mı? Canım sıkılınca gezebilecegim geniş park alanları, yürüyüş yapmayı çok severim uzun yürüyüş yolları var mı?
Belki çoğunuza komik gelecek bu sorularım ama şu an Konya'da yaşıyorum, Konyalıyım ve apartman komşum annem. Yani buradan ayrılmak zor gelecek bana her halükarda ama bunun üstüne biraz da zor yaşam koşulları eklenirse orada mutsuz olmaktan korkuyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Belki çoğunuza komik gelecek bu sorularım ama şu an Konya'da yaşıyorum, Konyalıyım ve apartman komşum annem. Yani buradan ayrılmak zor gelecek bana her halükarda ama bunun üstüne biraz da zor yaşam koşulları eklenirse orada mutsuz olmaktan korkuyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim